Uzun ilişkide gelen gelgitler. Ne yapmalı?

2 yıllık bir ilişkim var ve hiçbir sorun yok. (Evet belki okurken sana rahat batmış diyeceksiniz 6 ay önce ben de bu yazıyı okusam öyle derdim.) Ama artık bana sanki çok iyi anlaşan arkadaşlarmışız sadece ekstra olarak sarılma öpüşme olayları var gibi gelmeye başladı. Yaşımız genç evlenmeye en az 6 sene var diyelim. Evlenecek belki de daha iyi birisini bulamam beni çok seviyor değer veriyor. Herhangi bir ayrılma senaryosunda onun üzüldüğünü düşündüğümde içim kahroluyor yani bir şekilde ona sempati besliyorum seviyorum. Ama bu sevgi aşk değil de en iyi dostum gibi hissettirmeye başladı. Ben ilgi vermeyi, sevmeyi daha çok severim; kelime oyunları yapmak argo tabirle (kötü anlamda değil) 'düşürmek' hoşuma gider. şu an onun daha fazla değer veren olması mı acaba beni bu gelgitlere sürükledi diye de düşünmekteyim. Aslında bayadır onunla olan buluşmalarım heyecan vermemeye başladı, eve gidip dinlensem kendimi daha iyi hissedecekmişim gibi. Ama öncesinde verdiğim değeri, onu üzdüğümde onun başına bir şey geldiğinde ne kadar çok üzüleceğimi, kötü senaryoları kurunca bile kalbimde sıkışma hissiyatı olduğunu biliyorum. Ne yapmalı? Düzgünce konuşup bir süre konuşmamayı denemek mi lazım? (Bu konuşma bile onu üzer diye korkuyorum) Uzun oldu ama okuyup düzgün cevaplar veren olursa sevinirim.

Uzun ilişkide gelen gelgitler. Ne yapmalı?