+1 yılKadınlar için olmazsa olmaz bir şey para ve statü (geneli için söylüyorum). Oturdukları yerden parası ve statü sahibi birileri için kudururlar kendilerinin hiçbir vasfı olmamasına rağmen 😂 Sorsan seviyorum derler. Ama para varken. Bir erkek bir kadınla kıt kanaat, kuru ekmek ve su ile yaşar ama kadınlar yaşamaz 😂 o yüzden mutlu bir evlilik için para şart 😂 para yoksa o evde huzur olmaz. Huzuru bozan da hep kadın olur 😂
06 Yorumla- +1 yıl
@bayannc benim yüzümden dünyadaki çeşit çeşit güzellikleri göremeyeceksin artık 🥺
Offf 🥺
İnternetim çekmeyeydi de gmnderemeseydim bu gmrüşüü 😭😭😭 - +1 yıl
O halde ona göre davran
- +1 yıl
@Papatyaadası neye göre 🤔
- +1 yıl
Yazdıklarına bak uykucu. Ona göre 😂
- +1 yıl
@Papatyaadası papatyalarını toplar çay yapar içerim 😠 uykucu değilim ben 😴 içim geçiyor arada 😂😂
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılMaddiyat şimdilik önemli olmasa da, sonrası için önemli. Tamam sade bir nikahla, törensiz, evlenenler, para harcamayanlar var, ama ileride evliyken, llahaki maddi durum önemli. Fakir bir erkeği kimse sevmez. Maddi durum kötü olunca, evlilikler de kötü sürüyor ve bitebiliyor. Kadınlar, başarısız erkeklerden hoşlanmazlar, eve yeten, kendine yeten erkeği tercih ederler. Yani soruna cevab olarak. Bir ilişkinin evliliğe gitmesi için, maddiyat şarttır. Kendi ayakları üzerinde duramayan erkek, eşim çalışsın, öyle ikimiz çalışırsak, geçiniriz kafasında olan erkek, ya boşanmaya ya da aldatılmayla karşılaşıyor. Diyelim bunlar olmadı, boşanma yok, aldatma yok, ozamanda, mutsuz, tartışmalı, bir evlilik yaşıyorlar. Çünkü, aile içi tartışmaların çoğu maddiyat yüzünden. Babamla annemden biliyorum. Eskiden beri hep, maddiyat için tartışırlardı. Para olmayınca, huzur da olmuyor
12 Yorumla
Soran+1 yılGüzel anlatmışsın evet
- +1 yıl
Teşekkürler
- Aşk İlişkileri konusunda 264,6b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet şart.. maddiyat olmadan maalesef insan değil ilişki.. arkadaş dahi bulamıyor yanında.. hatta ailesi bile istemez kimse sevmez parasız insanı.
00 Yorumla
+1 yılCanim simdi ultra Zengin olsun demiyorum milyoner olsun da demiyorum ama işi gücü olmasi lazim bana uygun olmasi da lazim
Görünüş önemlimi diye soranlar var Abi önemli hergün ayni kisiyle ayni yatağa gircem karakter de önemli
Bakimda önemli24 Yorumla
Soran+1 yıl👈🏻👏🏻
Soran+1 yılHaklısın
- +1 yıl
🥰 sagol güzelim ♡
- +1 yıl
Sagol güzelim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
114Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğe gitmesi için şart değil ama evliliğin devam edebilmesi için şart..
