Sonraki zamanlarda da hayatına giren kişileri yarabandı olarak görüyorlar madem ilk aşkınıza takıntılısınız yani o zaman yeni ilişkiye başlamayın. Bir konuştuğum vardı 5 senedir unutamamış nasıl bir kafa yapısı varsa takıntılı kalmış resmen
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
5 sene geçmiş aradan unutmuştur artık çok saçma
Hala hatirladigini düşündüren nedir?
Bilmiyorum erkekler ilk aşkını unutur mu diye soru sormuştum ilkler unutulmaz falan demişti ben ilk sevgilimi 6 ayda unuttum mesela
Zaten artı unutmadığını iz bıraktığını söyledi o kişinin onda
İz bırakması durumu şöyle ilk yaşanan olaylar çoğu zaman kişinin karakteri oturmadığı zamanlarda yaşanmış olur ve olduğundan daha abartılı olaylar yaşanır, akabinde bu konudan ders çıkarırsın
Yaş ilerledikçe girilen ilişkilerde ne istediğini, ne istemediğini, nasıl birisi olduğunu çok daha iyi anlarsın
Onun mantığına göre o zaman ben flörtüm varken başkasıyla da konuşayım dediği şey buna benzer fiziksel olmasa da o beynen onu düşünüyor haksız mıyım
Haksızsın. Olay onu düşünmesi değil, sana anlatmaya çalıştığı şey o konunun zamanında etkilemiş olması ve bu konudan sonra ne isteyip istemediğini anlamaya itmiş olması
5 senedir bir kızı unutamaması gibi bir durum yok yani o olaydan ders çıkardığını belirtmiş sana
Hâlâ aklımda olması sevdiğim anlamına gelmez iz bıraktığı ve unutamadıgim anlamına gelir diyor kızı unutmamış olmuyor mu ben mi yanlış yorumluyorum aklında olduğunu belirtiyor açık açık. Sana flörtün bu tarz dese nasıl bir yol izlerdin mesela
Ders aldım dese neyse ama aklının bir köşesinde olduğunu ima ediyor
Ben vakit geçirmeye devam ederdim çünkü zaten hayata giren herkes bir iz bırakır. 5 sene diyorsun o 5 sene içinde düşünceler çok daha olgun hale gelmistir zaten
Anladım bence demeye çalıştığı şey o konudan ders çıkarması ve bir kısmı öfkeyle bile söylenmiş olabilir. Öncesinde bir olay yaşandı mı?
Bilmiyorum o konuyu konuştuktan sonra iyice soğuk davranmaya başladı bana geçmişte de buna benzer bir durum yaşadım o yüzden tedbirli olmaya çalışıyorum
Anlıyorum bence korktuğun gibi bir durum yok konuş bakalım onunla ne diyecek
Ne olursa olsun artık bende şunu anlamıyorum nerede aşktan ağır darbe yiyenler var beni buluyor sıkıldım bu döngüden artık
Öyle düşünme herkes bir kere de olsa aşık olmustur ve yaşanmış bitmiştir olaylar, hatta bana kalırsa sonrasında yaşanan duygular daha gerçekçi ve kaliteli oluyor çünkü ergenlikten yeni çıkmış birisi her zaman doğru düşünemez
Merak etme seninle sağlıklı ve net bir ilişki içindeyken başka birisi söz konusu olmaz hiç sanmıyorum
Benim kırıldığım nokta flörtü varken unutamadım iz bıraktı demesi yoksa bana ne de geçmişinden cevap tarzı çok yanlış başka biri de olsa unutmadığını düşünürdü
Olabilir belki de onun da rahatsız olduğu başka bir durum oldu ve olaya ofkelendigi için öyle tepki verdi bilemeyiz flört daha birbirinizi tanıdığınız nokta ve bence flört yerine sevgili olarak tanımanız daha doğru çünkü daha geniş bir çerçeve içinden ve net bir düzlemde olaylar incelendiği için yanlış anlaşılma riskleri çok daha düşük olur
Çünkü flört durumunda genelde iki taraftan birisi ağırdan alma, yok şunu yaparsan değerli olursun, bunu yaparsan değersiz olursun; şunu yapma, bunu yapma vb şeyler dediği için doğallık gidiyor ve ilişki satranç maçına dönüyor
O yüzden flört dönemini kısa tutmak çok daha doğru bir yaklaşım
Şehire gelince ilişkimizi sevgililik evresine taşımayı düşünüyorduk 3 ay flört etmis olacağız o da yeter ama ben öyle dedikten sonra soğudum mesela o gün yazmak bile içimden gelmedi aklında başkası varken yazmam basit biri gibi olur diye düşündüm
Aklında başka birisi olduğunu sanmıyorum 🙂
Etrafımda görüyorum millet ne güzel seviliyor değer görüyor heves ediyor insanda ama ben hep hayal kırıklığına uğradım sonra belki de hayatı akışına bırakmak en iyisidir
Sen de seviliyorsundur sadece bazı şeyleri kafaya taktiğin için göremiyorsundur rahat ol bırak zaman aksın ve karşındaki insanı tanı... Eminim ki yanıldığını goreceksin
Sevse eğer iki gündür ağlayıp duruyorum söylediği gün üzüntüden 3 e kadar uyuyamadım mesela bilmiyorum ya heves edince burnumdan geliyor yine de tedbirli olayım bu arada kusura bakmayın vaktinizi almış oldum sizinde umarım gönlünüzce olur her şey
Rica ederim bence karşınızdaki kişi ile derdinizi karsilikli şekilde anlatın bence sadece bir yanlış anlaşılma var ortada
Bilmiyorum sadece sevgi ve değer görmek istedim hep hayal kırıklığına uğradım çok şey istedim sanki etrafımda görüyorum kadın para olarak görüyor adamı kıymeti biliniyor ben asla maddiyata bakmadım küçük şeylerle mutlu oldum ya aldatıldım ya yarabandı oldum.
İşin komedi kısmı da şu ben hayatlarındayken kıymet bilmiyorlar hayatlarından çıkınca kıymetimi anlıyorlar e hayatindayken bilsene kıymeti mi değil mi neyse zamana bıraktım olursa olur olmazsa olmaz teşekkür ederim size de
Rica ederim. O dediğiniz kişiler ya enayi bir erkek buluyor ya da o kızlar ile takılıyor yani alakası yok dediğiniz durumla
Bazen düşünüyorum da bende kötü anlayışsız biri olsaydım kıymetim bilinirdi belki diye erkekler can yakan tipleri unutmuyor cidden
Benzer bir olay benim başımdan da geçmişti de onun can yakma mevzusu ile uzaktan yakından alakası yok... İlk ilişkiler genellikle ergenlik veya çıkış zamanı olduğu için kişi mental olgunlaşma döneminde olur ve başka şeylerle birleştiği için bir problemi çözme zamanıdır
Çözülen bir problem her zaman iz bırakır ama bunun o kişi ile alakasi olmaz, çözülen problem ile alakası olur
Bilmiyorum ama genç yaşta öyle yoruldum ki psikolojik olarak yaşıtlarım nasıl mutlu sevdiği insanlarla psikolojik sıkıntım vücuduma vuruyor artık ecelim yaklaşıyordur belki de neyse kusura bakmayın vaktinizi aldım tekrar teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
Aradı ama açamadım telefonu biliyor musun dediği şey aklımdan çıkmıyor
Yanlis anlaşılma olmuş belli ki konuşun anlasın kendisiyle
Konuşsak da benzer şeyleri söyler ben soğumuşum herhalde ya ilk kez böyle durum yaşıyorum aradığında konuşmak falan gelmiyor içimden. Cidden bıktım ya şöyle aşk acısı çekmeyen birini bulamadım gitti ya
Geçmişte senin tabirinle "aşk acısı" çekmiş olabilir ama bu zaten tek başına o kız ile alakalı bir durum değil ki neredeyse her insan gelişim çağının sonlarında daha melankolik olur ve bu son derece sık rastlanan bir şey ve o duygu gerçek olmaz
O riski alamam bir daha canım çok yandı zamanında sıradaki maçlara bakarım artık kimse vazgeçilmez değildir sonuçta aklındakiyle yaşamaya devam etsin takıntılı gibi bir de o soruyu sorduğumdan beri soğuk davranıyor sanki benim aklımda birisi var
Daha doğrusu gerçektir ama doğru haliyle degildir. Zaman insanı yoğurur ve bu birçok alanda gerçekleşir o yuzden yaş ilerledikce bu tarz olayların aslında iyi bir arkadasa sahip özellikler + cinsel faktörlerin birleşimi olduğunu anlarsin çünkü budur esasen... Karşı cinsle iletisimde kafa yapiniz uyuyorsa ve çekim varsa romantik ilişki, sadece çekim varsa cinsel ilişki, sadece kafa yapısı uyuyorsa da arkadaş olursun bu kadar basit. Gelişim çağının sonlarında ise duygular, kişilik, hedefler, kimlik oturur ve o yüzden o yoğun duyguyu aşk sanar millette öyle bir şey değil
Kafa yapımız falan uyuşuyordu ama öyle demesi dönüm noktası oldu bende belki de duygu falan yoktur o kıza karşı ama bilmiyorum travmsm tetiklendi büyük ihtimalle
Bu kişi veya bir başkası herkeste elbet minimal şeyler yaşanabilir ve her olaya aşırı derecede reaktif davranirsan aradığın mutluluğu zaten bulamazsın. Ben bunun çok daha sert ve inanılmaz zor versiyonunu performans anksiyetesi nde yaşadım ve benim tamı tamına 4-5 yılımı çaldı... Tedaviye başlayıp kendime gelmem bir buçuk yıl sürdü senin yaşadığın şey de bunun ikili ilişkilerdeki versiyonu sakın yapma kendine
Anladım dikkat ederim üzüldügum cidden iyi niyetle yaklaşıyorum değer veriyorum hep böyle oluyor ama yine de tavsiyelerinize dikkat edeceğim
Sana ben ne dersem diyeyim bu olayla mücadele etmek çok zor biliyorum senin yaşadığının belki 20-30 katını yaşadım ve eğer ailem ve yakın arkadaşlarım yanımda olmasaydı ben pes etmiştim işkence gibiydi ama takintilarımı yeniyorum ve son asamadayim
Umarım iyileşirsiniz iyice ben hemen bağlanıyorum birine bu huyum kötü onu bırakırsam efsane olacak
Savaşmadan bunu dünyanın en iyi insanı gelse bile yenemeyeceksin bunu John Hopkins psikiyatri profesörüne sor o bile aynı yaniti verir
İşte bağlanmak esasen bağlanmak değil sen bir ilişki deneyince geçmiş travmaların tekrardan yaşıyorsun
Anladım ne yapmalıyım sizce yolumu ayirsam mi bilmiyorum konuşmak bile gelmiyor ki içimden nasıl devam eder böyle ilişki önceden olsa heyecanli mutlu olurdum şimdi o halimden eser yok ona karşı yabancı biriymiş gibi hissediyorum
Bunu ben mesleki arenada yaşıyorum 3 aydan bile az sürede hedeflerime ulaşabilecek iken stres o kadar yavaşlatıyor ki erteliyorum ben de onu bırakacam mesela mentalimi hazırladım
Çünkü kaçmak çok daha kötü
Anlıyorum yabancı biri gibi, hissiz ve konuşurken isteksiz hissediyorsun ama konuşmayı kestigin zaman da o kaçınma halı geçici rahatlama sağlıyor sonrasında gitgide kötüleşiyor doğru mu?
Çünkü olayın karşındaki kişi ile değil doğrudan olayın kendisi ile ilgisi var
Konuşayım eğer yine öyle olursa yolumu ayirayim en iyisi teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
Rica ederim ama konuşmadan önce kafanızda herşeyi netlestirin ne düşündüğünüzü, neden bunu yaşadığınızı sorgulayın ve bir süreç haritası çizin kendinize
Eğer sıkışırsanız da bu olayla bağımsız şekilde muhakkak geç olmadan çok iyi bir doktor ile çalışın, emin olun büyük bir yükten kurtarır
Olur millet nasıl stressiz ilişki yaşıyor bende savaş veriyorum her seferinde 😂
İyi akşamlar size yeniden
😂 Olayları takmayip anda kalabildiği için. Size de iyi akşamlar ilişkiye savaş değil keyifli bir süreç gibi bakarsanız o zaman ilişki yolunda ilerler zaten sorunun kendisini de söylemiş oldunuz 😬
Ânı yaşamak lazım hayata bir kere geliyoruz sonuçta psikolojimiz mahvoluyor sonra
Kesinlikle bak ben iyi sonuç alıyorum yine birakma isteği geliyor çünkü yurtdışında çalışma iznim olsa iyi bir iş bulacak seviyedeyim ama şirket sponsorluğu için biraz daha iyi olmam lazım ona da 3-4 ay gibi bir hazırlık gerek, yurtiçinde torpil çok o yüzden ilk işi bulmak çok zor ve bir yandan zaman geçtiği icin işsiz kalmaktan deli gibi korkuyordum ama bugün meslektaş sayildigimiz yazılımcı olan babamla konustum ve bana böyle bir şeyin çok saçma olduğunu farkettirdi
Yetenekliyim ve sonuç alacağımı mantıken biliyorum ama koşullar o kadar darladi ki adim atmaktan korkar hale geldim şimdi ben de onu kiracam çünkü çok saçma kırmak zorundayim en başında kendime saygisizlik olur
Çünkü halamlar falan onlar da çok iyi akademik altyapıya sahip olmalarına rağmen ilk işte zorlanmislar, eniştem çok iyi bir şirkette direktörlüğe kadar yükselip kendi işine geçti ama o da zamanında aynı zorlukları yaşamış yani zorluklar hayatın bir parçası
İsviçre'de doğmuş olsaydım belki daha kolay ve adil bir süreç olacaktı ama bu degistiremeyecegim bir faktor
Haklısınız çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için umarım gönlünüzce olur her şey
Rica ederim aynı şeyi temenni ediyorum 🙂
Haklıymışsin konuyu çözdük yolumuza devam ediyoruz dediğin gibi davrandım çok teşekkür ederim
Rica ederim çözüme ulaşmasına sevindim
Rahatladım biliyor musunuz sanki içimdeki soru işaretleri gitti bir de aradığında açmamıştim ya hani neden açmadın telefonu falan dedi. Sonra ben üzüldüm dedim o da benim bile umrumda olmayan kişi için boşuna üzmüşsun kendini dedi. Birbirimizden özür dileyip yola devam ediyoruz duygusu olmasa aramaz veya yazmazdi değil mi sizce
Hayır yazmazdı iyi bari devam edin işte
Olaylar da epey benziyormus enteresan 🗿
O değilde trip atmayı falan sevmediğini söyledi kendisi zaten aşırı ciddi birisi ilk kez trip attı mesela.
Umarım gönlünüzce olur her şey çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi dinlemesem belki boşa üzülecektim
Umarım gönlünüzce birini bulursunuz umudunuzu kaybetmeyin hayat hiç ummadığın anda çıkarıyor insanı
Rica ederim mutluluklar
Eksikliği gidermek için