Sevgilimle severek ayrıldık gibi oldu?

Merhaba arkadaşlar. Ben bundan 5 Ay önce uzaktan bir ilişkiye başladım. İlişkimiz güzeldi. Birbirimizi seviyorduk, değer veriyorduk, ayda 1 kez buluşuyorduk. Sevgilim ben ilişkiye başladığımda da namazını kılan bir insandı. Ancak sevgililik mevzularına kötü bakmıyordu yani sevgilim olabilir gibisine bakıyordu. Bu 5 ay içerisinde öpüşme, sarılma, el ele tutuşma gibi ufak temaslarımız oldu. O benim ilkimdi bende onun ilkiydim. Ancak bir gün benden dinen seninle mesajlaşmamız bile uygun değil diyip çat diye ayrıldı. Ben bu duruma tabi çok şaşırdım. Çünkü daha 1 hafta öncesine kadar bana çiçek yollamıştı. Ortak arkadaşımız vardı bizi tanıştıran onunla falan konuştuk. O da yaptığının yanlış olduğunu söyledi. Bir anda bu kadar hızlı benden ayrılmaması gerektiğini söyledi. 3 gün sonrasında sevgilim beni aradı. Yaptığının yanlış olduğunu bir anda bu şekilde ayrılmaması gerektiğini söyledi. Çünkü kendisi ayrılık kararını son 1 haftadır vermiş aslında. Benden defalarca özür diledi. Ancak dinen uygun değil dedi. Dedim peki biz neden evlenemiyoruz. İleride tesettüre girmeni istesem naparsın dedi bazı arkadaşlarınla görüşmemeni istesem naparsın dedi. Bu yüzden senin için de zor olacak dedi. şu an evlenmeyi de düşünmüyormuş çünkü kendisi 25 yaşında üniversite okuyor ve son sınıf öğrencisi. Ben de 24 yaşında mezun oldum ve kpssye hazırlanıyorum. Ayrıca ileride onun istediği hayat tarzı daha dine yönelikken benimki daha sosyal bir çevreymiş. İleride peki evlenmeyi düşünmüyor musun dediğimde görücü usulü ya da bir arkadaş tanıştırmasıyla 3 ayda evleneceğini söyledi. 2 3 yıl bu tarz gönül işlerinden kesinlikle uzak duracağını söyledi. Beni hala seviyor musun dediğimde seviyorum dedi.
Arkadaşlar benim sorum şu bende elhamdülillah Müslümanım ama birbirimize dokunmadan sadece mesajlaşmamızın dinen ne tür bir sakıncası olabilir bunu aklım almıyor.
Bir de gerçekten şu an severek ayrılma durumu olduğu için çok üzgünüm ve ilk defa başıma böyle bir şey geliyor. Mantıksal olarak baktığımda evet diyorum biz ayrılmalıyız ancak duygusal olarak baktığımda keşke ayrılmasaydık demekten kendimi alıkoyamıyorum. Bu süreci nasıl atlatabilirim. Lütfen bana tavsiye verin ona 5 ayda çok alışmıştım

Sevgilimle severek ayrıldık gibi oldu?