2 yıldır sevgiliyiz onun istediği her şeyi yaptım ama her şeyi onun yapmadığı hevesimi kırdığı şeyler de oldu neyse konu konuyu açtı evlilik sonrası çalışmak istemediğimi söyledim ciddi misin dedi evet dedim vaktimi aileme evime ayırmak istiyorum kendi yeteneğimle bir işim olursa çalışırım dedim ama bu onu tatmin etmedi ayrılmak istedi şaşırdım
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
bir noktada mantıklı bir noktada fazla acımasız olmuş.
nasıl ifade ettiğin ve nasıl bir diyalog geçtiği önemli. karşı tarafın nasıl anladığı da.
bunu suistimal etmiş de olabilir bahane etmiş de olabilir.
Ben psikolojik olarak yıllardır çok istesem de çalışamamış bir insanım bunu kendisi de biliyor fakat her defasında yaparsın aşkım halledersin dedi yine yapamadım yapamadığımı kendisi de biliyor yapamamak becerememek değil bir şey bana atak geçirtiyor bunu da gayet iyi biliyor ve ben gayet yumuşak bir şekilde çalışmak istemiyorum dedim açıklamayı da yaptım buna rağmen ayrıldı
geçerli sayılabilecek bir durum varsa ve bu durum en baştan beri böyleyse, o halde anlayış göstermesi beklenir. bu tip durumlarda genelde aileler de bireyleri baskı altına alabiliyor. belki de çocuğun annesi babası bu konuda biraz dürtmüş olabilir. öte yandan; çalışmıyorsun diye seni boş gördüyse ya da para yer bu ya da kendi hayatına bakar evi boşlar güvenemem vs diyorsa yani böyle düşünüyorsa; bu da sana güvenmediği anlamına gelir. ki bu epey üzücü olurdu.
dediğim gibi; ilişkinin en başından beri bilinen bir şeyse, bahane etmiştir. insanlar elbette çalışmalıdır ama zorunluluk değildir. ev işleri de büyük bir sorumluluk. anlattığın şekildeyse , senin haklı olduğun kısım daha ağır basıyor elbette.
Bu ilişkinin başından itibaren böyle hep söyledim o hayatımda yokken de işlerde çalışma deneyimlerim oldu en fazla 2 gün gidebiliyorum psikolojik olarak ataklar geçiriyorum strese giriyorum mide bulantılarım kalp çarpıntılarım vs. Gibi şeyler oluyor bunun için doktora gitmeyi düşünüyorum artık. Para yiyen bir kız değilim parayı boş yere de harcamam düşün en son kuaföre ne zaman gittim Allah bilir o bana bir şey almak istediğinde pahalıysa alma diyorum direkt veya ben sana bir şey alamıyorum sen de alma derim bana para atsa direkt parasını geri atarım benim isteğim gerçekten dine yönelip o şekilde bir yuva kurmak fakat bu bana tesettüre gir ve git çalış diyor kısaca ailesi de aynı fikirde ve dediğin gibi anne babası bizzat söylüyor bunları
sosyal anksiyeten var. bunun geçici olması ve düzelmesi sana bağlı. doğru yaklaşımı gösterirsen üstesinden gelebilirsin panikle yaklaşma direkt bu duruma. iş durumlarından bağımsız olarak, bu konuyu çözmen senin sağlığın açısından daha faydalı olacaktır. bir psikiyatri randevusu ile kısa sürede daha iyi hale gelebilirsin.
- kendince güzel düşüncelerin var hepsi iyi hoş ama sana şunu söylemek isterim ki ; insanların dine bakış açıları ve yaşam tarzları kendi içinden gelmelidir. sen istemediğin müddetçe başkasının lafıyla bunları değiştirme. yani eşim istiyor , ailesi istiyor deyip kapanma. aynı şeyi tersi olsa, mesela açılacaksın deseler yine söylerdim emin ol. daha evlenmeden bu kadar karışıp seni manipüle ederek, değiştirmeye çalışırsa ileride daha büyük baskılar kurar. evlilikten sonra çok değiştin sen sitemleri genelde böyle vakalarla başlıyor. sana karşı çok dürüst olmayan ve seni idare etmenin ipuçlarını bilen bir sevgilin var gibi biraz. bu ilişkiyi bu yönüyle de sorgula biraz.
bazı erkekler , evlilik öncesi bu tür şeylerle kendini ele verebiliyor. özellikle özgüveni düşük olanlar, gizli kıskananlar ve kadının gözü açılırsa baskı kuramayacağını anlayanlar. ve tabi bir de aşırı anneci babacı olanlar, aileden bağımsız olamayanlar.
buna ek olarak evlilik yeni bir hayat kurmaktır bir anlamda. sevgilin gibi düşünenler genelde ailesine yeni üye kaydı yapıyor gibi bakıyor evliliğe. bu da kadına olan duygusallığı ve empatisinin geçici olduğunu açığa çıkarıyor.
basit görünüyor belki ama karşındaki kişiyi daha iyi tanıman için bir fırsat olarak da düşünebilirsin bu olayları.
sevgiliyken çözüme kavuşturamadığın bir konuyu evliyken çözme şansın yok. o sebeple şanslı say kendini bence bu olaylar yaşandığı için.
