Öğretmenimden çok hoşlanıyorum ve karşılıklı gibi görünüyor, ne yapmalıyım?

Bir kursa başladım ve başlarda hiç o gözle bakmamış olmamama rağmen zamanla davranışları, konuşması ve çok fazla ortak zevklerimizin de olması dikkatimi çekti ve kısa sürede aşık olmaya başladım. Ona ‘Emre’ diyeceğim.
Emre nasıl biri, biraz onu özetleyeyim: Hem nazik hem de mesafeli; dengeyi çok iyi koruyor. Sınıftaki en güzel kız, önceden onun başka bir kursuna katılmış ama ona rağmen hatırlamadı ve sürekli adını karıştırıyor. Hatta kız da Emre ile biraz cilveli konuşuyor. Ben bu davranışını görünce ‘bu çocuğun bu taraklarda bezi yok’ dedim.
Emre ile ilk konuşmamız şöyle oldu: Ders bitince yanına gittim ve bazı konularda sorular sordum. Sohbeti çok hoşuma gitti. Hem nazikti hem de mesafeliydi ama mimikleri çok düzdü. Gerçekten yol gösterdi.
Ertesi gün yanımdaki bir öğrenci bir şey sordu ve ben de o kadar yakına gelmişken fırsattan istifade yüzünü dikkatlice inceledim. Kafasını kaldırıp yüzüme bakmadı ‘bunun nedeni onu incelemeye devam etmemi istemesi olabilir mi?’

sonra tahtaya bir şeyler yazmaya gitti ve dersi anlatırken sürekli bakışlarını farkettim. Tesadüf olduğunu düşündüm ama ders bitince beni izlediğini farkettim. Bayağı bildiğiniz benim yaptığım gibi o da beni inceledi.
diğer hafta ders çıkışı konuşmadık ve ben WhatsApptan bir şey sordum, numaramı kaydettiğini farkettim. Sonra öğrendim ki benim sorduğumu başka bir öğrencisi, acil bir işi olduğu için sorduğunda kesinlikle kabul etmemiş ama ben öylesine sorduğumda kabul etmişti.
o gün bana karşı çok tuhaftı ve biraz çekiniyor gibiydi. Derste bir keresinde kimse ona bakmıyorken ben kafamı kaldırıp ona baktığımda adil yıldırım’ın 15 derecelik dediği açıdan bana bakarken yakaladım ve yakalanınca kafasını eğdi. kendini geri çekmeye mi çalışıyor, beğeniyor mu anlayamamıştım. Ders çıkışı bir şey sordum ve yüzüme çok bakmadan konuştu. ama sonraki hafta sürekli kaçamak bakışlarını yakaladım. Ve bir sonraki gün “kuruntu yapıyorum ya, ne bakacak öğrencisine!” Diye düşünürken beni dikkatlice incelediğini farkettim. Sürekli ona bakmadığım zamanlarda onun bana baktığını görüyorum, sonra hemen başka yere bakıyor. Hatta hiç bana dönük değilken sandalyemi biraz oynatınca ani bir refleksle bana döndü. Ders bitiminde yakaladım ve bir şeyler sordum. Diğer öğrencilerine yüzü ifadesiz bir şekilde cevap veriyor ama son konuşmamızda hiç susmamıştık ve sürekli gülmüştük. Sohbetimiz uzun zaman alıyor. Hem de molasının kısıtlı olmasına rağmen bana vakit ayırıyor, hemen gitmeye çalışmıyor. Aramızda bir çekim varmış gibi hissediyorum. Beni asla hiçbir konuda reddetmiyor. Yaş farkımız da ideal, benden birkaç yaş büyük sadece. Ona kahve teklifinde bulunmalı mıyım? Ne yapmalıyım lütfen yönlendirin 🙏 eğer duygularımız karşılıklıysa uzasın istemiyorum. Beni hiç geri çevirmiyor, ne sorsam ne istesem hemen onaylıyor. Kız arkadaşı yok. Ama kendimi geri mi çekeyim yoksa adım mı atayım? Konumu nedeniyle ben geri çekildikçe adım atacağını sanmıyorum.

Asla düşünme bile! kahve teklif etme.
Biraz mesafe koy, bakalım o yaklaşacak mı?
Kesin hoşlanıyor, kahve teklif etmelisin
Biraz kendini geri çek, bakalım o ne yapacak?
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Öğretmenimden çok hoşlanıyorum ve karşılıklı gibi görünüyor, ne yapmalıyım?