Her şeyi aşabilirdik belki devam etseydik ama kültür farkını aşamayacağımızı düşünerek bırakmak zorunda kaldım.(Doğu, batı kültürü) Sonuçta aileler de uyuşmalı diye düşünüyorum. İçim çok acıyor sürekli onu düşünüyorum ama dediğim gibi bitirmek zorunda kaldım. Belki onun kadar hoşuma giden kafamın uyduğu birini bir daha bulamayacağım. Boğazım düğüm düğüm içimde bir acı var... Bitirdim ama doğru mu yaptım hiç bilmiyorum daha fazla bağlanmamızı istemedim. Offf
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılBenim annemin çalıştığı şirkette Kürt kadın bir arkadaşı varmış çok tatlı insanlarmış bir gün azad gelmiş o kızın abisi Annem demiş ki neden başka yerden kız almıyorsunuzda kendinizden alıyorsunuz hep oda demiş ki dışarıdan gelen kız bizimle yapamaz o yüzden almıyoruz... Ki onlar karı koca bile ayrı yataklarda kalıyorlar aileler hep onlarla olmak zorunda çok birbirlerine çok bağlılar ikinci eş alabiliyorlar çok çocuk yapılmasını istiyorlar rahat değiller sürekli hizmet etmek zorundalarda Benımde birkaç doğulu arkadaşım var örneğin kız çok güzel kızı herkes çok istemiş ama kız kabul etmemiş çünkü aile yanında el ele tutuşmak bile ayıp sayılıyor onlarda e kız kocamı sarılıp öpemiceksem yanına dahi oturamıcaksam neden evleneyim diyor haklıda kanımca yani o kültürünü seven birisi birde düşün 😊Bence cidden sana yakın kültürde birisiyle olmak en iyisi bencede üzülme bence bu hikayeleride örnek olsun diye anlattım sana Kültür çatışması çok yaşanırsa ondada mutsuz olursun.. Bak mesela benim kuzenim Arnavut ve arnavutlarda birbirine çok bağlı ve katı insanlardır disiplin olarak yazlık aldı yan ev annesinin normal evdede dip dibeler biri bir apartmanda diğeri öteki apartmanda öyle bir çevreleri var ki normalde hiç baskıcı değiller kuzenimi zorlamazlardı kapan kapan diye ki onlardada açıklar var şu an kuzenim açılmak istiyor genç kız olduğu için artık ama babası ben kızım açıldı dedirtmem diyor yani ona göre düşünürsün kültür farkı çok önemli özgürlük bazen daha değerlidir aşk herşeyden öne geçecek mutlu olurum diyorsan tamam ama diyorsan ki ben özgür olmak istiyorum bu kadar baskıya gelemem ki sen bu verdiğin karara göre özgür olmayı seçtin bence tamam 😊kararınını iyi kötü vermişsin arkasında dur
21 Yorumla
Soran+1 yılİyi bir karar vermişim zaten anladım bunu☺☺
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Sana uygun olmadığını bile bile severek ayrılmışsın sevdiğin halde ayrılmayı cesaret edebilmişsin tabi ki doğru yaptın sen cesur bir kızsın. Sana iyi gelmeyen uygun olmayan şeyleri hayatını alma derim önemli olan senin sağlık açısından kendi hayatını geleceğini düşün. Emin ol bu dünyanın sonu değildir. Akışa bırak. Ki hayat sana güzellikler getirsin daha iyi biri karşına çıkar. Yeter ki moralin yüksek tut kendini bir şey yapabilirsin kafan dağılır.:)
13 Yorumla
Soran+1 yılO kadar güzel yazmışsınız ki çok teşekkür ederim. En ağır şey severek ayrılmaktır. Ben daha fazla bağlanmayalım diye düşünerek bitirdim çünkü ikimize de yazık olacaktı. Geleceğini düşündüğümden birçok şeyi hesap ettiğimden bitirmek zorunda hissettim. Yoksa anı yaşa deyip devam etsem iki tarafta ağır yaralar alacaktı. Akışta bana uygun birisi var mı bilmiyorum hiç uzun ilişkim olmadı. Hep kısa sürede bitirmek zorunda kaldım.
