Arkadaşlar asla kimseyi takmayan biriydim bir süredir biten iliskimi asla unutamiyorum sevgi var mi yokmu bilmiyorum ama aklimdan cikmiyo bi taktik falan verin karsi tarafla barismak istemiyorum ama aklimdan nasil cikarabilirim. Psikolojik destek de aliyorum ama her sey gecici kafayi siyirmak uzereyim nasil unutucam
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Ben de senin gibi kimseyi takmayan anında silen biriydim ama bi çocuk sıkıntı oldu :')
Ekimde bitti ilişkimiz ama bı hafta falan oluyo artık eskisi kadar düşünmüyorum onu
Nasıl oldu dersen çabalayacak bir şeyim kalmadı her şeyi yaptım ve çok yoruldum ipleri ona bıraktım. Her şeyi olacağına bırak
Sonra kendimi derslere verdim sen de bir uğraşa ver kendini
Asla duygusal şarkılar dinleme onları da bıraktım10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı nitelikte bir erkeği, yerine koyarak unutabilirsin. Başka da unutma yolu yok. Kadınlar talep gören canılar olduklarından, çok rahat partner bulabilirler. Bir kere İnstagramdan, günde en az 50 erkek mesaj atıyordur. Profil fotoğrafına bakarak, seç gitsin. Burada bile, günde onlarca takip atılıyordur kızlara.
10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ben sadece soruya göre değil
Saçma cevaplara vb
Yorum yapanlara verdin cevaplara göre
En mantıklı cevabi vermeye uğraşırım
Fake bir soru var yoruma cevap yok
O halde mantıklı bir cevap vermeye gerekde yok
Aspirin iç geçer11 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
+1 yıl
Hey! Ben de tam bir aşk kadınıyım, ve anlayışla yaklaşmak istiyorum bu duruma. 💕 İlişki bittiğinde kalbimizi toparlamak kolay olmuyor, hele o eski sevdiğimiz kişi sanki beynimizde bir ev yapmış gibi sürekli orada olunca... Ama bak, kafayı sıyırmak yok! 😜 Benim her zaman işe yarayan bir yöntemim var; yeni hobiler edinmek, farklı sosyal çevrelerle tanışmak ya da kendini işine/gelişimine vermek gibi. Bunu denemek seni hem meşgul tutar, hem de yeni insanlarla tanıştırır. Unutma, zaman her şeyin ilacı. Ve akıldan çıkarmanın sırrı, o boşluğu güzel şeylerle doldurmak. Bu süreçte kendine bol bol zaman tanı, fakat aynı zamanda ileriye bakmayı unutma. Güneşli günler seni bekliyor, göreceksin! 🌈💖
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
70
Cevap
69Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 268,6b cevap paylaştı.
u +1 yılunutursunuz zamanla.. takılma boş ver
00 Yorumla
+1 yılKarşı taraf bir erkek olduğu için sildiyse onu hemen kendine manupule edemezsin çok kişiyle takılır edersin çıkarsın o onun gibi olmaz o sanki onların hepsinden ayrıydı neden kafamdan gitmiyor neden böyle oluyorum ne düşünürsün ben sana cevabını söyleyeyim yaşadım bu sevgiden daha çok bir bağımlılık o çocukla uzun zaman geçirdiğin için sürekli yanına gittiğin için ve yani sürekli sürekli onu düşündüğün için aklına bu yer etmiş sanki onsuz yapamayacak gibi hissediyorsun başka ilişkileri deneyeceksin o şey düşünecektin onun gibi olmuyor bu bunun gibi olmuyor unutamayacaksın falan diyeceksin ama emin ol öyle bir çıkacak ki karşına onun ismi bile kalmayacak bunu evet deneyeceksin ağlayacaksın çok zorlanacaksın ama denemen lazım çünkü bir insanda takılı kalırsan tüm hayatım biter o şu an hayatına bakıyor belki başka kızlar belki başka bir erkeklerle yanlarında kız var olan var yani sen orada onu düşünürken aklı bile sende değil ve barışman için bence hiçbir şey yapmaman gerekiyor çünkü bir kere o cevap gelmiş istemiyorum ayrıldım cevabı gelmiş ve sen neden hala onun peşindesin erkekler peşinden koşan kızları her zaman sürükler tam ters ulaşılmaz oldu mesela stori at mutlu bir şekilde kendinin mutlu olduğunu göster ama sakın şu hata yapma işte onu gözüne göstereyim erkekte olduğunu kiskansın falan yapma daha çok aranız bozul
10 Yorumla
