Bir ilişki sona erdiğinde, her iki taraf da farklı duygular yaşayabilir ve bu duyguların yönetimi kişiden kişiye değişir. Bir kişi ilişkinin sona ermesinden sonra diğer kişiyi engelliyorsa, bu birkaç farklı nedenle olabilir:
1. İyileşme süreci: Bir ilişkinin sona ermesi, kişinin duygusal olarak iyileşme sürecine girmesi gereken bir dönemi başlatabilir. Bu süreçte, eski partnerle teması kesmek ve uzaklaşmak, kişinin kendi duygusal iyiliği için gereklidir.
2. Uzaklaşma ve unutma: Bir kişi ilişkinin sona ermesinden sonra eski partneriyle olan her türlü teması keserek, ondan uzaklaşmayı ve ilişkiyi unutmak isteyebilir.
3. Sınırların belirlenmesi: İlişkinin sona ermesiyle birlikte, kişiler arasında yeni sınırlar belirlenmesi gerekebilir. Bu da bazen iletişimin tamamen kesilmesi veya sınırlı hale getirilmesi anlamına gelebilir.
Her iki tarafın da duygusal olarak iyileşebilmesi ve yeni bir hayata odaklanabilmesi için bazen bu tür adımlar atılabilir. Ancak, her durum farklıdır ve kişiler arasında iletişim kurarak anlayışlı bir şekilde hareket etmek önemlidir.50 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGenelde bir insan bir diğerine karşı aşırı öfkeli olursa onu görmemek için acısını dindirmek için engelleme yoluna gidebilir, ya da belki sizin hayatınızdan çıkan erkek acı çekmemek sizi gördükçe sinirlenmemek ya da ne bileyim daha fazla sizi kırmamak için uzak durmayı tercih ediyor olabilir, mesela kızgınlıklar ve kırgınlıkları olduğu için size karşı saygısızlık yapmak istemeyebilir veya sizin hayatınızı takip edip nasıl söyleyeyim kiminle birlikte olduğunuzu görmek istemeyebilir size karşı kırıcı bir tavır içerisinde bulunmak istemeyebilir, mesela hayatında başkası vardır mutlu oluyordur onunla birliktedir yani sizi engellemesindeki kasıt onun görüp de sizin kim olduğunuzu sorduktan sonra, ona yalan söylememek için böyle bir yola başvurabilir.
Bir de mesela ayrılık esnasında insanlar ister istemez birbirine hadi hoşça kal güzel bir şekilde ayrılık söz konusu olmuyor tehdit kavga ve benzeri durumlar olduğu için de kendini korumak için de uzak durmak isteyebilir, yani kısacası net bir şekilde senden uzaklaşmak için bunu yapar engellemenin açıklaması bu demektir.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir erkeğin her yerden engel koyması, birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Bunların arasında güvensizlik veya korku önemli bir rol oynayabilir. Geçmişte yaşanan olumsuz deneyimler, bir erkeği duygusal olarak kapalı veya ilişkilere mesafeli olmaya itebilir. Ayrıca, duygusal olarak bağlanmak veya bir ilişkide derinleşmek, kişinin kendi duygusal zayıflıklarını ve kırılganlıklarını gösterme riski taşır. Bazı erkekler bu riski almak istemez ve bu nedenle duygusal olarak duvarlar örebilirler. Ayrıca, toplumsal beklentiler veya kişisel yaşam koşulları da bir erkeğin duygusal olarak kendini ifade etmesini veya ilişkilere açılmasını engelleyebilir. Özellikle, duygusal olarak açılmak veya bir ilişkide derinleşmek, bireyin kendi içsel savaşlarını ve kimliklerini sorgulamasını gerektirebilir. Bu nedenle, bir erkeğin duygusal olarak mesafe koyması veya ilişkilerden kaçınması, kişisel gelişim sürecinin bir parçası olarak değerlendirilebilir. Ancak, bu durumda destek almak ve duygusal olarak açılmayı teşvik etmek önemlidir.
10 Yorumla
Ayrılık sonrası aslında kadın erkek fark etmez engel atabiliyor bu gayet olan bir şey sevdiği için seni görmek, hakkında bir şey duymak istemediği için engel atmış olabilir veya senden nefret ettiği için atmış olabilir çok sorgulamamak gerek.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
u +1 yılBir erkek neden heryerden engeller çünkü yanlış yaptıysan üzdüysen senin kötü yanlarını görduyse kesin senin kötü bir yanını görmüştür o sizin yaptığınız hal hareketler yanlışlardan olur geri dönermi dönebilir ama zor bir durum...