190 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılSadakat sevgi ve sorumluluk bilincinden sonra maddiyat biraz zarurî
03 Yorumla- +1 yıl
maddiyat yoksa o saydıklarıyın kalıcılığı sadece 6 ay oda yatak odasında kalır sonra zaten yatağa girecek psikolojide kalmaz aç ayı oynamaz
- +1 yıl
@gökahmetoğlu07 onunda zorunlu olduğunu dile getirdim zaten
- +1 yıl
maalesef haklısın
- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılBir ilişkinin evliliğe gitmesi şart değil
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek isteyen öyle ya da böyle bir şekilde evlenir ikincisi rızkımız Allah tarafından garanti edilmiş asgari geçim şartlarında yaşamak için hiç bir şekilde maddiyat şart değil. Daha iyi şartlarda yaşamak için maddiyat gerekir, önceden elektrik, tv, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, araba, buz dolabı, ütü, saç kurutma makinesi vs vs mi vardı? Öncekiler bir hırka bir lokma varsa mutluydu. Günümüzde tüketim toplumu olduk, ihtiyaç var mı yok mu demeden onda/bunda/şunda var bende istiyorum kafası var.
Böyle olunca maddiyat önemli.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılMaddiyatın ülke koşullarında gozardı edilmeyecek derecede önemi var fakat bunun öncesinde daha önemli şeylerin geçilmesi gerek.
Paraya gelene kadar kişilerin birbirlerini iyi gozlemlemeleri ve tanımaları şart.
Öyle lafta değil ama.
Bireylerin etrafına (hem erkeğin hemde kadının) nasıl davrandığı , hareket ettiği çok önemli.
Özellikle erkeğin ailesine nasıl hitap ettiğine kadının dikkat etmesi gerek.
Trafikte , toplum içinde nasıl hareket ettiğine dikkat etmesi lazım.
Sonuç olarak göz ardı etmememiz gerek bir şey var etrafına asabi ve sert biri elbet bir gün hayatındaki birinede aynı şekilde davranacaktir.
Erkek için ise kadının söylediklerine ne kadar sadık olduğuna dikkat etmesi , ne kadar sabırlı olduğuna gözlemlemesi gerek.10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Evet şart. Zengin Arap ülkesinde yaşamıyoruz. Hükümetimiz sağ olsun ekonomi işini hep halka indirgiyor.
70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu sana bağlı biraz da, isteklerine vs. adamın durumunu bilirsin ama buna rağmen evlilik süreçlerinde yapamayacağı şeyleri istersin o zaman elbette şart. aileler işin içine girince malum miktarlar vs belirtiliyor. aileni hiç bu konulara dahil etmemen ve ben böyle kabul ettim deyip kesip atman lazım. maddi manevi fedakarlık isteyen bir konu bu. belki ailemle beraber yaşayalım diyecek sana. ayrı kiraya çıkamadığı için. bunların hepsini kabul edebilecek misin. keyfi yaşam şartlarından ödün verebilecek misin. aslında hepsi senin vereceğin cevaplara bağlı. bir ilişkinin evliliğe gitmesi için maddiyat şart değil, benim tüm zorlukları kabul edebiliyor olmam şart
10 YorumlaEvliliğe gitmesi için şart değil nikah basmak çok kolay
Ama evliliğin bu zamanda sağlıklı yürüyebilmesi için maddiyatta önemli rol alıyor
Sana bı örnek vericsm
Bütün gün evde ev hanımısin ama dışarı çıkıp para harcamak istesen bı sinema ya da bı cafeye gitsen en az 300-500
Bide seni alıp rahatça dışarıda eglendirebilsin karşındaki daha oturup bu ay nasıl geciniriz derdine düşme canım eminim gençsin güzelsin mantıkli düşün ♥️hakkında hayırlısı olsun30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Maddiyat elbette şarttır o olmazsa ne ev geçinebilir ne de bakkaldan sakız alınabilir, bunu ben kendimden biliyorum 18 yaşımdan beri beni işsiz bıraktılar memur yapacaklarını söylediler inandım bekledim ama şimdi ise hiç beklemiyorum ve onlara da inanmıyorum
Şimdi ise kendimi kursa yönelttim hayatımı daha iyi yerlere taşıyabilmek için uğraşıyorum24 Yorumla- +1 yıl
Kim memur yapicani söyledi
- +1 yıl
Anladim insallah gönlünce olur
+1 yılBugün kredi kartı borcu ödedim.