- +1 yıl
Evet çıkmaya devam etseydin yaraları devam edecekti kalıcı kalabilirdi belki. Her iki farklı aile kültürden geldikleri için rahat anlaşamazlar haklısın. Bende eskiden severek ayrıldım, kendime teselli ediyorum. Hep iyi şeyleri odaklan bilinçaltı duygularını değiştir neye odaklanırsan o odaklandıgın şey büyür derler. Eğer kendini iyi hissetmek istersen Bircan Yıldırım yazarı var "Ben Kazanmadan Bitmez" oku faydasını göreceksin kendini değerli hissedeceksin huzurlu olacaksın. Bana çok iyi geldi. Hatta instegram hesabi kullanıyorsan Bircan Yıldırımı takip edebilirsin paylaşımları falan görünce anlarsın. :)
Soran+1 yılEvet ondan korktuğumdan bitirdim. Gerçekten bağ giderek kuvvetleniyordu. Biz ikimiz beraber çok güzel olurduk belki ama sorunlar illaki çıkar gibi geldi. Ailemi de yok sayamam. Dediğiniz bayana bakacağım.
Ben bira telallı ve ölümsüzüm aşk ilişkisinde. Kimse ile düzen tutmadı. Biriyle çok bağ kurmak istemiyorum olmayacağını bilirsem umarım her şeyiyle en azından görmezden gelebileceğini şeylerle uyan insan çıkar
En doğrusunu yaptın. Kader de varsa yollarınız tekrar kesişir merak etme. İnan bana aşk heycan bi zaman sonra bitiyor ve geriye kalan uyumdur, eğer aileler uygun değilse kültür farkı varsa bi müddet sonra anlaşmazlıklar çıkardı. Kendine zaman ver biraz düşün kafanı topla, onu hatırlatan şeylerden uzak dur ve kendini kadere teslim et…
20 Yorumla
+1 yılAnladım, gerçekten zor bir süreçten geçiyorsun. İlişkilerde kültür farklılıkları bazen önemli bir engel olabilir. Karar vermek zorunda kaldığın için üzgünüm, bu kesinlikle kolay değil. İçindeki acıyı anlıyorum, ama bazen doğru olanı yapmak için zor kararlar almamız gerekebilir. Kendini suçlama, çünkü yapabileceğin en doğruyu yapmaya çalıştın ve kendi mutluluğunu düşündün. Belki şu anda acı çekiyorsun ama zamanla bu hislerin azalacak ve daha iyi olacaksın. Kendine şefkatle yaklaş ve önüne bak. Unutma ki hayat sana güzellikler sunmaya devam edecek.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
24Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 262b cevap paylaştı.
u +1 yılBence geçer takılma hiç
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 810 cevap paylaştı.
+1 yılKültür farkı ne ki..
Benim eşim Zaza ben Sivaslıyım. Eşim Türkiye kültürü ile büyümüş ben ise Alman kültürü ile. Kendi şafi mezhebi ben Hanifi..
Ailelerimiz aynı dili dahi konuşmazken birbirleri ile bi şekilde anlaşıyorlar ve birbirlerine öğretiyorlar bizimde 2 tane evladımız oldu.
Hiç bi şekilde bu Kültür farkının ne olduğunu yaşamadık. İllaki ufak tefek değişikliliklerin ikimizde farkındayız ama arada Sevgi Bağ olduğu sürece aşılamicak herhangi bi konu yok. Eğer sebebi bu ise Yeniliklere acık değiliz demektir.
Umarım bi şekilde yine bi araya gelirsiniz..19 Yorumla- +1 yıl
Ne geveliyorsun bilmiyorum ama Aslen Sivaslıyım beğenmediysen yaylan
Soran+1 yılBakalım hayırlısı. O da baya üzüldü bence ama bence daha benimle iletişim kurmak istemez gibi geliyor. Zaten ben bu tarz şeylerin sorun olabilmesine sinir oluyorum ama elimden de bir şey gelmiyor
- +1 yıl
Umarım düzelirsiniz. Bizde ailelerimizden uzağız ve senin yazdığın gibi Bayramdan bayrama görüşüyoruz. Bilmiyorum bence sorun bu olmaması gerekir.
