Siz ona ihanet de etseniz de , iftira da atsanız, haklı veya haksız en ağır şekilde hakaret etseniz de, başka insanların yanında aşağılasanız da, ailesine küfretsenşz de kendiniz için en zararlı olan şeyi ısrarla yapmaya devam da etseniz size fiske bile vurmayacağını kesin olarak biliyor musunuz?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Insan davranıslarının kesınlıgı yoktur
Bunlardan biri için "o kadar ileri gidersem bu sonuçta erkek yani illa ki bir şeyler yaoar" diyenildiğiniz var mı?
Erkek yanı dıye degıl ınsan oldugu ıcın yapabılır ıclerınden herhangı bırı yeterlı
Erkeklerin tepkileri içgüdüsel olarak çok daha sert olur ve onların şiddet eğilimi bizden çok daha fazla değil mi?
Acıga cıkanlar evet, aldatılırsa bı erkek kaba kuvvet uygulayıp sıddet sonucu olume sebebıyet verır kadın yemegıne zehır katar gıbı bı ornek bu. Potansıyel olarak esıtızı fızıksel guc uzerınden degerlendırıyosanız daha guclu oldukları ıcın evet egılımlerı daha fazla sıddete.
Yemeğe zehir ölüm demek... erkeğin atabileceği dayak ölümcül olmayabilir.
Ancak erkeğin aldatılma verdiği tepkinin içgüdüsel olarak kadından farklı olacağını da kabul etmek gerek zira yine içgüdüsel olarak yaratacağı etki aynı depil. Kültürel etkiyi bir kenara bıraktım doğal evrim sürecimiz erkeklerin öok eşli olmasına veya kadının çok eşli olmasına önceki eşin vereceği farklı derecede aşağılanma hissi yaratır. Bunu inkar etmeye gerek yok.
Bu dedıklerınız de genel gecer seyler. Icguduler uzerınden konusulursa bı erkek nasıl kendı alanında yabancı bı erkege yer acamaz ıstemez olursa da harekete gecmekten cekınmezse kadın da aynı sekıldedır. Kendı hayatında kurdugu duzende yabancı bırını ıstemez sonuclarıda erkeklerın gosterdıgı teokıyle aynı olur. Bunun orneklerı var az olmasının sebebı sosyo kulturel durum ve daha gerı planda kadının toplumdakı yerı. Duygusal tepkılerımızın sıddetı degılse konu farklo sekılde yaratmaz etkıyı kadın daha duygusal varlıktır duygularıyla asagılanan bı kadınında yapamayacagı sey yoktur
Kültürel olarak evet insanoğlu bunu son bir kaç yüzyıldır kadına bunu öğütledi ancak bir tarafta içgüdüler+kültürel etki diğer tarafta sadece kültürel yani bizde alt beyin diğer kadından rahatsız olmaz zira alt beyin tepkileri içgğdüler onbinlerce yılda anca bir gıdım değişir.
Sonuçta biz bir memeli türüyüz. Memeli türlerinde doğa erkeğe "en güçlü sen isen tüm dişileri alırsın değilsen dişiye yaklaşamazsın" der çünkü erkeğin kaliteli olmayanlarına ihtiyaç duyulmaz çöp niteliğindedir; dişi ise her türlü üreme sürecinin içinde olması gereken cinstir çünkü üreme sürecine katkısı çok daha büyüktür.
İşte bu yüzden deniyor ya erkek sevse de aldatır kadın aldatırsa zaten bitirmiş demektir.
Bunun sebebi buradan geliyor.
Erkek de milyon yıllık içgüdüleriyle aldatıldığı zaman ileri nesillerde var olma hakkına tecavüz edildiğini hissediyor...
Hayvanlar alemınde evet, ınsanlar uzerınde ıse hayır. Id ve superego arasında dengede durmak ınsanı temeldır. Bızı de hayvanlardan ayıran durum bu tam olarak zaten
Evet ego var superego var ama bir de herşeyi isteyen İD var yani hayvan tarafımız var. Hayvan tarafımızı bunlarla dizginliyoruz ama o hayvan tarafımız bir tarafa çekiyorken o dizginler ancak belirli mesafede durdurabilir o hayvanı veya bazen ancak yavaşlatır.
Tabi konudan çok saptık konu aldatma erkek ve kadında aynı mıdır olayına geldi ama ben erkekte olan her şey kadında da geçerlidir kadın ve erkek her konuda eşittir üzerinden aynılık iması yapılan bu modern kültür klişelerini çok doğru bulmuyorum...
Erkeklerle herşeyimiz farklı bizim. Bize bir şey me kadar kötü ise erkeğe de aynıdır diye kestirip atmak çok doğru değil
Gorecelıdır. Her kadın aynı duygusal hassaslıkta olmadıgı gıbı her erkekte aynı oranda guclu veya hassas degıldır. Duygularımızın yogunlugunu genelleyemıyorum ben bu yuzden.
Her erkek %100 erkek
Her kadın da %100 kadın değildir...
Ama bu erkekliğin veya dişiliğin doğurduğu farkları göz ardı etmeyi gerektirmez diye düşünüyorum
Farklarımız elbette var, ama bunu yasam seklımıze verdıgımız tepkılere gore yargılayamayız. Dedıgınız gıbı ıd bızı temele baglı kılar bunu dengelemek yonetmek dısı ve erkek dıye ayrısmaz aslında ben bu yonden bakıyorum temelde aynı ıcgudulere sahıbız. Ama bu ıcgulerımızı kontrol altına almamızı saglayan etkenler farklar elbette var yontem farklı olsada temel olarak aynıyız. Erkek ve dısı olarak zaten temelınde ayrıyız bu konuda. Ama hayatın getırılerı karsısında sekıllendıgımız ıcın cogu seyde farklı ısek cogunda da aynıyız. Goz ardı edılemeyecek barız farklar fızıksel guc dusunme tarzı olsada sekıllenme yoluyla yıne aynı yerde bulusuyoruz
Yani demek istediğim o ki bir biniciyi (binici insan olsun) bindiği at (Id) gayet kontrol edilebilir iken bile isteye kötü bir yere sürerse bu başka bir şeydir ama başka bir binici gemi azıya alıp kafasına göre yanlış yöne giden atını dizginleyemezse bu başka bir şeydir...
Anlatabiliyorum değil mi?