Neden hâlâ sevgilimin olmadığını tahmin edebiliyorum ancak siz de bir şeyler yazar mısınız?

bu websitenin ekranının dışında gördüğüm tablo da aynı durumda: hiçbir kadın ve erkek, ilişki kurduğu kişilerden memnun değil. ben de yine her zamanki gibi yalnızım. bakın, ben her şeyi doğru yaparak -ki bunları da kimseyi etkilemek kaygısı gütmeden- yine yalnız kalmayı başarabilmiş bir insanım. insan olarak iyi, erdemli ve doğru addettiğimiz her davranış biçimine sahibim. bunların yanı sıra, süpermodel niteliği taşıyacak bir görselliği ve de entelektüel özellikleri de kendimde taşımaktayım. maalesef ki, hiçbir o kalitesiz ilişki koçlarının bize gösterdiği gibi işe yaramadı. ben de hatamı hep başkalarında ya da kendimde aradım.

dönem dönem kadınlara ve insanlara karşı düşmanlık besledim. kendimin özel olduğunu, her şeyi hak ettiğimi düşünerek aslında yaptığım bütün karşılıksız iyiliklere birer fiyat biçmiş oldum. bu da beni haliyle kötü ve çıkarcı bir insan haline getirmiş oldu. iyice yalnızlaştım. bu da bende olumlu bir psikolojik etki bırakmadı. çaresizliğimden insanları incelemeye başladım.

insanları inceledikçe ilk başlarda kendimde bir eksiklik aradım. çünkü, her şeye sahip olmama rağmen yine "bir kızın elini bile tutabilmiş" değildim. fakat gözden kaçırdığım bir şey vardı: tanışıklık. insanlar tanımadığı, bilmediği, sürekli görmediği, devamlı olarak aynı ortamda bulunmadığı kimseyle bir birliktelik kurmak istemiyordu. bunu fark ettikten sonra zihinsel olarak rahatladım. çünkü, çevremde arkadaş olarak dahi konuştuğum bir kız yoktu. ancak, böyle bir çevreye girmemin ve görülür olmamın da mümkünatı yok.

insanları görüyorum. birbirleriyle yan yana oturan, gezen, dolaşan çiftleri inceliyorum. atmosferde hep bir memnuniyetsizlik var. herkes ilişki kurmak konusunda kendi küçük çevresindekilerden başkalarını görmediği ve kendi küçük çevresindeki kişileri beğenmek zorunda kaldıkları için, beğenmedikleri kişilere bile razı olmuşlardı. bu da sonuç olarak tatminsizlik, huzursuzluk, kronik şiddet gibi olayları beraberinde getirmişti.

şimdi size soruyorum: ben yalnızlıktan kurtulmak için ne yapmalıyım? hâlâ bir kişi bile beni beğenmedi. ben bir kişiyle bile ortak bir aktivite yapamadım. çekingenliğim olmadığını biliyorum. rastgele insanlarla konuşabildiğim, bütün odağın bende olduğu ortamlarda bile elimi titretmediğim halde herkes benden uzaklaşıyor çünkü beni sürekli görmüyorlar. ben çok bilinen, hoş bulunan birisi olsam bile ilişki kurulan birisi olmuyorum.

Güncellemeler
+1 yıl
sanırım, ben yalnız öleceğim.
Neden hâlâ sevgilimin olmadığını tahmin edebiliyorum ancak siz de bir şeyler yazar mısınız?