1.5 ay sonra evleniyorum ama ortada ne gelinlik var ne başka bir şey..
eve sadece eşya aldılar o kadar. onu da 2 koltuk bir yatak odası şeklinde makul olanına göre aldılar.
buzdolabı , çamaşır makinesi , kurutma makinesi ve bulaşık makinesini ben aldım.
çeyizlerimi yine kendim yaptım hâlâ daha yapıyorum.
düğünü biz nişanlımla başında istememiştik zaten.
kına yine bize ait.
Kayınpederim 1 hafta önce tülünüzü halınızı alırım diyor biz çıkıp fiyat soruyoruz ölçü alıyoruz 1 hafta sonra param yok diyor.
nişanlım ise bugün kalkıp bana şu mesajı atıyor ;

Bende aradım dedim konunun benim ailene katlanmam ile ne alakası var , zaten senin için katlanan biri var ortada dedim.
yok işte başka yolu yokmuş benim dik konuşmalarım bu noktaya getirmiş, dedim siz kaç kere oturup konuştunuz mevzuları kapattınız ve konuştuğum konularda da ben haklıydım dedim.
Senin ailen kafasına göre iş yapıyor dedim.
nişanım oldu tek bir takı takmadılar dedim.
yani baban 1 hafta önce şunu alırım diyip 1 hafta sonra ya kırgınlıklarım aklıma geldi alamam mı diyor dedim.. bu nasıl mantık dedim.
biz gitcekmişiz ben her şeye he diyecekmişim bir kusurumuz olduysa özür dileriz diyecekmişim.
bana gelmiş bunu söylüyor.
peki ya dedim bize yapılan şeyler ne olacak dedim.
babanın ettiği laflar ne olacak dedim adam bir kere gelip benim aileme kusura bakmayın dedi mi dedim.
Veyahut senin onca cümlen oldu bizim onca olayımızı oldu bir kere ailem sana tavır surat yaptı mı dedim.
tutturmuşsun bir dik konuşma diye ben ne konuşmuşum dedim..
konuştuğum şey de nişanda takı takmamaları bunu benim nişan günü öğrenmiş olmam ve nişanım oldu bitti gelip takıyla ilgili hiçbir şey söylemediler ve ben sürekli nişanlıma ailenle konuş dedim konuşmadı en sonunda ben patladım benim sitem etmiş olmam battı ailesine.
Babasına göre gelinlik fiyatları da yüksekmiş mesela bunu da dedi bugün telefonda.
yahu benim babam yok başımda ama elimden gelenin fazlasını zaten yapmaya çalıştım / çalışıyorum.
evin tadilatı oldu ona masraf ettim , beyaz eşya aldım , çeyizlerimi kendim aldım bana bir tane tabak hakları bile yok.
Ama ailesine benim katlanmam gerekiyormuş..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
sana zerre kıymet vermeyen bir nişanlın var üzgünüm. böyle durumlarda aileler mevzulara karıştırılmaz. takı meselesini keşke nişandan önce konuşsaydın isteklerini söyleseydin aranızdaki samimiyete bağlı tabii. ben eşime söylemiştim çünkü ne yapacağını o da bilmiyordu. babası da yoktu başında herşeyi kendi yaptı zaten. hiç annesini ailesini bu mevzulara dahil etmedi. ailesinin ağzına bakan adamdan hayır gelmez. gelinlik hakkında babası niye bu kadar söz sahibi? bu çocuk kendi birikimi hiç yok mu? kenara hiç atmamış mı? madem atmamış evlenmeye niye yanaşıyor hadi yanaştı ailesi niye destek çıkmıyor. nişanda takı takmamak ne be hiç mi utanmadılar. insan utanır en kötü bi çeyrek getirir. gerçek yüzlerini göstermişler erken vakitte. nişanlın senin arkanda duracak gibi de durmuyor. vaktin varken kaç kurtar kendini bu aileden. gerçekten sonra çok daha büyük sorunlar yaşanıyor. bu aile senin evinin içine kadar dahil olur karışır, bide iftira atsalar nişanlın seni değil onları savunur bunu net gördüm. seni savunacak arkanda duracak adamlara şans ver böyle ailesinin ağzına bakan kendi karakteri olmayan eziklere değil
o kadar eşya aldım, masraf ettim, aileler tanıştı falan diye asssla kaygılanma asla. inan evlilikten dönmek daha zor. buzdolabı çamaşır makinasının sana hiçbir zararı yok. ararsın firmayı depoda beklettirirsin ya da satarsın inan 3-5 lira zararı zerre umursama. evlenip evi bozmak çok daha zor oluyor. ulan beyaz eşyayı bile kendin almışsın. babam yok diyorsun bide. yahu bu insanlar seni haketmiyor zaten. başında baban yok diye bedavaya getirmeye çalışmışlar. reziller gerçekten. asla hakkını yedirme bunlara
İçimdekileri yazmışsın resmen. Benim ailem bölük pörçük, annem var ama karışmaz saf bit kadın.
