Esimden boşanmayı düşünüyorum ne yapmalıyım?

Biraz uzun bir konu lütfen okuyup cevaplarsaniz sevinirim.. Düğün ziynetleriyle eşim evlendikten sonra araba hayaline kapıldı yandı yakıldı eninde sonunda aldık kendi üstüme ama eşim tehdit ediyor ruhsatı kendi üstüne yapmakla arabayı aldiktan sonra eşimin beni benim çevremden evli kadınla konuştuğunu yakaladım telefondan sanırsınız sevgili ben o kadar aramıyorum eşimi günlük 3 ay boyunca konuşmuşlar fatura kayıtlarında gördüm ve aralıksız mesaj ve arama vardı ve eşim bu kadına parada yolluyordu ve sürekli beni susturuyordu çocuğu için ihtiyacı var oydu buydu bende iyiliktir dedim sustum ama bir gün eşime yüksek fatura gelince kontrol etme isteği geldi bakmak istedim baktım başımdan aşağı kaynar sular döküldü tabi suyun üstüne çıkmayı yine başardı ve bunlar yaşanmadan önce eşimle yine aramız kötüydü ailesinin sözüne bakan birisiydi dayak bile yemisligim var yeni evliyim diye ailem kabul etmedi geri dönmemi ailesi yüzünden dayak yiyip onlara minnet etmemi istedi benden içim ısınmadı bu yüzden sonra bu olaylar geldi başıma ve boşanma kararı aldım söyledim kendisine reddediyor sürekli ve birde asıl sormak istediğim soru altinlarimla aldığım araba boşanmada banamı kalir ruhsatı benim üstüme bosanicam diyince adamın üstüne korku indi ruhsatimi vermiyor ehliyetimde yok bilmem yalvarıp yakarinca kendi üstüme olmak şartıyla almıştım bunun sonucu ne olur mehir olarakda isteğim arabaydı onun değerinde birsey ve bunu bana bırakırsa ayriyeten bir şey istemem dedim ama şu an kendisi ruhsatı değiştirmekle beni tehdit ediyor şu an aramız limoni ne yapmalıyım çalışan biri değilim 3 5 kuruş verse sorgulama ypiyor

Esimden boşanmayı düşünüyorum ne yapmalıyım?