Neden kimsesi olmayana böyle bakılıyor?

Ben kendi halimde bir tipim 27 yaşına kadar kimseyle de olmamıştım sonra biriyle birlikte oldum o da evli maalesef tabi onlarınki nasıl evlilikse o bambaşka olay boşverin neyse geçen yine buluştuk bu böyle kendinde baskı hissetti sanırım bkaret aldığı için ve bende kendi halinde çevresi ve kimsesi olmayan bi kız olduğum için ona takılı kalıcam diye sanırım. Oysa ben zaten mutluluğu yakalayamayacağımı bildiğim için benim hayatım uygun olmadığı için yaşamak istediğim biriyle yaşamıştım bunu.
Böyle işte bul birini evlen yaşın geçiyor tarzı konuşmalar yapmaya başladı işte vicdan yapıyormuş gibi işlerim ters gidiyor ah mı aldım diyorum gün içinde bile aklıma geliyorsun o ne yapıyor orada diyorum vs bişiler dedi durdu zaten anne babam hayatta mi ayrılar mı falan onu da sormuştu merak edip

İnsanlar neden böyle? Zaten benim sevgiliye evlenmeye müsait uygun bit hayatım hiç olmadı sadece o şekilde mutlu olmak istemiştim insanlar neden böyle kendi halinde kişileri üzerinde yükmüş gibi görüyorlar durduk yere neden?
Neden kimsesi olmayana böyle bakılıyor?