Yemin ediyorum cebimden balya ile para çıkardım. Görünürde var olan ama alım gücünde olmayan bir para birimine sahip ülkede maddiyat şart mı diye soruyorsun.
Koltuk takımını altınları vs vs neyse işte gerekli olan ve zorunlu tuttuğunuz şeyleri almak için tabiki para lazım. Takas yöntemi tarihe karıştı diye biliyorum.
Ondada verecek şeyimiz kaldı oda bizde kalsın. 😄10 Yorumlaİlişkide tüm kararlar BİRLİKTE verilir. Herşeyi belirleyen BİRLİKTELİĞİNİZ olmalıdır.
Para ilişkinizde nerede konumlanıyorsa Bunuda BİRLİKTE belirlememnşz gerekir.
Unutmayın evlilik BİRLİKTE alınan bir karardır ve o andan itibaren işim püf noktası BİRLİKTE cümlesidir10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 419 cevap paylaştı.
+1 yılNe yazıkki şimdi böyle.. Mecburen.. Bende kadın olsam maddiyata önem verirdim. Asgari ücretle bir evin geçinmesi imkansız
31 Yorumla
Soran+1 yılDürüst
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet maalesef bu ülke şartlarında şart. Çünkü ben bir kadına yetemiyorsam ne diye evleneyim? Ondan doğacak çocuklarıma iyi bir hayat sunamayacaksam, fakir gibi bir hayat sunacaksam neden evleneyim? Erkekliğimden utanırım yetersiz olduğum için. O yüzden evlenmek için maddiyat bence çok önemli
21 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek kolay şahit ve nikaha bakar ama o evliliğin ömrünün uzun olması için şart sonuçta evlilikte bir bebek doğumu gibidir doğar ama büyümesi lazımdır ihtiyaçlarını verdikçe gelişir kocaman aileye döner
30 Yorumla Yeni evlenmiş birisi olarak söylemeliyim ki kesinlikle maddiyat için evlenmedik ama gerçekten şart. Zorlandık baya hatta. Ama çok şükür sabit gelir giriyor eve. Zaten sabit gelirimiz olmadan evlenme gibi bir karar alamadık önceliğimiz buydu.
23 Yorumla- +1 yıl
Allah mutlu mesut etsin
- +1 yıl
rica ederim
+1 yılBelli başlı şeyler için şart. Örneğin düğün-nikah, ev eşyası, balayı, geçinmek vb. yapmak için lazım. Ben bunları yapmadan kıt kanaat de geçinebilirim diyen varsa kendi tercihi. İnsanların %90'ı kötüsünden de olsa bunları ister.
20 Yorumla
+1 yılŞart tabi, Türkiye'nin durumunu bugün hepimiz görüyoruz. Altının gramı, düğün salonları, gelinlik, bakım, ev vs. Gerçektende artık insanlar evlenemiyor. Ben geçen sene sadece nişanım ve altınım için
500 000 lira para saydım. Ozamanda okadar param olmadığı için Nişan uzadı, millete dedikodu yaptılar ve ayrıldık. Oyüzden paranız yoksa asla bulaşmayın derim.30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Maddiyattan önce de yerine gelmesi gereken şartlar var.
11 Yorumla
Soran+1 yılElbette
- Aşk İlişkileri konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılParasız olsaydı sosyal medyada para kazananlar bekar olurdu çoğu ama çift hesabı çok görüyorum karı koca ortak sosyal medya hesabı açmaları güzel bir şey
10 Yorumla
+1 yılSadece nikah dairesine gidip imza atmak yetiyorsa sana şart değil düğün istersin ailen altın ister bı ev tutmak istersin yeni mobilyalar istersin e araba istersin evlenince çalışmak istemezsin tatil istersin arkadaşlarınla aşık atmak istersin özel günlerde mücevher başbaşa restoranda akşam yemeği istersin çocuk istersin e çocuğun masrafları zaten daha da fazla tüm bunları öpücük karşılığında veriyorlar
10 Yorumla
+1 yılmaddiyat dan daha önemlisi sürekliliğini koruyan bir işde çalışıyor olmak kesinlikle şartdır dolayısıyla ülkemizin en temel sorunlarından birisi şuanda işsizliktir
10 YorumlaHer şeyin maddiyat değil benim için istediğim her şeye sahip olabilirim ama hayatımda gerçek bir aşk istiyorum bunun için gerekirse her şeyimden vazgeçerim
10 Yorumla
+1 yılEvet. Parasız erkekten cacık olmaz. Bırak evliliği daha dışarda yemek ısmarlamaya çekiniyorsa ilişki yaşanmaz onla ve çoğu böyle çulsuz ya da cimri.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 451 cevap paylaştı. Maddi evlilikse oraya gider manevi evlilikse maneviyata gider ikiside değilse ömrünün sonuna kadar gider
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 703 cevap paylaştı. Aslında şu hayatta en önemli şey Sağlık iki huzur ve 3. para ama para olmazsa olmuyor. Az verip aratmayacak çok verip azdirmayacak kadar olmalııı şart
20 Yorumla
+1 yılŞartmış diyorlar o da yaşamın artık maddiyat üzerinden dönmesi sanırım paran yoksa yaşama diyor sistem
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı.
+1 yılBana evin de et , koca evin de makarna yiyeceksen evlenme
40 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 435 cevap paylaştı.
+1 yılEn basitinden evinin içini döşemek bile (koltuk olsun yatak odası olsun beyaz eşyalar olsun) 500 bin tl kesin lazımken sence olur mu bi düşün bence?
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 354 cevap paylaştı.
+1 yılEvet bu devirde şart kızların aşırı saçma istekleri oluyor gereksiz ayrıca onu gectim doğru kişiyi bulmak çok zor
10 Yorumla Elbette şart. Para olmadan hele şu zamanda nasıl düğün yapacak ev dizecek artık çok masraflı 700 800 bin gider. Ve nasıl gecineceksin.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 977 cevap paylaştı. Para olmadan hicbir sey ilerlemiyor bir yere kadar 🖤
20 YorumlaŞartlardan biri sadece.. Sonuçta bedava yaşanmıyor.. Mecburiyetler söz konusu..
20 YorumlaMaalesef şart. Gidebilmesi için de sürdürülebilmesi içinde
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Evet günümüzde şart
Eski zamanlarda anlatılanları söylüyorum bir çekyat kap kaşık yorgan döşekle iş tamamdı diyorlar şimdi ise kızın eksiği bitmiyor ki bitse bile yine mutsuz yine mutsuz Allah yardımcımız olsun00 YorumlaEvlilik için paran olmalı ama ilişkinin evliliğe gitmesi için para yetmez
10 YorumlaMaddiyat tabiki önemli ilk sırada olmasada günümüzde özellikle çok önemli bir etken
10 Yorumla
+1 yılEvet şart, herşeye zam gelmekte geçim sıkıntısı çekiyoruz.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılİşte bi çok çift bu yüzden evlilikten vazgeçiyor ya da erteliyor korkulu rüya oldu
10 Yorumla
+1 yılFare gibi koltukları kemiririm diyorsan şart değildir. Para her şey değildir. Ama çoğu şeydir
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle şart para olmadığı zaman mutluluk huzur olmuyor gerçekçi olmak lazım
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Şart tabi en azından çalışıyor olması lazım devir değişti çalışmayan parası olmayan kadın sıkıntı
12 Yorumla- +1 yıl
Bide erkeği düşün hangi kadın ne yapsın birde çocuk olayı kadınlar doğurmamsli evleniyorlar sonra çocuk. Bı bakiyorsun evlendi diye hayatı kararı kadinlatin.
Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Şart değil ama sorunların olmaması rahatlatır
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBana göre Evliliğe gitmesi için şart değil ama evliliğin devam edebilmesi için şart..
