Ayrılmam lazım mı artık?

Merhaba, 7 yıldır evliyim ve artık ne yapacağımı bilmiyorum. Eşim benim her şeyiyle ilkim o yüzden bundan daha iyisini bilmiyorum. Ben Yurtdışında doğdum büyüdüm eşimde buraya taşınmış oldu. Nişanlandığımızda karakterinin agresif bir şekilde değiştiğini gördüm ama daha iyi olacağını düşündüm. Birkaç ay nişanlı bir çift olarak yaşadık, sonra her küçük tartışmada evet, şimdi gidiyorum, eşyalarımı toplayacağım diye şantaj yapmaya başladı ve o da bavulunu toplamaya gitti ama bunlar hala küçük şeyler. Her kavgamızdan sonra beni istemiyorsan boşan bırak beni gibi şeyler söylüyor. Çok şiddetli biri, sadece bir kez hoşlanmadığım bir şeyi söylüyemiyorumda, hatta yüksek sesle konuşması gibi küçük şeyleri bile söyleyemiyorum, o zaman çıldırıyor bile. Beni sık sık kanayıncaya kadar dövdüğü oldu. bu her 4/5 ayda bir oluyor her zaman olan bir şey değil. Kızımın önünde olduğuda oldu maalesef. Beni herzaman kücümsüyor. Benimle asla gurur duymuyor ve yeni yeni bi yeni huyu daha başladı biz misafirliğe gittiğimizde konuştuğumda ayağımı masanın altında ezdi. maalesef özgüvenimi artık gerçekten yerle bir etti, ben öyle özgüvenli bir kızdım ki. Ailem bile tanımıyor artık beni. Bu durumu 2 gün üst üste yaşadım gecen hafta. Evde sürekli tartışıp duruyoruz kücücük şeyler yüzünden hatta komşular tartışmalarımızdan rahatsız oldular ve polisi aradılar ve güvenli bir şekilde evdeyken polisler kanlı yüzümün fotoğraflarını çektiler. Evliliğimizin başlangıcında her kücük kavgada annem ve babamı hep geceleri arardı (hala arıyor) ama ben bunu istemediğim için, onların sağlık sorunları olduğu için, bide uykularından uyandırdığı icin artık tehdit etmeye başlamıştım aramaması icin. Yoksa beni maalesef dinlemiyordu. Eğer onları ararsan kendimi öldüreceğim derdim hep ve bıcağı boymumda tutardım ve o da ozaman dururdu. Sonra bir kac defa fayda etti bu tehditim ama bir kaç kere sonra kendisi de bıçağı alıp şöyle bağırdı bana: Kendini nasıl kesmelisin biliyormusun? Böyle kesmelisin dedi ve kolunu çok derinden üzerimde kesmeye başladı, her yer kan içindeydi.
şu an 5 gündür kızımla beraber annemlerde kalıyorum. Annemler barışmamı istemiyor cok korkuyorlar başıma bir şey gelecek diye. Eşim bir şans daha istiyor. değişebileceğine dair birazcık umudum var çünkü ailem ona bu kez her zamankinden daha sert davrandı daha sert kızdı. maalesef eşim saygısız biri babasız büyüdü ve büyüklere nasıl davranacağını tam bilmiyor. Babamla kafa tutan biri resmen, ona bağırabilen. Ben cok üzülüyorum bu duruma. Son kez kızımız icin deniyelim istiyor, ama ben artık bilmiyorum.. Böyle bir durumda ne yapmalıyım sizce? Onun iyi yanları da var: Temizliğe ve yemek pişirmeye yardım ediyor. Kızına iyi bir baba. Ben yalnız kalmaktan çok korkuyorum, artık ona çok alıştım, bundan daha iyisini bilmiyorum...

Güncellemeler
+1 yıl
Ailem bana bu mesajı yollattırdı bende yolladım:
Gerçekten artık cok yoruldum, dayanamıyorum artık, piskolojim cok kötü, 7 senedir bana vuruyorsun, dövüyorsun, söz veriyorsun yine aynısını yapıyorsun, konuşacak bişeyim kalmadı artık.. Seninde istediğin buydu hep kac yıldır bunu istiyordun.. Istediğine kavuşmuş oldun.. Bitti..
Güncellemeler
+1 yıl
Bana gelen cevap: Haklisin bu konuda istedigim bu olsaydi inan sana sadece tek kelime ederdim tamam derdim ama ben artik kendimden gectim kafama takilan tek nokta kızımız bu hayatta uzelmesini istemedigim tek insan kızım ve kızıma giden yolda senden geciyo oyuzden ben son bi sans daha bize vermeni isterim ki bu seferde biz yurutemezsek kavga dovus etmeden sakince senin o bitti dedıgın noktayi koyariz gerekirse beraber aile terapisine gideriz o aksam konustuklarimizi hatirla onlari uygulariz
Ayrılmam lazım mı artık?