Ben zaten öz babamı tanımadan büyüdüm yaşlıydı annemin istemedği bir evlilikti vs. 3. Sınıfa giderken vefat ettiğini öğrendim belki yine görmek isterdim ama o zamanlar kafam basmıyordu neyse ondan bir emekli maaşım var , annem daha sonra ikinci evliliğini yaptı ve ben o ailenin içinde büyüdüm.
Ve ona rağmen Allah razı olsun ellerinden ne geliyorsa yaptılar.
Üvey babamda vakti zamanında bana babalık yaptı 16 yaşındayken de o vefat etti.
O babamın vefat edişi bizim aileyi çok sarstı. Dayılarım bizi kendi yanlarına aldılar bir süre de orada yaşam mücadelesi verdik. Bu sefer dediler ki annene ve kardeşine sen bakıcaksın.
Anneme eşinden ve dedemden emekli maaşı bağlandı.
Sonra benim babamdan aldığım maaşı yengem biriktiriyorum diye aldı benden vs. Derken zaten çok zor süreçlerden geçtim. Sonra ben bir şekilde reşit olduğumda birikmiş paramı alıp tekrar ablama gidip ev aldırdım.
Krediye girdim. Ev esenyurtta olduğu için annem orada yapamadı kiraya verdik ama geçen yaz öğrendim ki kiracı evimizi mahvetmiş. Evi Ağustos ayında sattık. Bak bir mal varlığı annemin o var ve kadın bir daha ev alma umudunu bir kenara bırakıp her şeyime para verdi oradan.
Vermek zorunda mıydı değildi ama verdi. Ve bütün bunlar yaşanmadan önce daha yeni 50.000 tl daha para vermişti.
Kınayı halledeyim , alacaklarımı alayım diye..
bende dedim ki çeyiz parası alıcam ondan geri veririm artık bu kadarına yüzüm yok dedim.
Şimdi bak hayatıma bir de nişanlıma bak okutmak istemişler okumam demiş işe sokmuşlar çalışmış etmiş. Annesi babası çok şükür hayatta belki evet onun da annesi sevgi veremeyen bir kadın ama benim annem de benimle ilgilenen bana sürekli destek olan biri değildi.
Bende yok canımla yaptım bir şeyleri ve annem evi satmamış olsaydı onu bunu şunu alamazdım zaten ki.. o zaman ne yapacaklardı.
Bugün bende bu söylemlerinden sonra senin yazdıklarının aynısını düşündüm.
Ne için uğraşmışım ben?
Ne için paramı bu kadar dökmüşüm?
Daha ailesine laf edemeyen bir korkak var karşımda gelmiş beni yem olarak onların önüne atmaktan bahsediyor. Dedim ailen beni değil seni evlendiriyor ne bu tavır dedi.
Yok efendim dik konuşmalarım bu hale getirmiş falan. Ulan geldi nişandan bir gün önce eniştemi aradı abii ee takı takılmayacak demi diye sordu bize..
sonrasında da mesaj atıp abi bize böyle söylendi takı yok ama hediyemizi takıcaz dediler. Peki annesi nişan bohçası yapmak istiyorum diyip burnumuzdan getirirken niye sürekli daha setini alacağız diyip duruyordu.
Bana nişan günü sadece bir çift minik halka küpe taktı kayınvalidem ve diyor ki bizde nişanda zaten takı yok takılmaz.
Zarara gelince inanır mısın yarın beyaz eşyalarım gelecekti.. bende bugün akşam eve gidip yerlerini temizleyecektim.
Geldiğim şu noktaya bakar mısın?
gerçekten üzücü yaşadıkların. bu süreçler anlayışla saygıyla geçmesi gereken süreçler ancak ne saygı görüyorum ne de anlayış. nişanlının ailesinde de suç yok tek suçlu dengeyi koruyamayan nişanlın. henüz evlenecek olgunluğa gelmemiş demektir bu. ne yazık ki karşında hala çocuksu bir adam var. bir erkek seviyorsa ve kararlıysa ailesine bile karşı gelir. ki karşı gelsin ailesine demiyoruz ama madem bu yola girdi buna cesareti ve yüreği olmalı. daha şimdiden sana boyun eğdirme derdinde. bu da ailesinin dolduruşuna geldiğini gösteriyor. ailesinin sözlerini sana bile yansıtması çok çok yanlış. ben bilmezdim mesela kayınvalidem ne için ne söylüyor bana eşim hiç bişeyi yansıtmadı belki kadın bişeylere kırılıyodu ama onu bile aktarmıyodu herşeyi sadece kendimiz yaptık. nişanlın maddi özgürlüğü yok anladığım kadarıyla o yüzden de boyun eğmiş ve sana da eğdirecek aklınca. bence mutsuz olduğun bir yola girme, biliyorum çok zor. ev tutuldu eşyalar falan. hepsinden geçtim inan. ama ilerisi daha zor bunu unutma. karşına alıp son kez düzgünce konuş ve seni hala anlamayan bir adam varsa restini çek yoksa bu şekilde kabul edersen ömrün hep kabul etmeye çalışmakla geçecek. ama şimdiden tavır koyarsan ve ilişki düzelirse ilerde hep daha kıymetli olacaksın
Ya cidden bizim evi dinliyor olabilir misin.. ablam bugün daha aynı yorumları yaptı. Yorumların için teşekkür ederim
Evlenecek olgunluğa erişmemiş dedi. Bugün o mesajdan sonra aradığımı ve başka yolu yok ailemin yanına gidicez dertleri neymiş sorucaz bir kusurumuz olduysa özür dileyeceğiz dedini falan anlattım.
