Yaşam ile ölüm arasındaki fark nedir?

az önce bir arkadaş bunu bir yorumda yazmış bende gördüm ve herkese sormak istedim sizlerin fikrini merak ettim siz ne düşünüyorsunuz sizce yaşam ve ölüm arasındaki fark nedir ?

beyler 90 ile 110 arasındaki farktır demeyelim lütfen :D
Güncellemeler
+1 yıl
ya bi sürü güzel cevap var cidden çok öz cevaplar var en iyi cevaplar olsaydı hepsini seçerdim sanırım herkese benden +birmilyooon onyüz baloncuk =)
Güncellemeler
+1 yıl
papalina arkadaşımızın yorumunu burdada paylaşmak istiyorum çok güzel

maddi bedene sahip olmamaktır. ölünce enerji devam eder, ruh da devam eder, bedenle bağ sürdürülür, mesela mezarının üstüne ev yaparlarsa rahatsız olursun, ya da kemiklerin müzeye konarsa. ancak müdahale edemezsin. müdahale ve değiştirme yeteneği maddi bedenle ancak mümkündür. ölüm anında hissedilen rahatsızlıklar, öldükten sonra hissedilmeye devam edilir. ayrıca travmaların acısı da çekilmeye devam edilir.
Güncellemeler
+1 yıl
yorumun devamı

o yüzden intihar kurtuluş değildir. ölen kişi rahatsızsa, yaşayan tüm soyu rahatsız olur, yaşayan soy rahatsızsa, ölmüşler de rahatsız olur. soylar bütündür çünkü.

Güncellemeler
+1 yıl
Keanu arkadaşımızın yorumu bu yorumuda begenıgım ıcın paylasıyorum çelişki oldugu için değil bana görede intihar kurtulus degıldır hersey burda bitmez ve bana görede bura sınavdır oda netıcesı alınır yanı anlayacagınız iksininde katıldıgım noktaları var bu yuzden paylasıyorum

Enerji menerji bu tür şeyler dinimizde yok. Rahatsızlıklar öldükten sonra da hissedilmeye devam edilmez. Ölen kişi rahatsızsa tüm soyu da rahatsız olmaz. Nasıl olur ki, yani anlamsız ve saçma bence.

Enrji olaynı bilmm
Güncellemeler
+1 yıl
yorumun devamı

Ölüm bu alemden ebedi aleme geçiş kapısıdır. Beden ölür börtü böceğe yem olur, ruh ise varlığını devam ettirir. Ruh için ölüm yoktur. Yaptığı iyi işlerin karşılığı olarak huzurlu ve mutludur, ya da kötü işlerinin karşılığı olarak ızdıraptadır.

Yaşarken sınavdasındır, öldükten sonra sınavının neticesini alırsın.

Şu sözü de sever, anlamlı bulurum:

"İnsanlar uykudadır, öldükleri zaman uyanırlar." (Hz. Ali)
Yaşam ile ölüm arasındaki fark nedir?