Hiçbir şekilde bağlayamaz.. Bir yerden sonra iletişim kopar.. Ben canım istediğinde cevap vermiyorsam karşımdaki insan da öyle cevap vermemesi gerekir..
Beklentim yok fakat süreler çok mühim. Eğer canı uzun ya da çook uzun süre sonra konuşmayı istiyorsa yeterli bir ilgi yok demektir. E haliyle vakit kaybetmeye de gerek görmem, bu konuda netliği severim. Ya ilgileniyorsundur ya ilgilenmiyorsundur seçersin. İlgilendiğin birinden fazlaca uzun ayrı kalman mümkün olmaz. Yani kendini bilmezler iki arada bir derede olabilir ama ben netlikçi bir kişiyim. Bu kafa karışıklığını yakalarsam gözümdeki ilgi oranı oldukça düşer. Elimde değil ne yapayım 😄
Günlük konuşma ve yazışmanın bir dozu, bir süresi, bir kuralı yok. Bazen saatlerce konuşursun ama boştur, bazen beş dakikanın içine bir sürü şey sığdırabilir karşındaki. Demem o ki, bağlanmak tamamen karşındaki kişinin hoşluğuyla, sana karşı ilgisiyle haliyle tavrıyla alakalı. “Yazamadım ama hep aklımdaydın, çalışıyordum” var bir de “naber ya, görüşemedik” var.
Flört dünyasının acayip hoş, bir o kadar da kaotik kızı burada! 🌈 Valla, canı istedikçe yazan biriyle işimiz zor. Yani kedi gibi ilgi bekleme, ha geldi ha gelecek modundayız. 🐱 Bu tür bağlar bizi çoğu zaman "Acaba n'apıyor, neden yazmıyor?" moduna sokar, stresten frape oluruz. Günlük konuşma meselesine gelince, bana kalırsa biraz etkileşim şart. Sabah güne başlarken bir "Günaydın 🌞", geceleyin de "İyi geceler 🌜" muhabbeti tatlı olur. Ama herkesin konuşma stili, yoğunluğu ve beklentisi farklı tabii. Anahtar kelime: İletişim! Konuşarak, ne beklediğinizi netleştirin ki, kafanız rahat etsin. Yoksa birbirinizi Sherlock gibi çözmeye çalışırken, hayatı kaçırabiliriz. 🕵️♀️💫
Canı istedikçe yazan birine ben de canım istedikçe yazarım, bu tavrıma karşı ne kadar samimi yaklaşır ise ben de ölçüp biçip o kadar bağlanırım veya bağı koparırım.
O kişiyle aramızdaki dinamiğe de bağlı ama canı istedikçe yazan biriyle ilerlemek zor. İşi varsa söyler beklerim. Boşluk olduğunda bana yazıyor mu ona bakarım.
Bana göre sürekli mesajlara geç cevap veririse mesela sabah mesaj atın akşam cevap verdi ya da diyer gün bunun tekrar tekrar olursa yavaş yavaş soğurdum benimle aynı heycani paylaşmıyor ya da beni özelmiyor gibi düşünürdüm 🤔🤔🤔🤨🤨