Kanımda canımda Türkiye'yi hissediyorum. Bu ülke için her şey yaparım. Canımı bile veririm. Mars okununca bedenim titrer. Heyecanlanirim. burada dogmadim (Suriyeli değilim) ama doğduğum ülke ile de bir baglantim yok.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Başvur ya alırsın bence. Zaten annen de burada bir Türk ile evliymiş
Evet de 5 sene oturumu doldurmadım. Başka yollardan almam gerekecek ama nasıl bilmiyorum
Gel evlenelim 😂 başka bir yolu var mı ki
😂😂evlilik de çare aslında da ne evlenicem şimdi önce kendi ayaklarımın üzerinde durayım. Evet başka yollar da var. Örneğin birinin beni evlat edinmesi annem üzerinden almak gibi vs. Ancak hangisi geçerli bilmiyorum. Bir kaç avukatla görüştüm hepsi farklı şeyler söylüyor
Annen zaten Türk’le evli. Vatandaş olmadı mı?
Maalesef henüz hayır
Git Suriye’den geldim de hemen verirler 😂 ya zaten burada yaşıyorsun, gerekli başvurularını yap. Şimdi şartlar neler tam bilmediğim için yanlış yönlendirmek de istemem
İnternetten araştırırsanız hemen çıkıyor zaten. 5 sene ikamet şartı aranıyor ben doldurmadım maalesef. O şart karşılanmazsam olur mu bilmiyorum. Doğru düzgün avukat bulsam bi
Kaç senedir buradasın
Ya ben baysdir burdayım da isim soyisim değişikliği yaptığım için tekrar oturum almak durumunda kaldım. Oturumun bir senesi bile dolmadı henüz o sıkıntı. Bide eskiden 3 seneydi 5 yaptılar o da sıkıyor canimi
Ya var ya o kadar kötü hissediyorum ki artık Suriyeli tanıdık var di Türklere demedigini bırakmamıştı vatandaşlığı da var üstelik içten içe çok kıskanıyorum böylelerini görünce içim içimi yiyor
Tüh orada hata yapmışsın, zaten vatandaşlık alırken bir isim soyisim alacaktın. Zamanı sıfırlamışsın :) olsun sıkma canını zaten burada yaşıyorsun, 3-5 sene de olsa buna da devam edeceksin sonuçta. Söylediğin Suriyeli konusuna katılıyorum herhangi bir koşul olmadan hepsi alındı ne yazık ki. Üstelik düşmanlık besleyen insanlar
Ama 3-5 sene beklemek istemiyorum
Vatandaşlık alırken isim soyisim alınıyor mu ki? Onu bilmiyordum
Tabiki, Türk kimliğin için Türkçe bir isim soyisim seçiyorsun.
Valla beklemek istemiyorsan yine başa dönüyoruz 😅
🥺🥺şuan çok çok pişman oldum ya
Ama gerçekten en acilinden almam lazım daha fazla dayanamicam 😂
İsim değiştirmesen toplam ne kadar süre olmuştu ki
3 sene herhalde
Niye, neden dayanamıyorsun ki. Ne bu kadar acil olan 😅
Bide üni çıktı ya üni okuyacağım şehirde oturum almak zorunda kaldım
Off 3 seneyi çöpe mi attın sen 🤭
Bence yeterince bekledim + yabancı kimlik ile ülkede dolaşmak istemiyorum kötü hissettiriyor
Maalesef maksat öz babanın pis soyadindan kurtulmak
Bir ara vatandaşı olduğum ülkenin vatandaşlığından çıkmayı düşündüm belki vatansız olarak alırım diye burada ama o da ne kadar mantıklı bilmiyorum
Hıı o zaman işler değişir tabi. Ben dedim başta gel soyadımı vereyim diye 😅 şaka bir yana belli ki bıkmışsın artık. Üniversite de okuyorsun bir imkan sağlanır elbet
Aslında öğrencilere yönelik öyle bir imkan var mı yok mu hiç bilmiyorum araştırmadım da keşke olsa..
Şimdi baktım da öğrenci ikamet iznin okul bitince 5 yılla birlikte vatandaşlık almanı sağlıyormuş ama burada da 5 yıl var tabi
Evlat edinme yöntemi ile vatandaşlık kazanılabiliyormuş. Gerçi senin annenle bir ilişiğin var ama acaba bunu kullanabilir misin bilemedim
www.eagvs.com/.../gocmenlik-yoluyla-turk-vatandasligi
Online olarak şu an başvuru yapabileceğim bi site var mı acaba? Şansımı denesem nasıl olur
Onu bilmiyorum
Güvenilir bir avukat olsa keşke
www.nvi.gov.tr/vatandaslik-ile-ilgili-formlar
PTT ye gidip e devlet kayıt olmam gerek galiba
Aynen incele bu dökümanları
İnceledim de gördüğüm kadarıyla hiçbirinde ikamet süresi belirtilmemiş
E devlet vatandaş olmayan kişilere verilmiyor olabilir
Yok veriliyormuş geçici kimliğim var çünkü ben de verilmiyor diye biliyordum ama yanılmışım
Bir şubeye uğra o zaman bulunduğun şehirde
Giresundayım ben. Uğrayacağım PTT ye
Yurt dışından gelip Giresun’a yerleşmek 😄 neyse umarım halledersin
Yurt dışından gelmedim zaten Iğdır'da yaşıyordum 😊 düzenli ikamet etmedim sadece
Anladım :)
Olmaz knk
Nerelisin kız?
Azerbaycan'ın Rus ve Türklerin yaşadığı köyünden
Azerilerin ciddi bir kısmı Türk sayılır zaten. Orayı ayrı görmez bizimkiler.
Türk vatandaşı olman o kadar zor değil. Ayrıca Türkçen de güzel.
Ben Türkçe eğitim gördüm türk okulunda okudum şimdi üniversite okuyorum annem de evli Iğdır'da 😊
ee tamam buradasın zaten. boş ver çok kurcalama. 😂
Almadan rahat etmem 😂
Annen baban nereli?
Öz babamla iletisimim 10 seneden fazladır yok. Annem türk vatandaşıyla evli. Annem de ben de türk üm
Kendi doğduğun vatanı değil Türkiyeyi Vatan bellemişsen, hem Türk hem Müslüman olman lazım. Bizi yıllardır ayakta tutan her ikisinede bağlılığımızdı.
Ben hem Türk hem Müslümanım
Nokta. Benden bir farkın yok. Allah katında farklıyızdır
Bir de alabilsem vatandaşlık başka bir şey istemem
Hakkıyla taşımak istiyorum Türk adını
İnşallah.
Amin🙏🏻.
Afgan mısın
Hayir
Nesin
Azerbaycan'ın Rus ve Türklerin yaşadığı köyünden
Türksün
Al vatandaşlık