Umarım etraflıca düşünüp bu kararı almıssındır sonuçta insan herkesi sevemiyor bağlanamıyor
Soran+1 yılBaktım ikimizin de içi gidiyor birbirine o yüzden kesmek zorunda kaldım. Düşündüm ve ilerde çok ailesel sorun yaşayacağımızı düşündüm çünkü inceledim akrabalarını falan
- +1 yıl
Tabiki sen bizlerden daha çok bilir ve tanırsın onları. Sonuçta sorduğun soru üzere fikrimizi yazıyoruz. İçine sinmediyse biz bunun üstesinden gelemeyiz dediysen zaten doğru olanda buymuş. Hakkınızda Hayırlısı
Soran+1 yıl@RockyBalboa123 bakmayın bağınızı koparın sorudan
Soran+1 yılAmin amin yapamayacağımızı düşündüm o böyle düşünmezse de
- +1 yıl
Olur keselim
- +1 yıl
Hayırlısı canım üzülme sen her şey olacağına varır
+1 yılBen de önceden böyle bir karar almıştım. Hatta sorun olacağına o kadar eminim ki onun bana benim ona ilgim olmasına rağmen arkadaşlığın ötesine geçemedi. Gerçekten çok harika bir insandı ama biz gerçekten doğu kültürüne özellikle bir aşiret kültürüne uyum sağlayamayız. Hem milliyet hem siyasi farklılıklar var üstüne aynı dine sahip olmamıza rağmen mezhep farkı da var. Ve hiç bilmediğin bir dil konuşuluyor. Karşına anlaşması çok daha kolay olan kendi kültürüne yakın birisi çıkar umarım. Unutmak için kendine mutlaka zaman tanı. Bu da geçer.
13 Yorumla
Soran+1 yılBu kadar ben olamaz ya. Yaşadıklarım hissettiklerim resmen. O her şeyi aşarız desede kendimde o gücü göremedim.
Biraz ailesini, akrabalarını inceledim bariz dediğin farklar var. Siyasi, kültürel... Dediğin gibi farklı dil konuşuluyor. Kesinlikle kendimi farklı görmem hepimizin gideceği yer aynı ama ilişki bambaşka bir boyut. Arkadaş değilsin sonuçta
Soran+1 yılKarşıms birileri çıkıyor ya üzüyor ya da beni heyecanlandırmıyor. Heyecan aradaki çekim bence çok önemli yoksa bir şey hissedemiyorsun. Ben onun düşüncelerine, kendine, mimiklerine bayıldım
- +1 yıl
Ne kadar süre oldu peki bitireli?
+1 yılBi laf var ya eşini ve ineğini kendi köyünden seç diye.
Eğer evlenmek için biriyle görüşüyorsan mümkün mertebe yakın kültürdeki insanlarla görüşmen daha faydalı olur.
Gerçi artık "kültür" kavramı ortadan kalkmaya başladı. Bi Antalya Türkmeni ile Batman'ın Kürdünün çocukları "İstanbullu" olmuş.(Buradaki İstanbul , kültür anlamında)
Cep telefonları , internet, vs... global ve kimliksiz bir toplum olmaya başladık.
112 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok haklısınız.
Valla memleket sormasam inan bilmezdim nereli olduğunu
Soran+1 yılYakın kültğr istiyorum ama onu da beğenemiyorum ya üzüyorlar ya değer vermiyorlar yanlış yanlış insanlar denk geliyor hep
- +1 yıl
35 ve üstü halen bir noktaya kadar yaşıyor bazı değerleri ama artık iki kişi evlenince ailelerini silip atıyorlar. tabi bu silme illa kavga ederek değil, ayrı şehre gidiyorlar, çok görüşmüyorlar vs...
Sonuçta hepsi tek tip yaratık oluyorlar.
Her neyse...
Umarım doğru kişiyi bulursun.
Ama senin için gerçekten doğru kişi dini vecibelerini yerine getiren ve senin de içine sinen kişidir.
Unutma bunu...
Soran+1 yılBiz birlikte olsak mutlu olurduk ama ayrılıklar da yaşardık net. Ben de öyle düşünüyorum beraber ortak kararlarla bir çocuk yetiştirelim. Çocuğun da kafası karışmasın istiyorum
Soran+1 yılAileleri ayda yılda bir görürdük zaten ikimiz de çalıştığımız için
- +1 yıl
Artık hayırlısı olsun demek lazım.
