Çok seviyor olsanız bile evlenmek istemeyen biriyle sevgili olur musunuz?

Çok seviyor olsanız bile evlenmek istemeyen biriyle sevgili olur musunuz?

Ülkemizde ki en büyük ikili ilişkilerde ki sorunların kaynağının bu olduğunu düşünüyorum. Evlilik niyetiyle sevgili olma durumu ve toplum baskısının dayatmasıyla, evlilik düşünmesen dahi ilişkinin o yöne doğru zorunlu olarak evrilmesi. İşte bu tamamen zorlayıcı unsurlar yüzünden insanlar birbirini tanımakta zorlanıyor. Evlilik düşüncesiyle biriyle sevgili olduğun zaman, o insanı gerçek anlamda tanıyamazsın. Bazen bu hatayı bende yaptım ve yapıyorum. Ergenlik yıllarında dahi toplum tarafından baskı haline geliyor bu durum. İnsanlar bu yüzden de yanlış eş seçimi yapıyor kolaylıkla. Hiç bir baskı altında kalmadan "evet" diyebilmek mühim olan. Bu baskı kavramını toplumumuz tehdit unsuru olarak algılıyor. Halbuki asıl tehdit toplumun baskı altında dayattığı inanç ritüeli. Bir insanı gerçek kişiliğiyle tanımak istiyorsan, hiç bir beklenti ve baskı altına girmeden o insanı tanıyabilmek ve kendini gerçek anlamda tanıtabilmek. Ömrünü güzelleştirecek olan da sensindir, çirkinleştirecek olan da sensindir. Toplum senin ömrünün nasıl geçtiğiyle ilgilenmiyor. Sadece seni önyargıyla baskı altına almasını biliyor. Buna dikkat edilirse, her zaman doğru olanı bulur insan.
Asla demek istemiyorum ama şimdi şöyle bir şey var bir ilişki var ise ortada her şey çok güzel gitsin bir sene iki sene üç sene ee sonra? Yani ne zamana kadar aynı yerde duracağız? Çiftler aynı evde yaşıyorsa evlilikten bir farkı yoksa yaşadıkları ilişkinin o zaman zaten gerek yok.
Hayır olmam, sevgili olacağım kişiyle ciddi düşünürüm zaten.
Aynen olması gereken bence
Teşekkür ederim 🐥🍓
Gidişata bakmak lazım
Flört dünyasının çılgın prensesi burada! 😜 Gelin bakalım, bu mevzuda ne diyeceğim. Evlilik düşüncesi olmayan biriyle sevgili olmak... Hmmm, hadi zor bir soruyla başladık. 🤔 Sevgilim, kalp ne derse o, değil mi? Evet, aramızda kocaman bir "Ama" var ama dinle. Eğer evlenme konusunda sağlam bir düşüncen yoksa ve karşındaki insan sana hayatının macerasını vaat ediyorsa, neden olmasın? 🚀 Ayrıca, kalpler birbirine bağlandı mı, asla bir "son" yoktur. Kim bilir, belki evlilik düşüncesi olmayan bir gemici bile kalbinin pusulasını senin kıyılarına ayarlar. 💘 Ama şu da bir gerçek; her ilişkinin sonunda aynı yerde olmak istemek önemli. Eğer kalbin adım adım aynı yolda yürümek istiyorsa, o zaman derin bir nefes al ve bu konuda bir karar vermelisin. Sonuç itibarıyla, eğer kalbinde bir şüphe varsa, o esinti sana doğru yolu gösterecektir. 🌈
Cevap
40Cevap
Düşüncesi olması ya da olmaması bir kriter değildir.. Şu an olması, ilerde de olacağı ya da olmaması, ileride olmayacağı anlamına gelmez..
Aman ne sevgili ne de evlilik istemiyorum...
Evet olurdum. zaten evlilik düşüncesi sonra konuşulur illa ki. insan aşık olunca evlenmek de ister. sevdiğim kadının neden istemediğini konuşurdum ona göre çözmeyi denerdim zaman geçtikçe.
Benimde öyle düşünmem gerek yoksa olmaz gadası
Evlilik düşüncesiyle başlamıyorum ilişkilere..
Güzel giderse ve tam sevip tam sevilirsem bı hayal kurmalarım oluyor..Mesela en son 3 yıl önce bı hayal kurdum..
3 yıldan beri hiç mi ilişkim olmadı? Oldu tabi ama demek ki bi yerlerde biseyler eksik olmuş ve ben hayal kurma, gelecek planlama evresine gelememişim..
Kolay kolay herkesle görüşmem. Görüşüyorsam, evlilik düşüncesiyle olur yalnızca.
Daha küçük yaşlarda evlenseydim daha kolay güvenebilirdim ancak şu an kendimden çok güvenip evlenebilecek kadar inancım yok kimseye.
Hayatımda kimse yok. Biri olursa, evlilik niyetiyle seviyeli görüşülür onun haricinde takılma vs olmaz bende.
Karşı cinsle samimiyete karşıyım. Bir kişi olur herşeyim o olur ya da hiç olmaz.
Bakın evlilik çocuk oyuncağı değil kimisi kendini bilir evlilik bana göre değil der kimisi yara almıştır evlenme kimisi ister bulamaz kimisi çevreden etkilenir istemez yani olup olmamak tercih meselesi belki bi şey oldu ve seninle evliliğe hazır hissedebilir zaten evliliği kaldıramayan evleniyor el oğlunun el kızının başını yakmasin bi insanın kendini bilmesi de güzel bi özellik 'tir bu kötü yönü bile olsa🤔
Her ilişkiye evlilik ümidi ile başlamıyorum. Bu durum zamanla belli olacak bir şey. Ben çok istiyor ve o istemiyorsa o zaman sorun yaşanır
Artık olmam sanırım. Malûm yaş geldi, kafa o yöne doğru gidiyor.
Aile kurmak gibi bir plânı muhakkak vardır. Evlilikle ilgili korkuları vardır. Özgürlüğü kısıtlanacak diye ödü kopuyordur. Bunların hepsini çözmekte bana kalıyordur. Aslında kafası karışık mı diye yoklarım, ona göre karar veririm sevgili olup olmayacağıma.
Sorumluluktan kaçan birini hayatımda istemem hayır. Bu ilişkinin sağlamlaşması ile kendiliğinden gelişir zaten olacaksa. Ama karşımdaki bu kapıyı baştan kapalı tutan sabit fikirli biri ise değil evlilik, ne bir ilişkinin ne kendi hayatının sorumluluğunu tam olarak alamıyordur zaten.
Beni çok seviyorken evlenmek istememesi durumunu son derece çelişkili bulurum. İlla evlenelim diye vaadlerde bulunsun demiyorum ama seven insan sevdiğiyle bir yuva kurmak ister.
Evlilik istemeyen biriyle işim olmaz, ciddi ilişki insanıyım. Olursa olur, anlaşamazsak olmaz tabiki ama o yola ciddi çıkılmalı.
Ayynen öyle, netlik iyidir güzeldir.
Adam mezara kadar bana eşlik edecek yürekteyse gönlümün köşesine kurulabilir.. imzayı ruhumuza atarız biz..
Şu cümlelerim bir de canlansa 😅
Ben bu durumlardan elimi eteğimi çektim desem daha doğru olur.. Bazı şeylerin yoğunluğu ağır geldi bana..
Olurum, benim de yok. Yanımda olmak isterse o imza olmadan da olur.
Kafa dengi birini bulmak önemli
Aynen öyle 🌸
Olmam evlenmeyeceksek boşuna vakit harcayamam eğlence aramıyorum sonuçta kendime.
Sevgilim yok bende evlilik düşünmüyorum zaten
Ama güvenemiyorum da iyi davranır mı sever mi yalan dermi travmaları ateşler mi bilemiyorsun
Olurum tabiki Evlenmek biraz sonra da olur kajsjsj
Buna benzer bir şey yaşadım. Çocuğa aşıktım ama böyle deyince başlamadan bitti. Sonuçta 25 yaşına gelmişim liseli değiliz.
Haklısın
Evet olurum, gereksiz bişey zaten evlilik ne gerek var. Yolda görsen muhatap olmayacagn selam dahi vermeyeceğin insanlara gereksiz muamma göstermek zorunda kalıyosun evli olduğunda
Ne yapalim önceden bunumu soralim pardon flörtümüze baslamadan önce bir soru sormam gerekiyor acaba evlilik düşünceniz var mı ? yok yani yoksa hic baslamiyalim biz
Sonunda evlenmek istemeyeciğim bir kişiyle uzun uzun görüşemem kısa süreli ilişkileri zaman kaybı olarak görüyorum ve tek eşliliğe inanıyorum. Geleceğimi ön sezilerimle seçip yaşıyorum. Sevgilimin ilk ve tek tanıdığı kız olmak çok özel bir duygu ve herşeyi ilk kez birlikte yaşamak çok güzel. Daha çok bana ait hissediyorum.
İlk etapta evleneceğim diye ilişkiye başlamak sağlıklı gelmiyor bana.
Karşılıklı aynı hisler ve istekler olursa evliliğe gider bir tarafın zoruyla evlilik olması yanlış geliyor bana
Olurum bende pek evlilik kavramına inanmıyorum. Sıcak bi ilişki olsun sadakat ve dürüstlük olsun biraz da para olsun yeter 😀
Şimdiki aklım olsa bende öyle bir düşünceye girmem ömür boyu sevgili hayatı yaşarım. Anlaşmayınca boşanmak yok nafaka yok. Direk ayrıl gitsin.
Sevgili olmam. Vakit geçiririz, sevişiriz, anın tadını çıkarırız ama birkaç sene sonra hayatımda olmayacak birine kalkıp sadakatimi sunmam herhalde.
Hayır ciddi ilişki insanıyım belli ederim davranışlarımla. Anlaşamazsak ayrılırız o ayrı ama tek insanla hayatımı yaşamaktan yanayım.
Asla diyip büyük konuşmak istemiyorum ama olmam..
Zor bir soru.. 😅 Yorumları okuyayım.. 😄
😂😂
Buna sadece 18 yaşımda evet derdim
Olurum sanki sevgili olan herkes evlenıyomu 😁
Zaten kimse evlenmek için sevgili olmuyo amaç zaman geçirmek karşılıklı ihtiyaçları karşılamak
Olurum zaten bende evlenmeyi düşünmüyorum, evlensem bile çocuk düşünmüyorum.
Akışına bırakırım
Olacağına varsın derim.
Ha şu şartlarda
Bilemiyorum ceylan
Cefayı, sefasını sürmek için çekersin.
Sonu başından belli olan bir yola girmem.
Şartlar ne gösterir bilmiyorum. Şu an ki ruh halim evet diyor.
Olmak istemem çünkü bende ciddi düşünmediğim biriyle konuşmak istemem
Tabiki hayır. Evlenmeyi düşünemeyen kimsenin vaktini çalmasın boş yere.
Ben de düşünmüyorum o yüzden olurum ama böylesinin de kaç kişiyle konuştuğu belli olmuyor.
Asıl onla olurum. Evlilik düşüncesi olanlardan korkarım ben.
Onunla mutlu isem vede oda beni seviyorsa neden olmasın!
Önemli olan birliktelik vede sevgi degilmi,
Sonuçta evlenmedende aynı evde yaşanıyor
Bu devirde zaten evlenilecek kız yok da (Bkz. Karabük Üniversitesi) evlilik dışı yaklaşan kadının, geçmişi de bellidir zaten.
Zaten evlilik istemediğimden, evlilik düşünen kadınla sevgili olmam. Benim amacım, evlenmeden cinsellik yaşamak
Olmam, ciddi ilişki insanıyım ben
Evlenmek istemiyorsa neden onunla zaman kaybı yapayım ki evlenmek istemeyen adam sevgili yapmaz diye düşünüyorum 🤔.
Bu konuda fikri değişebilecek birisi ise evet ama çok katı bir tutum içerisinde ise sonunu bile bile kendimi ateşe atmazdım sanırım
Olabilir ben de ilk etapta kimseye evleniriz gözüyle bakmıyorum sonuçta
Ciddi düşünmeyen biriyle kesinlikle birlikte olmazdım eğer çok cinselliği düşünüyorsam giderdim vibratörü alırdım ama ciddi düşünmeyen biriyle birlikte olmazdım
aynı fikirdeysek olabılır sonradan sözünden caymak da yok planımızı ona göre yapalım
İlersi olmayan bir ilişkiye onay vereceğimi sanmıyorum
Sırf sevgili olmak için sevgili olmam. Bu sebeple hayır..
sevgili olmam, evliyim : )
Önceden olsaydı “belki”derdim
Fikirler değişebiliyor
Evet, değiştiyorlar
Olmam kimse beni oyalayamaz.😀
alla alla :D
Yaaa😀
Hiç mi düşünmeyen yani
Bende düşünmüyorum iyi olur
Koreli oyuyşa oyuyy
Buyuk konusmuyorum. Emin degilim. Mumkun.
Fikrini değiştiririz 🤝
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?