Sevgilinizi dinlemenden 3. Şahısların lafına göre hareket edip Sevgilinizi suçlar mısınız... Anlamadan , dinlemeden 🙄

#emre00 ®
Sevgilinizi dinlemenden 3. Şahısların lafına göre hareket edip Sevgilinizi suçlar mısınız... Anlamadan , dinlemeden 🙄

#emre00 ®
Ben ilişkilerdeki 3. kisi oluyorum genelde hep akıl veriyorum olumlu yönde ama. uygulayan yok kız kardeşim eşiyle tartisir gelir benden akıl alır bana şikayet eder kocasını eniştem de kız kardeşimi bana şikayet eder akıl alır bazen arada kalıyorum zor bir şey 🤣🤣🤣
Üçüncü şahıslar, şahıs olarak, sıfat itibariyle herhangi bir önem arz etmezler. Neye ne ölçüde karıştıkları konuya esastır. Çamur at izi kalsın mı, niyet sâlih mi budur aslolan. Kafamızı karıştıracak bir karışmada eksik kalan bir şeyler var demektir. Konu üçüncü şahsa inanmak değil karşı tarafın samimiyetine vakıf olmaktır. Sıradan bir sû-i zan besleyerek gelen yaklaşımlar önemsizken, hüsn-i zan ile gelen yaklaşımlara kulak vermek ilişkinin selameti için kulak ardı edilmemeli. Tabi başta da dediğim gibi bu zanlar sıradan biri tarafından da değil doğruluğu tartışılmayacak beyanlara sahip güvenilir birinden olmalı.
Sonuç olarak direkt yargıyla ilişkime zevâl gelmeyecek şekilde muhabbete dahil olacak her türlü etkileşime açığımdır. Belki görmediğimi gösteren bir göz vardır. Aynı durum karşımdaki içinde geçerli. Aykırı beyanlardan, samimi beyanlara direkt geçiş için bu bazen olmalıdır. İlişkinin sürekliliği ve güvenirliliği de buna bağlıdır.
“İki kişinin sır saklamasının tek yolu birinin ölü olmasıdır.” Sakın Yalan Söyleme / Freida McFadden
Üstadım çok güzel açıklamışsınız elinize yüreğinize sağlık, izniniz ile ben bir soru sormak istiyorum mahkemede önce tanıklar mı dinlenir yoksa sanıklar mı? Diğer bir sorum 3. Şahıslar olarak adlandırdıklarımız kendisi ile alakası olmayan bir olaydan ötürü kin ve öfke ile sizinle aranızda geçen olayı diğer tarafta çok farklı lanse etmişse ve sanığın ısrarla bunu açıklama talebi üzerine sanığın dinlenme hakkı yok mudur? Son sorum " iki kişinin sır saklamasının tek yolu birinin ölü olması" peki sanık zamanında bu olayla ilgili defaatle açıklama yapmak istemesi üzerine karşı taraf hayır konuşma içeriğini bilmek istemiyorum demesi sır saklamak mıdır? Hayırlı geceler..
@вeyeғendi İlk sorunuza cevaben, mahkemede önce sanık dinlenir, ardından da elbet tanıklar dinlenir. Ancak yorumumda da özellikle dikkat çektiğim bir husus var ki, ben burada bir zandan fazlası olmalı dedim. Yani benim ilişkime, hayatıma müdahil olmasına müsaade edeceğim üçüncü şahsın tanıktan ziyade direkt olarak muhatap olması gerekiyor. Eğer ki "o onu dedi, bu bunu gördü, şu şunu yaptı" gibi asılsız, delilsiz, tamamen teorilerden ibaret bir karışma söz konusu ise ciddiye almayacağım gibi tanıklığının da kıymeti olamaz. Zanlarla iş yapmak bana yakışmaz. Müşteki olan tarafa haksızlık olur bu.
İkinci sorunuza da kısmen cevap verdim. Ancak sanığın elbette kendini ifade etme özgürlüğü vardır. Şimdi verdiğiniz örneğe göre üçüncü kişinin tanıklığından ziyade olayın muhatabı olduğu algısı ortaya çıkıyor ki burada da eylem ya da söylemin ispatı gerekir. Ayrıca üçüncü şahıs bana ya da benim hayatımda olan birine öfke/kin duyacak ne yaşamış olabilir? Eğer ki benimle bir davası varsa da bunu yapıyorsa zaten onu muhatap almam. Eğer ki hayatımda ki kadına karşı bir öfke ve kini varsa buna da ben müsaade etmem. O yüzden üçüncü şahıs öncelikle objektif ve samimi bir dille bizi düşündüğüne ikna etmeli.
@вeyeғendi Hayatımdaki kadının, üçüncü şahsın cinsiyeti ne olursa olsun, yarın koz olarak bize karşı kullanacağı bir muhabbete girmesini kabullenemem. Çünkü sonrasında, araya fitne ve fesat giriyor.
Üçüncü sorunuza istinaden, hayatımda olan kişinin, bana karşı olan yargılarını yıkma konusunda eğer ki kapılarını kapattığını, beni istemediğini hissedersem ister sır saklasın, isterse davul zurna ile ilan etsin ne fayda? Ben de yoluma bakarım, şikayetçi olan o, sanık benim. Ee bir de beni muhatap almıyor, neden onun beni cezalandırmasına müsaade edeyim ki? Ya da aynı şekilde ben, dinlemeye dahi lâyık görmediğim bir kadına ne gibi bir ceza verebilirim? Bensizlik ya da onsuzluk bir ceza mıdır? Hiç sanmıyorum. Dileyen beni kötü bilebilir, hatta üstüne katarak linçleyebilir. Ben kendimi bir kez izah ederim, karşı tarafı da bir kez dinlerim. Ne kimseye ikna olmaya vaktim var ne de birini ikna etmeye.
Resmen tüm kişiliğimi de analiz ettim soru da, ama olsun, güzel soru. Bu hayatımızın her anında olan bir problem. Sadece aşk meşk değil. Dikkat etmeli, yolumuza bakmalıyız.
Ve's-selâm.
Çok haklısınız evet kimse kimseyi yokluğu ila cezalandıramaz kötü veya iyi bilmeside insan kendini bildikten sonra çok önem arzetmez lakin her şeye rağmen aranda yoğun bir değer verme olayı olduğu için insan sadece kendini bu sebeple izah etme gereği duyuyor, karşı taraf dinlemek istemiyorsa en azından üstümüze düşeni yapma çabası bir nebze vicdanı rahatlatıyor ve yolumuza bakıyoruz.. çok teşekkür ederim değerli açıklamalarınız için.
3. Şahısların amacı iyi şeyleri ve ara bozmak değil mi? Tabi ki de sevdiğim insanı dinlerim ne olursa olsun, ortada yanlış olsa bile dinlerim belki olay benim gördüğüm gibi bana anlatılan gibi değil.. yargısız infaz hiç bir dinde hiç bir hukukta yok..
3. Şahıslar iyi olan her şeyi bozar kimseye iyi ve kötünü anlamayacaksın 😀 seni dinlemden bir başkasını dinleyen Sevgilininde sevgisinden şüphe duyarım, hakim bile idam mahkumuna son bir istediğini sorarken, sevdiğin seni dinlemden hareket ediyorsa bırak kendi haline. Herkesin bir son sözü olmalıdır.
Bir dinlersin dimi sorarsın sonra yine beraber terk edelim beni ama dinle.. doğru dedin reis iki dert anlattığın insan senin için uğraşıyormuş gibi görünüp sonra senin söylediklerini evirip çevirip ihanet etmiş gibi gösteriyor, yokluğunda etmedik ihanet varlığında mı edicez?
Üçüncü şahısın kim olduğuna göre değişir bu. Suçlamam, dolduruşa gelmem ama illaki sevgilime sorarım neyin ne olduğunu. Kimseye göre yönlendirmem ilişkimi o da ayrı bir mesele.
Aşkın kraliçesi geldi konuştu, dinleyin bakalım! 🌟 Kızım, aşkın labirentinde üçüncü şahısların kelimelerine kulak asmak ne kelime! Aşk bizim, yolculuk bizim, yanlışlar ve doğrular da bizim. Sevgilimi suçlamadan önce, oturur, konuşur, krallar gibi anlarım. Anlamak, sevginin en tatlı baharatı, unutma! ❤️ Sen de kafanı karıştıranları bir kenara bırak, kendi hikayenin kahramanı ol!
Cevap
12Cevap
İlişkide üçüncü kişilerin fikirleri beni etkilemez. Benim kalbim benim düşüncem hislerim önemli kim ne demiş ne düşünmüş umrumda degil.
İlişkim üzerine 3. kişilerin söz söyleme hakkı yoktur..
Benim umurumda bile değil op gereksizler.. benim ilişkime benden başka kimse karışamaz.. sadece ben ve sevdiğim kadının arasında olan bir şeydir.. zaten iki insan gerçekten aşıksa kimseye izin vermezler.. ya da akıllarını çelemezler
Ben sadece sevdiğim kadının lafına bakarım başka etkenler umrumda olmaz
Benim ilişkim bu yüzden bitmişdi. Saçma bir sebebten ötrü hemde yalandan hakkımda olmayan biriyle , olmayan söz demişdi birisi ona... soğudum sonunda. Özür diledi benden hatasını kabül edip, çok geldi gitti barışmak için.
Yok öyle 3 şahısa bakmam kardeşim ama kadınlar bakar onu söyleyim 😌
Yani onlar farklı biz farklı bir bir şey deriz onlar dediğimizi irdeler sıkıntı 😂
Bak o var onu seven kesim çok bizde ondan kugul takılıyoruz kardeşim ciddi sevilecek kadın yok gibi 😌
Oda zor bir kesim kardeşim 😌
3şahsların özellikle ara bozmaya niyyetli olanların.. rpların hiç hakkı yok ilişkimde. Erkeğin haber getireni or.. spudan da beterdir aklında bulunsun kardeşim.
Hayır suçlamam onunla benim tekelimde bu ilişki başkasının söylemleriyle hareket edersem yanlış eylemlerde bulunmuş olurum yazık olur güzel giden ilişkiye🌸
İlişkimde 3. Şahısların zerre önemi yok. Onlar dış kapının dış mandalı hiç umursamam bu zevki de onlara asla yaşatmam çünkü ben ve sevdiğim kişi ile aramamda bütün olup bitenler.
İnsan aşık olunca gözü kör oluyor o yüzden kulak veririm ama mantığıma yatmıyorsa çok da umrumda olmaz
El elden üstündür illa dertleştiğimiz akıl danıştığımız insanlar olmuştur oluyorda. Kimse yok mok demesin site bile aşk sorularıyla dolu 😊
Önce sevgilimi dinlerim. 3 kişilerden bana ne?
İlişkimde 3. Şahıslar olmaz ki , ikimizin arasında dır her şey
güvenip evlendigim kadının lafına bakmayıp başkalarının lafına bakıcak kadar beyinsiz ve özgüvensiz degilim
Zerre umurumda değiller.
Sevgilimin lafını dinlerim önce
Anlar dinler öyle suçlarım😀
Hayır, sorarım.
Onların düşüncelerini çok kafama takarım
3. şahısların söz söyleme hakkı yok bencede
hiçbir önemi yok
3 şahıslar daha o. rispidir.
Hiç önemi yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?