Vardır bunda da bir hayır diyip önüne bak bence
Soran+1 yılÖyle gerekiyor galiba dediğiniz gibi. Ama onun gibi hoşuma giden her şeyi halletmeye çalışan göze alabilen birisi denk gelir mi bilemem
- +1 yıl
Onu biz de bilemeyiz :)
Umalım denk gelsin diyelim.
Soran+1 yılUmarım ya çok imkansız geliyor bana
- +1 yıl
Bazen imkansız gibi görünen şeyler bir anda olur.
Soran+1 yılÖyle derler evet ama lafta gibi geliyor. Her şeyi yoluna koydum da aşkı koyamadım. Sınavı olsa çalışır geçerdim de ama yok
- +1 yıl
Bu tarz şeyleri bence kafaya çok takma. İnsanı bunalıma sürükler... Sen merak etme. elbet birgün gelir bulur seni
+1 yılSorun ediliyor mu hala böyle şeyler?
Hiç sordun mu kendine kaçıncı yüzyıldayız diye? Şimdi sen aşk acısından kıvranıyorsundur da kesin. Ve bu durumu seçen sensin. Garip gerçekten. Hele ki ayrı bir şehirde yaşayacaksayeınız daha da garip. Zaten bayramdan bayrama gidecektiniz ailelerin yanına. Max kavganız senin ailene mi benim aileme mi önce gidelim olurdu. Yazık olmuş18 Yorumla
Soran+1 yılBen de aynı şeyi düşünüyorum. Zaten kimse doğacağı yeri vs seçmez. Çok saçma geliyor bana da. Bizden sonraki nesil daha şanslı olacak ama hâlâ günümüzde yani aileler de evleniyor bıy nedenle aşamayacağımı düşündüm bunu
Soran+1 yılVe tabii ki acı çekiyorum severken bir şeyler hissederken bitirdim
- +1 yıl
Senin yaşadığın olayın birebir kopyasını bir arkadaşım yaşadı. Aynen bu nedenden dolayı ayrıldı çok sevdiği halde. Sonra gitti batılı, kendi kültürüne yakın biriyle evlendi. şu an her gününe küfrediyor. Boşanma Köpek gibi pişman. Zaten bu soruyu görünce yazayım dedim böyle bir olaya şahit olunca dejavu gibi oldu. Umarım hakkında hayırlısı olur.
- +1 yıl
Ben olsam benim derim cekincem neden olsun ki. Ben sadece yapılanın doğru olmadığını söylemeye çalışıyorum. Sonuçta ikisi de okumuş etmiş insanlar. Böyle saçma bir nedenden ayrılmak saçma bunu belirtiyorum.
Soran+1 yılBunun nasıl olacağını bilemeyiz. Belki karşıma daha iyi biri çıkacak her anlamda uyan belki de çıkmayacak ve hep o aklıma gelecek ama ben realist yaklaşmaya çalıştım. Hem onu hem de kendimi korumaya çalıştım
- +1 yıl
Doğru veya yanlış göreli tabi ama her iliskinde en küçük bir sorunda ( ki bu arkadaşta sorun da yokmuş ) ikimizi de korudum diyip kestirip atarsan mutluluk biraz zor. Her zorlukta böyle kaçarsak sadece mutlu olanları izleriz.
Soran+1 yılBana da öyle geliyor. Sürekli ya mesleğinden ya bu nedenden olmuyor bir şeyler. Yaşta geçiyor zamanla
- Aşk İlişkileri konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılŞuanı neden yorumluyoruz ki, geleceğin getirilerini nereden biliyoruz, ilişkilerde bu tarz yorumlamalar sadece acı getirir. Sevgi herşeyi aşabilirdi ancak sen kararını vermiş gibisin. Belki ona endişelerini anlatmalı ve fikrini sormalısın. Çok mu tatsız bitirdiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlar çabuk ayrılan taraf olsalarda bu sahte bir ayrılık olduğundandır. Bu yüzden ki terk ettikleri adamın bitik olduğunu görmek isterler buna kendilerini ikna edebilmek için Tabi burada senin örnek biraz başka Erkeklerse kolay kolay terk eden taraf değildir Yeter artık bıktım diyene kadar devam eder. Bundan sonra ise kabul etmeme ihtimali yüksek olur
03 Yorumla
Soran+1 yılBen benzer kültürden olsak onu asla bırakmazdım çünkü sevdim ve aynı evin içine girsek güzel şeyler olacağını düşünüyorum. Canımı çok acıtıyor bu durum.