32 Yorumla
Soran+1 yılAy dönmesin be dönsün diyen kim ne yanlış yaptıysam iyi yapmışım
- +1 yıl
Dönmesin diyosan ozaman dönmesin 😂
- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bence sizi hiçbir şekilde görmek istemiyordur yani kızdığı şeyler vardır ve tepki olarak böyle yapmıştır diye düşünüyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 264,5b cevap paylaştı.
u +1 yılistememiştir
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 428 cevap paylaştı.
+1 yılBu duruma bende anlam veremiyorum zaten ayrılmışsın ve bitirmişsin karşındaki kişi seni rahatsız etmiyorsa, huzursuzluk çıkarmıyorsa neden bu engel ya da madem bu kadar öfkelisin, hırslısn karşındaki kişiye dök içini, bazıları kendini fazlasıyla ulaşılmaz zannediyor işte.
160 Yorumla
+1 yılBazen bir anlık öfkeyle bütün gemileri yakabiliyor insanlar.. Olayın sıcaklığıyla yapılan bu hareketler, belli bir zaman geçtikten sonra daha ılımlı bir hal alıyor..
Ya da gerçekten onq ulaşmanı istemiyordur bundan sonra..30 YorumlaBırak ben biri ile konuşuyordum bir uygulamadan "çocuk tabi beni görmedi sadece sesimi duyuyordu " şey dedi bana sesin insana huzur veriyor falan, bende teşekkür ettim fotoğraf istedi ben de göndermedim sonra beni engelledi uygulamadan. "Bi de öncesinde defol diyip yüzüme kapatti"
00 YorumlaSeni görmek istemediği için, iletişime geçmemen için seni engeller
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılAyrılşık sıradan bir karar değildir. Ve çoğu ayrılık çok büyük nefretler ile başlar ve tiksinçtir. Adeta her şeyi unutmak, hiç bir şeyinizi hatırlamamk, sizlerden olabildiğin ce uzağa, imkansıza gitmeyi isteriz...
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBir erkek neden heryerden engeller çünkü yanlış yaptıysan üzdüysen senin kötü yanlarını görduyse tavrı nettir kesin senin kötü bir yanını görmüştür o sizin yaptığınız hal hareketler yanlışlardan olur geri dönermi ben olsam dönmem..
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 865 cevap paylaştı.
+1 yıleger cocuk gibi biriyle cikmadiysan zoruna gitmistir yani bozulmustur :q o yuzden engellemiştir. normalde engel atan biri değilse ve sana attıysa bu mana cikmistir. surekli pesinde dolanmiyorsan tabi
22 Yorumla
Soran+1 yılZekası olduğunu düşünmüyorum yok be ne peşinde olucam umrumda bile değil işte sorun orada
- +1 yıl
zekası oldugunu dusunmuyorsan sen de neden yaptığını dusunme inan ben de cok dusundum ama anlayamiyoruz bunların dusuncelerini
İstemediği için ya da ceza vermek için... eski sevgilim bana bunu yapıp yapıp sinir etmişti, sosyal medya hesaplarımı silip , numara mı değiştirdim kendisi delirdi
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 769 cevap paylaştı. bunu genelde kadınlar yapıyor ya. ama biz alıştığımız için yazma gereği bile duymuyoruz böyle yerlere
22 Yorumla
Soran+1 yılİşte benden işler farklı ben engel atmıyroum bana atılıyor
+1 yılCiddi ilişki yapmıştır ya da evlidir korktuğu bir yerler vardır
21 Yorumla
Soran+1 yılBahsettiğimiz kişi benim 4 yıllık ilişkim evli olma ihtimali de 0 yani de manitası varken bana yazdı yani biliyorum
Aşk İlişkileri konusunda 445 cevap paylaştı. Senin onun karşısına her hangi bir yerden çıkmanı istemiyor ondan
01 Yorumla
Soran+1 yılSokağımda oturuyor
+1 yılDokunamadigin opemediğin bir insankn hayatinda olmayan ve sevdiğin bir insanın senden bağımsız nefes alması bile insanın zoruna gidiyor ondan
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 344 cevap paylaştı.
+1 yılOlay tazeyken duygularıyla hareket edip yazmasın diyedir
13 Yorumla
Soran+1 yılAy yok ne tazesi be ayrıl barış bi iğrenç bişey di
- +1 yıl
Mesele yok o zaman kafaya takacak
Soran+1 yılBenimki merak
Hayatındaki pişmanlıklardan birisin. Görmek, hatırlamak istemiyordur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSeni görmek istemiyordur, genelde ayrılanlar hep engeller
00 Yorumla
+1 yılSeni kafasında tamamen bitirmiş ve önceden değer veriyorsa da artık vermiyor diye düşünürüm ben.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBaşkasını bulmuştur veya gözüne kestirmiştir seni yedekte dahi bekletmiyordur
00 Yorumla Bende kavga edınce her yerden engelenen bırısıyım sevgılıme sorduğumda o anlık sinirle engelliyorum hıc bı yerde görmek istemiyorum unutmaya çabalıyorum derdı sonrada 10 güne kalmaz gerı kalkardı engel rahmetlıden
11 Yorumla
Soran+1 yılAhahhaha rahmetle analım aman
- Aşk İlişkileri konusunda 683 cevap paylaştı.
+1 yılTam anlamıyla silmiş demekki seninle görüşmek istemiyor
015 Yorumla
Soran+1 yılEngel şart mı oluyor garip
- +1 yıl
Şart değil tabi de herkesin kararı farklı oluyor tabi saygı duymak lazım
Soran+1 yılBen sildiğim önemsemediğim birini engelleme gereğinde bulunmam listemde gözüksün dahi istemem
- +1 yıl
O daha farklı düşünüyor işte
Soran+1 yılBana göre korkaklığın göstergesi
- +1 yıl
Neden korkmuş olsun ki senin ona ulaşmaya çalışabilme ihtimalinden mi
Soran+1 yılOndan daha fazla güçlü olduğumdan
- +1 yıl
Hangi konuda
Soran+1 yılHer konuda
- +1 yıl
Burdan anlatamıyosun sanırım
Soran+1 yılYoo maddi manevi işte üstünüm ondan
- +1 yıl
Neyse sen bilirsin
Soran+1 yılBu it gibi her şeye yorum yapıcak sen misin ya yoksa dmdmnd
Konuşmak istemediği için olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBaşına bela olunsun istemiyor olabilir, nefret derecesine gelmiş olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnu gıcık ediyor olmalısın rahatsız ediyorsun hiçbir şekilde ulaşmana müsade etmiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNormal engellemesi, her erkek ayrıldıktan sonra engeller.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTekrar bir başlangıç olmasın diye işini garantiye almaya çalışıyordur..
01 Yorumla
Soran+1 yılÇokta mikimde amannn
+1 yılGerçekten karsısındaki rahatsızlık veriorsa ya da kendini uzaklaştırmak için baska açıklaması yok bunun
10 Yorumlaunutmaya calisiyordur fakat seni gordukce bu durum zorlasiyor olabilir veya yeni sevgili/flort yapmistir?
00 YorumlaErkekler kızlar gibi değil düz mantık başka cevap aramaya gerek yok seninle iletişim kurmak istemiyor
10 Yorumla
+1 yılGörüşmek istemiyordur ve hayatında biri ya da birileri vardır bu kadar basit
03 Yorumla
Soran+1 yılYes aşko ama işte saçma
- +1 yıl
Saçma değil neden çünkü karsindaki erkek 🤣 bunlar boyle iste
Soran+1 yılÇok boş ya
+1 yılbıkmıştır, gücü kalmamıştır, yeni sevgili bulmuştur
00 Yorumla
+1 yılerkekler değisik bir yaratıktır. bunu erkeklere sor
00 Yorumla
+1 yılseni tamamen silmiş demek ki geri olurunuz yok
10 Yorumlagörmek istemeyecek kadar nefret ediyor olabilir ya da hala takılı kalmıştır uzak durmak istiyordur
00 YorumlaErkek kolay kolay engellemez. Kafada tamamen bitirmiş demektir. Başka bir açıklaması yok…
00 YorumlaÇevrendekilere yazıyordur senle bağlantısı olduğunu göstermemek için
00 Yorumla
+1 yılYeni manita görmesin diye, daha sonra karsimiza cikma ihtimalini ortadan kaldırırız
00 Yorumla
+1 yılGerçek aşklar engelle başlar
21 Yorumla
Soran+1 yılHahhaha yok yok aşk meşk 4 yıllık bi huzursuzluk
Gizli Üye(25-29)+1 yılAskim neden her yerden engeller ya aldatiyodur ilerde öğrenme diye ya da senin bozabilecegin bı ilişki yapmak uzeredir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 15,7b cevap paylaştı.
+1 yılİletişim kurmanı istemiyordur.
03 Yorumla
Soran+1 yılKankam kurmuyorum ya
- +1 yıl
Kurmuyor ya da kurmaya çalışmıyorsan nereden biliyorsun her yerden engellediğini. Demek ki bakıyorsun kontrol ediyorsun
Soran+1 yılGörüyorum görüp de yazmamak rahatsız etmek anlamını taşımıyor
+1 yılKorkuyor mu acaba senden?
033 Yorumla
Soran+1 yılAhahahha ben öyle düşündüm yalan yok
- +1 yıl
Shsjjsjssnjsjs
- +1 yıl
Tamam da korkma sebebi ne acaba ne yaptın kız çocuğa dürüstçe söyle çok ilginç korkması
Soran+1 yılBiraz üstünlük + aşşağlama + ezikleme + ego vs birde gözüm kara olduğunu bilir canımı sıkarsa hayatına şey yapacağımı da bilir he bide sevgili yapmış ondan
- +1 yıl
Sevgili mi yapmış seni aldatmış asıl ezik o kızım gerçekten te ezik miş
Soran+1 yılYa ben köylüyü yeterince eziklerim onda sorun yok kız varken benimle konuşması ( bilmiyordum ) öğrendiğimde kıza yazdım kızda mal çıktı kemalim yapmaz hesabı (akrabalar ) saldım izliyorum perişan olacakları günü
- +1 yıl
Iyyyy akraba mı iğrendim bi anda seni
- +1 yıl
Senin gibi kızı aldattı akrabaya gitti
- +1 yıl
Peki sen ne yapacaksın şimdi
Soran+1 yılHiçbir şey ben bir şey yapmadan ailesi bana düşman yesinler birbirlerini ne vaktimi kaybedicem
- +1 yıl
boş ver kızım sen akıllı birine benziyorusun köylü cocuğu ekiklemişsin de neyse boş ver gönlüne göre birisini bulursun elbet sen şehirde yaşıyorsun sanırsam
Soran+1 yılŞehirde yaşıyorum kdmdkdkkdkd evet
- +1 yıl
Nereymiş o şanslı şehir😀😀
Soran+1 yılKanka boş ver be
- +1 yıl
Peki peki nasıl istersen önemli değil o zaman buraya yazma
- +1 yıl
Canın sağ olsun be üzülme gönlüne göre iyi bi insan bulursun inşallah
Soran+1 yılErko derdim yok şükür
- +1 yıl
Yaşın küçük o vakit
Soran+1 yılYani 22
- +1 yıl
Vay be bayada varmış benden 2 yaş küçüksün
- +1 yıl
Maşallahın var bayada yaşın varmış
- +1 yıl
Ama ortalıkta asıl önemli olupta dikkat çeken bir husus daha var
Soran+1 yılNe
- +1 yıl
Şimdi o ezik seni bırakıpta gitti ya gittiği kezban güzel mi bari senden
Soran+1 yılGüzel ama burnu keleş … herşeyden önemlisi benim gibi vizyonlu değil
- +1 yıl
Hahahahha komiksin ama keleş nerden geldi aklına gecenin bu vakti haykırdım o sözüne
- +1 yıl
Sesli güldüm
Soran+1 yılBurun önemli
- +1 yıl
Hadi estetikle yaptırırsa güzel mi kız bari
Soran+1 yılBen yaptırdım güzeldim daha güzel oldum olur yani inkar edemem
- +1 yıl
Tamam da şimdi şöyle bi konu daha var seni yarı yolda yüz üstü bırakıpta giden o odun akrabasıyla evlenecek ama çok yakın akraba mı acaba kuzen falan mı
Soran+1 yılİyide ben napim fakir ve cahil adamı
- +1 yıl
Ne desen haklısın işte cahil bi odundan sana gelse gelse büyük bir zarar gelir ki ama ben bu hususta sizin gibi iyi kalpli gönlü güzel kızlara üzülüyorum biliyomusun
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
u +1 yılSevmeyen insan engeller çok çabuk vazgeçer bence
00 Yorumla
+1 yılNeden onunla olduğunu sorgula bence :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılAyrıldığınız için olabilir mi..
00 Yorumla Ayrıldığı için unutmak için
00 Yorumla
+1 yılBu ne biçim soru ya kuyruk acin mi var
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKendine çekmek icin
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 442 cevap paylaştı. Balından verip doyurmadiysan engeller tabi...
00 Yorumlaİletişim kurmak istemiyordur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlidir
00 Yorumla kurtulmak istiyor demek ki kardes
00 Yorumla
+1 yılkonsumak ıstemıyordur
00 Yorumlaayrılmışsınız. bitirmiş seni çünkü.
00 Yorumla
+1 yılNefret ediyor ya da baskasını bulmus
00 Yorumla
+1 yılİki gün sonra açar merak etme
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Birçok sebebi olabilir
00 Yorumla
+1 yılSeni göremeye dayanamayacak kadar aşık çünkü.
00 Yorumla
+1 yılAyrıldıysanız onun verdiği öfke olabilir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 780 cevap paylaştı. konusmak istemediği için olabilir
00 Yorumla- Devamını Gör (41)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar