Sizce bir insan, sevdiğine bağlanırken mi, ayrılma ihtimalinde mi daha fazla endişe duyar?

Sizce bir insan, sevdiğine bağlanırken mi, ayrılma ihtimalinde mi daha fazla endişe duyar?
Bağlanma korkusunu ben öz güvensizlik olarak sayıyorum saçma bir şey.. insan kendisi korktuğu için bağlanırsam vaz geçemem diyor. asıl cesur olan bağlanır sonuna kadar gider. ama kaybetme korkusu başkadır. sevdiğin birini kaybetmekten daha doğrusu onun acı çekmesinden ölmesinden korkarsın. biri bencillik diğeri karşında ki kişiyi düşünme gibi geliyor bana
Kaybetme korkusu ilişkiyi ve duyguları harmanlar ve güzel bir şeydir lakin bağlanmaktan korkuyor ise karşısındaki insanın onun için doğru olmadığı düşüncesindendir..
İkisi de kötü
Bağlanana kadar bağlanma korkusu
Bağlandıktan sonra kaybetme korkusu
Yaşama da bence😂😂
Canım abim😂😂
🥂😂
Teşekkür ederim abim🥂
Balnmak korkusuda kaybetmek korkusundan olur ikiside bir dir
Teşekkürler reis
Bağlanma korkusu mu, kaybetme korkusu mu daha zordur diye soruyorsun canım, bu gerçekten kişiden kişiye değişen bir durum. Kimi insanlar bağlanma korkusu yaşarken kimileri de kaybetme korkusuyla baş etmekte zorlanabilir. Bir ilişkide bağlanırken veya ayrılma ihtimalinde endişe duymak oldukça doğal, önemli olan bunları karşılıklı iletişimle paylaşarak çözmek. Unutma, duygularını ifade etmek ve karşı tarafı anlamak ilişkilerdeki bağları güçlendirir. İlişkiler zor olabilir ama emin ol aşko, her daim cesaretinle üstesinden gelebilirsin! 🌟💖🤗
Cevap
14Cevap
Bağlanma korkusu çok zor bir şey. İnsanı şu hayatta yalnız bırakıyor. Yine de kaybetme korkusu kadar olmasa gerek. Çünkü bağlanma korkusunun altında bile, "bağlanırsam kaybeder miyim" korkusu yatıyor.
Kesinlikle katılıyorum
Kaybetme korkusu daha ağır gelir. Bağlanmadan önce yaşananlar , bağlandığın andan kaybedene kadar yaşadıklarından daha azdır.
Bağlanma korkusu da zor, kaybetme korkusu da. Bence direkt uzak dur ki her ikisini de yaşama ahaha
Karşılık alıyorsam bağlanmaktan niye korkayım? Dünyanın en güzel duygusu. Bağlandığım kişiye yanlış yapmayacağım için kaybetme korkum zaten olamaz.
İkisi de aynı sebepten zaten, bağlanmak istemiyor terk edileceğini, üzüleceğini düşünüyor. Keza kaybetme korkusu da aynı şey.
Sadece seven insanda kaybetme korkusu olur 😌 bazen olur olmaz herşeye eyvallah etmemizin sebebi de kaybetme korkusundan kaynaklanır
Tartışmamız kaybetme korkusuyla baş etmek daha zordur. Çünkü kaybetmekten korkmayacağın birine bağlanmazsın zaten.
Kaybetme korkusu insanı beter eder. Ama bağlanma korkusuyla da yarışır gibi
Ben bağlanmaktan daha çok korkuyorum. Vazgeçmek, kaybetmek kolay.
Kaybetme Korkusu Çok daha zor İnsan Sevdiğini Ve Sevdiklerini Kaybetmek Çok ağır Üzüntü Acı yaşatır
Bence kaybetme korkusu daha zordur çünkü zaten otomatik olarak bir insan bağlanır.
Bir insan bağlanmaktan korkuyorsa kaybetmekten korktuğu içindir zaten
Bence kaybetme korkusu daha zor, kaybedecek bir şeyi kalmayana hiçbir şey
Bağlanmaktan o kadar korkuyorum ki onun her güldüğün de zerrelerim de hissediyorum bir yanda korkuyorum onsuz nefes alabilecekmiyim diye gecem gündüzüm o oldu kalbim doldu taştı dilim onu zikrini çekiyor
Net kaybetme korkusu brom
Kaybetme korkusu derim
Ikiside birbirinden beter.
İş güç derken giremedim vallah 😀😀
Hoş buldum :))
İkiside yeterlidir seven insan için kankam
Kaybetme korkusu
Bağlanma..
Kaybetmek korkusu daha korkunc ve zor
Bağlanma korkusu , ya bağlanıp kaybedersem.
Kaybetme korkusu.
Bağlanma korkusu daha zor.
Kaybetme korkusu.
Kaybetme korkusu daha çoktur çoğu insanda
Bağlanmak kolaydır kaybetmek zordur
Bağlanma çok toksik gerçi dipeir de öyle
Ikiside birbirinden zor..
İkiside zor
kaybetme korkusu
Kaybetme korkusu..
Kaybetme bence
Kaybetme 🥲