Ayrılacağım sanırım her şeye karışıyor her şeye bir insan evleneceği kadının bileğine takacağı altın sayısına karışır mı? Neymiş görgüsüzlükmüş. Bana mantıklı gelmiyor bu kadar karışmak. Ben normalde sevgilimden önce hayatımın en güzel dönemindeydim sosyal anksiyetemi yenmek üzereydim harika bir zaman geçiriyordum kendi başıma bir birey olma yolunda ilerliyordum fakat sonra onunla sevgili olduk şu an sorsalar bana neyi severdim nasıl gülerdim nasıl yürür nasıl oturur nasıl konuşurdum inan hiç bilmiyorum hepsini unuttum. Oje sürerdim mesela ben çok severdim o sevmediği için artık sürmüyorum makyaj yapmayı seviyorum fakat o ve annesi daha ilk haftadan "ruju sanırım çok sürüyor" demesiyle her şeyimi değiştirmeye başladım onaylanma ihtiyacı hissettim uzun bir süredir. Sonuç ne oldu biliyor musun? Ailesi ille de kapanacak kapanmazsa almayız o kızı siz farklı kültürlerin çocuklarısınız evlenseniz bile boşanırsınız ayak uyduramazsınız boşuna bu yola girmeyin cart curt laflarıyla karşılaştım. Yani anlayacağın koca bir hiçlik var elimde
Ve tabi sevgilimin aşırı kıskanç olması ve beni baskılamasıyla iğrenç bir hâle geldim ne çevremde insan kaldı ne de özgüvenim
koca bir hiçlik demek aslında biraz ağır olur. kendinden çok taviz vermişsin. hepimiz sevdiğimiz insan için biraz tolerans gösteririz bazı şeylere gözümüzü kapatırız belki ama özgürlüğümüzü ve benliğimizi kısıtlayacak kadar ya da onların hadsizliğine boyun eğerek kendimizi değiştirecek kadar olmamalı. kendinden taviz vermek ile kendini teslim edip benliğini kaybetmek arasında önemli bir fark, kritik bir ayrım var. sen bu farka esir etmişsin kendini. kendin diyorsun ondan önceki hayatım daha iyidi diye. halbuki ilişkiler, evlilikler insanın hayatını bir anlamda bir üst noktaya taşımak için vardır. sen zaten istesen kendini strese sokabilirsin kendini üzebilirsin, bunun için niye başkasına ihtiyaç duyasın ki. bu da saçma olurdu öyle değil mi?
bahsettiğin şeyler, hayatını öncesi sonrası diye ayırmanı gözler önüne seren şeyler. ayrıca tamamen uyum sağlamak ve kendini uyarlamak üzerine. yani sürekli onlara kendini ayarlaman beklenmiş. daha genç olduğunu tahmin ediyorum.
hayat gerçekten çok kıymetli yıllar içeriyor. senin hayatın, onun hayatından kıymetsiz değil. senin yaşayacağın yıllar , onun önündeki yıllardan değersiz hiç değil. bu sebeple kendini teslim edip hayatını yokuş aşağı salma bence.
önyargılı gibi gözükmek istemem ama anlattığın şeylere bakılırsa, bu ilişkinin sana kattıkları, senden götürdüklerinden daha az. o sebeple devamlılığı ve sürdürülebilirliği tartışmalı. bana sorarsan bu ilişkiyi gözden geçir ve ayrıl. çünkü sana bir şey katmaz seni mutlulukta üst noktaya taşımaz. gözünü boyamak için , tamam çalışmazsın o zaman , ailemi konuşurum vs deyip günü kurtarmaya çalışırsa da inanma derim. bazı insanlar değişmez ve bazı insanlar da değişmemeli. senin benliğinin değiştirmemen gerektiği gibi. ayrıl, bir süre kafa dinle kendine odaklan. emin ol mutluluk yine bulacaktır seni , sen doğru yolda olduğun müddet.
çok cümle sıraladım ama umarım kendine doğru sorular sorman için yardımcı olmuştur. fikir alış verişi yapabileceğini düşünürsen yazabilirsin yine, senin için en iyisini diliyorum.🌼
Her cümlende o kadar haklısın ki aylarca çok yoruldum yeri geldi ayrıldım evet üzüldüğüm de oldu ayrılıklarımızda ama genel olarak kuş gibi hissettim benim hatam tekrar geldiğinde onunla tekrar ilişkiye başlamak. Asla onu aldatmadım hep dedim ki içi rahat olsun şunu da yapayım şu fedakarlığı da yapayım ilişkimiz daha güvenilir olsun daha sağlam olsun bir bütün olalım dedim ama nafile. Dışarıda aradığı telefonu 1 kere açmasam anında canavara dönüşüyor ve benim başka kişilerle görüştüğümü söylüyor halbuki yok öyle bir şey bunun iması bile o kadar zoruma gidiyor ki benden çok şey götürdü resmen hastayım artık saçlarım beyazladı stresten midem hastalandı migren başladı ben böyle değildim kendime çok üzülüyorum
geri geldiğinde kabul etmen hata olmuş evet. Bıraktığı yerde yine seni bulacağı güvencesi , ona gereksiz bir özgüven yüklemiş ve sana gelişigüzel hor davranması için bir zemin oluşturmuş.
İyi başlayan ama tanıdıkça saçlamayan ve toksinleşen bir ilişkin olmuş. son yazdıklarına da bakılırsa bitmesi senin ve sağlığın için daha hayırlı ve mantıklı seçenek olacak. hayat böyledir , bazen ne kadar iyi niyetli davransak da karşı tarafın karakteristiği ve medeniyetsizliğine yeniliriz. Fakat önemli olan kendi doğrularımızdan emin olmamız. O açıdan bakınca senin kendinden şüphe duymanı gerektirecek bir detay gözükmüyor bu hikayede. bir süre kendine odaklan , dediğim gibi seni anlayan ve seni sen olduğun için kabul eden doğru insan mutlaka karşına çıkacaktır. belirsizlik ve kaos dolu bir evliliğe evet demektense , geç olsun ama hiç olmasın yeter ki düzgün bir evlilik düzgün bir insan olsun demek daha mantıklı
Doğru evet ben 22 yaşımdayım sevgilim de öyle ve bence evlilik yaşı 25 26 en erken ben böyle düşünüyordum yani eskiden. Sevgilim bu yıl evlenmemiz gerektiğini söylüyor çünkü ona da ailesi söylüyormuş🤷🏻♀️ belki de dediğin gibi bazı şeyler gerçekten bitmeli belki de bu durum bizim ayrılmamız için yaşandı ailesine ve dediklerine bu denli bağlı olan birisiyle evlensem bu evlilik illa ki zehir olacak bana hissediyorum onların her istediğini yapsam benden geriye ne kalır?
Kesinlikle öyle. kendi hayatını daha tam olarak yaşayamadan , kendi hayatını başkasına peşkeş çekme. Gençsin henüz emin ol daha doğru insan çıkacaktır karşına. Bu çocuğun hikayesi yeterince yıpratıcı ve kaos potansiyelli. yazık etme kendine. O çocuktan da ailesinden de sana pembe masal çıkmaz
Ailesi çok baskıcı bence ve bu da aynı şekilde kendisine de söyledim o kadar baskıcısın ki benim neyi isteyip neyi istemediğim umurunda bile değil dedim insan karşısındakini zorlayan bir şey olduğu zaman anlayışla karşılar bence çözüm bulmaya çalışır bu sadece yargılıyor bu benim hayatım dedim her insan her şeyi yapabilecek diye bir şey yok dedim ben kendime vakit ayırmalıyım artık benim olan beni bulacaktır
aranızda ciddi bir kültür ve bakış açısı farkı da var. Orta noktada buluşmanız zor. bu kadar ısmarlama ve zorlama bir yaklaşık olmamalı, ama çocuk tamamen kalıba sokmaya çalışmış seni
Evet sanki böyle aklında birisi varmış da beni ona dönüştürmeye çalışıyormuş gibi hissettim ben buyum dedim defalarca belki tesettüre de girmek istemiyor olabilirdim bunlar olağan şeyler insanı olduğundan farklı birisine döndürmeye çalışmak da katilliktir bence
Evet hepsinden öte , kişinin düşüncelerine ve yaşam tarzına saygısızlık.
Hayırlısı buymuş demek ki
En iyisi