Soran+1 yılBeni ikna etmeye çalıştı ama daha sonra kararını vermişsin yapacak bir şeyim yok demek zorunda kaldı gözlerinde hüznü gördüm
Cevap sahibi+1 yılDediğim gibi senin durum farklı biraz genelde böyle anlattığım gibi olur. İşte bu yüzden ayrılma kararına hiçmi hiç kendini ikna etmiş durumda değilsin daha da beter ediyor seni ama aileler bir yere kadar sizinke olacak yatak odasına kadar sizinle girecek değil sonuçta ayrılırsınız eve çıkarsınız Ama O adam tabi doğu kültürüne aitse Dekolten felan sorun olabilir ona
- Aşk İlişkileri konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılKültür önemli kültür olmadan gerçekten olmuyor istediğin kadar hoşlan hayır üçüncü kişiler girdiler iş bitiyor en doğru seçeneği yapmışsın hiç de düşünme dedim
015 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten mi? Ya çok sinirimi bozuyor hâlâ böyle şeylerin problem olabilmesi. İnsanlar yurt dışundan evleniyor biz daha içimizden ayrılıklar yaşıyoruz.
- +1 yıl
Bak şimdi şöyle söyleyeyim sizin kültürünüz de onun kültürü farklıdır siz bu yüzden iletişim kuramazsınız diyelim ki siz sosyal Çağdaş ister bakımlı bir insansınızdır gezmeyi çok seviyorsunuzdur karşıdaki insanda tutucudur namaz kılıyordur oruç tutuyordur ibadetini yerine getiriyordur bunları getirsin çok güzel şeyler ama sizi sizi de zorlar sizi baskı altına almaya çalışıyor bu yüzden kültürü çok önemli
Soran+1 yılÇocukta hiç öyle bir şey yoktu hatta ben daha çok dine bağlıyım ona göre. Çok dindarım diyemem ama böyleydi. İkimiz de meslek sahibiyiz. İleri gitse işler zaten aileler ile olmazdık yazdan yaza bayramdan bayrama görğrdük
Soran+1 yılO kişiyi görseniz tam batı kültüründen kendisi
- +1 yıl
İşte dediğim gibi siz biraz daha çok dininize bağlısınız onu etki altına alacaksınız o rakı içecek siz diyeceksiniz günah içme işte bunun gibi anlaşmazlıklar olacak yani örnek veriyorum
Soran+1 yılSormadan onun doğulu olduğunu anlamadım
- +1 yıl
Önemli değil onun doğru olması veya senin doğru olman batılı olman önemli olan iletişim işte diyorum ki siz namaz kılıyorsunuz o kılmıyor işte saygı duyacaksınız
- +1 yıl
Ve üçüncü kişiler girecek aileler düzeniniz bozulacak çünkü Türk kültüründe illa birileri karışmadan olmuyor muhakkak karışıyorlar
Soran+1 yılİşte bunları ben de düşündüm hadi aileyi bir şekilde aştık pek karıştırtmadık kendimize. İlerde devam etse çocuk olsa nasıl eğiteceğiz diye düşündüm
- +1 yıl
İletişim dediğimiz şey nedir eylemler bu eylemler nelerdir davranış önemsemek hissettirmek ruhunu okşamak en önemlisi uygulamak saygı bunlar olduğu sürece ilişkiler yürür
- +1 yıl
Çocuk olsa nasıl eğiteceksiniz çocuğa ikiniz de ilginizi göstereceksiniz çocuk büyüdüğü zaman kendisi karar verecek sosyal veya dinine bağlı kendisi karar verecek zorlanmayacaksınız
Soran+1 yılBilmiyorum bana karmaşık ve zor geldi üzülerek ayrılmak zorunda hissettim onun da çok üzüldüğüme eminim hayat gerçekten çok garip
- +1 yıl
Sorun sizde o karşıdaki insanda değil kafanız karışık bu yüzden mutlu olamıyorsunuz Türkler adetlerini hep böyledir kafası karışık kadınlar mutlu olamazlar beyinlerini yerler gece yatamazlar
Soran+1 yılYa o erkek hallederim aşarım vs diyor ama ben onu kadar güçlü değilim. Kafamın karışması da onu seçmenden kaynaklı
- +1 yıl
Şahsen ben kafası karışık bir kadınla iletişim kuramam evlenemem sevgili olamam
