Öncelikle hayatımda hiç sevgilim olmadı zaten çok çekingen bir insanım. Ancak birçok insanın öyle hikayeleri varki kadınlara olan umudum sıfıra indi.
Mesela birden fazla erkekle kucaktan kucağa girip temiz ayakları çekerek hiç ilişkiye gimemiş erkekle evlenip kurtaranlar. Sudan sebeplerle kavga çıkarıp ayrıldıktan sonra karşındaki depresyona soktuktan sonra yeni erkek arkadaşıyla eğlenmeler. Gençlik yıllarında her haltı yiyip belirli yaştan sonra sosyal hayatı az olmuş karoyer kasan erkekle evlenip hayata devam etmeler. Üniversite döneminde kadınlığını kullanıp daha rahat mezun olmak. Erkeklerden daha az bilgi ile kurumsal firmalara rahat girmeler. Erkek arkadaşını sponsor gibi kullanırken diğeriyle kucağa atlamalar.
Bu modern dünyada en dezavantajlı grup maalesef erkekler. Sanki erkek olarak doğdugum için herseyin en kötusunu hakediyorum.
Belkı tüm kızlar böyle değildir hatta erkeklerin de suçu da erkekte bir duyuyorsam kadında on tane duyuyorum.
Kızlar özellikle sizin görüşünüzü merak ediyorum neden böylesiniz değilseniz ne yaşadınız da böyle oldunuz? bazıları erkekleri yerin dibine sokar da sokar, aşağilar gaddarca ama kendisine toz koparmazlar.
Bakın kimseyi kırmak istemem bunlar duyduklarim, tanık olduklarim. Bana sorarsanız hayatımda bir kadın ile saf sevgi ilişkisi isterim. Birbirimize bağlanıp tek parça gibi olmayı isterim.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Evrimsel psikolojiyi bilmezsen, kadınları düşman olarak görmen çok doğal.
Hdkkhtddkhtkhtd neymiş evrimsel psikoloji. Bağırarak gay oldugunu söylemene gerek yok
Ayrıca yazının neresinde düşman olduğum yazıyor? Iyi misin sen?
Kadın fiziksel açıdan dezavantajlı ve hamilelik, regl gibi şeylerden ötürü doğada tek başına hayatta kalamazdı. Bu yüzden manipülasyon yapma yeteneğini geliştirdi.
O yüzden kadınlar erkekler gibi direk davranan canlılar olmadığı için sana sinsi geliyor.
Kadının 2 temel ihtiyacı var. Birisi bebeğini hayatta tutacak kaynak diğeri kaliteli bebek üretmesini sağlayacak sperm.
Erkekler zaten tek başına hayatta kalabilen canlılar olduğu için ve kadınlarda kaliteden çok sayıya baktıkları için, kadınların isteklerini anlayamıyorlar.
Tabi burada aldatmayı, pozitif ayrımcılığı falan savunmuyorum. Sadece kadınların gençken maskülen, evlenme çağında kaynak sağlayan erkeğe gitmelerinin sebebini anlatıyorum.
Onları suçlayamazsın çünkü sen de kadın olsaydın sende aynısını yapardın. Bu içgüdüsel bir şey
Bu durumda erkeğin aldatması da gayet normal bir şey olmalıdır. Biliyorsun ki erkek olabildigince en fazla kadını dölleme gayretindedir. Ancak zamanla medenileştiğimizden ötürü bunları bastırmaya çalışıyoruz. Ama sadece erkek aldatınca veya her yedikten sonra temiz kadını istedikten sonra toplum kınar. Ama kadın her haltı yiyip temiz birini bulup evlendiginde kimse laf etmez. Her zaman erkek hesef tahtası toplumda. Eğer medeni olmayıp doğamızdaki gibi davransak birçok çocuğun babasız büyümesine kadar gidebilir bu bence
Ayrıca modern toplum erkeği aşırı şekilde kısıtlamakta. Örneğin evlilikte erkeğe inanılmaz sorumluluk artı eş baskısı çok yüksek. Kadından aynı özveriyi beklesen kavga çıkarir ama.
Yine bunu evrimsel psikolojiye bağlayacaksan erkekler güzelligini kaybettigi partnerini anında terketmesi iyi birşeydir. O da genlerini en iyi yumurtaya aktaracak sonuçta. Evliyken de birden fazla kadınla cinsel birliktelikte de bulunabilir doğamız bu madem öyle.
O zamanlar vahşi doğada yaşadığımız için öyleydi şimdi medeniyet kurduk
Hayvan olalım demiyorum sadece içgüdülerimiz hayatımıza yön veriyor diyorum.
şu an çoğu erkek imkanı olsa harem kurmak ister ama bazılarımız bunu etik bulmaz, bazılarımız bunu tercih etmez, bazılarımız da eşcinselliği seçer vs..
Yani mesele geçmişini unutmamak ama geçmişe de takılıp kalmamak
Evet ama modern dünya erkegi kısıtlamaktan fazlasını yapmıyor (öyle karı kızla işi olan birisi de değilim). Yani modern dünyada toplum kadını yüceltirken erkegi aşağılamaktan başka bir şey yapmıyor. Eskiden erkektir yapar vardı şimdi ise kadındır yapar erkeke zayıf olmasaydı aldatmazdı diyorlar erkek aldatmasini kınarlarken.
Herşeyin ekstremi var elbette ama artık tür olarak medenileştik. Erkek dizginlenirken kadın içgüdüleriyle hareket etme özgürlüğü verilmesi ne kadar doğru?
Bu arada tercih ayrı bir şey ama insanlar tercihlerini dahi dayatıyorlar
Modern dünyanın erkeğe davranışı farklı bir konu. Elbette bunlar benimde hoşuma gitmiyor ama burada yapılması gereken kadınlara sataşmaktansa erkeklere kendi haklarını savunmayı tavsiye etmek.
Erkekte kadında elbette içgüdülerinin aşırılıklarını dizginlemeli ama 250.000 yıllık insalık tarihi boyunca geliştirilen içgüdüleri de bir çırpıda silip atamayız.
Mesela kadınlar erkeklere "Çok fazla dış güzelliği önemsiyorsunuz, memesi küçük kadınlara haksızlık yapıyorsunuz" dediğinde, bunca yıllık evrimsel psikolojide "Memesi büyük kadından daha çok süt gelir ve çocuklarımı daha iyi besler" içgüdüsünü çöpe atamayız. Elbette bazıları yine küçük meme sevecek ama genel kanı böyle şimdilik.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!