Malum günümüzde aşk adı altında her şey yaşanıyor, aşk hariç... Sana göre aşk nedir? Yaşama şansını yakalayabildin mi?

#DeliMavi
26 NİSAN 2024
Malum günümüzde aşk adı altında her şey yaşanıyor, aşk hariç... Sana göre aşk nedir? Yaşama şansını yakalayabildin mi?

#DeliMavi
26 NİSAN 2024
Aşk denince aklıma daha çok bir his geliyor; tarif etmekten çok hissettiren bir şey gibi. Ben açıkçası bugüne kadar “yaşadım” diyebileceğim bir aşk yaşamadım. Belki hoşlanmalar, heyecanlar oldu ama aşk dediğim şeyin daha derin, daha sakin ve aynı zamanda daha güçlü olduğunu düşünüyorum. İnsanın kendini olduğu gibi anlatabildiği, yanında susmanın bile rahatsız etmediği, güven duyduğu bir bağ gibi geliyor bana. O yüzden aşk benim için biraz da hayal ettiğim, nasıl olacağını merak ettiğim bir duygu. Belki zamanı gelince, doğru kişiyle gerçekten ne olduğunu anlayacağım diye düşünüyorum.
Yazdıklarına çok katılıyorum, onlar zinayı aşk sanıyorlar, hadi yeni nesil bihaberde yetişkinlere ne oluyorda gösteriş derdine düşmüşler. Allah böyle insanları nasibime yazmasın inşallah. Sitenin ana sayfasına bak sevgiliden başka bir şey konuşamıyorlar ve o kadar çaresizlerki ne yapacaklarını bile bilmiyorlar.
Neden biliyor musun?
Onlar ki, Rabblerinin rızasını gözetmeden nefsine uyarlar, içinde bulundukları durumla bocalar durururlarda bir çıkış yol bulamazlar ve kimseden bir fayda da göremezler diyor Allah Teala.
Sen Allah rızası için seversen, Allah'da sevdiği kuluna seni sevdirir.
Gerçek aşk budur.
Sevdiğiniz insana seni Allah için seviyorum deyin diyor. Kim Allah için severse imanı en üst seviyeye çıkar meleklerde buna şahit olur diyor.
Bunlar sosyal medya da hava atmak için seviyor o sevgidende hayır gelmiyor. Durum bundan ibaret.
Aşk denilince aklıma bişey gelmiyor artık , aşk ortalıkta geziyor. Aşkı doğru kişi ile yaşarsan heyecan , mutluluk ve huzurdur
Heyecan, aidiyet, bağlılık, huzur, pozitiflik, anlam, tutku, duygu yoğunluğu, o kişide gördüklerini görecekler diye ödünün kopması
Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim🩵
Cevap
17Cevap
Aşk, iki kişilik düşünmeye başlamak, değer vermek, önemsemek, kaybetmek istememek, zaafın konumuna gelmesi ve aklının odalarını tamamen onunla doldurmaktır..
Hastayken bile üşüdüm diye ceketini vermeye çalışması 🫶🏻
Aşk denince aklıma hiç bir şey gelmiyor çünkü aşk denen şeye inanmıyorum bu zaman da insanların tek derdi dış görünüş olmuş ya da para için birbirlerini seviyorlar ki evlenenlerin kısa süre sonra boşandıklarından ya da sürekli kavga etmelerinden anlıyoruz ya da toksik ilişkisi olup da sürekli ayrıl barış ilişkisi yaşayan insanları da görüyoruz.. bu yüzden de inancım yok
Bu zamana kadar aşkı farklı bedenlerde farklı tenlerde aradım. Bana göre Aşk masumiyettir. Tüm saflığını ortaya sermektir.. bazen yüreğini ortaya koymaktır.. bazen kalbini çıkartıp bu senindir diyebilmektir.. Aşk... bazen kaybetmektir.. kazanabilmek için... savaşmaktır... Aşk.. ( aşk güneş gibi içini ısıtır, bazen karartır yakar.. bazen de soğuk iklimleri yaşatır tüm hücrelerinde..
Aşk anlatılmaz, yaşanır, amma kimle kiminle yaşanır bu tartışılır..
Aşk senin içini ısıtan bir tebessüm de gizlidir...
Seni anlayanda saklıdır..
Birini sevince kalp ve mide arasındaki boşlukta sürekli kıpırtı kelebek varmış hissi geçmeyen yanma ağrı batma halleri eşlik eden yorgunluk halsizlik, bilinç bulanıklığı, ani mutluluk ve heyecan, uç duygular , üzülünce karından tüm vücuda yayılan sızı, iç titremesi, iştahsızlık, uykusuzluk. ... Yani kısacası bir tür hastalık.
En zor zamanda bile yanında olup o eli sımsıkı tutup bırakmamak anlamına geliyor ve günümüzde bunun anlam ve önemi o kadar önemli ki insanlar çok kolay pes ediyor.
Bana göre aşk Mihriban'dır..! Tek bir bakışmaya, yıllarca yazılan şiirler, alevin titretişine verilen duygulaedır. "Yarap aşkı belaya aşina kıl beni" dedirten bilinç ötesi bir bilinç, yokmuş gibi gelen ama sessizce tüm hücrelere hükmeden, tüm ahsası parmağında oynatan bir irade ancak iradeye düşman, kendine mahkum bir irade.
https://www.youtube.com/embed/GuueVvUhn8wBöyle bir dil anlatır, her ruh anlamaz.
Aşk kendinden vaz geçmektir, bir kere yaşadım, yanlış insandı, aşk denince aklima gelen tek şey olduktan sonra hiçbir şeyin aynı olmalıdığır dilerken dikkat edilmesi gereken bir meseledir
Bir kere yakaladığımı sanmıştım, yanılmışım.
Aşkın nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum sadece nasıl olmasını istediğimi tarif edebilirim. Bir gün bulursam buna cevap verebilirim😅
En zor zamanında bile senin yanında olan sana hep değer veren gerekirse senin mutluluğun için kendi aşkından vazgeçer
sadece saçma sapan beklemek karşı tarafın seni umursamaması geliyor ve benim aşka dair olmayan tecrübelerimin bana tek dediği uzak durmak
Aşk bütün duyguların hızlı bir şekilde yaşanılıp, tüketilen geçiçi bir hevestir.
Artık hiçbir şey gelmiyor
Ben niye böyle bi döneme denk geldim ki ztn mk
kapattim ben aşk defterlerini aşk beni bulsun ben değil
Tutku ve sevgi geliyo
Aşk bir çeşit akıl tutulması.
Akıl tutulması:)
Güzel kadim ilişki
Sksmek, çocuk yapmak işte başka manası yok
Yemek yemek geliyor. Aşkla yiyorum.😄
Görsel çok hoş geldii
Nazım ile Piraye
Beşiktaş JK 🦅