10 Yorumla Düğün, kına yapmasan bile , eşya, kira , geçim için şart maalesef
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılElbette şart parasız adım bile atmadığın bu devirde kuru ekmekle de evlenilmez.
10 Yorumla
+1 yılParan yoksa evlenmeyi bırak evlilik hayali bile kuramazsın. Gelinlik kaç para haberin var mı?
22 Yorumla
Soran+1 yılSoruyu genel olarak sordum. Gelinlik düğün vs bunlar olmadanda evlenilir
- +1 yıl
Nasıl istersen, o zaman direk yıldırım nikahı kıy
Gizli Üye(36-45)+1 yılNikah için giderin birde kiralık daire olcak . Hesapla işte birlikte olmsmin getirdiği en cuzzi maddiyat.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 822 cevap paylaştı.
+1 yılIki gonul bir olunca samanlik seyran olurmustaki samnaliklarin kirasi bile 5000 tl den basliyorsa ve bunun faturasi mutfagi colugu cocugu varsa evet maddiyat sart yani...
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılBelli miktarda, mesela çalışıyor olmak lazım, belki çiftler anlaşır bir imzayla evlenir düğün vs olmadan ama akşam evde ne yiyecekler? hiç parasız olmaz bu işler.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Parası olmayan erkeğe annesi bile erkek gözü ile bakmıyor yani işin özünde temeller maddiyat ile atılır evlilik içinde paran olduğu kadar huzurlu olursun bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGünümüzde şart hayat çok pahalı ama kız verirken değil kızı aldıktan sonra çalışacak hatta kız da çalışacak.
10 Yorumla
+1 yılSevgi saygı aşk bı ilişki de olması lazım ama evlilik düşünüluyorsa tabi ki de belli bir ölçüde maddiyat önemlidir düğün kına masrafları daha sonrasında geçiminizi sağlamak için tabiki de maddiyat önemli
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki şart. İlişkinin görünen yüzü duygular, cinsellik, hayaller. Görünmeyen ama asıl yüz ise sorumluluklar, para gereği ve dolayısıyla gerçekler.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHadi düğün, kına, nişan hiçbir şey yapma bunlar şart değil ama para yoksa nasıl ev tutacaksın? nasıl dayayıp döneceksin? nasıl evliliği sürdüreceksin? Maddiyat olmadan evlenirsin bir imzaya bakıyor ama maddiyat olmadan o evlilik yürümez
10 Yorumla
+1 yılBu soruyu direk sadece kadınlara açmalıydın
03 Yorumla
Soran+1 yılFikirler değişebilir
- +1 yıl
@mustafaktass cinsiyetçikik yapma bak
- +1 yıl
Gençlik bu sorunun erkek tarafından cevabı belli maddiyatsız olmaz kadınlar tarafından önemli maddiyatı kadınlar dayattikları için ondan dedim bu konuyu sadece kadinlara açmalısın diye
Aşk İlişkileri konusunda 927 cevap paylaştı. Ne olursa olsun bir yerde maddiyat gerekiyor, kimse Bodrum katında ta da kömürlük gibi bir yerde yaşayıp hayatına devam etmek istemez.
00 YorumlaParasız olmuyor maalesef
50 YorumlaYok kumdan ev yapip oturabilirsiniz deniz kenarinda. Balik tutup yiyin.
02 Yorumla
Soran+1 yılAy ne komik
+1 yılİki kişinin anlaşabilmesi, sevgi, saygı, mutluluk. İyi günde, kötü günder birbirinin yanında olup destek olması daha önemli.
11 Yorumla- +1 yıl
Maddiyat mutluluk getirmez. Rahmetli Sabancının maddiyatı iyidi ama oğlunub sağlığı yoktu
Gizli Üye(18-24)+1 yılYâni bence şart, ama evlilik için olması gereken şey sadece para değil.
10 Yorumla- Devamını Gör (149)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar