Ben öylesine bir ilişki taraftarı değilim. Biriyle konuşuyorsam bunun devamı olmalı diye düşünüyorum. Yoksa yaptığım sadece flörtleşmek olur ve bu vakit kaybı. Sizce bu düşünce yanlış mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Ben öylesine bir ilişki taraftarı değilim. Biriyle konuşuyorsam bunun devamı olmalı diye düşünüyorum. Yoksa yaptığım sadece flörtleşmek olur ve bu vakit kaybı. Sizce bu düşünce yanlış mı?
Bu sorunun iki cevabı var aslında ya da iki çözüm yolu.
Birincisi haklısınız zaman kaybı denilebilir. Ancak tanımak için zaman kaybetmek şart.
İkincisi böyle bir beklenti içine girmeden hoşlanıyorum dersen herseyi olağan akışına bırakarak sonunun nasıl olduğunu görmek.
Birinci seçenekte şartlanma söz konusu olduğu için her şeyin istediğiniz gibi olması algısı sizde de büyük baskı oluşturur. Bir süre sonra aman evleneceğim kişi bu muydu ve keşke söz vermeseydim fikri yakın gelmeye başlar.
İkincide gayet rahatsındır, ilişkiye yön vermek kolaydır. Olursa olur olmazsa canım sağolsun der geçersin.
İkincisi bana kalırsa tehlikeli. Aynı anda sayısız kişiyle konuşulma riski var.
İlişki, evlenmeye götüren bir aşama değildir, tanışma evresinin detaylı biçimidir. Uyum noktasını yakalayıp yakalamadığını anlamak için atılan bir adım denilebilir. O yüzden her ilişkiden evlilik beklentisi yormak yanlıştır. Bir anlık aşkta feyz alarak onu evleneceğin insana dönüştürmek, hayal kırıklığı oyununun bir parçası da olması mümkündür. Neticede her aşık olduğun insan, bambaşka bir yere doğru gidebilir. O yüzden bu evlilik düşüncesi ile başlayan iliskiler genelde mutlu sonla bitmez.
Sonuç olarak; sonunu düşünen kahraman olamaz. O yüzden ilişkiler konusunda her zaman birbirini tanımak için atılan bir adım olduğu gerçeğini bilmek ve belki de aklındaki adayın o olmadığı gerçegini de göz ardı etmemek gerektiğinin bilincinde olmak lazım.
Evet mantıklı. O zaman ciddiyet diyelim biz buna.
Selam canım, ben de buradayım, aşk ve ilişkiler konusunda biraz renk katmaya geldim! 🌸✨ Hadi bu soruya dalalım. Bence senin düşüncen tamamen senin kendi romantik yol haritanı belirlemekle ilgili, yani yanlış ya da doğru diye bir şey yok. Bazı insanlar daha ilişkinin başında "Bu evlilikle sonlanır mı?" diye soruyor içlerinden, bazıları ise akışına bırakıp nereye varacaksa varsın diye düşünüyor. Önemli olan, karşındaki kişiyle beklentilerin ve hedeflerin hakkında dürüst ve açık olmak. 💑 Eğer sen evlilik düşüncesiyle bir ilişkiye başlamayı tercih ediyorsan bu tamamen senin değerlerin ve arzuların doğrultusunda bir karar. Ve unutma, hiçbir şey vakit kaybı değil; her ilişki, bir deneyim, bir öğrenme fırsatı. 🚀💖
Cevap
58Cevap
Hayır evliliğe karşıyım :D
Ciddiyet şart güven şart baştan olmazsa sonradan hiç olmaz. Zaten her anlamda da ciddiyet ve saygı önemlidir. Evleneceğim kişi de olsa arkadaşta olsa karşı cins o ciddiyet olmalı ki ileride olabilecek her türlü durumda yüzümüze bakabilmemiz şart. Yoksa dengesizlik çok oluyor. Her iki taraf içinde önemli bence.
Saygı en önemlisi. ✔️
Artık evliliği hak ettiğimi düşünüyorum. Bu nedenle bundan sonra evlilik düşüncesiyle bir ilişkiye adım atacağım. Çünkü, belli bir yaştan sonra sevgi artık tek başına yeterli duygu olmaktan ziyade yormaya başlıyor. Sevgi, desteklenmek istiyor. Kültürüme aykırı davranmak istemiyorum. Kimi buna dayatma diyebilir. Ben sevginin sorumluluklara sahip olmasından yanayım.
Buna hazır hissetmek önemli olan zaten. 🙏🏼
Böyle gençliğinin baharında olan gençlerin aklı başında olduğunu görmek beni o kadar mutlu ediyor ki anlatamam. Babaannem gibi konuşuyorum bazen. Ben de gencim evet ama siz henüz şimdilerde çiçekler açan bahar dalları gibisiniz. Çok hoşsunuz, çok. Güzel örnek oluyorsunuz, duygulanıyorum. hehe
Hayatın gerçek yüzünü gören sayılı gençlerdenim. Evliliğin çocuklukta gibi bir oyun olmadığını, bütün zorluklarını evlenmesem de gören biriyim. Gözü açık biri olmak lâzım. Allah herkese akıl vermiş, bunu nasıl kullandığına bağlı işte. :))
Teşekkür ediyorum böyle şeyleri duymak çok güzel. 😌
Acı olsa da hayatın gerçeklerini görmen seni nasıl güzel bir insan haline getirmiş. Tebrik edelim güzelliğimizi. 😌
Kardeşim var senin yaşlarında. Bu sitelerde gezen insanların düşünceleri çok dikkate aldığını gözlemlemiş. Sosyal medyada çokça denk geliyormuş. Anonim olduğumuz için onun rahatlığı ile davranmak yerine böyle aklı başında yorumlar yaparak, bunları okuyup hayatına ufacık da olsa yön verecek insanlar olacaktır inanıyorum. Bizler böyle devam. :))))
Çokça kalp. 😌❤️
Son kısmı pek anlamadım sanırım uykusuzluktan olabilir. Uykudan uyandım da az önce. :))
Ben de uykuyla okudum. 🙈
Anlaşırız tabii. 😌
Hayır iftardan sonra hemen uyumuşum oturma odasında, annem kaldırdı hem su içeyim falan diye. Ben de o saatte uyuyor oluyordum. :))
Saçma sapan sadece flörtten ibaret olan ilişkileri sevmem sürekli tişort değiştirir gibi farklı kişileride sevmem ne öyle gurmemiyim ben her yemeği tadıcam :D doğru zamana doğru yaşa gelince bana iyi gelen dürüst güvenilir sadık birini bulur evlenirim en iyisi
Çok doğru gurme değiliz. 😬
Bu yaşıma geldim bir ilişkim olmadı istedin mi istedim ama gaye, gönül eğlendirmek olsun da ne olursa olsun değildi bir tane olsun ömürlük olsun olsundu ama sonra hepsinden vazgeçtik olmayacağına inandık günübirlik takılanlar anlık zevk için yalanlarla aldatanlar mutlu oldu tek bir yürekte birleşmek isteyenler yalnız ve mutsuz sonra birileri kötü işte
Onlar mutlu değil aslında.
Belki öyleler belki öyle değiller bilmiyorum herkesin kendi yaşamı kendi tercihi sadece saygı duyuyorum ama bazen de kızıyorum kızdığımda sadece kendim
İlişkiyi nasıl tanımladığımıza bağlı. İlişkiden kasıt eğer sevgililik ise, isim koymaya karar verdiysem sadakatimi sunmaya gönüllü olmuşum demektir. Sadakatimi sunduğum bir kadınla da, yani evleneceğiz diye düşünmem ama, gittiği yere kadar götürmeye niyetli ve iş evliliğe gelirse evlenmeye gönüllü olurum. Bunun aksi yarı yolda bırakmak olur, onu da sevdiğim kadına isteyerek yapmam.
O zaman şöyle sorayım yazdıklarına karşılık. Biriyle öylesine mi konuşursun yok adı olsun anlamında mı ilişkiye başlarsın?
Henüz tanışmadığım birine adım attığım zaman niyetim yalnızca onu tanımak olur. Eğer ilgimi çekmeye devam ederse hoşlantımı kademeli olarak dışa vururum. Karşılık alırsam birlikte vakit geçirmeye başlarız. Bu noktadan sonra yakınlaşırsak ve ciddi ilişki için uygun bir kadın olduğuna kanaat getirirsem adı konmuş bir ilişki içerisine girerim. Buradan sonrası ise artık benlik değil, bizlik bir şey. Neticede olay karşımdaki kadında bitiyor kısacası, beni yakamdan tutup hayatında olmamı istediği konuma götürmesine izin veririm.
İlişkiye kadın ciddiyete bindirir yani, benim en iyi anladığım bu. Yani kadın seçiyor erkek seçiliyor. :))
Anlaşıldı 🤝
Evet öyle başlarım çünkü evlenmek, çocuk sahibi olmak isteyen birisiyim.
Hmm, şaşırttın beni
Aksini değil de direkt evlilik niyetinde olman şaşırttı
Erkekler genelde bu niyetle yaklaşmaz yani bilmiyorum öyle hissediyordum o yüzden neden olduğunu bilmiyorum:))
Kötü niyetli düşünmedim ama
Senin için de öyle bir enerji almamıştım ama, yanılmışım demek ki 🙃
Böyle diye diye kötü olacağım şimdi shdhdhjx
zaten flörtleşip tanıyarak evlilik düşünebilirsin. biriyle ilk tanımadan konuşarak neye göre sırf evlilik için konuşabilirsin ki. dediğin şekil okey ciddi bisey istediğin için ama evlilik için uyumlu biri mi değil mi flört gerekir. böyle kafadan evlilik düşünüp öyle devam eden evlilik yapanlar hep mutsuz oluyor keşke tanısaydım diyorlar. düşündüğün gibi kolaylaştırma evliliği bence
Hayir tabiki ilk basta bi tanisir zaman gecirilir durumlara bakilir emin olunacak bir sure gectikce sonra yasananlar falan sonrasinda karar verir veya vermezsin.
Değil buradan sor
Evlilik düşüncesinde başladım diyen yalan söyler flört diyende yalan söyler. Çünkü ilişki yaşanırken kendiliginde bir sıfat alır. Ben senle evlenmek için birlikteyim demek yalandır. Şunu diye bilir ben ciddi ilişki anlayışında biriyim seninle de bu ilişkiye bu düşünce duygularla başlıyorum demek ayrı evlilik niyetli başladım vs beylik laflara gerek yok. Niyetin ciddi olur tabiki birbirine verdiği değer ve yasattiklari yaşadıkları karar verir evlilige
"Ciddi ilişki anlayışında biriyim" cümlesi yeterli oldu. ✔️
Eksik ya da fazla anlatmış olabilirim bilmiyorum iletişimde kelimeler önemli olduğu ya da özen duyduğum için olalbilir. Seninle evlilik için bu ilişkiye başlıyorum. Çok büyük beylik ve yapmacık geliyor. İlişkilerinde nasılsın ya da ilişki anlayışın ne gibi soru karşısında. Ben ciddi ilişki anlayışı olan biriyim tabi ki bu karşılıklı. Duygu ve yaşananlarla oluşacak bir durum demek daha gerçekçi yalın geliyor. Aksi ya benimsin ya kara toprgain der gibi bence karşı tarafa korkutucu takıntılı bir halmis gibi geliyor. Bence 😊
Doğru haklısın. ✔️✔️
Uzatıyor diyeceksin bel ki ama uzun lafın kısası olmaz. Değer veridigin kadın ya da adam varsa karşında ve aşk sevgi madem ki en ayrıcalıklı duygu madem ki sevgi saygı dürüstlük ilgi zaten her ilişkide aile dost arkadaş sevgili zaten olmaliysa geriye özenli davranmak daha düşünceli olmak ve güzel sevebilmek kalıyor. İnsanlar her ne kadar hoyratça duygularını kullansa aşkın kendinin değerini bilmese de gecvmiste yanlış seçimlerinin ve bu seçimlerde ki aman yapısı böyle aman zamanla düzelir diyerek ısrar etmelerinin bedelini aşk yok kimseye güvenmiyorum diyerek gelecekte ki insana kendine aşka odetmeye kalksada... Aşk özen düşünce ve güzel sevebilmek demektir. Buna inanıyorum. Başını agrittim ise kusura bakma
Estağfurullah
Aşkın gözü kördür diye boşuna dememişler. Delice değil aklı başında sevmek lâzım. ✔️
Gözün kör olsun sorun yok gözün kapalı aşkı yaşamak da sorun yok ki çünkü aşkı yasiyorsan aşk iki kişilik biz demek olduğu için iki ksiide ozengosteren sadece ağızlar dolusu sevgi sözcüğü söyleyen değil birbirine yaşatıyor demektir. Gözünü kapat tabi ki. Ama bir şeyler seni hzuursuz ediyorsa bir şeyler seni yoruyor sa kirilan tamir edilmiyor yapılmaya devam ediyorsa özensiz sıradan davraniliyirsa tamam aşkın gözü kör de o kadar konsuuyoruz kulakları da sağır değil değil mi diye kine sorup bitirmek gerek çünkü bilerek yapılan davranışlar yalan ihanet kusur fiziksel psikolojik şiddet kırdığını tamir etmeme bunlar affedilmez kabul edilir ve kabul ettiğin her şeyi tekrar yaşamaya devam edersin.
Çoğu insan ya sadece flört, ya goygoyuna ya da arkadaş olmak için yapıyor. Konuşma evresinde nasıl bir gidişatı olacak bunu hissettiremiyolar birbirlerine.
Hissettirmiyor da olabilirler. Ama konuşuyorken bakıyorsun oooo bu bana aşık ciddiyette biri diyorsun ama aslında öyle değil. Yani anlayamıyorsun da.
evet ve ne hikmetse terk edildim gibi bi şey oldu.
üstelik benimle sevgili olmak için yıllarca çırpınan kendisiydi...
Amacına ulaşıyor sonra hevesi gidiyor, erkekler hep böyle.
aynen
Evet niyet karşılıklı olarak ciddi olmalı, bu şekilde başlanmalı. Sonrasında anlaşırsak ilerler, anlaşamazsak yollar ayrılır. Lakait ilişkiler taraftarı değilim.
bir şey diyim mi. Konuştuğum kişiyle evlilik düşünüyorum ve kafayı yicem. Evlenecek insanlar çıkmıyor karşıma ve bütün emeğim boşa gidiyor.. nasıl ya nasıl çıldırıcam.
Bu niyetle başlamayan ilişkilerden bitmeyen görmedim henüz.
O yüzden elbette evlilik niyetiyle başlanmalı
Elbette...
Fikirler uyuşmaz, beklentiler çok farklıdır o zaman edebinizle vedalaşırsınız.
Evlilik kelimesi özgürlüğü çalıyor gibi hissettiriyor, bir kadın özgürlüğün hali olursa anca o şekilde evlilik hayallerime girer
Evet ciddi ilişki kurmayı düşünürüm genellikle ama hayatımda hiç ilişkiye başlamadım sevgilim olmadı yani 🙁
Ben açıkçası bakarım buna. Evlenmek istedigim biri mi degil mi diye. Zaman gösterir tabi ama zamanla yanlış birine kapılmaktansa baştan bakarım.
Evlilik düşüncesi her zaman aklımda durur. Lâkin ilişkiye başladığım kişiyi kafamda oturtmam gerek önce.
Hayır, evlilik düşüncesi hemen aklıma gelecek bir şey değil onu düşünmem için iyice tanımam lazım zamanla olur...
Evlilik düşüncesini düşündüren de kız dusundurmeyende, o karşındakine bağlı biraz.
Düşünceme yakın tek sen söyledin 🤝
Teşekkür ettim 🤝
Rica ettim 🤝
Evet, ben bu adam benim için evlenmeye uygun mu düşüncesi ile tanımaya çalışırım.
Önce tanımak, kişiliğini çözmek, doğru kişi olduğunu anlayınca evliliğe doğru yürümek
Tabi ciddi bakarız ama karşımızdaki maalesef öyle olmuyo
Öyle başlamadım ama kendimi nikah masasında buldum.
Hemen değil elbette zaman neyi gösterir bilemiyosun
Yani tâbi ki bu yaştan sonra zaman kaybedemem saçma sapan şeyler ile de uğraşamam
E yani sırf sevgilim olsun diye sevgili olmam. Niyet baştan bellidir..
Ciddi olarak bakarım. Kısa sürecek ilişkiyi tercih etmem. Açıkçası vakit kaybı geliyor bana
Artık belli bir yaşa geldim o yüzden evet evlilik gözüyle bakıyorum
Hayır
Evlilik basit bir imzadır sevmek ise dünyanın en zor işi olaya böyle bakarım.
İlişkimin başında nötr oluyorum. Düşünmem için zaman gerek, adamakıllı bir tanımam gerek.
İşin sonu evliliğe gider diye kimseye bulaşmıyorum..
Doğrudan evlilik değil tabi ki ama öylesine takılma amacıyla bir ilişkiye de başlamam.
Tabii ki de evlilik düşüncesiyle başlarım. Öbür türlüsü zaman kaybından başka bir şey değil.
Böyle başlanırsa sonu kötü olduğunda yükü ağır olur.
Kimseyle evlenmek için bir araya gelinmez, zamanla o seviyeye gelinir. Evlenmek için ilişkiye başlayan insandan bir halt olmaz.
İlk başta ciddi görmek mantıksız zaten başlangıçta iki tarafta birbirini tam anlamıyla tanımıyor önce tam anlamıyla tanıyıp tamam bu doğru kişi diyebiliyosam ozaman ciddi duruma geçilebilir
Allah'ım bana yazmadığıla beni yorma derim evet artık eş odayı olabilecek kisilerle ilgilenirim daha cok
Flörtleşmeyi seviyorum
Ayran gönüllülük seziyorum
Ayran sevmem yoğurt yerum
Shdhhddh
Bu soru benden esinlenmedi demi 😂 Artık evet.
Yok hayır buna benzer sormuş muydun? 🤔
Heeee yok hayır aklıma gelmedi bile shshdjxj
Evet ciddi bakmadığım bi ilişkiye başlamam ama ne yazıkki karşıdaki dürüst olamayabiliyor
yani son 2 iliskim öyle basladi ama ne yazikki yanlis insanlar.
Ben de öyle düşündüğüm için tekim 😂
Yok ben tavlamak amaciyla bakarim 🖤
Hayır evlilik niyetiyle olmuyorum
Kesinlikle öyle bakıyorum 😃😃😅
Evet, seviyorsam kaybetmek ıstemem
Bu hataya düşersek sonu mutsuzlukla biter şaşmaz
Artık öyle, ya ciddiyet olur ya hiç.
Evlilik yoksa neden vaktimi heba edeyim ki.
Evet, ciddi düşünüyorum
Evet başlayacak olsam o düşünce ile başlarım
Hiç öyle bir düşüncem olmadı
Evet çocukça ilişki zamanın değil
Evlilik düşünmüyorum ki evlenmek için küçüğüm bile
Evet evlilik düşüncesi ile başlarım
Artık hicbirsey istemiyorum
Hayır. Bu sonradan gelişen bir karardır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?