Ben ölümlü bir aşka inanmasam da, hakiki aşkın varlığına inancım tam. Herkes birbirine aşkını haykırdığı dönemde nedir diğer duygulardan ayıran en belirgin özelliği?

Aşkın insanı çileden çıkaran en belirgin özelliği, bir suç ortağı gerektirmesidir.
Ben ölümlü bir aşka inanmasam da, hakiki aşkın varlığına inancım tam. Herkes birbirine aşkını haykırdığı dönemde nedir diğer duygulardan ayıran en belirgin özelliği?

Aşkın insanı çileden çıkaran en belirgin özelliği, bir suç ortağı gerektirmesidir.
Aşkı diğer duygulardan ayıran en zarif özellik, onun derin bir bağ ve anlam taşımasıdır. Aşk, kalpleri birleştiren bir güçtür ve insanları birbirine bağlar. Aşk, sevgi, anlayış, fedakarlık ve kabul etme gibi özellikleri içinde barındırır. Bu zarif özellikler, aşkı diğer duygulardan ayrı kılar ve ona özel bir yer verir.
Birbirinin iyi yönlerini ortaya çıkarabileceğin biriyle denk düşmek en önemlisi ve güzeli benim açımdan.
Hiç kimsenin hatta kendinin dahi bilmediğin yönlerine birinin dokunması, farkında olmadan belki daha iyi birine dönüşmek, daha güçlü olmak, her şeyin daha anlamlı gelmesi...
Hayatını alt üst eden değil de gerçekten kıymetli ve değerli olduğunu sonunu kadar hissettiren biriyse aşk gerçekten aşktır. Böyle biriyle denk düşmek, evet bütün mesele bu.
Allah aşkına yönelmeni sağlayan en nadide araç.. Diğer duygularda bunun sınavını tam veremiyorsun.. Ama Allah’ın yarattığı bir kula aşık olduğunda bazı şeyler tokat gibi yüzüne çarpıyor.. Bunu anlayabilmek için belli bir idrak noktasında olmak gerekiyor ve sitedeki insanlarda bu özellik bir elin parmağını geçmeyecek kadar azınlıkta.. Belki sen belki ben belki bir başka üye..
Ne muazzam yorum.
Rica ederim.
Aşka inanmam sevgiye inanırım. Aşkın zarif özelliğini bu yüzden bilemem varsa da. Sevginin ise zarif özelliği vefadır.
Cevap
6Cevap
Aşk ve diğer duyguları ayıran özelliği tabi ki de özel olması.. yani insan aşık olduğu kişiye hissettiği duyguyu başka kimseye hissedemez doğal olarak.. ama aşk diye bir şeyin kaldığına da inancım kalmadı benim
Kızılcık şerbeti Kıvılcım ablamın muhteşem bir sözü vardır sizin insanç değerlerinize zıt gelecek ama bence durum aşk tam olarak şu bir kaç cümleden ibaret: Aşk bir görme kusurudur. Evlilik ise tedavisidir. Aşık olduğunda hayal ettiğini görürsün evlendiğinde ise gerçek olanı.
Saf bir duygu oluşu aslında her şeyin özetidir.
Aşka inanmıyorum sevgiye inanıyorum iki insan sever anlaşır beğenir karşılıklı bir şeyler yaşar saygı güven varsa da devam eder çıkarlar ne kadar pozitifse ilişki de devam eder
Bir yanın nefret eder , bir yanın kıyamaz. Bu iki duygu arasında kalmak en naif yani olsa gerek..
aşk geçicidir hormonal bir ilüzyon tek farkı bu zarif bi tarfı yok
Kendinden bir parça bulduğunu hissetmek, fedakarlık ve anlayış.
Varlığını sadece yaşayanın bilmesi, çok da matah bir şey değil.
Herhangi bir zarifliğini göremedim daha üstadım görürsem yazarım
Aşk, su misalidir. Akıcılığına kapılır gidersiniz.
Hem herşeyimdi hemde hiçbirşeyim
Aşk zordur kral.
Bence onu özler sin onsuz yaşamsın hayat sıkıcıdir o yok ken
Yanmak var, yanmak var. Odun yanınca kül olur, insan yanınca kul olur. *Hz. Mevlana*
Yaradanın hatrına aşk’a sabretmek sevmek sadık olmak.. 🥀
Aşk duygularını çekimidir
Saf temizlikte ve karşılıklı oluşu
Oldunda olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?