Aşk hayatımda büyük bir fedakarlıkta bulunmadım çünkü benim için aşk karşılıklı yaşanan bir duygudur yani bir tarafın fedakarlık yapıp diğer tarafın yapmadığı aşk ilişkisi hiçbir şekilde insanı tatmin etmez ve aynı zamanda, belirli bir zaman sonra insanda kendini kullanılmış hissi uyandırmaya başlar, karşımdaki kişi bana ne kadar fedakarlık yapıyorsa ben de karşımdaki kişiye o orantıda fedakarlık yapmayı tercih ederim çünkü bazen sizin fedakarlık olarak yaptığınız şeyler sizin hayatınızda olumsuz duygulara sizin geçmişteki hatalarınızın tekrar etmesine neden olur.
Fedakarlık dediğimiz kavram sadece bir kişiyi kapsamaz, elbette ilişkilerde sevgilerle fedakarlık olmalıdır. Ekmeği bile çiğnemeden yutmak mümkün değilken hayatımızdaki insanlara karşı değer ve kıymet vermek, onlar için çaba göstermek onları sevdiğiniz sevgimizi göstermek önemli bir kavramdır.
Ancak beni artık hayatımdaki var olan insanlara karşı, sadece kendi duygu ve düşüncelerimi ön plana çıkararak kimse için fedakarlık yapmam. Ben fedakarlık yaparken karşı taraftaki vurdumduymaz bir şekilde davranıyorsa o saatten sonra benim için fedakarlık yapan insanlar ancak benim için değerli olabilir.
Fedakarlığımın sınırı, haddi hesabı yoktur bu tüm ilişkilerim için geçerli ama belli bir tecrübe kazandıktan ve yaşanmışlıklardan sonra birden yığmak yerine gıdım gıdım vermeyi tercih ediyorum her zaman için.. Çünkü biliyorum ki her koşulda öyle ya da böyle en çok üzülen taraf her daim daha çok verici taraf oluyor..
'Fedakarlık' denecek kadar fedakarlık yaptım ciddi anlamda. Neye yaradı? Hiçbir şeye. O yüzden çok da fedakarlık iyi değil.. ne demişler? Fazla fedakarlık fazla vefasızlık getirir.
Ya benim ailem çok baskılayıcı olmasına rağmen aşık olduğum kişi ile birlikte olmak için çok dayak yedim bu hayatta en çok istediğim spor fitness dalında ilerlemekti ailem ona da izin vermedi daha doğrusu abilerim sırf çocukla konuştuğumu öğrendiler diye. Sizce 18 yaşında evde sürekli kavga küfür hakaret şiddet aşağılanmaya boyun eğip hayatınıza mahkum olmak mı yoksa parteriniz mükkeml iyi birisi olup sizin için herşeyi göze alabilecek biri için buralardan onunla kaçıp gitmek mii? Tavsiyeniz?
Öncelikle açıklama kısmına cevap vereyim. İlişkiye hazır olmak nedir? İlişki kandıracak bir yapıda değilim. Millet, sevgili ayağına karı koca hayatı yaşamaya çalışıyorken ne ilişkisi?
Şimdi başlığa geleyim. Çizgilerimi aştırmam. Aşmaya çalışmazsa yaparım elimden geldiği kadar ama buna kimsenin değeceğini sanmıyorum. Bu yüzden kararsızım. Günün sonunda "Yapmasaydın. Zorla mı yaptın?" diyenler oluyor. Bu yüzden kimse bir şeye değmez diye düşünüyorum.