Ailem çok tepki gösterdi.
Beni resmen yem gibi onların önüne atmak istedi.
Beyaz eşyalarımı da şu an için beklemeye aldık.
Eniştem en kısa zamandw müsait bir vaktinde bize gel dedi.
Ya bu iş olacak ya olmayacak işin kötü tarafı bomboş hissediyorum.
Önceden olsa çok ağlardım dövünürdüm.
Şimdi ise evet yine üzgünüm ama içimde acı bir kabulleniş de var.
Olmayabilir düşüncesine daha bi açığım.
Düşünüyorum bakıyorum her olayda bana aynısını yaptı.
Bana önce haklısın diye geldi sonra gitti ailesiyle konuştu sonrasında ise ama sen de bunları bunları demişsin dedi.
Saygıdan girdi , laflarımı beğenmedi, sivri dilli dedi , dik konuşmaların dedi durdu..
ama hiç kendine suç bulmadı.
Ben bu olaylarda ne görevi gördüm demedi.
Okumak istersen ben sana olayları en başından yazayım okumazsan da canın sağ olsun;
İlişkimin 6. Ayında ailesiyle tanışmaya gittim.
Ailesi çorlu taraflarında yaşıyor sadece nişanlım burada bizim yakınımızda abisinin evinde yaşıyor ve aynı apartmanda bodrum kat dairesi de onundu ve o zamanlar kiradaydı.
Neyse annesinden önce ben eltimle tanıştım.
Hepimiz yakın mahallelerde yaşıyoruz.
Ben eltime annesinin nasıl biri olduğunu sorduğumda biraz anlatmıştı ama tabii ki aşırı bir detay vermemiş ( şu an daha iyi anlıyor insan)
Neyse gittim evlerine hatta eltim de çocuklarını alıp bizimle gelmişti yanında destek olayım diye, annesinin ilk karşılaması soğuktu.
Biz o gün bile sarılmamıştık karşı koltuğa oturup torununu kucağına alıp sevmişti.
İlk o zaman zaten kötü hissetmiştim kendimi.
Neyse o gün konuştuk ettik ama dediğim gibi hep soğuk bir yapısı vardı.
Aradan biraz zaman geçti hopp bir anda beni aradı işte aramadın etmedin beni diye sitem etti.
Sonra annemle konuşmak istedi ve konuştular tabii ben o sıralarda annemin hiçbir şeye karışmadığını saf bir kadın olduğunu anlatamazdım.
Anlattım daha sonra ama anlamak istemediler.
Neyse işte annemle tanışmak istediğini söyledi hatta cümlesi şöyledi “ annenle bir görüşelim ben haftaya oraya gelicem”
Dişlerini yaptırdığı için neredeyse her hafta oradan buraya geliyordu eltimde kalıyordu.
İlk olay annemle görüşmek istemesinden çıktı.
Ben zoraki de olsa tamam dedim.
Sonra çat bir gün sonra bir telefon işte Emre beni arıyor işte annem böyle bir şey demiş sana ben onun kafasındaki planları biliyorum bu görüşme iptal dedi.
Neyse bende kızdım tabii ne alaka falan diye o da dedi ki sen bu işi bana bırak görüşme olmayacak dedi.
Bende sonrasında gittim anneme görüşme iptal dedim ve aradan birkaç gün geçti tekrar kayınvalidem aradı ve ben şu şu gün geliyorum annenle görüşücem dedi tekrar bu sefer ben sinirlendim ve onu kapattıktan sonra Emre yi aradı ve dedim bu nasıl iş hani dedim annenle sen konuşcaktın iptal edicektin..
sonra Emre çok sinirlendi ve sen kapat dedi bende dedim bu sinirle anneni arama sakın bak daha yeni konuştuk diye uyardım ama o beni dinlemeyip annesini aramış saydırmış.
Ve sonuç olarak ben ilk orada kötü olmuş oldum.
Sonrasında ben annesiyle konuştum dedim kusura bakmayın benim bir suçum yoktu böyle oldu olaylar diye anlattım ve tekrar düzeldik işte geldiğinde eltimr gidiyordum annesini görmek için falan sohbet ediyorduk.
Neyse gel zaman git zaman bir gün ramazan bayramına yakın onu aramıştım
İşte normal sohbet ediyorduk ve sonra beni ve ailemi bayramda oraya davet etti bende dedim ailemle konuşayım geliriz ona göre.
Neyse sonrasında işte bir anda eşinden bahsetmeye başladı ve bir şey anlattı
Olay da şu ;
Ya işte nişan ne zaman olacak diye darlıyordu ona göre işi uzatmayın bir an önce olsun düşüncesi vardı bende tam tanımadan bir yola girmek istemedim daha 1 sene bile olmamıştı.
Neyse işte Kayınpederimin 6 ay kilis e gideceğini 6 ay İstanbul da olacağını söyledi bende neden demiştim.
O da işte bir iş yapıcaklar dükkan vs. Gibi bir şeyler söylemişti işte bu işi herkesin bildiğini söyledi ama Emre bilmiyor dedi.
Zaten Emre bizim aile işlerine pek karışmaz falan yaptı.
Ben tabii bir şok geçirdim onun anlattıkları karşısında.
Ama bir yandan da dinliyorum.
İşte abisinin bildiğini onun da gideceğini falan söyledi.
Ama dedi sakın sen Emre ye söyleme söylerse abisi anlatır dedi.
Tabii bu olay benim omzumda yük oldu kafamda başka şeyler düşünmeye başladım.
Niye bir anda bunu anlattı dedim niye Emre aile işlerine karışmıyormuş falan oldum ve bende bir gün yemek yerken masada eniştem de varken abla dedim kayınvalidem böyle bir şey söyledi ve kendimi kötü hissettim dedim.
Eniştemi de uyardım dedim bak Emre nin haberi yok söyleme sakın diye.
Ama tabii ben anlattıktan bir süre sonra eniştem unutup abisine hayırlı olsun demiş iş için..
sonra bu olaylar da patlak verdi herkes annesine kızmış.
Ve annesi de bir akşam beni arayıp ağzına geleni saydı.
Ablama da “Ben ağladım o da ağlasın bile” dedi.
Neyse ben onu o an engelledim.
Bir süre hiç iletişim kurmadık.
Sonrasında ben anneler gününde aradım konuştuk.
Öyle böyle derken söz- nişan zamanına geldik.
Bundan önce biz kadınlar arasında bir yemek düzenledik. Annesi ve eltimi davet ettik
Bu davet işinden önceki olayı unutmuşum 🫣🤚🏻
Emre nin evinde kiracı vardı malum ve kiracıyı çıkarmak istiyorlardı malum biz oturacaktık.
Neyse kiracı çıktı. Sonra ben evi görmeye gittim ev amerikan mutfak 2+1 bir daireydi.
Ama mutfak dolaplarının içleri falan hasar almıştı bende Emre ye dedim ki bunları değiştirelim.
Neyse Emre başlarsa kem küm etti sonra ailemle konuşcam dedi ve sonrasında bana tamam dedi yaptırıyoruz fakat arka planda farklı şeyler gelişmiş meğersem benim haberim yokmuş.
Tabii bu da yine benim suçum oldu. Neymiş Emre konuşmayı bilmiyormuş ben niye gidip söylememişim oldu.
Neyse bir şekilde dolaplar yapıldı bu arada babası para vericem diyip vermemiş.
30 bine anlaşmıştık. Emre ödemiş.
Bende seramikleri ve tezgahı değiştirdim onlara para ödedim.
Neyse gelelim annesi ve eltimi çağırdığımız güne o gün ailemin yanında bana bunun hesabını sormaya kalktı kayınvalidem hatta eltim bile biraz tepkili gibiydi.
Benden önce ailem susturdular.
Asya nın ne suçu var sizin Emre ye kızmanız lazım dediler.
Takı falan konuşuldu ablam dedi ki ben şu an maddiyattan ötürü şu kadar bilezik yapın şu kadar altın yapın diyemem sizi şanınıza yakışanı yapın dedi.
Kayınvalim ise bohça meselesini açtı işte ben ilk gelinime yaptım Asya ya da yapmak isterim dedi.
Ama ailelere falan yapmayalım çok masrafa kaçmayalım dedi
Neyse o gün gittiler aradan zaman geçti. Söz- nişan evde yapmaya karar verdik organizasyon tutarız dedik.
İşte nişan tarihi veriyoruz aman işte kız kardeşi üniversite okuyor aman işte sınavları var o tarih olmaz dedi annesi.
Sonra bize o tarih verdi. Ocak 27 dedi.
Neyse tamam dedik.
Sonra nişan tarihi yaklaşıyor ve bohça için alışverişe çıkmamız gerekiyor , biz Emre için çıktık 14.000 tl kadar bir harcama yaptık tabii daha alacaklarımız vardı.. neyse çat bir telefon benim bütçem yok.
O sırada ablam devraldı konuyu işte anlaşmazlıklae başladı ne demek yok falan..
sonra ben Emre yle konuştum dedim bak bu böyle olmaz. En dandik nişan bohçası bile 15-20 bini buluyor hani dedim annen eltime zamanında hazırlamıştı bilmiyor mu dedim.
Neyse bu olay ablamla onun kavga etmesine sebep oldu ve ablam onun suratına telefonu kapattı.
ve tabii ki hiçbir şey konuşulmadı ablan nasıl annemin suratına telefon kapatır oldu.
Neyse o gün ablam iş yerindeydi ve beni aradı işte bu iş bitti ben yokum dedi bu aileyle olmaz kızım dedi.
Gelmiş bana bütçem yok , istersen eşimin numarasını vereyim sen konuş diyor dedi.
Biz enayi miyiz de harcama yaptık ettik gelmiş bunu söylüyor dedi çünkü biz daha kayınvalidemle bohçaya dair hiçbir şey almamıştık.
Neyse tabii babası araya girdi bizi çağırdı etti tatlıya bağlandı.
Biz bohça için alışverişe çıktık yapıldı edildi ve söz - nişan günü geldi çattı.
Nişandan bir gün önce akşam Emre eniştemi arıyor diyor ki abii takı takılacak mı diye soruyor eniştem de bilmeden yok diyor ve biz o an içeri girdik ne takısı ne yok falan olduk sonra eniştem dur oğlum ben hanımla bir konuşayım ben tam bilmiyorum dedi.
Ama Emre bizim geri dönüşümüzü beklemeden çat bir mesaj attı enişteme.
İşte abi takı yok , biz her şeyi nikahta yapıcaz , takı olmayacak konuşulmuş vs.
O akşam ben Emre ye saydırcaktım ailem beni tuttu bırak sakın bir şey yazma dediler
Nişan günü geldi zaten nişana da akraba olarak kimseyi çağırmamıştı bir tek büyük halaları vardı.
Çekirdek aile geldiler.
1-1.5 saat zoraki oturdular ve kalktılar..
takı olarak da bir çift değeri gram altın kadar ya var ya yok bir küpe taktı kayınvalidem. Nişanda Emre nin kulağına dedim hani takı?
O da ablamı öne atıp böyle demiş dedi.
Delirdim o an ablam ne zaman böyle bir şey demiş kafayı mı yedin sen dedim.
Demiş işte yaptı.
Nişan bitti biz Emre yle büyük kavga ettik.
Annesi beni hiçbir şey olmamış gibi arayıp bohçanı beğendin mi dedi..
ben koca 1.5 ay sustum her hafta sonu Emre yle buluştuğumda dedim git ailenle konuş..
nişanda takı takmamak nedir dedim.
O konuşmadı hep haklısın diyip geçti.
Bu arada annem bilezik taktı bana o gün , ailemdeki insanlar da takılarını taktılar.
Ben sabır sabır derken bir gün aradım işte nikah için sağlık raporu falan alcaktım dedim şimdi bana niye haber vermiyorsunuz der dedim.
Konu konuyu açınca da açtım ağzımı.
Dedim anne nikahımda bir çift küpeyle gelmezsiniz inşallah dedim.
Tabii ben böyle söyleyince hemen yükseldi bizim orada nişanda takı yok zaten dedi.
İşte neymiş bohçaya fazla harcamışlar o yüzden takı almamışlar…
Neymiş işte daha bunun eşyası , halısı perdesi varmış bende dedim ki anne bir küpeyi de haketmedim onu bana arkadaşım da takardı dedim.
Ve bu lafım onlara çok büyük batmış.
Kayınpederim ve kayınvalidem tavır aldılar bana.
İşte ban haklısın diyen korkan nişanlım da ailesi biz kırıldık falan diyince oklarını bana çevirdi herzamanki gibi..
Ay yazdım yazdım içimi döktüm resmen ve daha yazamadıklarım bile var okumazsın diye düşünüyorum , teşekkür ederim tekrardan hayırlsı neyse olsun artık
yok kız okudum sadece ben işteyken açıyorum uygulamayı. o yüzden yeni okuyabildim.
öncelikle hatanızı söylemek istiyorum. ailelesi komple olayın içine sokmuşsunuz tümm anlaşmazlıkların, lafların, herkesin bişeye karışmasının sebebi bu. aslında herşeyi sadece nişanlınla halletmen gerekiyordu. bohça mevzuları falan bunlar işi sarpa sardırmış aslında çokta olması gereken şeyler değil boşu boşuna araya soğukluk girmiş.
elbette yapması gerekenleri yapmalılar ona asla sözüm yok. küpe de değil yani. ama onlar sana gıcık kapmışlar çünkü bu olayların çok önceleri var. biraz sivri dilli olduğun konusunda nişanlınla hemfikirim. tamamen objektif olmaya çalışıyorum. evet sen haklısın sözlerinde sonuna kadar ama neticede onlar büyük insanlar. daha tatlı dille ifade edebilirdin kendini. nişanı ve sözü evde yapmışsınız salon tutmamışsınız bazı yörelerde salon vs tutulduğu için erkek tarafı takı takıyor normalde. evde olursa artık o kendi gönüllerine kalıyor biraz. ama ayıp bence de. bohça mevzusuna gıcık kaptıkları için böyle yapmışlar gibi geldi bana
aslında ortada çözülemeyecek bir durum yok dediğim gibi araya çok fazla kişi girmiş. ablan enişten vs. keşke bu kadar dahil olmasalardı. başında baban olmadığı için seni fazla koruma altına almaya çalışmışlar ama ilişkine de zarar vermişler aslında.
kayınvaliden evet sorunlu biri gibi ama bence güzel bir siyasetle çok rahat yönetebileceğin biri. çünkü başlarda da zaten nişanlın ailesinin etkisinde çok fazla kalmamış, elinden geleni yapmaya çalışmış gibi görüyorum. ama diğer mevzular senin sert cümlelerin vs onu daha fazla ailesine itmiş gibi.
sana kendi sürecimden bahsedeyim. biz evi tutmaktan tut, gelinlik seçme, evin perdesini yaptırma gibi tüm detay süreçleri sadece ikimiz yaptık. gelinlikle damatlığı bile öylesine gezmeye çıktığımızda pat diye kendimiz karar verip aldık mesela. ya da evin eşyalarını döşerken sadece ikimizdik ne onun annesi ne benim annem hiç yoktu bu süreçlerde çünkü biz dışarda tuttuk hep. kimseye söz hakkı vermedik. bohça istemedik ikimiz de ama sırf aileler laf söz etmesin diye bi gün de alışverişe çıktık beraber yine sadece ihtiyaçlarımızı aldık. mesela ben o günün çok keyifli geçtğini çok eğlendiğimizi hatırlıyorum. gecelik seçerken falan özellikle:) yani bu süreçler fazlasıyla stresli biz oldukça eğlenceli hale getirmeye çalıştık. düğün arabasını sürerken bile arabada sadece ikimizdik. baştan beri nasıl tutturursan ilişki öyle gider. eğer anneleri teyzeleri dahil etseydik şu an evli hayatımıza da dahil olacaklardı buna cidden gerek yok. seviyorsanız birbirinizi kimseyi dahil etmeyin herşeyi istediğiniz gibi yapın. sizin ki biraz sen onu yaptın ben bunu yaptım mevzusuna dönmüş o da işte yetersiz iletişimden dolayı olmuş.
bu saatten sonra ne kadarı düzeltilebilir ancak bu tamamen nişanlına bağlı. herşeye sıfırdan başlayabilecekse bu yolda devam et ve hiçkimseyi karıştırmadan ikiniz yapın nikah hediyeliğini bile kimseye sormayın, nikah davetiyeniz kendiniz tasarlayın inan bu süreçler çok eğlenceli aslında. boşuna zehir etmeyin kendinize. sen de biraz dilini yumuşatmaya çalış, güzellikle konuş nişanlınla. inan düzelmeyecek şeyler değil. çok ciddi mevzular değil bunlar. umarım düzelir ve mutlu olursunuz
Hepsini okumazsınız diye düşünmüştüm evet dilim sivri oldu ama ben nişana kadar hiçbir zaman laf etmedim nişanımdan önce de böyle bir şey yaşayınca ve nişanlıma da konuş konuş diyip konuşmayınca ben patlamış oldum. Biz gelenlerin takı takmasını zaten beklemedik ama bir kayınvalidenin bir kayınpederin de takacağı bu olmamalıydı zira arkadaşım da benimle aynı tarihlerde nişanlandı evde oldu ama 3 bilezik takıldı.. ya bir de bana sürekli takı takı diyordu nişan öncesi.. bir anda nişan günü öğrenince zaten şok oldum.
Ayrıca sizi de takdir ediyorum ne güzel bunu başarmışsınız ama benim kayınvalidem asla onsuz bir şeyler yapılmasını kabul edecek biri olmadı.
Kaldı ki nikah hediyeliklerini bile şu an bana sormadan yaptırmış. Sesimi çıkarmadım teşekkür ettim geçtim.
İşte misal halı için bana şey diyordu ben geleyim benim bildiğim yer var gidelim..
tamam diyordum geçiyordum.
İşte gelinlik için sen bak sonra ben geleyim tekrar bakalım.
Biz sadece eşyarımızı nişanlımla seçebildik ona da laf etmiş işte kendileri aldılar bana fotoğraf atmadılar diye..
aklıma da fotoğraf atıp anne bak bu benim yatak odam bu da koltuğum demek gelmedi kendi anneme bile göstermeyi unutmuşum mesela.
Bundan 2 hafta önce ise onu aramıştım konuştuk konuştuk sonra birden dedi ki ayy sen nikah saatini çok yanlış aldın.
Dedim neden anne?
İşte kuaföre nasıl gitceksin vs. Falan dedi
Bende dedim ki anne ben zaten çok kalabalık gitme taraftarı değilim.
Bir de saat seçeneğim yoktu ( eylül ayına aldığım nikah tarihini bizim kilisten geleceklerimiz var çalışıyorlar gelemezler diyerek kızarak Temmuz ayına aldırdılar onda da çok zor aldık zaten her gün bakarak buldum. ) neyse işte ben dedim kuaföre çok erken gideceğim yanıma da ailemden ( yakınımda öyle arkadaşım yok ) büyük ablamın kızını alacağımı söyledim.
Sonra tabii yükseldi hemen.
Dedi ki sen beni çok dışarda bırakıyorsun senin iki tane görümcen var farkında mısın..
işte ne demek onunla gideceğim tabii ki bizde geleceğiz dedi.
Bu arada nikah 13.15 te , benim gideceğim saatler de en geç 06.00 falan..
sonra işte dış çekimi sordu bende dedim ona da yetişip sonrasında geleceğiz vs. İşte aa dedi ona da gelicem.
Nasıl gelmem öyle şey olur mu dedi.
Ve bunu gidip eşine , eltime falan anlatmış. Eltim kızmış anne ne işin var senin demiş.
O da ama seninkine geldik ettik demiş.
Ee geldiniz de ne oldu anne demiş bana sordunuz mu ki demiş.
Bir de kayınvalidemde şey var işte eltime ne yaptıysa aynısını yaparım düşüncesi.
Eltim de 7 senelik evli.
Ve hâlâ daha sorunlar yaşıyor onlarla..
Her şeyi kendiniz yapın diyorsun ama en başta onlar karşı çıkar / kaldı ki çıkıyorlardı.
Nişanlımda para yok olsa zaten laf ettirmez.
Balayınını ayarladı , televizyon aldı , tv ünitesi , sehpa ve evin ıvır zıvır şeyleri derken şu an 50-55 bin borca girdi.
ayy sen anlatırken darlandım bu ne ya:/ kuaföre dış çekime karışmazsın yani. bu ne biçim kaynana. işte bunların tek sorumlusu yine nişanlın oluyor maalesef. annesine sınır koyamamış hiç durduramamış onu. benim kayınvalidem normalde de karışan biri değil ama velev ki o süreçlerde eşime 'ben de gelseydim mobilya seçmeye' dese eşim o lafı orada kesebilecek biri. ki kesmiştir çoğu kez önünü. mesela evimiz yakın ama bazen bende kalın falan der eşim bana laf bile söyletmez anne evimiz var evimizde kalıcaz der. çünkü o yapmazsa ben muhatap olmak zorunda kalırım ve işler sarpa sarar. oğluna kırılmaz ama bana kırılır. o yüzden bu süreçlerde annesinin ağzını kapaması gereken tek kişi nişanlındı, o kapatamadığı için sen sivri dilli gelin olmuş oldun. keşke nişanlının maddi özgürlüğü olsaymış. ailesine bu kadar maddi olarak bağlıysa sözlerinden de çıkması zor.
mesela benim eşimin abisi biz nişanlıyken isterseniz takı takayım isterseniz mobilyanızı alayım dedi. ben onu bile kabul etmedim. takısını taksın mobilya şimdi abin alacak diye gideriz uygununu seçmeye çalışırız ya da biz maliyetli bişi alcaz belki abin karşılayamayacak bide söz hakkı olacak belki şu mağaza arkadaşımın ordan alalım diyecek. ben hiç gelemem böyle yönlendirmelere. düşün yani bu konuda bile karıştırtmadık, eşimde ya abim bu benim bilmem ne gibi savunmalara girmedi. sizde baştan çok taviz verilmiş aileye çok dahil olmuş gitmiş gelmişsin. ben eşim olmadan henüz kayınvalideme hiç gitmedim mesela. öyle sohbet muhabbete gideyim demem. bunlar hep mesafe sağlıyor. birbirimize sevgimiz saygımız azalmıyor
allahtan eltin iyiymiş:D biraz umut vadediyor. o bile uyarıyor yani kayınvalidesini. çok boş bi kadın kayınvaliden ne yazıkki ama nişanlın burada hep dediğim gibi ennn büyük hatalı
Tüm yorumlarınız ve samimiyetiniz için çokk teşekkür ederim.
Hayırlısı neyse o olsun diyorum.
Bakalım yaşayıp göreceğim bende.
O kadar okudunuz yorum yaptınız güncellemek istedim.
Ailem konuşmak için nişanlımı çağırdı , konuştular bu sefer ciddiydiler.
Emre de sadece onları dinledi ve sonrasında konuşacağım diyerek gitti.
Bugün babasıyla konuştu.
Sonra tekrar bize geldi. Oturduk hep beraber işte bizimkiler sordular ne dedi baban diye..
O da babama neden böyle yaptığını sordum , bu iş olmasın mı istiyorsunuz dedim dedi.. nişanlımla mı bir derdiniz var diye de sormuş
Babası da hayır tabii ki neden istemeyelim sen beğendin sen evleneceksin demiş. Onunla da bir sorunumuz yok demiş.
Ee baba o zaman neden böyle davranıyorsun o zaman diye sorunca da babası maddiyattan girmiş..
İşte kızının birinin üniversite masraflarının olduğunu , eşinin masrafları olduğunu , bir yandan ev geçindirdiğini, bir yandan da bu evlilik işinin araya girmesiyle para yetiştiremediğini ona söylediğimiz fiyatların yüksek olduğunu söylemiş.
Sonrasında nişanlım da ee baba madem öyleydi biz tarihi eylül , ekim istedik uzatalım dedik sen kabul etmedin demiş.
O da akrabalarımız gelemiyordu o zaman da demiş..
sonra işte gelinlik için de demiş ki işte bizim burada bir gelinlikçi var elinde de kutulu sıfır gelinlik varmış sanırım tek kalmış fiyatı uygunmuş , ben gelecekmişim oraya deneyecekmişim üstüme uygun şekilde yaptırırlarmış..
ayy bu cümleyi dinlerken içim kasıldı resmen.
Neyse ben sustum sadece dinledim.
Ablam zaten benden önce tepki verdi.
Oğlum öyle olur mu dedi..
bu kız neden gelinliğini istediği gibi seçmesin de babanın bulduğu uyguna getirdiği gelinliği mi giyip çıksın dedi.
Böyle şey olur mu Emre dedi kızdı.
Sonra konuştuk karar verelim artık dedik
Sonuç olarak biz “ ne yapacağız “ dedik..
Ailem dedi ki Emre bence bu saatten sonra babanı da anneni de bu işlere karıştırma artık kredi vs ne olursa
olsun çekin beraber halledin dediler.
Ablam da istersen senin için kredi çekmeye de hazırım dedi. Bende aynı şekilde kredi çekebileceğimi söyledim.
O da krediden korkuyor evlendikten sonra krediye para ödemek istemiyor.
Arabamı satarım olmazsa dedi ama ben kızdım dedim onu ödeyebilmek için iki işte birden çalıştın daha kredisi yeni bitecek üstüne dedim bir sürü harcama yaptın , daha yeni sigortasını yaptırdın.
Ee dedim bu bir de bizim seninle ilk arabamız. Olmaz dedim emeğine yazık olur dedim.
Balayını ve televizyon parasını ablamın kartından çekmiştik.
Abisi de keza bizim dediğimiz gibi demiş.. bırak onları eğer ki sen bu kızla evlenmek istiyorsan sen yap demiş bende sana destek olayım elimden geldiğince demiş.
Kredilere baktık ama faiz oranları yüksekti.
Ablam bir de dedi ki sen bu kıza nikahta hiçbir şey takmayacak mısın?
Emre böyle şeyleri bilmiyor çünkü ailesi hiçbir zaman söylememiş.
Kaldı ki ailesi ne yapmış ki Emre ne bilsin durumu da var.
Neyse işte ablam anlattı işte ;
Tül - halı
Gelinlik
Kınalık vs.
Kuaför
Ve takı
Bütün bunlar için para lazım dedi.
Emre de takı takmayız ne olacak falan yaptı.
Ablam da dedi ki oğlum öyle olur mu normalde senin nişanda bile bir hediyen olmalıydı sen nişanda da yapmadın ama düğünde eş adayı kıza bir şey takar dedi.
Misal ailen alıp sana verip de taktırabilirler de dedi ama ailenden beklemiyoruz zaten dedi.
Emre de ben bilmiyordum bunu dedi.
Milleti boş ver sen eşin olacak kişiye bir şey alıp takıyorsun onun gönlünü hoş ediyorsun dedi.
Sonra nişanlım kredi işinden vazgeçti.
Ben dedi tül parasını ayarlıcam.
Halı şu an bir kalsın dedi.
Babasını da arayıp bana ne kadar verebilirsen ver diyecekmiş.
Şimdi endişem yine aynı döngüye girer mi korkusu..
ya ne kadar sıkıntılı durumlar:/ okurken benim bile içim sıkıldı. halbuki ne kadar keyifli dönemler olmalıydı. yani siz çocuğa her imkanı sunmuşsunuz. ama tabii sizin boyunduruğunuzda da bi yola giremez. krediler cidden çok pahalı. bazı eşyalar alındığı yerde elden taksit falan yapıyolar öyle şeyler de yapabilirsiniz biz mesela mobilyayı 18 ay taksitle faizsiz almıştık. mobilyacının bankayla anlaşması vardı. böyle şeyler çok var iyice araştırın mutlaka. ya da ikeanın mesela vade farksız taksitle alınan bir sürü eşyası var. kredi çekmeden önce bu yöntemlere başvurun. takı mevzusu çok çok sıkıntı. yani altın aldı başını gitti cidden o çocuğun aileden destek almadan takı yapması çok zor. çok önceden yapmış olmalıydı onu. şu an bunca masraf varken onu nasıl halleder bilemiyorum. umarım daralıp bu işten vazgeçmez çünkü biraz öyle bir bıkkınlık sezdim.
sen de çalışıyor musun peki? eğer beraber çalışıyorsanız üstesinden birlikte gelirsiniz ama sen çalışmazsan imkansız. arabayı satsa bile düğünde takılan altınlarla tekrar arabaya yatırım yapabilirsiniz hem de araba senin üstüne olur bunu bi düşün bence. biz takılarımızla aldık arabayı biz de. üstüne az bi kredi çektik. ikimizde çalışıyoruz bi şekilde ödeniyor
umarım bir orta yol bulursunuz
Ogullarini hediye paketi yapsinlar oldu olcak o mu kizmis sen mi
Neyin peşinde bunlar