Şu an izliyor olduğum filmde geçen diyalogda dikkatimi çekti. Çoğu zaman seni çok özledim. ya da özledim diyebiliyoruz sadece. Oysa yaşanan her ilişkide ilişki türü farketmeksizin iki tarafında çabasıyla bir şeyler oluşup gelişmiyor mu?
Biri çaba göstermezse diğerinin yaşadığı şeyin bir önemi olmuyor ki zaten. Beraber kök salınan duygular ve emek karşılığı olmuyor mu temelde?
Kendimize bu haksızlığı neden yapıyoruz? Özlediğim biri veya bir durum yok ancak. Olduğu zamanlarda da ben bizi özledimi kullandığımı hatırlamıyorum bende farkındalık oluştu açıkçası sizleri de merak ettim. Bu cümleyi kuruyor musunuz? Kurdunuz mu hiç?
İnsan önemsediği, kıymet verdiğine der elbet. Eski türkçemiz daha yalın, arı-duru idi.
Kalpten içre demek demek bana daha tesirli geliyor. Ben bizi özledim demek te öyle aslında. Bu söze talip olacak birisi yok. Ama olup ta insan kıymet verdiğinin yanında iken varlığında yokluk çekiyorsa ona olan özlem ebediyen bitmez. Ölüp ölüp dirilmek gibi olsa.
Birbirini seven, iki uyumlu insanın, gelebileceği en üst zirve noktalarından biridir. Yani 1 + 1 = 2'den büyük, 2'den fazla etmesi durumu. Bence çok çok nadirdir hatta.
Düşün ki, sen "1" olarak diğer "1"i binbir türlü sebeple özleyebilirsin. Bu normal bir şey.
Ama bir araya geldiğinizde oluşan o ikinizden daha büyük "şey"i özlemek için, "doğru kişi" denen şahsiyetin, her iki taraf için de söz konusu olması gerekir. Ve daha bir sürü şey...
O noktadaki kişiler de gerçek hayatta pek ayrılmazlar zaten. O yüzden bu cümleyi kurduğunu söyleyen kişiye denk gelme ihtimalimiz oldukça azdır bence.
Bu sözü dediğim oldu içinde böyle bir şeyler kopar yaşarsın karşında gördüğün an için boşalırcasına bazen kendin bile inanmayacak cümleler kurarsın o anda https://youtu. be/voVeOGOSZTw? si=GyIUThg8uU4XLmGC
Gen ve duygular'ini kontrol edemeyenler herdaim ozledim derler.. ama hayatin insanlara dayattigi edep kanunlari ve inanc'in sebebleri insanlari kisitlayabiliyor ulkemizde.
Tam ilişkimiz olmasada burada çatlağın birisine demiştim bu lafı sonunda oda artık benden efret etsede benden uzak kalmayı ve kalmamı istemediğini söyledi anlican Gandalf gibi bende "umut tekrardan canlandı" dedim resmen 😂