Selam KS ahalisi! İlişkinizde sevmenin ve sevilmenin ölçüsü nedir? İlla evlilik niyetinde mi olmak gerekli? Evlilik düşüncesi olmayan bir ilişki gerçek sevgi içeremez mi?

Selam KS ahalisi! İlişkinizde sevmenin ve sevilmenin ölçüsü nedir? İlla evlilik niyetinde mi olmak gerekli? Evlilik düşüncesi olmayan bir ilişki gerçek sevgi içeremez mi?
Evlilik sadece arada ki toplumun baskısı ve beraber yaşamayı yasalaştırmak icin atılan bir adım bence kadınların çık büyüttüğü bir durum benimle evlenecek misin?, benimle evlenmeyeceksen görüşmeyelim vs vs vs asla evlilik düşünmeyen bir kadındım ve eşimle çok iyi iki arkadaştık bana olan sevgisini farkettikten bir süre sonra bende ona kapıldım, pişman mıyım asla değilim ama evlilik bekarlarin hayal ettiği gibi değil belli dönem sonra alışkanlık, bağımlılık alıyor o sevgi ve aşkın yerini. metazori evlenelim baskısı olmadan doğaçlama olan evlilikler daha huzurlu buna eminim akışına bırakarak yaşamak en doğrusu bence.
Keşke kadınlar bu kadar evlilik meraklısı olmasa.. Siz de kendi hemcinslerinizi doğru bir bakış açısıyla eleştirmişsiniz. Bir de benim şöyle bir gozlemim var. Kadınların çoğu, yüksek statüde bir erkekle evlenmeyi hayatlarındaki en büyük başarı gibi görüyor. Sonra sizin de dediğiniz gibi, yıllar geçtikçe evlilikte beklediğini bulamayınca hayal kırıklığına uğruyor..
Çünkü paranın, saygınlığin huzur getireceğini sanıyorlar aslında aynı şey her iki taraf içinde geçerli tanışma aşamasında ilk gözlerin hangi renk onu konuşmuyor gençler hangi bölüm okuyorsun , ne iş yapıyorsun gelecek planın ne? Ve mükemmeli arayan herkes hayal kırıklığı yaşıyor bir kişiyi hataları , doğruları, yanlışları ile kabullenmek birden olmuyor uzun bir zaman ve gerçek bir sevgi buna imkan sağlıyor ve taktir edersin ki artık herkesin çok fazla seçeneği var birini anlamak , kabullenmek yerine tamam sen git nasılsa senden çok var mantığında artık herkes...
Valla öyle güzel özetledin ki bana ekleyecek fazla bir şey bırakmadın. Yalnız böyle düşünenlerin kaçırdığı bir nokta var. Senin bu kadar kolay vazgeçtiğin insan için de geçerli bu durum. Yani kalan için de çok fazla seçenek var. Ama nereye kadar? Gençlik ve güzellik bir yere kadar.. Sonra geriye sadece karakter kalıyor..
Evet bunun gençler farkında değil maalesef 30 sonrası evlilik için en doğru zaman bence çünkü beden , karakter , doğru ve yanlışlar oturuyor ne isteyip , ne istemediğini, neyi tolere edip neyi etmemen gerektiğini biliyorsun gayet netsin kafada muamma yok ama bunu gençlere anlatmak mümkün değil.
Evet, bunu her insanın yaşayarak öğrenmesi gerekiyor sanırım..
Sanmıyorum :d kimisi mantık evliliği ya da çıkar evliliği yapıyor. Bunlardada sevgi olmuyor. Sevgi ve evliliğin her zaman birbiriyle bağlantılı olmadığını düşünüyorum. Tamam insan sevdiği biriyle evlenmek ister doğru. Ama bunun sevgi ölçüsüyle alakası yok.
Mesela çok seversin ama hazır değilsindir ya da evlilikten korkuyorsundur. ya da hayat planlarınız , hayata bakış açısınız farklıdır. Hayallerin vardır ve hayallerinin peşinden koşmak istiyorsundur. Bu yüzden evlilik düşünmemek daha mantıklı geliyor. Yani severken vazgeçebiliyorsun :d bunun ölçüyle alakası yok yani. Bazen zorunluluk , bazen hayat seçimleri:)
Evet doğru. Bu örneklerden biride benim. Aynı senin gibi. :d Ama ikimizinde kendimizce haklı nedenleri var. Gomofobim var. O sendede var jfjfj
Teşekkür ederim 🙂
Evlilik bir tercih meselesidir ve iki tarafın arzusuyla gerçekleşebilir ama sevginin ölçütü değil biz uyumluyuz bunu resmiyete tasımak istiyoruz düşüncesidir daha çok. Çevremiz uyumsuz, mutsuz evliliklerle dolu. İmza bazen yetmiyor sevgi oluşmasına.. Sevgiyi evlilik ölçmez ama karşımızdaki insanın ilişkiyi daha ciddiye aldığını, hayatının tamamını o. insanla geçirmek istediğini gösterir net. Bazi insan seviyor ama korkularından dolayı , belki de maddi imkansızlık evliliğe dönüstüremiyor ilişkiye. Tek. basına bir ölçüt değil velhasıl..
Kadın ve erkek için durum farklıdır.
Erkekler önlerine gelen herkesle cinsellik düşünürler ama evliliği sadece çok değer verdikleri cinsellikten daha fazlasını buldukları kadınlarla isterler.
Kadınların verdiği değer ise evlilik niyetiyle değil evlenirken nasıl davrandığında gizlidir. Seni gerçekten arzuluyorsa maddi konularda pazarlık yapmaz mesela.
Arzunun pazarlığı olmaz.
Siz nasıl ki evlenilecek kızla eglenilecek kıza aynı muameleyi yapmıyorsanız kadinlarda da buna benzer bir durum var. Kadın k*sar olunca en efendi adam bile kadına karşı p*c gibi davranmaya kalkar mesela. Aynı şekilde para dışında saygı duyulacak bir yanı olmayan adama da kızlar beta gözüyle bakar ve sağlayıcı olmadığı sürece ilgi göstermez.
Bir de özellikle böyle adamlari avlamaya çalışan kızlar var ki onlara eskort diyoruz ve özellikle böyle kızları tercih etmek isteyen beta erkeklerin onlardan pazarlık yapmamasini beklemek gibi bir hakları yok.
Aslında değilim sadece redpill öğretisini benimsiyorum
Bu arada kadın için evlilik başarıdır, yüksek statülü erkekle evlenmek daha büyük bir başarıdır. Bunu kadınlar değil toplum böyle görüyor. Sen mülteci fakir bir adamın karısı ile zengin bir Türk'ün karısına aynı saygiyi mi gostereceksin? Hayır.
Kadınların evlilik meraklısı olması aslında seni rahatsız etmiyor. Seni rahatsız eden şey çevrende evlenmeye layık bulmadığın kadınların olması ve seni evliliğe ikna etmeye çalışmalarıdır. Biraz daha genç olsan henüz evliliğe hazır değilsin derdim ama şu an o seçenek senin için azalmış durumda.
Bugün bir feminist kadın çıkıp evliliğe karşıyım dese bir ton laf etse en çok yine erkekler bu kadını eleştiriyor. Aile kavramını yok etmekle ka*ar olmakla kadını suçluyorlar.
Kadınlar evliliğe eğilimli olmasa bu çok daha büyük bir problem olurdu sizin için. Birincisi ailenizdeki kadınların evlenmemesi zaten sizin itibariniz için sıkıntı. Çoğunuz evde kalmış kız kardeş yerine saygın damatlarla evli kız kardeşlere sahip olmak istiyorsunuz. İkincisi erkeklerin büyük bir bölümü evlenmeden cinsellige ulaşabilecek seviyede değil. Evlilik kurumu bunun için ortaya çıkmıştır.
Bütün söylediklerini harmanlayınca senin kadınlar tarafından maddi pazarlıkla evlenilecek beta olarak görülen biri olduğunu anlıyorum. Son kısma gelirsek yozlaşmış değerler diye bir şey yok. İnsanlık tarihi var olduğundan beri aynı kurallar geçerli. Sadece farklı formlarla karşımıza çıkmış olabilir tek fark bu.
Evet ama bu senin için önemli onlar için değil. Çünkü bu durum sadece senin kendini onlardan korumanı sağlar onlara zarar vermeni sağlamaz. Seni zorla nikah masasına götüremezler ama iki gün sonra bir bakmışsın başkasıyla çoktan o masaya oturmuşlar bile.
Tamam işte kadın da erkek de haklı olarak kendini korumak zorunda. Ben sana git kötü niyetli kadınlara kendini kullandır demiyorum zaten. Çünkü empati yeteneğim var.
Ama siz kendi ailenizdeki kadınların iyiliği için istediğiniz şeyleri başka kızlara gelince istemiyorsunuz. Sorun bu.
Diğerlerinden kötü niyetli kadınlardan ayrı olarak temiz bir kız da çarpık ilişkiler yaşamak yerine evlilik yaparak kendini
korumak isteyebilir. Kendisiyle evlenmek istemeyen erkeğin de kendisine değer vermediğini düşünüp ilişkiyi sürdürmeyebilir. İşte burada da senin sorduğun sorunun cevabı ortaya çıkmış oluyor.
Ben ikiyüzlülüğü haklı çıkarmak için bir efor sarfetmedim zaten
Rica ederim mutlu günleeerr
Cevap
4Cevap
Öyle olduğunu sanmıyorum
Hayır bence evlilik düşüncesi ile ölçülmez.. yani evlenen ama eşine şiddet uygulayan küfreden ya da aldatan o kadar çok insan var ki... sevginin ölçüsü sevdiği kişiye değer vermek onun yanında olmak dürüst olmaktır onu üzmemektir.. evlilik tabi ki de bir gün olur olması da zorunluluk değil. kişi kendini bildiği sürece öyle de yaşar. ama tabi ben evlenmeyi seçerim mutlaka.. bu yüzden de evlilik nişan bunlara göre birisinin sevdiğini ciddiyetini anlayamaz kimse..
Evlilik formalite boşanma davaları adliye arşivlerini dolduruyor bu kadının korkusu hevesi geçince gider evlilik öncesi kandırılıp kullanılmak kadın için kötü bir durum haliyle evliliği her iki taraf gerçekten isterse ölüm harici ayrılmıyor çiftler o yüzden eskiler şanslı zor bile olsa 60 70 80 sene evli kalabilmek üniversite de tez konusu olabilir
Benim anladığım kadarı ile değil evlilik istiyorum desede istemez
Ve bu 3 günde yeni bi kare aldım evlilik fikri çok saçma gelmeye başladı kendi hayatımı yasayayım sonra abkrim 25 yaşında falan
hayır öyle düşünmüyorum.. eğer öyle olsaydı, bu kadar boşanma olmazdı..
Evlilik düşüncesi olan her ilişki gerçek sevgi içermediği gibi, evlilik düşüncesi olmayıp gerçek sevgi de içerebilir. Her evlenen çok seviyor olsaydı boşanmalar bu kadar ayyuka çıkmazdı..
Sevginin değeri evlilik düşüncesi ile ölçüyorum. Sonu evlilik olmayan hiç ilişkiyi Gerçek Aşk gözüyle bakmıyorum.
Bence evlilik düşüncesi önemli
Bir adam beni sevecek ama evlenmek istemicek sacma olur
Evlilik aşkı yok eder derler ama bence aşkı yaşaya bilen her türlü yaşar
Ben beni seven fakat benimle evlenmeye düşünmeyen adamı ciddiye almam
Evlilik önemli bir ölçüt
Bence öyle.