okuldan bir kız var baya güzel böyle kalemle çizilmiş gibi yüzü mavi gözleri kumral saçları diyarbakır kürtlerindenmiş kendisiyle ciddi şekilde beraber olmak istedim nazikçe reddetti sonra bi arkadaştan duydum teklifim için ırkını bozamayacağını o yüzden kendinden biriyle evleneceğini söylemiş bana bu teklifle gelmesinler senin de haberin olsun falan diye tembihlemiş arkadaşı beni samimi gördüğü için söyledi aramızda kalsın dedi kızın yaptığı yanlış değil mi bu devirde ırkçılık normal mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılŞey geldi aklıma. PKK'nın böyle güzel kızları kullanarak evlenmek maksadıyla erkekleri kandırıp üniversitelerden kaçırması sonra dağda kullanması. Yani hitler zihniyetli arkadaştan uzak dur bence.
01 Yorumla- +1 yıl
Benim konuları abartma seviyem
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
2Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılTürkün türkten başka dostu yok diye boşuna dememişler
26 Yorumla- +1 yıl
Bizde bir söz var Türkten dost olmaz kurtan post olmaz
Cevap sahibi+1 yılaynen ait olmadığın yerlerde takılma fazla
- +1 yıl
Tm gizli hesap 🤣
Cevap sahibi+1 yılah bu k*rtler😄 muhattap oldum bak iyisin yine
Soran+1 yıltamam tartışmayın habire bildirim geliyor
- +1 yıl
Tm admin
Bende Türk olmasını isterim kız bir nebze haklı bu konuda
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen herkes kendi ırkından ister
Gizli Üye(25-29)+1 yılKafasına kurşun sıksaydın keşke. Bunları Türkiye den kovacaksın abi.
147 Yorumla
Soran+1 yılbir kadın tarafından tercih edilmemek kadının kafasına sıkma sebebi mi? kadınlar bu şahıslardan uzak durun.
Soran+1 yılsen hastalıklı birisin, tekrar ediyorum ey kadınlar böyle şiddet eğilimli erkeklerden uzak durun, anasıyla yaşlansın nesli tükensin.
Cevap sahibi+1 yılKes kes sen de karı bulamamışsın da teröriste verecek kadar seviyesizsin
Soran+1 yılsana yüz verseydi en yüce kadın olurdu. kanınızı biliyorum sizin gibi görmemiş köylülerin, senin gibi barbarlarla muhatap oldularsa demek o insanlar uzak durmakta haklılarmış demek ki
Soran+1 yılköyüne dön hadi köylü seni
Soran+1 yıl@busebuse5 evet siz içinde olduğunuz için fark etmiyorsunuz ama komple bir halka yönelik nefret söylemi yaymak çağ dışı bir yaklaşım ve hatta gelişmiş ülkelerde suç. tek şansınız gelişmiş bir ülkede yaşamıyor olmanız. iletişim olanaklarının bu kadar arttığı bir çağda herkes kimlerin ne olduğunu görüyor, müge anlı'ya çıkan anadolu insanlarını görüyoruz bir çoğu kürt değil, kaldı ki bu kız yüzüme karşı olumsuz bir söylemde bulunmadı kibarca istemediğini belirtti, hepimiz birilerini kayırıyoruz mesela arap birini de sen istemeyebilirsin ama yüzüne karşı bir şey demezsin reddederken, bu seni kafasına sıkılması gereken biri mi yapar? bunu hak ettiğini düşünüyor musun gerçekten?
Cevap sahibi+1 yıl@busebuse5 güzel kardeşim tabiki de bunlardan haberim var mağaradan şehre inip kızları kaçırıp ta t*cavüz etmek çağdaş mı? Çocuk gelin olayı üni okuyup ta bekaretini veren biri için sırf aşiret öldürür diye ameliyat olmak çağdaş mı?
Soran+1 yılçocuk gelin, aşiret, asmalı konaklar falan bunlar türk dizilerindeki kurgular, gerçek hayatta bunlar yok ki öyle olsa ben gayet istanbullu zannettiğim bu kıza yaklaşmazdım öyle değil mi? bu lafları sırf laf olsun diye mi söylüyorsunuz anlamıyorum ki.
- +1 yıl
iyisi kötüsü olabilir ama sen hoşlandığın için ılımlı yaklaşıyosun onlar bizden daha acımasız bu ülkeye senelerdir ateş düşüyo çok olayları var bi kere ülkeye saygıları yok cevap sahibi de terör örgütü açısından örnek vermiş ama sen çok farklı algılamışsın ben seni anlıyorum ama taksiciye kurşun sıkıldı bu ülkede sebepsiz yere bunları biz yapmıyoruz kimse de onlara gereksiz yere ırkçılık yapmıyo. her şeyin bi sebebi var kurunun yanında yaşta yanıyo bu tuhaf değil.
Soran+1 yıl@busebuse5 ama sen de yine terörr bağlamından ele aldın konuyu şu terör kelimesi tedavülden kalksa nasıl fikir üreteceksiniz gerçekten merak ediyorum. ben kıza aslında kısmen hak veriyorum ama tamamen emin olmak istiyorum o yüzden bu soruyu sordum şimdiye dek gelen yanıtlar ne yazık ki tatmin edici değil, bir dostum "anasayal olarak varlıkları tanınmadığından asimile olmamak için koruma içgüdüsü baskın gelip kendi içlerinde evlilik yapmaları normaldir kişisel algılama sen kötü biri değilsin " demişti yani bir mantık örgüsü var ancak görüyorum ki gençlik sosyoloji ve empatiden çok uzak, bu ülke bu şekilde ilerlemez ne yazık ki.
sana tekrar soruyorum arap gelenek ve göreneklerini yaşayan arapça konuşan biri seni istese ne cevap verirsin? ve neden?- +1 yıl
empatiden uzak olduğum için mi seni anladığımı söyledim az önce o yüzden mi iyisi veya kötüsü olduğunu kabul ettim? Asimile olmamak için seni tercih etmemesi sana normal geliyosa bi şey diyemiyorum kendi ülkende sana ırkıçılık yapılıyo ve sen savunuyosun. Ben arap birini asla kabul etmezdim çünkü yaşam tarzımız her şeyimiz farklı ve onlar kürtler kadar asimile değiller bize ama benim asimile olmak gibi bi derdim yok çünkü kendi ülkemde yaşıyorum arap ülkesinde değil. Ayrıca az önce sende tek bi kişiye bakarak bütün bi halkı temize çıkardın “aşiret ya da diğer olaylar yok olsaydı ben bu kızdan hoşlanmazdım” bu sosyoloji mi şimdi?
Cevap sahibi+1 yıl@busebuse5 Fikrime destek çıktığın için teşekkürler anlatmaya çalışıyordum anlamamaya direniyordu
- +1 yıl
bence sen bu yazını hoşlandığın kişiye gönder onun için daha yararlı olur. Bizim kimseyi ayırdığımız yok. Ben yıllarca arap topraklarında yaşasam arapça konuşsam o ülkenin eğitimleriyle meslek edinsem ve kendi ülkem olmadığı için üstelik o ülkede hakkım olduğunu düşünsem ve bi arap gelip benimle evlenmek istediğini söylese ama ben arap biriyle evlenemem bu ülkeye asimile olmak istemiyorum desem ve ırkımın yarısıda o ülkede terör bağlantılı olsa araplar ne düşünürdü hakkımda acaba hakkımda. Bizim iyisi dediklermiz zaten asimile olmak gibi bi derdi olmayanlar neden asimile olmak istemiyolar acaba iyice düşün bence. anayasal olarak hakları hiç bi zaman tanınmayacak o yüzden öyle bi dertleri olamaz yani benimle hoşlandığın kişiyi kıyaslaman çok saçma benim kendi ülkemde böyle bi hakkım olabilir ama onun şartları ve istekleri farklı benimle aynı amaçla olması çok düşük bi ihtimal. Yani bi de her şeyden ayrı olarak ben bir Türk genci olarak gerçekten üzülüyorum bizim böyle dertlerimiz yok ama sen ve senin gibiler için kendi içimizde ayrı savaşlar veriyoruz. Sana silahla gelene çiçek verecek kadar milli duyguların zayıf ve sen bunu hala asıl çağdaşı olanları görmeden kendi ülkendeki insanları karalayarak yapıyosun. Ama gördüğün gibi savunduklarında seni kabul etmiyo.
Cevap sahibi+1 yıl@busebuse5 teşekkür edende kabahat acırsan acınılacak duruma düşersin misali yüz verdin mi havalara giriyorlar
Cevap sahibi+1 yıl@busebuse5 neden atladın beni erkekten mi saymadın hayırdır?
Soran+1 yıl@busebuse5 bakış açın çok sakat, sağlıklı değil. "kendi ülkem olmasa" gibi bir lafı gerçek bir türk söylemez kimlerin ülkesi kimlerin toprakları kimler nerelerde yaşıyor iyi bilir gerçek bir türk. ben bir karaman türkü olarak utandım şu yazdıklarından. genelde devşirmeler bu kadar coşkulu oluyor bu konularda bilemiyorum neyse... evet, savunduklarım beni kabul etmiyor çünkü çağın dünyasına ayak uyduramamış, insan hakları evrensel bildirgesinden, sosyolojiden, demografiden haberi olmayan, gelişime kapalı, muhafazakar kendi milletimden insan çokça var ve herkesi öyle zannedip uzak duruyor insanlar. ne yazık ki bu ülkenin geri kalmasındaki en büyük sebep de sizin gibiler. adeta karanlık bir odada çiğ etle beslenen pitbull gibi yetiştirilen gençlik... sosyoloji, antropoloji, biyoloji, filolojiyi dışlayan, tamamen devlet, vatan gibi yapay kavramlar üzerinden inşa edilen anti-modern bakış açısının günümüz dünyasında yeri yok, bunu uyguladığınızda her geçen gün karanlığa gömülmeye mahkumsunuz. bu gidişle eğitimli, mesleği her yerde denklik gören bir türk genci olarak yurt dışına taşınıp daha uygar bir kültüre ben asimile olacağım sonunda tıpkı bazı arkadaşlarım gibi. giderlerse gitsinler demekle de çözülmez bu iş, çünkü yerine gelenler pek iç açıcı insanlar değil, git gide artan ve artacak afgan suriyeli afrikalı zenci arap nüfusu ile size mutluluklar.
- +1 yıl
Benim fikrimin sakat olup olmamasına hangi sıfatla karar verdin merak ediyorum gerçekten bahsettiğin her olgudan o kadar uzaksın ki ama en kötüsü de kendini eğitimli sanan bi cahille tartışmak. Senin savunduklarını da asla bir Türk genci söyleyemez ve Türk olamaz bundan emin olabilirsin. Ama beni çok merak ediyosan ben Türküm merak etme gerçeklerle yüzleşmek canını yaktığı için ters tepki verdin ama keşke savunduğun cevapları da silmeden arkasında dursaydın eminim daha mantıklı olurdu
Soran+1 yıl@busebuse5 senin fikirlerin çok sakat ve sağlıksız evet bunu bir eğitimci adayı olarak söylüyorum aynı zamanda insan psikolojisi eğitimi de alıyoruz çünkü. altını rasyonel argümanlarla dolduramadığın, içi boş, tepeden bakmacı kibirli bir tavır takınarak çok zorlama bir karakter çizdiğini göremeyecek kadar kendine yabancılaşmış bi anlamda kusura bakma da ucubeleşmişsin:) bana türk olup olmadığını ispatlamak zorunda değilsin insan bile olamadıktan sonra, neyse senin gibi histerik birine fazla bile zaman ayırdım. bu arada yazdıklarımı silmedim ki, uygulamadan kaynaklı bir şey ise onu bilemem, bende yazdıklarımın hepsi görünüyor. senin göremediğin birçok şeylerden biri de mesajlarımdır belki haha
- +1 yıl
Eğitimci adayı olmana o kadar üzüldüm ki ama tekrar söylüyorum sen Türk değilsin bunu iyice yaz kafana. Kelimeleri süslemiyorum senin gibi asıl fikre odaklanmayı başarırsan konuları da çevirmeden anlayabilirsin söylemek istediğimi senin gibilere de üstten bakıyorum evet bir an önce kendini asimile edebilirsin umarım. Bu fikirlerle bu ülkede yerin olduğunu hiç sanmıyorum🙂
Cevap sahibi+1 yıl@busebuse5 cevabımı neden atladın beni erkekten mi saymadın hayırdır? Baksana buraya?
Soran+1 yıl@busebuse5 sorduğum soruya verdiği cevapla kendini fark etmeden ele veren, objektiflikten uzak, çifte standart sahibi yani kendini gerçekleştirememiş biri olduğunu kabul edersen ilerlemeye bir yerden sen de başlayabilirsin. asıl fikre odaklanmayı önemsediğini söylüyorsun madem sorduğum soruyu yalın bir şekilde tekrar sorayım. seni isteyen arap biri olsa ne dersin diye sordum. kibarca kabul etmeyeceğini, reddedeceğini söylüyorsun. peki buraya kadar güzel. aynı şekilde türk biri kürt birini istese ve kürt olan da aynı şekilde kibarca reddettiğini söylese ve fakat bunun da sebebini bilmesek, yani kendine göre olan sebeplerini ancak kendimizce tahmin etmekle yetindiğimiz bir pozisyondan bahsediyorum. bu durumda reddeden her iki kadın da tercihine saygı duyup rahat mı bırakılmalı yoksa kafasına sıkılmalı mı? çünkü ikisi de karşısındaki kişiyi reddetti, sebeplerini bilmiyoruz belki tipi değil, dış görünüş etkilemedi veya mesleği, maddi durumu uygun gelmedi veya hiç olmadı elektrik alamadı? cevabınız nedir?
- +1 yıl
Eğitimci adayı olduğunu söylüyosun ayrıca beni üstten bakan bir tavırla suçlayıp şu an yazdığın her cevapla aynı tavrı da sen bana yapıyosun her yazdığın cevapta kendinle çelişiyosun hakaret ederek kendini haklı olduğuna inandırıyosun emin ol ama ben de aynı şeyleri senin için düşünüyorum bende eğitimci adayıyım ama söylemeye bile ihtiyacım yok mecbur bıraktın buna. konuya gelince yalın olarak anlatıyorum ben kafasına sıkılabilir diye bi şey söylemedim hatta empati kurup tamamen anlayışlı yaklaştım sana konu sadece kafasına sıkmak değildi konu içinde çok fazla detay oluştu o detayların bir çoğunda kendi milletini aşağılama eğilimine girdin ve o cevaplarının da 2 veya 3 tanesini sildin ben sana kişisel hiç bir hakarette bulunmadan örnekler verdim ama sen anlamadan her konuya alakasız girişler yaptığın için ne konuştuğunun da farkında değilsin son cevaplarında tamamen bahsettiğin gelişime kapalı tavrı sen göstermeye başladın şuanda olduğu gibi ama tartışma böyle olmaz. cevapları da sildiğin çok bariz saklama çabasına girmene gerek yok yakışmıyo eğitimci kimliğine inan bana. zaten senin bakış açınla bakarsak burada sana zaman harcayan ben oluyorum.
Soran+1 yıl@busebuse5 konuyu sulandırma, kimin neye hangi bakış açısıyla yaklaştığı ortada. hiçbir mesajımı silmedim diyorum, yorumdan kalktıysa da teknik sebeplerle kaldırılmıştır belki diyorum şunu bile anlamıyor, yalancılıkla itham ediyorsun beni. burada basit bir soru sordum ve bir halka komple nefret söyleminde bulunan bu arkadaşa yorum yazarken araya girip onu destekler açıklamalarda bulundun mesela kürtlere düşmanım derken onun nefret söyleminde bulunduğunu, tartışacaksak bunun böyle yapılmayacağını söyleyip onu düzeltebilirdin ve daha sağlıklı bir tartışma yürütebilirdik ama bunu yapmadın. yani bilmeden veya bilerek (bu en kötüsü) nefret söyleminin yayılmasına katkıda bulundun, hemen terör noktasına çektiniz meseleyi ve oradan vurmaya başladınız halbuki konu farklı etnik unsurların kendi içinde yaptıkları evliliklerin meşru düzlemde bizim açımızdan ne kadar haklı olabildiği idi. konuyu terör noktasına birden siz taşıdınız ve bir halkı şeytanlaştırma görevini devam ettirerek tarafsız insanları manipüle etmeye vardırdınız işi, bunu el birliği ile yapıyorsunuz görüyoruz. aptal değiliz, anlaşılıyor. sadece yemiyoruz.
siz değişkenlerden bağımsız olarak son sorduğum soruya cevap verin.
Soran+1 yıl@busebuse5 ayrıca sana hiç hakaret etmedim, buz gibi yalan konuşma lütfen. hakaretin tanımını bilmiyorsun anlaşılan. son mesajımı kastediyorsan kendini gerçekleştirememek kısmı mı gücüne gitti anlamadım ancak bu hakaret değil, psikolojide bir terim. her neyse önceki yazdıklarımdan bağımsız olarak son soruma cevap istiyorum.
- +1 yıl
Cevap sahibi terörden girdiyse sen neden hak vermedin dağa kaçırdıklarını söylediğinde terörden bahsettiği açık değil mi onu kabul edip diğer konuları daha doğru ifade edebilirdin. Adam yanlış bi şey mi söylüyo. Ben asla kafasına sıkılmalı tarzında bir düşünceyi desteklemedim ama cevap sahibiyle senin tartışman terörden devam ettiği için o nefret söylemini destekledim tabi ki ve eğer terör varsa kafasına sıkılmalı o ayrı. burada bütün bir halka nefret söylemi yapmadık ikimizde sadece terör bağlantısı olanlardan ve ait hissetmeyenlerden bahsettik ama sen onları da destekler tavırlara girdiğin için konu uzadı. sonra sen beni kıyasladığın için örnek verdim. Konunun terörle bağlanması da çok doğal çünkü sebeplerinden biri de bu zaten konunun. Sen tamamen bilinmezliğe itiyosun ben kişinin düşüncesini bilemem çok masum bir sebeple olabilir diyosun. ama masum sebeplerin olmadığı da açık bu halk içinde. Biz uyum sağlamayanların bu ülkeye zarar verdiğini söylüyoruz örnekler veriyoruz ama sen bunları kabul etmiyosun üstelik temize çıkarıyosun. Ben zaten tüm halka değil terörle bağlantısı olmasa bile kendini bu ülkeye ait hissetmeyenlerden bahsettim ama sen ısrarla savunmaya devam ettin üstelik kendi milletini aşağılayarak. sana göre onların bize ırkçılık yapmasının sebebi o insanlara bizim öyle yaklaşmamız. ama sonra kendi içlerinde asimile olmamak isteklerini de söyledin ve hiç bi şekilde bize verdikleri zararları kabul etmedin konuyu dengelemedin tam tersi savunmaya geçtin. Kendi ülkemizde ırkçılığa uğradığımız için biz suçlu olduk sana göre. Ayrıca seni de dolaylı yoldan savunuyoruz ama ben kıza kısmen hak veriyorum her şeyin suçlusu sizsiniz diyerek onu da kabul etmedin aslında bana söylediğini bahsettiğin kişi zaten sana yapmış böyle bakarsan.
Cevap sahibi+1 yıl@busebuse5 bu söze de imzamı koyarım anlamıyorlar abi sonra da diyorlar (Kürtler) medlerden beridir buradayız asimile olmuş bir antik uygarlığı bahane edip propaganda yapıyorlar😂
Soran+1 yıl@busebuse5 yazdıklarında öfkeden başka bir şey anlaşılmıyor. bir kere "konuyu dengelemek" diye bir tabir yok tartışma literatüründe. element uydurma.
terörse bu ülkede çok fazla terör örgütü var, dincisi, etnik ayrılıkçı olanı, marksist, komünist olanı ve bir de tarikatlar tabi. ben hepsine karşıyım. sorun bu değil. sorun şu ki cevap sahibi neden birden terörden girerek milyonlarca insanı terörize etti tanımadan etmeden, zaten bu ayrılık tam da bu yaklaşımdan beslenmiyor mu? bunu soruyorum ama ısrarla cevap alamıyorum. aksine bir de, neden sen de hemen bir halkı komple terörize etmedin, bizim şoven duygularımızı tatmin etmedin? diye sormanız bir eğitimciye yakışmayan, gayri insani bir tutum. biliyorum fazlasıyla öznel görüneceğim ama yetiştireceğiniz öğrenciler pek şanslı değil ne yazık ki. komple bir bölge halkını kasıtlı olarak terörize ederek kendinize meşruiyet sağlayamazsınız. bugün bilimsel olarak bakınca kürt halkı da, dili de, kültürü de, şarkıları da, müziği de, adetleri de binlerce yıldır aynı coğrafyada bir yere gitmeden duruyor. başvurabileceğiniz her kaynakta mevcut. bunu değiştirebilir miyiz? gerçekçi olarak bakarsak hayır, çünkü bir laz da evinde lazca konuşuyor ve genellikle kendinden biriyle aile kurup varlığını ve dil aktarımını bu şekilde devam ettiriyor binlerce yıldır. terörle alakası olmayan, kürtçe konuşan ve değerlerini korumak isteyen sivil bir kürtün, lazca konuşan sivil bir lazdan farkı yoktur. bu basit ayrıma gidemeyecek kapasitede iseniz yolun başında eğitimciliği bırakın, farklı bir mesleğe yönelin. zira kadim kültürleri son kırk senelik saçmalıklara boğdurmayı dimağınız alıyorsa öğrencilere kültürel zenginlik farkındalığı kazandırabilecek potansiyeli kazanamamışsınızdır.
bu arada son soruma hala cevap vermediniz?
Soran+1 yıl@busebuse5 ayrıca;
1. Adam yanlış bi şey mi söylüyo demişsin, evet adam yanlış bir şey söylüyO.
2. Ben asla kafasına sıkılmalı tarzında bir düşünceyi desteklemedim demişsin ama bir eğitimci olarak bu yorum altına yazman uygun olan ilk şey bunun desteklenmeyecek, gangster bir eylem olacağı idi. bunu yapmadın, aksine çanak tutar gibi yorumlar yazdın.
3. cevap sahibiyle benim tartışmam terörden devam etmedi, cevap sahibi ısrarla konuyu terör düzlemine çekmeye çalıştı, oltaya gelmediğim için beni de terörize etmekte beis görmedi. bu ülkede en kolay şey terörist olmak zaten.
4. terör olayları için o nefret söylemini destekledim tabi ki demişsiniz, nefret söyleminin ne anlama geldiği ve gelişmiş ülkelerde nasıl bir suç olduğu konusunda hiçbir fikriniz yok şunu yazarken.
5. son soruma hala cevap bekliyorum, hem de kelimeleri süsleyip püslemeden istediğiniz gibi yalın bir şekilde sordum, açık net bir cevap bekliyorum, cevabınız hala yok?- +1 yıl
ben uzatmak istemiyorum daha fazla ama sen beni sorgulayabilecek ve bana ne yapacağımı söyleyebilecek sıfatta asla değilsin önce bunun farkına var istersen. Eğitimci “adayı” olduğununda bilincinde ol ve ona göre davran. Anlamamak ve haklı çıkmak için her yolu deniyosun. Herkes kültürünü, dinini , dilini yaşatabilir tabi ki ama bu ülke içinde kanunlara uygun olarak. o şekilde davranan insanlara kimse bi şey bi şey demiyo zaten benim de söylemek istediğim buydu. Tekrar söylüyorum tüm halkı da terörize etmedik terör kaynaklı olduğu için ordan girildi çünkü bu ülkede terör var sen bunu yok sayamazsın. Ve hala teröre nefret söylemi dediğim için haksız olduğumu söylüyosun. Cevap sahibi terörden girdiyse düzgün bir şekilde açıklayabilirdin kendini oltaya gelmemek diye bir tabirde ben duymamıştım daha önce. Kendini daha iyi ifade etmek için gelişmen şart. Ayrıca bahsettiğin kişinin sana ırkçılık yaptığını söylüyosun soruda ve bize nedenleri var olabilir diyosun ırkçılıkta bir suç gelişmiş ülkelerde benim bildiğim kadarıyla sende bunu desteklemiş oluyosun savunmalarınla.
Soran+1 yıl@busebuse5 hah şöyle biraz yola gel bakalım, en başta söylemen gerekenleri es geçip, provokasyona başvurup insanları manipüle edemez, yönlendiremezsin, zira o çapta ve kalibrede olmadığını bilmelisin. gerçekler senin kurgularından çok daha fazlası. daha yürüyüp görmen gereken çok yol var. eğer biri, eğitimci “adayı” olduğunun bilincinde olup ona göre davranacaksa bu sensin, ben değil. çünkü gangsterliğe çanak tutan eğitimci olmaz, ayrıca cinsel faaliyetler kapsamında anne-oğul eşleştirmesi yapan (en hafif tabirle) bir saygısızla aynı noktada duran, onu uyarmayan, iyiye teşvik etmeyen biri de iyi bir eğitimci olamaz. şöyle bir bir dön de en baştan oku nasıl tiplerle yan yana durduğuna bir bak sayın hanımefendi. erkek halimle ben utandım herifin yazdıklarından. tanrı birdir dese bile aynı görüşte olamazdım böyle biriyle.
görünen o ki devlet aklının insan aklından bağımsız olduğu ilkesini öğretmemişler size. vatan kavramını hep burjuva ahlak üzerinden öğrenmişsiniz. dar bir çevrede yetişmek sizin suçunuz değil elbette ama dil öğrenerek dünyaya açılabilir bu sayede kendini gerçekleştirme adımına bir basamak daha ekleyebilirsin. bahsettiğim kişi bana karşı ırkçılık yaptı demedim iyi oku ve anla, beni istemedi ve bunu yaparken sebep sunmadı. daha sonra tesadüfen kendinden biriyle evlenip ırkını korumak istediğini öğrendim dedim. yani öğrenmeyedebilirdim? bu ırkçılık mı kendini koruma içgüsü mü bağlamında sordum. bu sorunsal son sorduğum soruya çıkıyor gene ama cevap veremiyorsun?
Soran+1 yıl@busebuse5 yazdıkların tutarlı değil, defalarca okusam ne olur. başlarken "terör, terörist, ülkesi yok, sığıntı bilmemne" muamelesi yaparken en sonda geldiğin noktada "herkes kanunlar çevresinde dilini kültürünü yaşasa sorun olmaz zaten" düsturu ile baştaki yaklaşımını geçersiz kılıyorsun zaten.
son sorduğum değişkenlerden bağımsız basit bir soruya anlam veremeyince "bilinmezliğe sürüklüyorsun" diye tanımlayan, felsefe'nin f'sini görmemiş yurdum insanına ne anlatabilirsin...
ayrıca sorumda bir yazım yanlışı olmuş son cümlemde "kızın yaptığı yanlış değil mi bu devirde ırkçılık normal mi?" yazmışım soru eki koymayı unutmuşum. "kızın yaptığı yanlış mı değil mi ırkçılık mı normal mi "demek istemiştim orada. böyle kabul ederek beklemiştim cevapları. çevremden mantıklı cevaplar aldım ama sizin yaklaşımınız fazla agresif ve saldırgandı bu yüzden insan karşı tarafı bile savunabiliyor bu agresyon karşısında. eğer benim tarafımdaki türkler sen ve bu ağzı bozuk kfürbaz herifçioğlu gibilerden oluşacaksa ben o tarafta yer almam, bu tiplerle resim vermem, verene de mani olmam, bu kadar net.- +1 yıl
“yurdum insanı” “köylü” müthiş bir eğitimci dili kendi milletini aşağılayan biri çocuklara ne verebilir ki. zavallıdan başka bir şey değilsin emin ol. Bir an önce bu ülkeden gitmeni diliyorum bir daha da dönme olur mu umarım yolun çok açık olur. kendini herhangi bi topluma kabul ettirebilirsen o da senin şansın🙂
Soran+1 yıl@busebuse5 "yurdum insanı" demek ne zamandan beri hakaret? burada bir durum tespiti var, yurdum insanı felsefeden çakmıyorsa ben ne yapayım? al işte, kendine eğitimci diyen biri soyut bir kavram üzerinden gidilerek sorulmuş basit bir soruyu algılayamayıp "bilinmezlik" diye tanımlıyor meseleden o kadar uzak, en eğitimlisi böyle yani.))) köylü lafını da o şahıs lütuf olarak algılasın kendi annesi bacısıyla cima eylemeyi aklından geçirecek kadar bedbaht bir karakter. böyle terbiyeden yoksun şahısları savunmak için çok çaresiz olmak lazım, üzüldüm sana.
Soran+1 yıl@busebuse5 eğitimcinin esas görevleri arasında yurdum insanının eksikliklerini, toplumun noksanlıklarını tespit ederek toplumu iyileştirmek yer alır, eğitimci toplumuna "herkes bizi kıskanıyor, süper gücüz" gibi sahte vaatler aşılarsa o toplum dünyadan geri kalır, toplumunuza en büyük kötülüğü siz yapmış olursunuz. bunları bilmiyorsan öğren. eksiği yanlışı eleştirmek yerine sahiplenirseniz bir gram yol alamazsınız ve nitekim alamıyorsunuz da.
Soran+1 yıl@busebuse5 toplumdan izole ol demişsin de hayal edip olamayacağın kadar toplumlarla iç içeyim ben yurt içi ve dışında. sen ise küfürbaz ağızlı, horoz dövüştüren dayılardan hallice tipli adamlarla yan yana durmaya devam et. bir laf vardır, hoca hocayı tekkede, i*t i*ti beş dakkada bulur diye. nasıl da geldin tam da bu yorumunun altına kondun, layığını nasıl da biliyorsun ama :)
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu tarz tiplerden nefret ediyorum ya, sallama bos ver iyi ki kabul etmemis bu tarz biriyle olmak korkunc olur
00 Yorumla
+1 yılIrkçılık değil ben de Diyarbakırlıyım kendi çevremden biriyle olmak isterim
03 Yorumla- +1 yıl
Bende öyle isterim başka şehire gidip gelmek zor oluyor
- +1 yıl
Öyle. Hem beni kendi yöremden insanlar daha iyi anlar öyle düşünüyorum
- +1 yıl
Bölgesel evlenmek daha iyi
+1 yılBende Diyarbakırlıyım😘
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi