Bu tarz ailelerin durumlarından ötürü ilişkilerde sıkıntılar yaşanabiliyor. Yaşam tarzları farklı olan iki insan arasında bir çatışma yaşanabiliyor..
Tutucu ve baskıcı bir ailenin kızıyla sevgili olur muydunuz?

Bu tarz ailelerin durumlarından ötürü ilişkilerde sıkıntılar yaşanabiliyor. Yaşam tarzları farklı olan iki insan arasında bir çatışma yaşanabiliyor..
Tutucu ve baskıcı bir ailenin kızıyla sevgili olur muydunuz?
Yetişme şekli birçok karakteristik özelliği beraberinde getiriyor. Kendini nasıl yetiştirdiğine bakardım. Karakteri ve duruşundan etkileniyorsam elbette olurdum. Ben olurdum olmasına ama onunda aile açısından göze alması gereken getirileri olacaktır. Nasıl ki böyle baskıcı aileler kızlarını çok şeyden soyutlamayla büyütüyorsa, tam tersi oğlunu çok kontrol eden anneler de mevcut maalesef. Bu iki kişinin artık özgünlüklerini ailelerine münasip bir dille anlatmaları gerekiyor. Fakat ailelerin artık bunu anlamaları şart.. Sorumluluklar hep var, biçimi önemsiz. Sırf baskıcı bir aileye sahip diye kaçarsam, başka şekilde bir ilişkiyle yine başka türlü bir sorumluluk binecek üstüme zaten. Ve son söz herkes kendine baksın ben keyfime 😄
Şimdi zaten insan bunu seçimlerini yaparken düşünerek yapması gerekiyor, Ben mesela evlilik yapacağım insanın ailesinin alkol kullanmayan namaz kılan insanlar olmasın tabii ki isterim ama şimdi sizin dediğiniz boyutta ben evlendikten sonra bile nereye gidip nereye geldiğimizi sürekli olarak evliliğimize veya ilişkimize müdahale eden insanları ya da Bu doğrultuda abartılı şekilde davranan insanları tercih etmezdim. Yani burada önemli olan bizim aramızdaki olan ilişki veya iletişime bağlı olan bir şey veya sınırların ne kadar belirlendiğini göre değişir.
Cevap
9Cevap
Olurdum erkek olsam sonuçta bu onun tercihi değil ailesini seçemiyor.. böyle bir ailesi var diye sevgiden mahrum etmek doğru olmazdı.
Evet olurdum neden olmayayım.. benim için sevgi anlayış karşılıklı empati bunlar önemlidir aşıksam da vaz geçmem
Asla asla dememek gerekiyor bu hayatta. Olabilir olmaz diyemem. Tanıdığım kıza bağlı. Evlilik neyse de sevgililik için aileye pek bakmak bana mantıklı gelmiyor..
kızılcık şerbeti dizisi gibi kişiler sevgili olmasın
o kızlarla direk evleniliyor o yüzden erkek olsam kaçarım
oğluyla bile olmam. bendne uzka olsun öyle aileler.
Ailenin öyle olması kızın da öyle olması demek değil ki
Bence öyle kizlar daha sevilmelik kizlardir ya kendimden biliyom😭
Umarım olurlar 😂😂😂
Niye 😁
Soru benim ailenın özeti :)
😅😅 Anladım
Öyle bir ailede yaşıyorum jsjdjd
:D :D
Onlar sevgili edinmez ki direk evlilik isterler görücü usulü
Neden olunmasin ki
Olmazdım
Olabilir neden olmasın kaos severiz