İlişkimiz de sorunlar vardı hep zaten. Ama eşim tartısma da hep susuyor (bilgisayarda oyun oynamaya devam ediyor) ve sonrasında da asla gelip konusmaya, cözmeye calısmıyordu. Öylece kapanıyordu konu. Hem de uyarıyordum böyle susarsan olmaz sabrım tükeniyor artık diye. Bir süre sonra yalnızlasmaya basladım, degersiz hissetmeye basladım. Artık tükendiğimi hissettiğim ve ayrılmayı düşündüğüm için tekrar aldım karsıma konustum. Neden böyle yapıyorsun? diye. Neden susuyorsun tartısma sırasında? O da dedi ki' o an aklıma hiç bir sey gelmiyor söylenebilcek, beyaz ekran cıkıyor beynimde. Ben böyle biriyim zaten o an' Sonra dedim ki günlerdir seninle konusmuyorm yine gelip konusmuyorsun sormuyorsun neden? Diyor ki 'kızgın oldugun için'. Ben sana susarsan tartısmazsan sorunlar çözlmez dediğim halde neden bir seyler yapmaya calısmadın? Diyor ki ' o an sorun oldugunu farkedemedim, böyle düşğndüğünü bilemedim' . Sonra sordum tekrar , Bizim sorunlarımızın oldugunu nasıl sorgulamadın hiç? Bu kız günlerdir susuyor suratı asık. ben ne yapabilirm? Neden böyle yapıyor? Ben de ne sorun var acaba? Diye sorgulamadın hiç bunca yıldır dedim. O da dedi ki ' bunun nasıl yapacagımı bilmiyorum ki. Nasıl sorgulamam gerekiyor kimse öğretmedi bana'. Ben de bozulan bilgisayardan örnek verdim onu düzeltebilmek için nasıl sorguluyorsan, senin ilişkini sorgulamayı nasıl bilmiyorsun? O da dedi ki bir sorun oldugunu bilmezsem nasıl sorgulamayı düşüneyim? Ben de dedim ki bşr sorun oldugunu nasıl görmedin gözünün önün yaşananlara bakarak? Hissederek? Demek ki ilişkiyi ben tek başıma mı yaşadım? Artık beklentim yok senden sanki değişssen de önemi yok benim için dedim. Bakalım ne yapacak diye bekliyorum zamanla. Bir yanım bekle bir yanım umutlanma diyor. Aldıgım cevaplar sizce tatmin edici mi? Bir erkek ya da insan neden bu sekil cevap verir?
Eşin acık açık ben ilişkide sorun olunca ne yapıcagımı bilemiyorum demiş sen yinede bakalım bekliyorum diyorsun kendini beklentiye sokma bence üzülürsün. maalesef çogumuz bekarken ailemizden eş olmaya dair şeyler ögrenemeden problem çözmek gönül almak gibi şeyleri bilmeden kendimize yuva kuruyoruz. Eşine kadın erkek ilişkilerine dair kitaplar alabilirsin , psikologa yönlendirebilirsin ya da beraber ilişkilere dair YouTube videoları izleyip beraber o konularda fikir alışverisi yaparak birbirinizde isteklerinizi daha somut şekilde belirtebilirsiniz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
Bazı kişiler maalesef aile kuracak olgunluğa gelmeden evleniyorlar. Aile nedir eş nedir çocuk nedir aile neden kurulur evde nasıl davranılır bunları hiç dikkat etmiyorlar. Kendi kafasında daracık bir alanda bir hayat kurmuş onun etrafında dönüyorlar o daracık dünyasında aksamı olduğu zaman hemen dikkatini çekiyor. Ailede fırtınalar kopsa umurunda olmuyor.
05 Yorumla- Soran1 yıl
Sence bu ilişki kurtulur mu?
- 1 yıl
Ben normalde evliliğin bir şekilde devam etmesi noktasında taraftarım. Ama evliliği devam ettirmek için iki tarafında gayret etmesi gerekiyor gerekirse fedakarlık yapması gerekiyor tek taraflı olunca maalesef çok ciddi sıkıntılar çekiniyor sen yine de elinden geleni yapabilirsen yap
- Soran1 yıl
Ben de son kez elimden geleni yapmak istedim konusarak. Çünkü 3 yıl önce buna benzer bir konusmayı ( ama daha cok benim yalnız hissetiğim üzerine) yapmıstık. Daha da yalnızlastım ondan sonra, Onun ilgilenmesini beni böyle daha da yalnıxlastırmamasını beklerdim. Ona bunu da söyledim. Özür diledi. Ama ben eger ayrılma kararı alırsam elimden geleni yapmış vaziyette vicdanım rahat almak istediğim için ilişkiye bir şans daha verdim sanırım. Ama bu son.
- Soran1 yıl
Sizin de mi sorunlarınız var evliliğiniz de?
- 1 yıl
Boşanmak zorunda kaldım maalesef
- 1 yıl
Kaç yıllık evlisiniz ben de evliyim ister istemez tartışmalar oluyor evlilikte ama buna çözüm bulmak lazım kuş kalinmiyor aynı evde yasniyor sonuçta eşin çok sorumsuz birisi olgunlasamamis gibi sen güzel konusmusun insallh biraz aklı başına gelir
04 Yorumla- Soran1 yıl
2 yıldır evliyiz ama 5 yıldır sevgiliydik. Küs kalınmıyor evet. Ama o küslüğün sona ermesi kendiliğinden oluyor. Sorun çözüldüğü için değil.
- 1 yıl
Daha yeni evlisiniz ama uzun zamandır tanıyorsunuz birbirinizi böyle sorunlar olması çok saçma yaa ikiniz. de birbir huyunuzu biliyor olmalısınız 5 yıl az bir zaman degil kafanda olumsuz Luk olmazsın zor tabi ama eşinden sogursun nasıl duzelte biliriz bu evliliği diye düşünün esinle konuş sürekli sorunları o adım atmiyorsa sen at önemli değil ikinizin yuvası sonucta birgün anlar hata yaptığını düzelir bence
- Soran1 yıl
Umarım düzelir. Ben büyük kararımdan önce son kez şans verdim karsıma alıp konusarak zaten. Çünkü gercekten aşırı tükendim. Kafamı beynimi susturamıyorum düşünmekten.
- 1 yıl
Herşeyi anlat istersen kafan dagilir biraz vaktin varsa dinlerim dediğim gibi olumsuz düşünmemeye çalış bence çok uzun zamandır berabersiniz
- 1 yıl
hissiz biriyle bir hayat zordur. Duvar mı anlatıyorsun belli değil. Yani bu oyun işleri çok saçma bu yaşlarda bir adamın oyunla ne işi olur? Eve gelmiş yorulmuşsun zaten. Git karınla oyna. En güzel oyun budur bana göre.
00 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
- Gizli Üye(18-24)1 yıl
Ot gibi bir adam çabasız. ya salağa yatıyor bilmiyorum etmiyorum diye ya da uğraşmak istemiyor. Cevaplar tabiki tatmin edici değil seni takmayanı iki kat takmayacaksın bu tipler öyle yola geliyor. He bir de sinsice evde yokken oyununu boz
01 Yorumla- Soran1 yıl
Ben de o da beni sıkmaz genelde kısıtlamaz. O beni ben onu destekleriz bir sey yapılacagı zaman. Fakat ben bir sorun oldugunu göstermeye calısmak için surat asarken, üzgünken, farkedilmeyi beklerken, özellikle tartısırken oyuna devam etmesi sinir ediyor beni. Kendimi aşırı kötü hissettiriyor. Tabi ki iyi yönleri de var adamın. Fakat bu ufak görünen şeyler insanı yalnızlastırıyor değersizleştiriyor. İyi yanlarını bana gösterdiği zaman artık değerli hissetirimiyor. Özellikle dün ki sorularıma verilen cevaplardan sonra iyi yanları bana özel değil de sanki öyle ben iyi biriymişim gibi yapıyor. Öyle hissettim
- 1 yıl
21 yıllık evli biriyim. Evlilikte tüm sorunlar konuşarak çözülür. Bir taraf susarsa diğer taraf çileden çıkar
018 Yorumla- Soran1 yıl
Cokça sabrımın tükendiğiniz söyledim ona bagırarak da. Anlatamamısım heralde. Dün baya ciddi konustum sakince sorular sordum aklımdakilere cevap almak için. Dikkat edicem artık diyor. Bakalım
- 1 yıl
Sesi çok yükseltmek seni haklı yapmaz. Bunu ben hayat'ta tecrübe ettim
- Soran1 yıl
Haklı olmakdan cok anlaşılmak farkedilmek istedim sanırım
- 1 yıl
Ama bu umursamazlığı seni daha da çok geriyor seni de daha çok sinirlendiriyor yarın öbür gün kavga bile gürültüde sen bana sesini yükselttin Sen bana hep bağırıyorsun sen bana hep sesini yükseltiyorsun diyebilir
- Soran1 yıl
Haklısın tabi ki. Bu yönden hiç düşünmemiştim ben
- 1 yıl
Kaç yıllık bir evliliğiniz var
- Soran1 yıl
2 yıl evlilik. Fakat 5 yıl sevgiliydik. Ama sevgililik dönemimizin 4 yılı aynı evde yasayarak gecti
- 1 yıl
Sanırım eşin seni eş olarak değil de arkadaş olarak görüyor Ve umursamıyor
- Soran1 yıl
Sordum. Eş olarak gördüğünğ eşi olarak sevdiğini bir kadın olaeak görüp sevdiğini söylüyor. Benim hakkımda şikayetin yok mu diye de soruyorum. Varsa söyle neyi düzeltsem iyi olur sana göre diyorum. Benim hareketlerimde seni üzen kıran bir sey var mı olduysa anlat söyle hangisi diyorum. Bana sadece bir hareketimi söyledi. Bir şeyi ben ona on kere söylüyorun uyarıyorum. Ama yapmadıgında öfkeleniyorum. Bundan rahatsız olmus. Daha sakin söylemeliymişim. Bir de işten sonra gelimce zihin yorgunlugu oldugu için yalnız kalmak istiyormus ara sıra oyun oynarak ya da baska sekilde. Yorgun oldugu için düşünememiş olabilirmiş sorunları. Ya bir insan hiç mi şikayeti olmaz. Ben mükemmel değilim ki. Bunu ona da söylüyorum. Ben bile kendim de ona karsı yaptıgım hareketlerimi sorgularken. Nasıl oluyor da hiç benden yana şikayeti olmaz?
- 1 yıl
Bu bir kaçış. Elimde bana sorar hergün bugün neler yaptın diye benim cevabım hiççç😃kadınlar eşleri ile sohbet etmeyi çok sever. Sende eşin gibi bir kenara çekilip telefon dona baksan bu evlilik nasıl sürer.
- Soran1 yıl
Keske o soruya öyle mantıksız cevap verse. Ama benim sordugum sorulara yani o sekilde cevap vermesi sinir etti
- 1 yıl
Ne düşünüyorsun bundan sonrası için. Benim görüşüm bu böyle devam eder
- Soran1 yıl
Son kez çaba gösterip aldım karşıma konustum. Bazı insanlara öğretmek gerekiyor sanırım. O da dikkat edeceğini bir daha tekrarlamayacagını söyledi. Zamana bıraktım. bir süre sonra eskiye mi döncecek yoksa üzüldüğümü anlayaıp gercekten bu davranısını düzeltmeye cabalıycak mı. İlişki için çabalayacak mı? Bunları gözlemleyeceğim. Çünkü ben yeterince çabalayarak bir karar verebilirim ancak içim rahat sekilde sanırım.
- 1 yıl
Ev arkadaşlığı ile karı koca olmayı hala ayıramadı sanırım. Bu oyun bağımlısı erkeklere oldum olası kızarım. Yahu bırakın artık şu oyunun peşini
- Soran1 yıl
İnan ki oyun oynamasını asla sorun etmedim. Hatta empati kurup kafa dagıtmak istemesini anladım genelde. Bireysel olarak özel alanı oldugunu da saygı duyarak Hobi olarak zevk aldıgı için. Hala sorun etmiyorum. Ama ölçüsü olmalı ve ben mutfakta kızgın kırılmıs halde bir seyler söylüyorken o salonda oyun oynamaya devam ediyorsa sessiz kalıp bu beni kırıyor değersiz hissettiriyor görünmez oldugumu düşünüyorum. Bunu bir kez kez onlarca kez yaptı. Ben susunca sorun çözülmüyor dediğim halde yine devam etti o an. Artık sabrım da tükendi. Bu yüzdeb aldım karsım sakince ve paylastııgm metinde ki konusmalar yaşandı. Ama hala nasıl neden hiç bir şikayeti yok benden anlayamıyorum. İmkansız geliyor. Sonucta ben de o da değiştik olumsuz yönde.
- 1 yıl
Sanırım senin bir şey yapmayacağını bağırsa da kızsa da yanından ayrılmayacağını düşünüyor. Ama kadınlar ellerinden ayrılmalarının aldatmalarının en büyük sebebi evde görülme neleri ve erkeğin ilgisiz liği
- Soran1 yıl
Haklısın. Bakalım bşr şans daha tanıdım ben evliliğimize kendime ve ona. Bundan sonra belli olur sanırım hersey.
- 1 yıl
Umarım bu fırsatı tepmez
- 1 yıl
Adam haklı. Sorunun ne olduğunu bilmeden ne yapsın?
04 Yorumla- Soran1 yıl
Gözünün önünde ki insanla konusmaya calışmazsa sorunu öğrenemez zaten.
- 1 yıl
Sorun olduğunu söylemezsen , sorun yok diye ekstradan konuşmaya çalışmaz zaten.
- Soran1 yıl
İyi de kavga ediyoruz ve diğer odada oyun oynuyor. Daha doğrusu ben kendi kendime tartısıyorum. Cevap bile vermiyor. Sonra bir kaç gün konusmuyorum anlasın sorun oldugunu diye. Sence sorun oldugunu anlayamaz mı bir insan bu durumda? Gözünğn önünde üzülen bir insan var eşin var dimi.
- 1 yıl
Ben anlamazdım şahsen.
- 1 yıl
biraz fazla geniş rahat :) kafayı yormayı çok sevmiyo belliki :)
02 Yorumla- Soran1 yıl
İnsan gözü önünde çırpınan birine kafa yormaz mı? özellikle değer verdiği onun için önemli biriyse? Hadi değer vermesini gectim. Sokakta bile zor ağlayan birini görüp üzülüp vicdan yapıp gidip sorarız dimi insani duygulardan neyin var neden böylesin diye yardımcı olmak isteriz.
- 1 yıl
her insanın karakteri farklı rahatlıktan seni çok önemsemeiğinden bi sürü sebep olabilir
- 1 yıl
Kendini daha fazla kandırma arkadaş seni gram umursamıyor sadece süs diye konuyu geçiştiriyor
04 Yorumla- Soran1 yıl
En azından elimden geleni yaptım diyip cekilirim hayatından.
- 1 yıl
O konuda haklısın özür dileyerek bir şey sorabilir miyim evlenmeden önce hiç mi tanımadın bunu
- Soran1 yıl
İlişkinin ilk zamanları aramız cok iyiydi. Sonraları bşz aynı evde yaşamaya basladık. o zamanlar da bu davranısını gördüm. Ama hep böyle değişir, ben mi abartıyorum acaba durumu, ama ben de böyle yaptım o da bu yüzden susuyordu gibi cevaplarla kendi kedime vererek , kimi zaman onu kafamda haklı cıkararak kimi zaman değişir diye düüşünerek devam ettim. Sonra bir olay oldu benle alakalı ben bir travma yaşadım biz sevgiliyken ( eşimle ilgisi yok). O travma sonrası Şu an düşünüyorumda o dönemde cok destege ihtiyacım varken duygusal anlamda yalnız kalmısım , yeteri kadar aynı evde yasadıgım deger verdiğim imsan tarafından yeterli desteği görememişim ve daha da yalnızlastırılmışım. Bunu o an göremiyorsunuz. Hislerinizi yaşantılarınızı ilişkinizi sorguladıgınız da farkediyorsunuz. Tabi ki ben mükemmel değilim. Değişim hep iki taraflıdır.
- 1 yıl
Anlıyorum seni yalnızlık senin birşeyleri görmeni engellemiş ama daha fazla boş şeyler için mücadele etme eldeki malzeme belli bunu artık kabullenmen gerekiyor
Aşk İlişkileri konusunda 482 cevap paylaştı. Umutlanma beni böyle kabul etsin moduna girmiş
02 Yorumla- Soran1 yıl
Ama artık dikkat edicem diyor.
- Gizli Üye(36-45)1 yıl
Enişte pc oynamaktan biraz mala bağlamış gibi kusura bakma da. İnsan çevresine bu kadar duyarsız olamaz hele de hayat arkadaşına
04 Yorumla- Soran1 yıl
Bence de. Dün ona aynen bunu hissetirmişimdir umarım diyorum
- Cevap sahibi1 yıl
Umarım hissedip kendine çeki düzen verir. Herkes hayatta mutlu olmak ister böyle bir hayatı kimse haketmez
- Soran1 yıl
Umarım tesekkürler
- Cevap sahibi1 yıl
Rica ederim hoşçakalın
Aşk İlişkileri konusunda 405 cevap paylaştı. pıskolojik bir durum bu
03 Yorumla- Soran1 yıl
Mesela neden olabilir?
- Soran1 yıl
Ne yapmayı planlıyorsun
- Gizli Üye(45 üstü)1 yıl
Aynı senin eşin gibiyim, yıllarca hep aynı
02 Yorumla- Soran1 yıl
Neden peki böylesiniz? Senin var mı bir tespitin?
- Cevap sahibi1 yıl
Bir sürü anlaşamama anlama ma.
- 1 yıl
Seni umursamıyor açık ve net
02 Yorumla- Soran1 yıl
Ben de öyle hissettim daha da cok cevaplarından. Ama ona bunu söylediğimde sarılmaya calıstı ve tabi ki umursuyorum öyle bir sey yok dedi
- 1 yıl
Savunma hemen aa olur mu öyle şey seni çok seviyorum geçecek atlatacağım demiştir
- 1 yıl
vaktini sürekli oyun oynayarak geçiriyorsa sıkıntı
08 Yorumla- Soran1 yıl
Çalıştıgım için eve gelince yalnız kalmak istiyorum beynim yoruluyor diyor oyun oynayarak ya da hic bir sey yapmayarak. halbu ki yıllardır oyun oynuyor zaten. Üniversite zamanlsrında da hep bilgisayar karsısındaydı. Tabi ki ara sıra sosyalleşme oldu. Şimdi yeni bir iş hayatında 1 yıldır. Ve hala evlendikten sonra da işten gelip bilgisyara karsısına geciyoe yemek yedikten sonra.. Yeterince yalnız kalmamıs sence? Beni o halde suskun bırakıp işten sonra hala yalnız kalmaya ihtiyacı oldugunu söylemesi bu durumda senxice neyi gösterir?
- 1 yıl
bence hala çocuk olduğunu gösterir
- Soran1 yıl
Sadece bazen hafta sonları gezmeye cıkıyoruz. Ben işten sonra oyun oynamasına karsı değilim. Ama ben bir odada suratımı asıyorken, orta da sorun varken bunu yapması aşırı kötü hissettirdi kendimi. Yemek yerken bile o durumdayken ben, eline telini alıp bir şeyler okuyordu telden. O an beni konusturmaya bile calısmıyordu. Aklıma geldikçe asabım bozluyor ya
- 1 yıl
ne zamandır evlisiniz? sevgililik ne kadar sürdü
- Soran1 yıl
2 yıldır evliyiz. 5 yıl sevgililik dönemi oldu
- 1 yıl
yaşlarınız kaç peki?
- Soran1 yıl
İkimizde 29 yaşındayız
- 1 yıl
anladım ama bu büyük sorun bence yaşıda küçük değil :(
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
aslinda etrafini umrsamiyor olay bu
00 Yorumla - 1 yıl
Bence bi psikiyatriye gitmeli
017 Yorumla- Soran1 yıl
Neden öyle dedin
- 1 yıl
Kedini bulamamis ki bence eşiniz kaçarak birsey kazanamaz aksine kaybeder bosuna dememisler insanlar konusa konusa anlasir diye sorunlarinizi konusarak cozmek istemeniz bence gayet normal ama esiniz kaciyor bence piskolojik bi sorun var gibi
- Soran1 yıl
Benim neyimi sevşyorsun diye sordum ona. Neden seviyorsun dedim. Onu daha iyi bir insan yaptıgım için ve onu idare ettiğim için sevdiğini söyledi. Daha sonra da güzelsin de dedi. Sence nasıl bir cevap dürüst ol.
- 1 yıl
Duygularını kisisellestirmis ya konusmayi sevmiyor ya da sevginizi kullaniyor sizi yanlis yonlendirmek veya kafanizi asla karistirmak istemm
- Soran1 yıl
Cook uzun süredir cinsel hayatımız yok. Ama duygu kopukluklarımdan geri cekilen taraf ben oldum ilk. Sonraları da hep geri cekildim. O da bunu sorun yapmadı hala yapmıyor. Bunu da sordum ona. Bu sorunu cözmek için bile konusmadın benimle diye. Biz seninle sadece sanki cok iyi anlasan iki dost arkadas gibiyiz artık dedim. O da dedi ki ' ben zamanla düzelir daha sonra sen tekrar istersim diye bir sey demedim hem cok iyi anlasan arkadas gibi olmak bu da güzel değil mi iyi değil mi?' Dedi. ( bu arada aldatmıyor buna cok eminim)
- 1 yıl
Arkadas gibi olmak aslinda eşle cok guzeldir. Ama sevgi arkadasca olmamalı bir ilişkiyi hayatta tutan temel unsur cinselliktir. eger cinsellik bitti ise zaten evlilik bitmistir
- Soran1 yıl
Peki sence o neden sorun olmadıgını düşünüyor? Neden mesela ayrılmayı düşünmüyor? Bu arada ben onun ilk ciddi ilişkisiydim. Hatta kendisinim duygusal anlamda cok bir ilişki deneyimi olmamıs.
- 1 yıl
Hic uzaklaştıniz mi
- Soran1 yıl
Daha önce evet uzaklasmıstık evlilik öncesi bir kaç ay için. Ama ara vermek içim değil mecburi bir durumdandı
- 1 yıl
Bence bir sure uzak kalin en azindan sevginiz gercekmi anlarsiniz
- Soran1 yıl
Sorgulamıyor işte. Verdiği cevaplar benim aklımı daha da karısıtırıyor. Karar vermemi zorlastırıyor. Çünkü gercek duygularınj hislerini düşüncelerini söylemediğini hissediyorum. Bu şekilde olunca neye göre nasıl karar verilecek diyorum kendime. Uzak kalalım desem eminim ağlamaya baslıcak özür dilemeye baslayacak.
- 1 yıl
Sen seviyormusun pekala sen onu kaybetsen onun sendeki yeri ney?
- Soran1 yıl
Bunun cevabını veremiyorum kendime
- 1 yıl
Bnce iyi dusun taşın ama sizin sağlam dertleşmeye ihtiyacın var
- Soran1 yıl
Düşünüyorum ama hala kararsızım.
- 1 yıl
Eğer sohbet ederek rahatlamaya ihtiyaciniz olursa ben buradayim 🫡
- Soran1 yıl
Tesekkür ederim. Aslımda bütün herseyi bastan anlatıp olanların hepsini birine dökmekmeye ihtiyacım var.
- Gizli Üye(45 üstü)1 yıl
Seninle ben ilgilenebilirim
00 Yorumla Ders ver ona
04 Yorumla- Soran1 yıl
Verdim sayılır sanırım artık onu eskisi gibi kadar sevemediğimi de söyledim.
boşa onu
00 YorumlaTam bir lgbt ymis
00 Yorumla
Detaylı bilgi