1 yılUnut demek çok kolay gelde bana sor dinle sevdan sanki yanımda kavrulur yüreğimde işte bu şarkıları bile aşk acısı çeken insanlar besteliyor bu arkadaş için için yanıp kavruluyor ve çocuğumuz yaşadığı ve daha atlatamadığı gibi ne dersek sana boş güzel kardeşim zaman geçtikçe alışmak zorunda olduğunu ve onun umursamaz tavırları belki başka insanlarla fotolarını göreceksin olan sana yani sevene olacak yıprandığınla yandığınla perişanlığınla kalacaksın emin ol ama unutacaksın insanoğlunun unutamayacağı bir şey yok zorda olsa unutuluyor evladı babası annesi sevdikleri vefat eden insanlara bak seyret onlar bile kaldıkları yerden devam ediyor ve dön sevip aldatılanlara bak onlarda bir şekil atlatıp devam ediyorlar yani demem o ki hep senden daha ağır acı çekenleri seyret izle onlar gibi sende yoluna kaldığın yerden devam edeceksin buna mecbursun deli olacağını zannediyorsun bu sende tahribat bırakacak ama deli olmayacaksın panikleyip böyle düşüncelere kapılma ve sakın ola kötü şeylere yönelme rabbim bizleri yatırken ölümü vermiş insan ölümlere alışırken aşklara kahroluşlara ihanetlere alışıyor bundan sonraki adımların ve seçimin daha sağlıklı ve daha seçici olacak bide gelecek olan güzel günleri düşün artık bukadar kolay kaptırıp kendini salmayacaksın kalbine değil beynine uymak zorunda olduğunu öğretti hayat sana kal sağlıcakla
00 YorumlaBir insanı unutmak diye bir şey yoktur onun yokluğuna alışırsın onsuz hayatına devam etmeye çalışırsın ama bazen bu durumda başarılı olmak mümkün olmaz, fakat bunun birçok nedeni olabilir onunla ilgili yaşadığım birtakım anıları veya bununla ilgili sende kalan nasıl söyleyeyim hediye eşya onu hatırlatacak herhangi bir şey sürekli olarak hayatında duruyorsa bu sende ister istemez, unutmana engel olur. Bir de sosyal medya üzerinden Eğer takip ediyorsan takip ya da onun sosyal medya hesabına gizli gizli takip edelim ne yaptığına bakıyorsan unutmak biraz zor olur
10 YorumlaPsikolojik olarak ona ait veya onu hatırlatan ne varsa hayatından çıkart, at veya sil onu hatırlatabilecek ve hatıtlatan her şey daha çok acı verir birini unutabilmenin ilk adımı budur sonrasında her ne şekilde ayrıldıysanız sana karşı davranışlarını hatırlayıp tamamen kafanda bitirmen gerekiyor. Nefret bile etmemelisin emin ol her şey geçiyor ve bitiyor duyguların bu şekilde sonsuza kadar sürmeyecek unutulmayacak insan silinmeyecek hatıra yok. Şu an belki asla geçmeyecek hep hatırlayacağım olarak düşünüyor olsan da aklın hep onda olsa da bir gün bitecek. Hayatının kıymetini bil ve sakın kendini üzme elinden gelmiyor belki ama senin elinde hayat bir şeylere kafayı takıp üzülmek için oldukça kısa demekki senin için hayırlsı değilmiş.
00 YorumlaMerhabalar ben bir psikolog veya psikoloji alanında bir alakam yok kendi deneyimim üzerinden konuşucam yardım eder etmez bilmiyorum birisine plotonik olmuştum 1 seneye yakın sonra çıkmaya başladık hayatımın en toxic en iğrenç ilişkisiydi bağımlilikda vardı kopamıyordum 3 ay kadar sürdü ilişkimiz aklımdan çıkaramadım 4 ay boyunca sürekli düşündüm stalk yaptım bende delirmek üzereydim sonra kendi kendime karar verdim ve kesinlikle stalk yapmadım o aklıma gelince kendimi durdurmadım kafamı başka şeylerle meşgul ettim ve böyle böyle 6 ay oldu ve şimdi ona karşı içimde gram his yok ve yeni biriyle ilişkiye başladım mutluyum aklıma gelmiyor atlattım ve deneyim kazandım artık insanları kaybetmekten korkmuyorum veya kestirip atmaktan acı deneyim istiyor :)
10 Yorumla
+1 yılBenimkini göndereyim sana peşimi bırakmıyor jsksjsk şaka bir yana zamana bırak. Bir söz olumuştum. Aslında sen kendin unutmak istemediğin için unutmuyorsun. Bunun üzerine düşün ve zamana bırak kendinle vakit geçir ve kapılarını aç ki başkaları hayatına gire bilsin
10 Yorumla
+1 yılAskım onu unutmanın tek yolu sonuna kadar çabalamak. Ondan bıkana kadar beraber olmayı denemek. En sonunda soğuyacaksın ve artık umrunda bile olmayacak. (Yaşadığım için söylüyorum.) Bunun sebebi ise beyin yarım kalan şeyleri unutamaz, tamamlamak ister. Siz yarım kalmışsınız bir an önce tamamlanın ki onu unutabil. İyi veya kötü kendinize bir son yazın. En doğrusu bu.