Ulan elin Afrikalısı bizim ülkeden kız alıyor, bizim aynı ülkenin insanı anlaşamıycagını düşünüyor. Sadece bahane olmuş
20 Yorumla
+1 yılBende buna benzer bir durum yüzünden terk edildim ve ayrılma sebebi farklı dünyalarda oluşumuz muş oysaki aramızda hiç bir farkın olmadığını ona her yönüyle anlattım hep ama sonumuz böyle oldu onu çok seviyordum iyi biri oldum onun için hep yanında oldum yani demem o ki seni seviyorsa böyle basit bir nedeni sorun etmen senin hatandır umarım kalbin ferahlar
insan sevildiği yerden neden gider ki?00 YorumlaAyrılık sebebin çok saçma ya millet farklı ülkelerden evleniyor. Mesela arkadşaım italyan bir erkekle evlendi gayette anlaşıyorlar. Demek ki sevgi yokmuş sizde. Veya sende
10 Yorumla
+1 yılKültür farkı gerçekten de aşılması zor bir durum ben hala zorlanıyorum bazen sinirim bozuluyor o dereceye geliyorum üzüldün belki ama doğru kararı vermişsin canım
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bir kürt sevdim kitabındaki
Diyarbakırlı şahin,
Balıkesirli Gülşahı andırıyor așkiniz 🥲
00 YorumlaBu durum çok iki uçta yaşanıyor güzel bir etkileşim de olabilirdi ya da çok kötü de bitebilirdi bilemiyorsun farklılık olacağı kesin
011 Yorumla
Soran+1 yılDaha da bağlanmadan bitirdim ama içim acıyor
Soran+1 yılÇok kötü bir şey yaşamayın inşallah. Özür dileyecek gözüm dolarak bitirmek zorunda kaldım
Soran+1 yılZaten ikimizin arasında hiçbir farklılık hissetmedim. Canımı sıkan da bu bu gibi nedenlerden ailesel bitirmek zorunda hissetmem
Soran+1 yılAilenin olduğu yerde yaşanmaz ama geniş hatta baya geniş bir aileye sahip
Soran+1 yılUmarım ya umarım. İnşallah aklımdan çıkarabilirim onu
Soran+1 yılAmin inşallah
Aşk İlişkileri konusunda 855 cevap paylaştı. Emin ol doğru yaptın uzun vadede üzülen dayak yiyen sen olurdun
14 Yorumla
Soran+1 yılNe dayağı ya😅 o nereden çıktı
Soran+1 yılAilesinden ayrı işinde gücünde. Bence bu kanı yanlış sanki Türk dönmüyor mu
+1 yılEmin ol bu hoşlantı da geçer başkası gelir onun yerini doldur merak etme
02 Yorumla
Soran+1 yılBitirerek doğru karar vermişim. Umarım hoşuma giden birisi karşıma çıkar
- +1 yıl
Evet çıkar
+1 yılDoğu batı kültürü v. s. bunlar aşılırdı. Aileler de anlaşabilirdi bence. Ama kısmet tabi sen öyle düşünmüşsün bitirmişsin.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılAyrılalım dedin o da evet deyip aramadıysa sevmemiştir unutursun boş ver
01 Yorumla
Soran+1 yılYapacak bir şeyi kalmadı ki. Kararımı söyleyince ne desin
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğru yapmışsın bir doğulu olarak söylüyorum buraya ayak uyrdurmasi çok zor her kadın üstesinden gelemez
26 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten mi? Sevgi her şeyi aşar dedim ama ben o kadar güçlü müyüm bilemedim. Doğu tarafına fatklı bakmıyorum kesinlikle ama işte aileler vs
Cevap sahibi+1 yılYaa şöyle dogunun kuralları katıdır asla rahat davranamazssin burada misafir çok gelir mesela onları ağırlamak zorundasın büyüklere saygı göstermek zorundasın yoksa dislanirsin vs vs
Soran+1 yılOnlarla yaşamazdık ki. İkimiz de meslek sahibiyiz
Soran+1 yılAma sonuçta tatiller bayramlar düğünler vs görüşmem gerekir haliyle
Cevap sahibi+1 yılŞehir dışında yasiycaksan o kadar sıkıntı olmazdı o zaman ya ailesi nasıl ve nereli tam olarak
Soran+1 yılGizliden çıksan burada söylemeyeyim
İnsanları kader ayırmaz, insanları insanlar ayırır.
11 Yorumla
+1 yılHep öyle olur. Ama geçecek az sabret dişini sık zor ama geçiyor
00 Yorumla
+1 yılAlt tarafı hoşlandığın kişi olarak bakıp unutarak..
00 YorumlaBu farkını sorun olacağını görebilir bu kararı verecek cesareti gösterdiğin için tebrik ederim👍ben eski nişanlımla bu kararı veremediğim için ayrılmalı barışmalı 7 yıl geçirdik ömrümüzden ve sonunda bitti
01 Yorumla
Soran+1 yılİyi ki bu kararı vermişim şu an mutluyum. Umarım her anlamda bana uyan hoşuma giden insan karşıma çok geçmeddn çıkar
Gizli Üye(18-24)+1 yılSeven kişi için kültür farkı olmaz diye düşünüyorum iki tarafda birbirini idare eder. Ailelerde sizinle yasamiycak sonuçta sürekli de birbirlerini görmezler hala doğu batı çatışması gibi şeyler çok saçma geliyor sonradan mı çıktı yani çocuğun farklı kültürden olması
00 YorumlaEn dogrusunu yaptin.
Ben maalesef bu hataya düsdüm, benim esim rus ben türk. Ve cogu zaman kültür farkliliklar, dil, yemek bide kutlamalar yüzünden cok kez tartisma oluyor.
Ne kadar seversende sev maalesef böyle seyler sevgiyi bitirir.05 Yorumla
Soran+1 yılYaşamış birisi olarak öyle mi diyorsunuz. Biz ikimiz de Türk vatandaşıyız o kadar problem olur muydu? Bizim ikimizin düşünceleri aynıydı ama aileler akrabalar toplum yani bunları da düşünmek zorunda hissettim. Yoksa ikimiz de çalıştığımız için aileden bağımsızız
- +1 yıl
Vatandaslik bence bir tek bir kagit parcasi o bisey degilde.
Aileler de cok önemli. Mesela ben onun ailesinin yanina gittigimde kendimi hic oraya aitmis gibi hiss etmiyorum. Yemekleri degsik dillerini anlamiyorsun bide biz türk kizlari misafirlikte bile olsak bi isin ucundan tutariz, ama onlarda öyle yok, mesela isin ucundan tutunca saygisizlik gibi bisey oluyormus.
Kabullenmeleride zor oldu onu da diyebilirim😅
Sirf düsünceler yetmiyor 😕
Bizde öncelerden öyle düsünüyorduk ama zaman ilerledikce anladik ki biz ayni kafadan degliz, ilerde mesela en basit cocuk egitimi. Ben isterim türkce ögrensin adetlerimizi bilsin ama esim ayni fikirde degil.
Eger konuşmak istersen bana yazabilirsin 😊
Soran+1 yılHaklısınız ben de bunları düşündüm. Bizden sonraki nesiller asla sıkıntı yaşamaz ama bizim nesillerde daha ailesel problemler devam eder
Soran+1 yılÖyle istiyorum hayırlısı ve kolayıyla gelsin. Gönlümdekini versin istk attım size
Gizli Üye(36-45)+1 yılBekle acele etme hayat daha iyisini verebilir
08 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ondan çok etkilenmiştim gerek zihin gerek hareketleri mimikleri. Her şeyiyle tam benlik bi ama aileleri kültür farkını yabana atamazdım iyi mi yaptım acaba. Dediğiniz gibi daha iyisi uyanı gelir mi bilmiyorum. Sanki her şeyi ile uyanı bulmak imkansız gibi. Kafa uysa aile uysa beni etkileyemiyor bazen
Cevap sahibi+1 yılYasınız kaç hanımefendi
Soran+1 yıl24
Cevap sahibi+1 yılDaha zamanı olabilecek kıvam ve yaştasınız umarım hayat size daha iyisini hediye edecek saygıyla sohbet etmek isterseniz mesaj gecebiliriz
Soran+1 yılUmarım zamanım vardır ve umarım yaşım iyice ilerlemeden iyi bir insan ama hoşuma giden bulabilirim. Hoşuma giden insanı bulamıyorum resmen nadir denk geliyor. En iyisini bulmuşken bırakmam can sıkıcı
Cevap sahibi+1 yılBelki sizin için iyisi o değildi ne kadarlık bir ilişkiydi istermisin gizlden cıkalım
Soran+1 yılSiz çıkın ben nasıl çıkıldığını bilmiyorum yazarım size
Cevap sahibi+1 yılCıktım
Gizli Üye(18-24)+1 yılAilesiyle değil onunla evleneceksin gerçekten seviyorsan geç olmadan git barış
10 Yorumlaseküler olan sensen ilişkiniz yürürdü fakat kadının erkekten daha muhafazakar olduğu çok az mutlu ilişki gördüm hatta neredeyse hiç görmedim.
00 YorumlaBatıdan gelin alan akrabalarım var ve çok mutlular, yazık etmişsin
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum içim garip bir halde zaten
Zor olacak ama inan hepsi geçecek kafanı dağıtmaya çalış
00 Yorumla
+1 yılYeni sayfa acicaksin arad kendini mutlu edeceksin...
00 Yorumla
+1 yılBaşka erkeklere yönel
06 Yorumla
Soran+1 yılOnu unutamıyorum ki. Onun kadar hoşuma gideni de yok. Konuştuklarımdan en heyecanlandıranıydı beni. Kültür farkını sorun etmekte hata mı ettim
- +1 yıl
Hayır doğru yaptın
Soran+1 yılEmin misin? Sorun edilecek bir şey miydi bu? Kimse doğacağı yeri seçmez sonuçta
- +1 yıl
Evet bazı aileler sorun ediyor
Soran+1 yılSorun edilmesi. Bir şeyler tarafından olmaması aşırı can sıkıcı. Ne zaman sorun olmayan birini bulabileceğim bilmiyorum
- +1 yıl
Memleket neresi kanka
Yani boş ver unutulur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılAslinda mantikli kara, keyif alıyo
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Hiç bir şey yapmanıza gerek yok.
00 YorumlaO çocuk adına üzücü bir durum
10 Yorumla
+1 yılYapacak bisey yok biz kabullendik
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle hayırlı cumalar. Doğru yapmışsın
03 Yorumla
Soran+1 yılHayırlı cumalar. Emin miyiz? Beğenmiştim onu içim ilk defa bu kadar kıpır kıpır olmuştu
- +1 yıl
Elbette wminim
Soran+1 yılİnşallah mutlu olabilirim aklıma gelmez
+1 yılGecer zamanla
01 Yorumla
Soran+1 yılHerkeste onu arayacağım muhtemelen çünkü etkilendim ondan kafa yapısı hareketler mimikler konuşma fiziksel olarak
Aşk İlişkileri konusunda 819 cevap paylaştı. Sen mi doğu o mu
014 Yorumla
Soran+1 yılO
Soran+1 yılNeden nereden
Soran+1 yılEvet ben de onu düşündüm. Zaten ataerkil bir toplumuz. İlerisi için problem olabilir diye düşündüm. Ama gerçekten canım çok acıyor çünkü ikimiz çok güzel anlaşabiliyorduk
Soran+1 yılDeğer vermesine zaten o verirdi ama işte sonuçta aileler de evleniyor toplumumuzda ailemizi yabana atamazdık ki
Soran+1 yılEvet gerçek bu biliyorum. Ama ben de ayak uyduramayabilirdim
Soran+1 yılÖyle olmadıklarını biliyorum ama düşünce farkı var kesin. Biraz inceledim çünkü ailesini akrabalarını
+1 yılÖyle olmak zorunda
00 Yorumla
+1 yılyine birleşeceksiniz bu arada
00 YorumlaBizene
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılYat uyu
00 Yorumla
+1 yılBaşka biri biri ile konuşmaya başla
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 24,4b cevap paylaştı. Çikolata ye
02 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂 mutlu olmak için mi
+1 yılKim doğulu
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılkim doğu?
00 Yorumla
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Hoşlandığım kişiden ayrıldım, hiç iyi hissetmiyorum ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler