Aradığım aşkı bulmak neden bu kadar zor?

Hayallerimdeki aşk, gerçekten de büyülü ve paylaşılan anların güzelliğiyle dolu. Benim için ideal ilişki, birlikte yeni şeyler yaratma üzerine kurulu. Belki bir gün beraber mutfakta usta şefler gibi çalışıp, yaratıcı yemekler yapabiliriz; sonra mum ışığında, kendi yaptığımız yemekleri yavaşça tadabiliriz. Bu yemekler bize sadece lezzet değil, birlikte geçirdiğimiz zamanın tatlı anılarını da sunar. Yemeğimizi yedikten sonra güzelce dans ederiz salonda romantik bir müzikle. Bir güzel kanepeye uzanır birbirimizi sarıp sarmalar, güzelim filmler izleriz beraber. Akşamları yatağa uzanıp birbirimize sarılıp beraber kitap okuruz. Kitaptaki karakterlerin dedikodusunu yapar, mutlu bir şekilde yaşarız.

Beraber uzun yürüyüşlere çıkabilir, bilmediğimiz sokaklarda kaybolabiliriz. Arabada sevdiğimiz şarkıları açıp, yolda giderken el ele tutuşarak birlikte söyleyebiliriz; her nota bizi biraz daha birbirimize bağlar. Yağmurlu bir günde, gökyüzü griye büründüğünde, sokakların ıslaklığında birlikte dans edebilir, yağmur damlaları altında öpüşebiliriz. Bu, film sahnelerini aratmayan, yalnızca bize özel anlar yaratır.

Ancak, bu tür romantik anları sevecek birini bulmak neden bu kadar zor? Belki de etrafımdaki insanlar, hayatın hızına kapılıp bu tür küçük, değerli anların kıymetini unutuyorlar. Belki de gerçek romantizmi arayanlar azaldı, ya da belki de benim gibi düşünen birini bulmak, bir yıldız kayarken dilek tutmak kadar nadir. Bu durum, zaman zaman yalnız hissetmeme neden oluyor; sanki bu güzel hayalleri paylaşacak birini beklerken, etrafımdaki dünya durmuş gibi.

Fakat ben hâlâ umutluyum. Bir gün, aynı şarkılara eşlik etmek isteyen, yağmurda dans etmeyi hayal eden, ve mutfakta yanımda olacak birini bulacağıma inanıyorum. O gün geldiğinde, tüm bu bekleyişin değeceğini biliyorum. Belki de en güzel aşklar, beklenmedik anda, beklenmedik şekilde karşımıza çıkar. Bu yüzden, gözlerimi daima açık tutuyor, her yeni tanışıklığa, belki de hayallerimi paylaşacak o özel kişi olabileceği umuduyla yaklaşıyorum.

Ama neden bu kadar zor? Çok mu fazla istiyorum? Neden herkes geçmişte takılmış? Sevmek istemek bu kadar mı yanlış?

İyi günler dilerim.

Aradığım aşkı bulmak neden bu kadar zor?