10 YorumlaUnutamıyodum ama o KDR çok şey yaptı ki artık midemi bulandıryo kendi değerini bil kimse senin moralinden değerli değil seni sildiyse sende sil çünkü sen ona kanat vermişsin o yanında kalmak yerine uçmuş dmki sana layık değildi
00 Yorumla
+1 yılAçıkçası hepsi unutuluyor ya. Yeni insanlarla tanış, ister arkadaş ol önce ister flört et. Ama aynı şartlarda kalmasın yani hayatın. Olayları sen kendin değiştir biraz. Yeni insanlar yeni ilişkiler. Herzaman daha iyisi vardır bu arada..
00 YorumlaKarşına sana gerçekten değer veren biri çıkınca unutursun
10 Yorumla
+1 yılBende de öyleydi, onu düşündüğün için aklına geliyor aşamamışsın eskileri bence unutmalısın eskilere bakarak sadece zaman kaybı yaşıyorsun, şöyle düşün senin ona verdiğin değeri o sana veriyor mu? (Hayır)
onu her gün düşündüğün gibi oda seni düşünüyor mu (Hayır)
Böyle insanlar için00 YorumlaBen de senin gibiydim bi zamanlar. İnsanlar unutcaksın ben de unutamam diyordum ama unuttum diyolardı. Ben de ya bi yürü gidin o öyle bişey değil unutulcak biri değil bu acı asla geçmiycek çok bilmiş gibi konuşmayın derdim. Şimdi diyorum ki vay be haklılarmış. Ya ben tam anlamıyla unuttum diyemem belki ama eskısı gibi canım yanmaz üzülmem üzemez artık sadece gülümseyerek yazık etti bize deyip geleceğime odaklanıyorum
00 Yorumla
+1 yılEski sevgiliyi unutmanın en iyi yolları
-yeni birisi
- başka şeyler ile meşgul olmak
- onun hakkında düşünceleri bir kağıda yazıp , yakmak
- bütün fotoğraflari anıları silmek
Kendine vakit ayırıp, kendin için daha emin adımlar atman. Ve barışık olman00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılDaha gencecik kızsın üzme kendini değmez böyle şeylere…ben 33 yaşındayım hiç sevgilim olmadı benim mesela 13 senedir evlilik maksadıyla görüştüğüm kişinin babası güvenmedi bana ve ilişkim bitti
02 Yorumla- +1 yıl
Endonezya’lıydı
- +1 yıl
19 yaşındaydım onunla tanışırken ve 32 yaşındayken ayrıldık
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bu ülkede ERKELERİ ADAM YERİNE KOYMAYAN , KÖPEK zanneden ve zorla peşinde koşacak sanan saygısız narsist egolu kibirli ukala kadınlara AĞIR DERSLER gerekiyor..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. En kolay yolu başka yoğun bir şeye odaklanman ya da hemen başka bir ilişki. Yoksa kendinle başbaşa kalınca sarıyorsun.
00 Yorumla
+1 yılUnut. Gercekten bu hayatta seni aşagı ceken insanlara sakin deger verme
00 Yorumla
+1 yılAyrılığın tadını çıkar boş ver sevgisini seven insan gitmez gideceğin pozisyona gelmez.
00 YorumlaUnut ben az önce yeni sevgilisiyle arbada hikayesini gördüm baya koydu açıkçası
00 YorumlaPsikolog mu , psikiyatristinden mi destek alıyorsun? İlaç kullanıyor musun?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBak canım o seni çoktan unuttu artık çöpe atılan bir deftersin sen aynı olay benim başıma da geldiği için biliyorum çocuk bugüne kadar nerdeyse hiç aklımdan çıkmıyordu bende artık silindigime karar verdim çünkü bir erkek bir kez ayrılırsa ikincide olsa bile asla olmaz ve ayrilinir şimdi bizimde onu yakmamiz ve küllerini atmamız lazım kendini böyle boş konular için üzme güzel insan daha iyilerine layıksın iyi ki varsın 💗
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOna dair olan tüm umutlarını öldür o asla sana geri dönmeyecek bitti gerçekten o ölmüş gibi hisset o zaman yavaş yavaş sende bu senoryaya alışıyorsun.
00 YorumlaBir kere unutmaya ve kendi içinde vedalaşmaya hazır olman gerekiyor. Arkadaşlarınla eğlen dışarı çıkıp kafanı dağıt ama tavsiyem yeni flört ya da sevgili yapmaman çünkü illaki eskisiyle karşılaştırdıkça daha çok unutamayacaksın
00 Yorumla
+1 yılBebişim başka şeylere yönel, Kafanı dağıt. Yeni bir aşk bulmaya çalışma çünkü bu sana onu hatırlatacak. Bırak zaman getirsin aşkı sana.. Onunla alakalı her şeyi sil hayatından. Yeni hobiler edinn bir şeyler yap o duyguyu iyi bilirim...
00 Yorumlaben de ayni durumu yasadim 1 sene kadar surekli aklima geliyordu sonra bir gun mesaj atti heyecanlandirmisti saatlerce konustuk bir anda sogudum ve unuttum hemen belki birseyler yarim kalmistir sende de
00 YorumlaUnutma neden unutuyorsun sevmeye devam. et ozsmn
41 YorumlaZamanla unutuyorsun biliyor musun? Asla bitmez dediğin aşk bile bitebiliyor. O yüzden hayatı boş ver geç aynanın karşısına kendine neler borçlu olduğunu söyle.
00 YorumlaArada sırada aklıma geliyor
Geldiği gibi de gitmeyi bilmiyor
Kalbime gömülen emin olma diyor
Beni öldürüyor kendisi yaşıyor00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin gibi cillop gibi kizida kaciranin erkekligineeee
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı. Unutulmaz diye bir şey yok elbet geçer takma
00 Yorumla
+1 yılEvet unutmak zor, ama eğer ki o da seni düşünseydi bitirmek istemezdi. Kendine yeni bi sayfa aç eminimki daha mutlu olucaksın
10 Yorumla
+1 yılHep iyi yönünü düşünürsen unutamazsın yapman gereken şey sana yaptığı davranışlarini hatırla kötü yönünü düşün zamanla unutursun unutmak zaman ister
00 Yorumla
+1 yılStoklamayı felan bırak yani takipteysen eğer takipten çık aklına gelse bile başka şeylerle uğraş unutmasan bile alışırsın en azından
00 Yorumlamaalesef bende aynı durumdayım unutmaya çalıştıkça sürekli karşılaşıyoruz ne yaparsam yapayım hiç bi zaman unutamicam galiba
00 YorumlaBenimde öyleydi 3yıllık sevgilim vardı ama iğrenç yüzünü görünce unuttum sana yaptığı yanlışları düşün bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevgi var mı yok mu bilmiyorum dediğin birini sevme ihtimalin yok. Birini unutamıyor olman sevgi, aşk bunlardan dolayı olmayabilir. Kendi hayatına odaklan, kendini geliştirmeye , işlerine odaklan. Ben merkezli ol
00 Yorumla
+1 yılNe zamandır ayrısınız acaba bide hep beynini meşgul et sürekli olarak bir şeyle uğraş onu staklama kendine odaklan unutursun
00 Yorumla
+1 yılUnutturacak birilerini bulup deneyeceksin alternatif olarak sevdiğin ilgi duyduğun hobilerin varsa yoğun zamanlar geçirebilirsin
00 YorumlaFotoğrafını sil mesajları sil ilçende veya ilinde ise etrafına bakma yolda görmeye çalışma hep meşgul ol 3 ayda unutursun.
00 Yorumla
+1 yılKardeşim ben 4 yıllık ilişkimi unutamıyorum ne yapıyorum ne ediyorum olmuyor
10 Yorumla
+1 yılMerak etme normal bu duygular için ne kadar sıkılsa da zamanla geçecek
00 Yorumla
+1 yılAşk acını yaşa kendi içinde unutursun kendine zaman tanı
00 Yorumla
+1 yılBu hayatta geçmeyecek hiçbir şey yok kasma kendini eğlenmene bak
00 YorumlaZamanla geçiyor eskiden bende yapamam edemem diyordum
00 Yorumla
+1 yılÇok kafanı yorma biten bitmiş giden gitmiş aşk yoksa zaten hiç önemseme bile yeni sulara yelken ac
00 YorumlaUnutmak kolay değil Bir şeylerle ugras musahit olma başka ilişkilere gır bence ise yararacak
00 YorumlaBirseylerle meşgul olmak unutturur birde zamanın etkisiyle birlikte
00 YorumlaHer zaman yeni bir kalp çıkar yeni bir sevgi başlar çok takma
00 Yorumla
+1 yılBir deftere hislerini yaz sonra o defter bitince tefteri yak
00 Yorumla
+1 yılDüzenli spor yap , sürekli anıp enerjisini çekme , cidden ilgini komple çeken aktivite bul
00 Yorumla
+1 yılBir ömür aklında kalacak zaten. Sadece unuttum sanacaksın... :)
03 Yorumla- +1 yıl
Niye engellemissin ne dedim ahahhahs
- +1 yıl
Yaş 19
Knk canın sıkılıyor ve bu yüzden beynin seni oyalıyor.
00 YorumlaUnutmaya çalışma onda önceki günlerini düşün hayatın nasıldı ona odaklan
00 YorumlaKesinlikle kendini spor dalindan bir hobi edin bak gör kimse aklına gelmicej
00 Yorumla
+1 yılYenisini yapıp exe dönünce kendini kaşar durumuna düşürme yeter
00 Yorumla
+1 yılEski sevgiliyi unutmak kolay siz bir de hiç manita olmadığınız başkasıyla gördüğünüz çocuğu unuttun
00 YorumlaKendine yapacak bir şeyler bul hedef yok vs meşgul tutarsan kendini unutursun
01 YorumlaBağ koparma meditasyonu yapabilirsin. Rahatlayacaksın eminim
00 YorumlaKonuşmak istersen dertleşebiliriz, nasıl bitti? İliskiniz
02 Yorumla- +1 yıl
beni dinler misin?
- Devamını Gör (79)
Devamını Gör(124)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Beyin doğası gereği yarım kalmış durumları tamamlama eğilimindedir. Yarım kalınınan durumlar beyin için tehlike yaratır. Bu nedenle bizim kontrolümüzde olmayan süreçler dahi bu yatkınlık nedeniyle bizi rahatsız edebilir. Bununla beraber genetik yatkınlarımız ve geçmiş yaşam öykümüz daha takıntılı düşüncelere sahip bir beyin yapısı oluşturmuştur. Aslında gerçekçi sandığımız durumların arkasında farklı gerçekler yatar. Acaba gerçekten sevdiğimiz için mi unutamıyoruz yoksa farklı durumlar unutmamızı engelliyor mu?
Kişisel olarak çok kısa bir sürede bu durumun ayrımına varmak zordur. Çünkü duygusal yoğunluklar mantıklı düşününceleri engeller. Eski sevgilimi unutamıyorum durumunda baz almamız gereken ilk nokta ilişki içinde hissettiğimiz ve şu an ayrılık nedeniyle artık olmayan duyguları keşfetmek olmalıdır. İlişkiler insanlara duygusal açıdan destek sağlar. Güvende olma, şefkat görme, huzurlu hissetme, onaylanma, rahatlama gibi. Özellikle ilişkiler ilk bittiğinde bu olumlu duygular yoksunluk çeker ve sanki o kişiyi şahsen unutamıyormuş etkisi yaratır. Bununla beraber hayatınımızdan çıkan kişinin, ilk girdiği dönemde önemlidir. Hayatımıza dahil olduğu dönemde inanç olarak yalnızlık gibi yoğun bir duygu ile bu kişi ile başlandıysa ilişki bitiminde de beyinde bir daha bir başka seçeneğin olması mümkün değil düşünceleri duyulur ve kişiyi çaresizce eski ilişkisi ile ilgili düşüncelere sürükler. Yeni rutinler oluşturmak, kendimize öz şefkat göstermek, geleceğimize odaklanarak kendimizi geliştirmeye devam etmek gerekir.
peki delirmek üzereysek ne olacak?
İşte bu artık tamamen senin elinde olan bir şey. Sakin ol, aceleye getirme, seni kendini rahat hissettirecek şeyler yap/izle. Kafada kurmayı da fazla abartma, yani korkunç bir şey değil o. Arada sıra da herkesin başına gelebilecek bir şey. Elinden geldiğince anda kalmaya çalış çünkü sürekli kafanı dinleyerek/ nedenler arayarak yaşayamazsın, anda kalıp hayatını yaşaman gerekiyor.