Evlilik sürecinde kararları gençler kendi aralarında verebilseydi ülkemizde daha çok evlenip daha az boşanan çiftler olurdu.
Düğün tabii ki kızların hayalidir hatta birçok erkekte düğün ister ancak ekonomik yetersizlikte ülkenin büyük bir kısmının sorunu. Bu durumda evlilik sürecinde yapılan masraflar çiftleri ekonomik zorluğa ittiğinden dolayı çiftler arasında stres ve gerginlikle başlıyor. Birde kız ya da erkek tarafı sürekli kışkırtma içindeyse iyice işler sarpa sarıyor. Sonuç boşanma.
Ya da evlenmeye niyetli çiftler erkeğin ekonomik yetersizliği sebebiyle engellendiği de oluyor. Bu daha fena bir durum. Bu şekilde insanlar evlenmekten alıkonulup nikahsız ilişkilere yöneliyorlar.
Tüm bunların tek sorumlusu sorumsuz toplumumuz yüzünden.02 Yorumla- +1 yıl
En İyi Cevaplar
Evlilik, gerçek sevgiyi tattığın insanla çıkacağın 'ömürlük' bir yolculuk degil mi? Bu ömürlük yolculuğunda hayatında tek bir sefer yapabilecegin bir seyi yapmazsan o hayatin boyunca her gittiğin düğünde bunun eksikligini hissedersin. Kadının ağzına laf vermeyeceksin ;) 1 gün çekmemek için hayat boyu dinlemeye varsan yapma düğün :)
09 Yorumla- +1 yıl
Hacım ne gerek var ki? yine gelinlik giyecek nikahtan evet evet sonra takı sonra evimizin önünde ya da evde yakın akrabalarla yine eğlence kendi çapımızda ;) sonra o parayı madem başıma kakacak düğün yapmadın dırdırı olaxcak o parayla tatile gideriz hayatı boyunca unutamayacağı yurt dışı tatiline gideriz daha mantıklı değil mi?
- +1 yıl
O zaman baştan konuşmalı :S ZURNACI ları doyurmanın da alemi yok ama yaa :S
- +1 yıl
@midian çok tehlikelisin :@ :P :D :D
Elde imkan varsa yapılabilir tabi şahısların isteğine kalmış. Ama bence ille de olması gereken bir şey değil. Düğün olsa da olmasa da o yola çıkılabilir sonuçta. O parayı gerekirse daha faydalı şeyler için de kullanabilir eşler. Kendi hayatları, çocuklarının geleceği (Allah nasip ederse inş), etraflarındaki asıl şeylere muhtaç insanlara yardım için vs vs.
028 Yorumla- +1 yıl
O da güzel bir bakış açısı ;)
- +1 yıl
Bu lafı duydum ya... :O
Neredesin kız sen kaçırmaya geliyorum ;) :)) (günaydın) - +1 yıl
Neredesin dedim ama şeyciğim :S :))
- +1 yıl
Ne biliyim neyse ne :D Sen ne anlamak istersen o (yanlış anlama ama :S :( :D) daha adını koymadık ya neyciğim dicem sana? :D İstanbul hımmm Saat başı istanbula uçak var sıkıntı olmaz (izmir) Hangi ilçesindesin? ;) :))
- +1 yıl
dur dur ne oluyor diyosun ama Fatih te olduğunu söylüyosun :D ahaha :D istemem yan cebime koy gibi oldu :P nedne ne olacak ki :S tamam tipsizim :( AMA para bende ahaha :D
- +1 yıl
2 side yoktu bende ;) yırttık o zaman :D
O halde... Nereye çufçufluyoruz ;) :)) - +1 yıl
Nasıl yani? Öyle bir yer mi var? :O Benim niye haberim yok :S Dur bir saniye (yazıştığınız kişiye şuanda ulaşılamıyor Coğrafya hocasının kulağını çınlatıyor :D ahaha :D ) neresi burası? Saydırma motorunda bulamadım (saydırma motoru kulağını çınlattım ya o ) ahaha :D
- +1 yıl
Ben hep böyleyim ;) nereye çıkıyonuz anlamadım ki :S neyse Allah a emanet olun ne diyeyim canınız yazmak konuşmak isterseniz makara benim işim yazabilirsiniz oke ;) is terseniz yani zorlama yok bende ama mecbursunuz :O ahhaha :D
- +1 yıl
Evet Evet ALLAH ile işimiz ;) şeytan ile işimiz yok ALLAH korusun ;) :)) neden böyle şeysiniz siz ki :s? :(
- +1 yıl
Şey şey... ımmmm nasıl derler :S (DATLU diyeyim konu kapansın ) ahaha :D
- +1 yıl
Kısa kesiyosunuz Aydın havası oluyo :S ben konyalıyım kaşık havası yapalım yaa :( ahah :D
- +1 yıl
Yok Artık :O
Kes kız sen kes napim :S zaten ölmüşüm ben :'( senin bıçak darbenle hayatım son bulsun :S :( - +1 yıl
Breh breh ben senin yazını görmedim neden acaba :S
Kış ayındayız da ondan :D ahaha :D (günaydın) - +1 yıl
Kızmadınız demi :S (bu soğukta kızılmaz zaten dondum nan :S ) :) günaydın sakın ha şakadan takılıyorum soğukluk olsun istemem hani :(
- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılTek bir cümle ile açıklayayım sana olayı.
Sen 1 Tl verdiğin eşyaya mı daha çok önem verirsin, 100 tl verdiğin eşyaya mı?
Herhangi bişeyi alırken ne kadar zorlanırsan o kadar değerli olur senin için!
Genelde 'Ne kadar harcattırırsam o kadar değerli olurum' mantığı geçerlidir..014 Yorumla- +1 yıl
Yahu Arkadaşım çalgıcıya vereceğimiz parayı beraber tatile gidelim diyorum ama :S masraf yapmayacağız çalgıya salona vermeyeceğiz tatilde yiyeceğiz o parayı sen olayı anlamadın heralde :S @Sakaryalim sen yapma bari :( :))
- +1 yıl
Şimdi anlaşıldı senin derdin :)
Ama şu var. Her genç kız düğünün olmasını ister. Eğer olmazsa İçinde ukde kalır ve bunu senin önüne ömrün boyunca koyar... - +1 yıl
İyi de bende böyle yapacam illa demedim kim benim gibi düşünüyo dedim ;) gelinlik damatlık giyllecek zaten sadece şaşalı 10 binleri bulan kır düğünü parası verilmeyecek kabul eden var mı tatilde yiyelim dicem kabul ederse eyvallah etmezse zorla düğün istemiyorum ben deyip düğün yapmazsak haklı ama evet aynı fikirdeyim deyip sonradan da bir düğün yapmadın derse bana... DAYA YER :@ :'( :D :D
- +1 yıl
Hahahaha...
Süslü gösterişi seven, havalı kızı ve aileyi bulursan alırsın 3'ün 1'ini..
Mecburen yapmak zorunda kalacaksın dediklerini.
Ama gider sade, anlayışlı, seni gerçekten seven birini bulursan ona çuval da giydirsen onun gıkı çıkmaz.. :) - +1 yıl
3 in 1 ini svmem ben 2 si 1 arada favorim ;)
Sen ne diyon bu şişe diyelim ki SEN illa düğün mü diyosun yani? :O süslü püslü müyüm diyon :S - +1 yıl
Şişe değil bu işe :D
- +1 yıl
Benim süsle püsle işim olmaz
Herşey usulünce adabınca yapılır.
Elbette düğünüm olsun diye bakmam. Karşımdakinin maddiyatına bakarım.
Eğer imkanı yoksa giyerim bir beyaz elbise gider nikah dairesine evlenirim.
ama eğer imkanı varsa düğünüm olabilir. Çok şatafatlı olmasa bile düğünüm olsun isterim açıkcası... - +1 yıl
İşte bu orta yolda anlaşılacak yapıda insansın ;) Teşekkür ediyorum düşünceli olduğun için eşin olacak adama böyle yaklaşımda bulunacağın için ;)
Yahu özellikle yaz aylarında kır düğün salonları 10 bin TL leri buluyo 8 bin TL civarı zaten hava geç kararıyor saat 21.00 gibi başlıyor saat 10.30 gibi takı oluyor 45 dakika takı merasimi saat öyle böyle 23.30 oluyo bir yarım saat daha oyna zıpla hadi hayırlı işler gitti 8-10 bin TL yazık değilmi? kaç aylık asgari ücret ve ortada anıdan başka kocaman bir hiç... Daha ucuza maletmek lazım 8-10 bin değilde 3-5 bin TL lik salon vs kiralansa madem orta yolu bulacağız 3-5 bin TL likte balayına gideriz olur biter ;) - +1 yıl
Korkunç paralar oynuyor bu sektörde.. Parayı kırıyolar inanki. Yazık günah..
Bu arada güzel düşüncelerin için teşekkür ederim.
Lakin benim gibi kızlar böyle düşündüğümüz için değersiz , kolay elde edilebilir kategorisine koyulduğumuzdan bize rağbet yok. :) - +1 yıl
Siz kolay elde ediliyosunuz ha? :O kalp boş mu senin sakaryalı? :O inanmıyorum yaş 25-34 kategorisi seninle tanışmışlığım var iyi bir kızsın tanıdığım kadarıyla nasıl kimse yok anlamadım :S Şimdi ciddi ciddi soruyorum KALP boş mu? :O
Hadi ben erkeğim tipsizim ya da beceriksiz bulmadım bulamadım seni kimse görmedi mi acep? yoksa CADI mısın? :( :)) Yanlış anlama madem kalp boş valla tanımak isterim seni ama yanlış anlama beni... :S - +1 yıl
Kalbimin anahtarı şuanlık bende.. Kimseye vermedim..
Böyle işler nasip kısmet arkadaşım..
Her önüne gelene de vermiyoruz yani bide bu anahtarı :) - +1 yıl
Çok temiz düşünceli kızsın ;) eyvallah bende önüne gelenim tamam öyle olsun :S Yanlız ben sanal değilim cidden boş muhabbet te değilim Şerefsiz şerefsiz de değilim maalesef :S
Hani anahtarını teslim edeceğin kalitede birisi olduğumu düşünüyorum tabi ki hemne değil tanımak lazım tanışmak lazım kafa yapısı ne nedir ne değildir gibi? Pişman olmazsın ettirmem olursa olur olmazsa helallik ister giderim.. . - +1 yıl
Bu söylediklerini ben bilemem. Zira kendisi için kötü bişey söylemez!
- +1 yıl
Evet kimse yoğurdum ekşi demez :S yaşayıp görmek lazım demi? ;)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
Düğünün kadınların hayatında çok önemli bir yeri var. Küçücük çocukken bile perde tüllerinden duvak, evdeki yapma çiçeklerden gelin çiçeği yapıyoruz. Yani büyük hayaller hayatın en önemli günlerinden biri bizim için. Harcanacaksa harcanacak o para.:)
Ama ben hep bir nikahla sıyrılmayı düşünürüm bu işlerden. Çünkü oynamayı sevmem, kalabalığı sevmem. Benlik bir şey değil şu düğün işleri. :D03 Yorumla- +1 yıl
Bu kadar 360 derece dönülmez yaa :O :-) ilk başta düğün olacak diyeceksin sandım sonradan düğün istemem e gitti :D ahahaha :D sevdim seni ;) :D
Tabi ki bende karım olacak kadınım olacak eşimi beyaz gelinlikler icinde hayal ederim ve ölüm pahasına duvaklı olarak görmek isterim ;) :) - +1 yıl
1 saat te oynarız sonra da güzel bir balayı ;) EVET ise gir koluma ;) :) ♥ ahahaha :D
Nikah önemli düğün bana göre değil. dans eden saçmalık ortalıkta koşuşan bir kaç çocuk, gelini damada yakıştıramayan, damadı geline yakıştırmayan süreden oluşuyo. Düğün olmasada olur. Sadece gelin-damatın ailesi olsun yeter imza at çık. bitti bu kadar... Ama altınları ve paralarıda düşünmek lazım.. :D
11 Yorumla- +1 yıl
Evet Evet dedikten sonra elbette takı töreni oluyo... Yok takı takılmayacaktı :@ tabi ki takı hertürlü var ;) (Günaydın...)
Düğün kadin icin onemlidir. Cogu istemem dugun der ama ister aslinda. 1 yil onceden tutulan salonlar 10 binleri bulmaz ya biraz ufak biyer tutun. Tavsiyem nikah yapalim sonra bir eglenceye gidelim dusuncesini kafanizdan atin. Oyle daha pahaliya geliyor emin ol.
07 Yorumla- +1 yıl
Yok ben evlenmiyorum daha daa... Hani o kadar meşakat ve obi okadar da ücret :S mantığım almıyor tamam gelinlik damatlık giyilecek foto çekilsin evet evet bitti ne gerek var ALŞLASEN :S
- +1 yıl
yahu para sıkıntı değil o paraya düğün değil balayıda çatır çatır harcayalım sen ve ben sadece 2 miz gibi... ;)
- +1 yıl
O kadar çok değil bea :D Ya düğün ya balayı tarafını seç ya 2 saat oynayacağız evimize gideceğiz ya da evet evet takı töreni yapıp tatile gideceğiz hadi seç ;) :))
- +1 yıl
valla 7500 TL kır düğününe vereceğimize limit 7500 TL yurt dışı yeter heralde he? ;)
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Nikah yeter. O kadar para harcayana kadar tatilde ve ev icin kullanmak daha mantikli. Zaten sevmiyorum abartili isleri. Evleniyorsun da noluyor tek sen mi evleniyorsun sanki. Bana kalsa gelinlik bile giymeyecegim ama hadi neyse diyorum hayatimda bir kere giyecegim ona da cok para harcamam yine kiralamayi bile dusunuyorum. Ha maddi durumumuz kotu mu, degil ama ne gerek varrr millet oturdugu yerden mi topluyor o paralari al evinde kullan iste
07 Yorumla- +1 yıl
düğün zaten millet ıcın yapılan bısey.
ınsan neden başkalarını kendındn daha cok önemser?
elalem nedermıs dıyerek kendı harcamlarında kısan dugun yapanlar var. onun yerıne eşinle mis gibi balayına cık tatıl yap - +1 yıl
Her söylemine şapka çıkartıyorum sağol varol Cidden
Amaa... Sadece o gelinlik giyinmekli evleneceğim karım yapacağım kızı o gelinlikle görmeyi bende çok istiyorum arkadaş o kadar da olmasın artık :( sende giyin o kutsal giyisiyi ;) lütfen :S kiralanmamalı alınmalı cidden gerekirse evet evet densin o kıuyafet olsun çok hoş bişey gelinlik canımı veririm eşim olacak kızın gelinliğini giymesi için cidden çok önemsiyorum ben... - +1 yıl
Önemsemiyorum olur mu Allasen yaa :@olmaz giyeceksin o gelinkliği önemse daya yersin bak :@ :(
- +1 yıl
Tamam o zaman ;) barıştık :) ♥ ♡ ♥ :)
+1 yılmesele şu; evlendik biz bilin , el ele dolaşınca laf yapmayı, aynı eve girince ne b*k yediğimizi bilin, çocuk olunca laf yapmayın, o yüzden evleniyoruz. İnsan evlenmeden de sever ama düğünler eğlenceli olur. Çukka Çukka gece gerdek var diye kopuyon XD
00 YorumlaKismetse 1seneye bende evlenicem gorusum okadar parayi dugun icin harcamaktansa ya borca girmem para hazirsada onunla guzel bir balayi veya daha iyi esyalar kesinlikle. Bende dusunmuyorum dugun yapmayi 😊
03 Yorumla- +1 yıl
Peki sevgilin yani damat adayı bu işe ne diyor? ;)
- +1 yıl
Ortak kararınızsa SUPER ;) çiftler anlaşınca gerisine... Neyse boşver gerisini ;) Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin ;)
Takı olayı düğünde daha bir rövanşta olduğu için büyükler düğün der.
Lakin, çevresi çok olmayan insan için masraftan başka birşey değil.
Nikah yapıp sonrasında eğlenceli bir yemek vs daha mantıklı.03 Yorumla- +1 yıl
Yok takı o kadar çok etkikli olmuyor ne yani şimdi benim akrabam düğün yok oynamak yok diye benim evlilik günüme gelmeyecek mi? :O saçma düşünüyorsun :S hadi farketsin (ki bence farketmez) en fazla bin TL farketsin düğün kaçbin TL?
- +1 yıl
Valla o kadar gelen olmayabilir oama takı takacak olanların aşağı yukarı hepsi gelecek gelmeli diğer geri kalanı eğlenceye gelen ;) :)) ya da takarsa 5 TL 10 TL bilwemedin 20 TL takan grup :D
- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılDugun elaleme gosteris yapmak icin zaten. Nikahtan sonra anne baba birkac yakin akraba ve yakin arkadaslarla yapilacak kucuk bir kutlama ya da yemek yeterli olur. Ama gelinlikten asla vazgecmem o gelinlik giyilecek!
04 Yorumla- +1 yıl
Gelinlik tabi ki giyilecek ;) Sağol yaa çok iyisin gerçek msin bir tane bulabilsem senin gibi düşünen ;) :D :S :(
- +1 yıl
O kadar para harcayacagima gider adam gibi bir balayi yaparim diyorum ben :) Ayrica @xBerke gelinlik dumduz beyaz bir elbise de olabilir, her kadinin hayalidir sonucta gelinlik giymek.
- +1 yıl
Tabi ki benim bile hayalim gelinlikler içinde eşim olacak kadını görmek ;) :))
Ben nikahtan yanayım. hem gereksiz büyük bir harcama hemde daha önce bir evliliğim oldu ikincisi için vur patlasın çal oynasın pek istemiyorum. Gerek yok. Ancak evleneceğim insanada saygı gösteririm icab ederse
05 Yorumla- +1 yıl
Hayırdır ne zaman ayrıldın ne oldu :S yaş kaç blader senin?
- +1 yıl
hımm benim yaş 28 korkuyorum açıkçası evlenmekten ama bir o kadardan fazla da evlenmek istiyoruım :S
- +1 yıl
Ahaha peki öyle yaparım abi ;) :d :D
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Gelenler sosyetik tabaklarda iki lokma yiyecek diye ve üstelik düğünden sonra dedikodumuzu yaparak beğenmeyecekleri için, o parayla gider amerikada balayı yaparım. İnsanları memnun etmek mümkün değil, en azından kıyak bir tatil yaparım onun yerine
04 Yorumla- +1 yıl
Nikahı basmaya geliyorum müsait misin ;) :))
- +1 yıl
Yok artık :O şansıma küs :S zaten düğün istemeyenleri millet kapıyo anam :S :( biz armut tyopluyoz :'( ahaha :D Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin arkadaş ;)
Bazı yerlerde sade nikah kabul edilmez aileler mahalle baskısı vs ben düğün yaptım. ama büyük şehirlerde bu tarz konular çok önemsenmiyor ailelerde razıysa sade nikah daha mantıklı o parayı başka şeylere harcarsın
01 Yorumla- +1 yıl
Ankate katıldınız demi? ;) aynen yaa biz o 1 gecede verdiğimiz salon kır düğünü parasını aylarca çalışıyoruz yapmayın gözünüzü secveyim :S Niye Zurnacı doyurayım Allasen yahu :S
Allahtan bısey olmazsa maddiyat el verirse dugun dusunuyorum soyle esımı karsıma alıp doya doya oynmak herkes bızı ızlesın sahne bızım olsun ısterım, en azından beyazlar ıcınde doya doya seyrederım onu tabı nıkahta dınımıze uygun bıde ısın bu tarafı var
00 Yorumla
+1 yılklasik sokak düğünlerini ve apaçi müziklerini sevmem ama salonda üç beş tanıdıkla, güzel kaliteli müzik eşliğinde yemekli dans etmeli hoş bir kutlamaya hayır demem :D
09 Yorumla- +1 yıl
Kır düğünü istemezsen anlaştık seninle ;) :) ♥ ahahaha :D çok lüx e kaçmaya kızıyorum ben :S
- +1 yıl
lüks değil ya ama salonda olsa daha güzel olur işte
- +1 yıl
Seni değerlendirmeye alacağım ;) :) ♥ ahahaha :D
- +1 yıl
Biz sizi ararız ahahaha :D
- +1 yıl
çok komiksin ha ve ha. -,-
- +1 yıl
Evet öyleyim maalesef :( ama bir yerde bir yanlışlık yaptı heralde :S
O da SEN sin :S :D hahaha :D - +1 yıl
anlamadm ama güleym bari
- +1 yıl
Gülmedin :S bir yerde yanlış yaptım diyorum komiksin diye ezmişsin ya o yanlışta sensin diyorum :D (şaka kız günaydın ;)
- +1 yıl
-,-
Sizce nikahtan evet evet deyip masraftan kaçınmalı o parayla tatile ya da daha kaliteli eşyalar alınmalı;
Benim isteğim hacca olmazsa umreye gitmek yani sadece nikah yeterli05 Yorumla- +1 yıl
Neredesin sen :S gelsene bende diyorum ALLAH a ve Peyagamberimize evlendik ve huzurunuza geldik demek kadar güzel bişey var mı dua edip o yaşta oralara karı koca gitmek kadar güzel bişey var mı yaa ;) Süper düşünce ne güzel... Allah ım İnşallah senin gibi düşünen eş nasip eder ;)
- +1 yıl
Amin ecmain... Niyetim ktü değil mesaja gelir misiniz :S muhabbet sadece afedersiniz salça olmak ne bilim yani kötü niyet yok muhabbet etmek tanımak isterim sizi Rica etsenm? he ne dersiniz? :(
- +1 yıl
Peki siz kusura bakmayın Allah a emanet olun teklif var ısrar yok ;) iyi akşamlar ;)
yani istemeyen yapmasında.. sırf para içi diyorsan.. insanlar düğün yapma sebebi düğün parasını neredeyse ikiye katlayan geri kazanç sağlamaları :D bence bunu bir kere daha düşün dert paraysa :D
05 Yorumla- +1 yıl
Oyun oynayan para mı veriyo? :O nikahtan oluncada takı merasimi var ki ;)
- +1 yıl
Tabisi var ;) :) evlenirsek görürsün :P ahahaha :D
- +1 yıl
Evleniyo muyuz sen-ben_? :O hadi bakalım hayırlı bir kelime ;) :)) ahah :D (günaydın ;)
Düğün yapmak yerine nikahta `evet evet` deyip tatile gitmeyi ya da kaliteli mobilyalar almayı tercih ederim. Gereksiz bir israf bana göre. Gösteriş meraklıları içindir bence düğün.
07 Yorumla- +1 yıl
Alnından öpebilir miyim? gerçekten yaa bnmle aynı fikirde çok kız var burada ama reelde öyle olmuyo sen ciddi misin? :O
- +1 yıl
Geliyorum o zaman ;) :))
- +1 yıl
Çalışmalara başklarız ;) ne zaman hazır olursan o zaman EVVET der gideriz balayına ;) :D
- +1 yıl
Bu saate kadar beklemişiz bea sen istediğin kadar bekleriz sıkıntı yok ;) sen HE de yeter ;) :)) :D
Düğün çiftlerin evlendiğini duyurmak için yapılan birşey zaten aynı davetiyeyi nikah yapıp ver yine duyurmuş oluyorsun. Ama ben düğün olması gerektiğini düşünüyorum
013 Yorumla- +1 yıl
Peki neden? Düğün?
- +1 yıl
Neden? çünkü nikah sürse sürse 10 dakika sürer. Senelerce evlenebilmek için can atan, yapmadıkları kalmayan çiftler var. Senelerce evlenebilmeyi bekle 10 dakika da bitsin.. Düğünü minimuma da indirebilirsin ama hayatında kaç defa evleneceksin ki masrafını yap ki evliliğin düğünün de kıymetini bil
- +1 yıl
Masraf olacak tabi ama bedavadan orkestra yer parası vermec o nun yerine 15 günlük vietnam a tatile git balayı ;) o parayla ;) ya da dindar kişilik isen Umre ye gideriz yahu Allah ım Peygamberim evlendik sizi ziyarete geldik diye ;)
- +1 yıl
Evet aynen öyle kendimi düşünürüm hem oynamak kızlı-erkekli günah değil mi? :O Benim düşüncemde kız olsun tabi ki kafamızda uyuşsun bugün nikahı basarım haa :( ama sizin de dediğiniz gibi herkes burada NİKAH diyor reel de mümkünatı yok bırak düğünü illa kır düğünü olsun diye bastırıyor Lüx yer istiyorlar :S
- +1 yıl
yok şimdi şöyle bişey var aslında oynamak başlı başına bir günah çok incelersek nefes almak bile günah olacak :) Sende haklısın he ben oynamıyom mu bende oynuyorum buna izaha gerek yok :D biz düğün yapmayalım dedikte yaptık mı? kim oynamayalım dedi yaa :D ahahah :D
... Şaka bir tarafa Din kıl dan ince kılıçtan keskindir... Orasını karıştırmayalım da gerçekten 2-3 saatlik oyun için o kadar deli paralar stress e girmeler falan gerek yok bence gel beraber nereye istiyosan gidelim daha iyi ;) - +1 yıl
Sen illa düğün mü diyon :S kır düğünü deme bari de ucuza kapatalım :D
- +1 yıl
Wahh waahhh... Adama yazık olmuş :S :D :D kaç sene önce ki? ne kadara tutmuştu S
- +1 yıl
hımmm o zaman iyiymiş ;) ortaksa masraflar oke ;)
hısım akraba düğün sayesınde buluşuyo evlendiğini duyuruyosun helalini herkez bılıp gorcek.. düğün yapmazssan damadı kımse bılmezse arkandakı dedikoduları.. evlendiğini duyurmak da guzel bişey düğün lazım gele =)
03 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Eksik olsun yaa onlarda :S 10bin TL şaşa lı düğün yapacağım gelecekler diye yapmazsam 2 bin eksik olur en fazla 8 bin yşine Zarar :S Ki inan fark olmaz o kadar...
+1 yılAsdfhj hunharca dans edicem :) saka saka:) her türlü düğün olmalı çünkü ilerde çocuklarımıza anlatabileceğimiz güzel bir anı olmuş olur. Hemde düğünler çok eğlenceli. Kına gecesi falan çok ekşınlı yaa:) 4 tane nedimem olucak asdghj;))
05 Yorumla- +1 yıl
Siz bizim nikahlaştıramadıklarımızdanmısınız? :S :D
- +1 yıl
Asdfghjk:))
- +1 yıl
Yok dilitutulanlardansınız :D ahaha :D
- +1 yıl
Asdgjk iyiydi bu:)
- +1 yıl
Kötü olan neydi :S tipsizim o mu? :O :'( ahaha :D
+1 yılBence sade nikah. Çünkü düğün tamamen amelelik, milleti eğlendirmek için onca masrafa gireceksin falan fistan. Yorgunluk da cabası. Aile arasında evde sade bir nikah olay bitmiştir
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle BENDENSİN ahbap ;)
+1 yıldüğünlerden küçüklüğümden beri nefret etmişimdir, ama bence her kız o iki saatlik eğlenceyi tatmalı diye düşünüyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Gelinlik elbette ama düğün saçma hele hele lüx bir düğün çöpe atılacak para :S
+1 yılya asıl nikahta 5 dakika için yapılan masraf saçmalık.
Düğün olacak Allahın izni ile düğün olmalı. O düğün buraya gelecek :D013 Yorumla- +1 yıl
Olmadı sizinle çalışamayız biz :S :( ahaha :D oysaki çok sevmiştim :'( ahahahaaaaa :D
- +1 yıl
tüh kabul edersin sanmıştım :( ahahahaha
- +1 yıl
Hadi be :S @sabırsızinsan sen misin ben mi? :( ben sabırsızım işte :( hemen olmaz dedim :'( Tülaaaayyyyy bırakma beni tüüüülllllaaaayyy :D ahaha :D
- +1 yıl
Düğün yoksa evlilik yooooook :D
- +1 yıl
Yapma bea :S Yaçok seversen beni :))
- +1 yıl
olmaz o düğün yapılacakkkkk :D
- +1 yıl
Allah kahretmesin seni emi? :@ tamam gel anlaşırız ;) neredesin sen zil (li) siz :D
- +1 yıl
havuz başı isterim :D
- +1 yıl
:'( bana ne olsun istiyon sen :( ahah :D
- +1 yıl
kız almak kolay değil :D
- +1 yıl
Battı balık yan gider inat değil mi nan ne istiyosan evet anasını satim yaa gemileri yaktım neredesin sen :@ :D
- +1 yıl
ahaha İstanbuldayım ben :D İşte erkekler böyle yola getiriliyor :D
- +1 yıl
Yapma bea :S izmirdeyim 2 saatlik uçak mesafesi gerçi ;) :)) gel kollarımı açtım :)) yol a girdik ama ya b. ku yicem ya da seni :P ahaha :D
+1 yılBana kalırsa nikah. O kadar para harcamaya gerek yok. Şayet maddi destek olan birileri varsa düğün tabiiki :)
03 Yorumla- +1 yıl
Aynen... ;) hemfikliriz ;)
- +1 yıl
:) bence mantıklısi bu. Imza sonrası evliliğimin tadını çıkarmayı planlıyorum, g*tumdeki borçların faizini değil.
- +1 yıl
Wuhuuu... hemde açık sözlüyüz ;) :)) Super yaa :D
Düğün, düğün dediğin huzurlu olmalı ama kapalı salonlarda ışıklar altında şakkkıdı müzikli değil, sade olmalı.
06 Yorumla- +1 yıl
@bennaptım sen naptın? Ne güzel ne güzel ;) :))
- +1 yıl
Yoo... ben hep böyleyim ki ;) :)) herkesle diyaloğumu mu okudun sen aaa ne ayıp :@ :D
- +1 yıl
nasıl yani :S
- +1 yıl
Ben gazoz içiyorum beni çok çarpar :S :D :D
Nikah çünkü düğünleri sevmem. Çok sıkıcı ve boşa masraf. Oynamayı da sevmem. Herkesin gözü üstümde olsun da istemem.
11 Yorumla- +1 yıl
Sen ciddi misin_? :O yaş kaç senin?
+1 yılDaha dün gece konuştuk bnu bnim hatunla oda düğün olsun dio eyvallah gönlü kırılmasn dye yaprm fkat hicc gerek yok benim cinsel hayatım legal olcak dye milleti nye eglndrym balayına antalyaya gideceğime yurtdışına gderm düğün salonuna verecegm parayla ki kır düğünü 10 bin demissinz ankarada 17 bin dediler istanbulu sormadm ble hngi şehirdesn blmyrm ama bnce nikah en iyisi gelmek isteyen gelir
00 YorumlaO düğün olacak tüm millet gelecek halay çekicez o kadar :)) ben 15 dk evet demek için mi o gelinliği giyicem ne öyle 2. Evliliğini yapıyomuş gibi
05 Yorumla- +1 yıl
Aman ALLAH ım bu ne serzeniş bu ne haykırış... Korktum resmen :( Ama ama ama... :( Ben şey demiştim yaa :S eyvallah pes bişey daha dersem daya yerim kesin :'( :D Bari kır düğünü ve / veya Lüx bir yer isteme bea :S ;) :)) (Günaydın...)
- +1 yıl
Hadi yaa... Ne kadar fiyatları :O?
- +1 yıl
Öğrensene düğünümüzü orada yaarız ;) ahah :D
Aşk İlişkileri konusunda 449 cevap paylaştı. Küçük bir kokteyl ve nikah. Sonrasında da eğlence.
Öyle büyük bütçeli şeyler de olmamalı. Ben de parayı balayında yeme taraftarıyım. :305 Yorumla- +1 yıl
Bu bu buuu... ;) Aynen öyle... ;) Şimdi sanaldan böyle dersin ama reelde düğün der tutturursun yaa :S öyle oluyo genelde :(
- +1 yıl
Ben böyle düşünen birini bulabilecek miyim ki :( :S
- +1 yıl
Ummak iyi bişey ya bulmak? :O
Bulmak paha biçilemez ;) :))
tabii ki düğün ailem ister bir defa özenirler ilk çocuğum ben ama düğün kısmında salonmuş kırmış bana farketmez
05 Yorumla- +1 yıl
Kendi çapınızda olsa? ;) madem eğlence :D
- +1 yıl
Akrabalarla birlikte çok uzağa gerek yok ;) :))
- +1 yıl
İlla düğün... Peki... :S Siz bizim nikahlaştıramadıklarımızdansınız :S :D :D
millete bir gün yedireceğine bir yıl kendine yersin. tabii ki çiçeği atıp kaçmak. hep derim yine diyorum. hristiyanlar en doğrusunu yapıyor.
03 Yorumla- +1 yıl
Hristiyanları salla bize ne onlardan biz kendimize bakalım gelinliğini - damatlığını giyin foto çekil evet evet de takılar takılsın sonra yine eğleneceksen evinde ufak çaplı yakın akrabalara yemek vs ver az oyna oh mis sonra madem düğün yapmadık o parayla tatile gideceğiz de ve git yurt dışına ;)
- +1 yıl
evet. milletin saçma saçma takıntısı var bir kere evleneceğim onu da mı yapmayayım diyor düşünemiyor ki kendi ihtiyacından kısmak zorunda kalacak ileride. tamamen sürü psikolojisi. toplum içinde bu fikrini söyle sonra kadınlara bak nasıl tepkiler alıyorsun :) aaayyyy öyle şey mi olur ahmet sen ne diyosun allah aşkına!!!
- +1 yıl
Bana laf soktun ama :S :( :D adım ahmet bilinçli mi yaptın bilmiyorum ahaha :D
Kesinlikle haklısın Sanki bir yanı eksik kalacak hani desem ki GELİNLİK giymeyeceksin o zaman ben bile kendimi suçlarım gelinlik damatklık giyilecek sadece o 3-4 saatlik saçma sapan oynamalara milyarlarca lira verilmeyecek ;) Benim kafadasın cidden yazdığın gibi düşünüyorsan helal olsun ;)
+1 yıldüğün olcak tabikide önce söz sonra nikah sonra nişan sonra kına sonra düğün sonrada balayı o kadar :D
05 Yorumla- +1 yıl
Maşallah maşallah... Hepsinden isterim diyosun ;) ne gerek var ki :O :'( bari olacak çok lüx isteme param yok la benim keşke ölsem mi :S :D
- +1 yıl
bizim burada öyle yapılıyor kız istemek öyle kolaymı biriktir paranı en kral düğünü yap alcagın kıza hayatında kaç defa evleneceksin :D
- +1 yıl
Yahu para söz konusu değil...
O parayı çalgı çengi kır düğünü vs. vereceğine evet evet de takılar takılsın kendi çapında eğlen sonra hooppp... O parayla kaliteli yurt dışında balayı yap ;) ben masraftan kaçmıyorum ki :O oparayı diyorum BAL ayında harcayalım ;) - +1 yıl
o zaman fazlasdan biriktir o dediğinide yap :D ama evde takı nedir ya o kdar azmı kişi gelcek ya da bizim sülale kalabalık o yüzdeen
- +1 yıl
Püfff... İlla düğün diyon yahu :@ tamam pes düğün de olacak kına da ama balayı yok paramız olunca ;) tamam? :))
Bana kalsa aileler arası nikah ama :) her kız ister şimdi gelinlik giyip o heyecanı yaşamak, ayrıca düğün yapmak dinimiz açısından doğru bir şey değildir.
03 Yorumla- +1 yıl
Gelnlik tabi giyilecek saçmalamayalım lütfen sadce salon ya da kır düğünü denen saçma sapan verilen paralar hacım o 10 binleri bulan bir kaç saatlik gidecek olan parayı daha iyi yerde harcayabiliriz diyorum tatil gibi falan filan... ;)
- +1 yıl
gelinlik giyilir tabi
- +1 yıl
@yaramaz_qızz anladın sen beni demi? ;)
+1 yılTek taraflı karar verilmez gerçi ama sade bir nikah yeterlidir bence millete gösteriş yapmaya gerek yok ona harcıcağım parayı balayına harcarım eve harcarım :)
01 Yorumla- +1 yıl
Alnından öpebilir miyim ;) :S :) (masumane mecazi anlamda yanlış anlama :) ) senin gibi düşünen istiyorum ama gerçekte hayalsimniz sen ciddi olamazsın ciddi misin? :O :S
Düğünleri fazla sıkıcı buluyorum. Nikah ve ardından yakın arkadaşlarla bir eğlenceye gitmek en iyisi bence.
03 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle sonrasında da bir güzel balayı patlattık mı ;)
- +1 yıl
Kabul ediyosun ha ;) E ne duruyorsun ;)
+1 yılO kadar atraksiyona gerek duymuyorum ama ailem ve eş adayım istiyorsa olur tabi 😁😁
011 Yorumla- +1 yıl
Wuhuu... İşte buuu... ;) @diplomaligelinadayi diplomanı al gel ;) :D ahaha :D Söz düğün salonu ya da kır düğününe vereceğimiz parayı senin istediğin şekilde değerlendireceğiz ister tatil ister takı ister eşya ;) :)) (günaydın :) )
- +1 yıl
hahah :D günaydın
- +1 yıl
Geliyon mu? :O ;) :)) ne diploması var sende? (Gerçi okuma yazma öğrendiysen yeter :P ahaha :D )
- +1 yıl
hahah
- +1 yıl
llah hep güldürsün emi seni ;) benim diplomam yok ama :S 2015 yaz ayında mezun oluyorum o zaman olacak diplomam :'( :))
- +1 yıl
ben daha ygsye hazırlanıyorum :D:D
- +1 yıl
Aaaa... Konuştuuu :D Yaş 18 yolun çeyreği yani? :S :D :D Lise diploman var ama :( benim oda (var artık yaa :D ) bu sene AÖF okuyorum son senem biterse lisans mezunu olucam ;)
- +1 yıl
mm ne güzel
- +1 yıl
Sen 18 mi? ;) :)) az konuşuyon sen yaa abisi :D
- +1 yıl
aynen abi 18 :D
- +1 yıl
10 yaş var tamı tamına amca de bana :D :D
+1 yılGuzel bir balayi uapmak varken 1 gecelik eglence bana mantikli gelmedi
03 Yorumla- +1 yıl
Emin misin? Sonra yarın DÜĞÜN diye hemcinsimin kafasını ütüleme? :S
- +1 yıl
Hayr ben sahsen esimle bas basa balayi yapmayi tercih ederim
- +1 yıl
Evet en iyisi ;) :))
+1 yılabi bir kız seni severse ne düğün ister nede başka bişey
Evlilik için 3 şey yeter
1. Belini doğrultacak birkaç lokma,
2. Vücûdunu soğuk ve sıcaktan koruyacak bir hırka,
3. Başını sokacak bir yuva.
Gerisi seninle evleneceğinin arasında ;)00 Yorumla
+1 yılnefret ederim düğünlerden acaba diyom evlenirsem kendi düğünüme gider miyim :D :D :D :D ama nikah yapıp o geri kalan parayla yurtdışına çıkmayı tercih ederim balayına.
01 Yorumla- +1 yıl
nı fikirdeyiz bak sorumun kendisi yani ;) teşekkürler ;)
- Aşk İlişkileri konusunda 433 cevap paylaştı.
+1 yılNikah nişan düğün tatlı kına şu bu hepsi olacak. Masraftan hiçbir şekilde kaçınmam. Hayatımı birleştireceğim kadının ve benim en mutlu günlerim. Neden eksik birşeyler olsun ki? :)
02 Yorumla- +1 yıl
Bızımla değilsin :S :D
- +1 yıl
:) :) :)
- Aşk İlişkileri konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce gerdek. Sonra düğün, nikah, nişan ve son olara da söz yapın.
03 Yorumla- +1 yıl
Kafan güzelmiş güle güle kullan kardeş ;) ahah :D Sonra da istemeye gider en sonundfa da flörtleşiriz ;) :D
- +1 yıl
En sonu ayrılık.
- +1 yıl
Deme be :( :S
Oldu mu şimdi :@ :(
Düğün olsun diyen erkekler çoğunlukta eee paracıklar onlardan Çıktığı için...
03 Yorumla- +1 yıl
https://m.youtube.com/watch?v=OqpKiXUQBsg Pinhani - Düğün
- +1 yıl
Sayın @Penyez34 hanfendi para çıkmayacak olay şu o düğün kır düğünü var ya 10 bin TL leri bulan onu oraya vermeyeceğiz tatilde yicez güzel bir şekilde ;) o paradan kaçan yok kına gecesi olsun ertesi gün evet evet sonra balayında 2 hafta 10 bin TL ye paşalar gibi artar bile para...
Bence şık bir dugun sonrasinda fransaya balayi cok iyi cokta guzel olur
01 Yorumla- +1 yıl
Bihter adında kız olsun milyarlar feda olsun ;) :))
Yoıksa çok şey istiyosun derdim haa :D bihter ismi çok hoş yaa inşallah adın bihter dir :S ;)
düğün olmazsa olur mu ya her genç kızın hayalidir şanlı bir düğün
09 Yorumla- +1 yıl
Her genç kızın hayali GELİNLİK diye biliyordum ama... :S evlensek kendi çapımızda eğlensek sonra balayına tatile gitsek kaliteli bir yere zurnacıya vereceğimiz para yerine ;) he olmaz mı? :S
- +1 yıl
Çok görmüyorum canım yaa :S Davul zurna iste ama lüxe kaçma :S
- +1 yıl
O zaman anlaştık buyur gel :P :))
- +1 yıl
Hımm... Tüh geç kaldık :'( ahaha :D Allah hayırlısıyla tamamını edirsin ;)
- +1 yıl
Yok yaa :O parası mı yok acaba? :S
fark etmez ya. ya nikah ya düğün gelinlik giyiyim yeter bana :D
01 Yorumla- +1 yıl
Wuhuuu... Sen CAN sın yaa hatta Canan ;) ))
Dugunlerden nefret ediyorum sahsen nikah daha iyi tabi sonrasinda balayi icin masraftan kacinmamak sartiyla :)
12 Yorumla- +1 yıl
Evet... ;) Zaten bu ;) Masraftan kaçınmamak şartıyla derken 5 bin ila 10. bin TL arası düğün salonu kır düğününe veriliyo para o kadar bütçe ;) yani salona verileceğine balayına ;) Okey diyosan görüşmelere başladığımızı BORSA ya bildirelim ;) :)) ahaha :D (Günaydın ;) )
+1 yılkız gelinlik oglan damatlık giysin konsoloslukta evlensin dugun masrafı yerine italya veya parise gidelim
05 Yorumla- +1 yıl
Wuhuuu... Can sın kız sen işte buu... ;) :))
- +1 yıl
ciddiyim valla bole dusunuom akrabalarımın bazılarıyla senelerdir görusmem şimdi bu saatten sonra dugunume gelseler ne gelmeseler ne il gördülüğe...
- +1 yıl
Gelsene sen şöyle ;) :D :D
- +1 yıl
yok birader sen başkasını bul Allah iyileriyle karşılaştırsın
- +1 yıl
Evet abi sağol ;) :D ahaha :D
cogu ciftler dugune harcadiklari para yuzunden bir balayina cikamiyor. ben olsam nikahtan sonra bir yemek verirdim aile icinde ve ordan dogru tatil turuna
05 Yorumla- +1 yıl
Sen ciddi misin? :O yani böyle düşündüğüne pek inanasım gelmedi özür dileyerek söylüyorum çünkü illa o düğün olacak modunda oluyor kızlar :S
- +1 yıl
Helal olsun valla ;) @ipsizkız sın falan ama kadfının dibisin ;) :))
- +1 yıl
Ricalardasınız.. ;)
+1 yılTabiki düğün tabi şehirde yaşayanlar kır için bile para veriyor. Köyde ne güzel kırlar var bedava :)
05 Yorumla- +1 yıl
Köyde tarklada yapalım oke ;) :D
- +1 yıl
Köyde düğün görmedin herhalde. Alaycı çocuk.
- +1 yıl
Bizim köyde dana kesşiiyorlar 4 gün falan düğün sürüyo kollar dolu bilezik wuhuuu... ondan dolayıdır ki ben caydım diyebilirim :( :'( ahaha :D
- +1 yıl
Daha istiyon padişahlar 40 gün 40 gece yaparmış :) köyün neresi
- +1 yıl
Mesaja bak :D
Nikahın arkasından küçük bir yemek verilebilir, kendi fikrim bu şekilde.
016 Yorumla- +1 yıl
tabi canım baş başa yemek yeriz ;) ahaha :D (şakaydı bu evet bende öyle diyorum işte ama iş gerçek hayata gelince ille de düğün diye tutturuyor özellikle kızlar :S )
- +1 yıl
Düğün diye tutturmayanlardansınız demi sayın @ziyanıyok ;)
- +1 yıl
olmasın @ziyanıyok diyosunuz ;) :)) çok iyi yaa reelde de sizin gibi düşünenlerden karşıma çıkarsın Rabbim bana :S
- +1 yıl
Yoksa çıktı da ben mi görmüyorum :(
- +1 yıl
Teyzen kim senin? :O seni bana mı bulcak ;) :)) (şaka bir yana nasip ise neden olmasın ki Allah yazdıysa ne sen kaçabilirsin bne ben ;) :) ))
- +1 yıl
Ahaha :D olsun ama söçylediklerim yalan mı? ;) :O :)) hem neden olmasın ki? yoksa biz kardeş miyiz? :/
- +1 yıl
Ooo... :( üzüldüm şimdi :S o kadar mı tipsizim :( :)
Benim düğün olmuştu ama ablamın nikah olmuştu çok da güzel olmuştu.
03 Yorumla- +1 yıl
Hangisi çok güzel olmuştu düğün mü nikah mı? Senin düşünce ne? ;)
- +1 yıl
Sence nikah diyosun ;) Ok. ;) doğru yolu buldun sende :P :))
O kadar para verilmemeli düğün için. Eşya veya daha fazla takı alınmalı.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle hacı yaa :S Eşya alsan senelerce kullanacaksın sağlam bişey alsan takı vs alsan her zaman para bir ev araba almaya kalksan hazır para tatile gitsen hiç olmazsa hava değişikliği süper olur ama düğün olunca millete para yediriyorsun sonra elinde hava civa :S
+1 yılValla planımda nikah yapmak nikahın ardından ıkı aılenın yakın çevresine bir yemekli akşam eğlencesi var :)
05 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel... Misss :))
- +1 yıl
Bana takacağı para 50 tl olan aileye 4 kısı 100 tl yemek ve dugun masrafı mı yapacam :) düğün olarakta plan yapsam 1000 kişiden aşşağı kurtaramam mekanı :) 25-30 bin sadece dugune masraf yapamam bir kültür merkezinin tiyatro salonunda falan nikahı yaparım fuaye alanında bir ufak pasta ikramı icecek ikramı yeter akşamda 100-150 kısı yakın çevre aile eğlence yaparım
- +1 yıl
Aynen öyle ;) bu arada evlilik yakın heralde ;) :))
- +1 yıl
yok hayır uzak daha aday bile yok hocam sadece planım hazır :)
- +1 yıl
ahahah :D o da iyi :d ahahaha :D
Kafan güzelmiş güle güle kullan ahahahahhahahahaha :D
Aşk İlişkileri konusunda 727 cevap paylaştı. Nikah yeterli. Düğün parasıylada yurt dışına balayına gideriz.
03 Yorumla- +1 yıl
Wuhhuuuuu... Gir koluma bebek ;) :D (günaydın...)
- +1 yıl
Dondum kız dışarıda seni bekleuye bekleye neredesin :S
Cıks düğün isterim :D:D:D kız evi naz evi benle evlenmek istiyosa yapıcak:D:D
06 Yorumla- +1 yıl
Tamam PES ama çok lüx isteme :S çok para verecğimizie tatile balayı yaparız zaten çok şeysin nasıl desem @Nemsi şeysi sin :D
- +1 yıl
Ne bilim neyin @Nemsi siysen :D :D (nemsi nickin dikkatimi çekti hep te ona takıldım ;) :)) )
- +1 yıl
Adın mı nemsi senin adını merak ettim he :S :))
+1 yılDugun yapmamistim
Sadece nikah ve kina gecesi olmustu
Dugune harcanak paraya neler yapilir07 Yorumla- +1 yıl
Durum müsait değilse en azından eşin ya da ailesi borca girmeyip sıkıntı yaşamadı ;) düğün yapıp yıllarca borç sıkıntısı çekmek ne derece doğru? :S
Ki para varsa bile düğün yapma tatile git o 3-4 saatlik telaşa değer mi milyarları vermek? :O - +1 yıl
Durumlari yeterliydi guvenmeyen evlenmesin
Bn dugun sevmiyorum
Oynayip ziplamayi falan - +1 yıl
Güvenmeyen evlenmesin derken?
- +1 yıl
Kendine guvenmeyen evlenmesin yani
Simdi kiz istemeyebilir o ayri durum
Ama hakki olupra yapilmamasi cok baska - +1 yıl
Tamam da ya kız kır düğünü deyip tutturursa ne yani normal salonda ya da dışarıda yapılmayacak illa kır düğünü mü olacak? :O anlayışsız kişiyide istemem hani tamam düğün olacak ama çok çok pahalı kır düğünü isterim vs de demesin mesela yazık değil mi asgari ücretin 900 TL bile olmadığı memlekette 10 binleri bulan kır düğünleri kiralamak_ ? O zaman madem düğün olacak erkek eyvallah der ama olduğu kadarıyla bütçe bütçe bütçe... Anlatabildim mi?
- +1 yıl
Abartsin dmedim norml 10 binlik bir dugun bile cok 3 5 lik biseyse niye olmasin hklari bu onlarin
- +1 yıl
Oke o zaman sıkıntı yok ;)
evlenicek olsam nikah kafi lakin bir kız için önemli bir yeri var hayatında hayallerini elinden almamak için katlanırdım
00 Yorumladurumlara bağlı gönlüm kır düğünü istiyo ama durumlar müsait değilse nikahta olur tabiki :)
07 Yorumla- +1 yıl
Durum var diyelim kır düğünü mü yurt dışında 15 günlük tatil mi ;)
- +1 yıl
2 şık var para o kadar arkadaş... ben mesela kır düğününe vereceğim parayşla yurt dışında güzel bir tatil yapmayı düşünürüm mesela ;) abartmayın yurt dışı tatilini isterseniz :S
- +1 yıl
Tamam kır düğünü senden tatil benden ;) anlaştık mı?
Ya da kır düğünü benden yurt dışı tatili SENDEN? hangisini Yersen ;) :D - +1 yıl
anlaştık o zman ;) görüşmelere başladığımızı borsaya bildirek mi? :O :d :D
+1 yılNikah olsun yeter bu zamanda düğün sıkıntılı iş :))
032 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle ;) bendensin :))
- +1 yıl
He valla :))
- +1 yıl
Nickinle ters düştün haylci değilsin GERÇEKÇİ sin ;) :))
- +1 yıl
Hay ben o nickin ya salladım bisürü şey denedim olmadı hayalci yazdım yani rastgele oda oluverdi lee şimdi ne desem hayal kuruyom sanıyorlar :)))
- +1 yıl
Ahahah :D sen gerçekçisin kız ;) sıkıntı yok ;)
- +1 yıl
ayrıca güzel de nickin sıkıntı yok ;)
- +1 yıl
Dimi ama :))
- +1 yıl
Dii :D :D
- +1 yıl
Deli :))
- +1 yıl
Efendim hayalim ;) :))
- +1 yıl
:))) )
- +1 yıl
Gülmek çok yakışıyo sana ;) ah bide konuşabilsen :'( :S :))
- +1 yıl
Teşekkür ederim :D
- +1 yıl
aaa... Konuştu yes yes yeeeeessss... ;) işte buuu buda GOL oldu :D
- +1 yıl
Konuşuk ediyik ya daa sabah beri :))
- +1 yıl
bir daha konuş bakiim :D EGE li misin kız sen :O :D
- +1 yıl
😊😊😊
- +1 yıl
EiG seçim mi seni? ;-) Ama egeli misin dedim sana :S
- +1 yıl
Yok len ne egesi koca gonyalıyım ben 😄
- +1 yıl
Yok azrtık :O bende Gonyalıyım neresinden kız bizim köylü :O ;) :))
- +1 yıl
Valla tam içinden 😊
- +1 yıl
Ben Beyşehir üzümlü lüyüm :) evlisin? Çoluk çocuk? ;)
- +1 yıl
Yok artık bende beyşehirliyim :))
- +1 yıl
hangi köyden :O
- +1 yıl
Yeni doğan kasabasından :)
- +1 yıl
Heralde bir 60 kılometre falan vardır sizin köyle bizim köy arası (Üzümlü- Yeni Doğan) arası ;)
Çünkü
Üzümlü- Beyşehir arası 30 kilometre ;) - +1 yıl
Haritadan baktım da ona göre konuşuyom ;) :))
- +1 yıl
Çok iyiyâaa :))
- +1 yıl
tabi iyi hemşo ;) evlisin heralde sizin köyden mi ;) yoksa bizim köyden mi? :O ahaha :D
- +1 yıl
Bizim köyden evliyim yeni doğanlı yani. dur sana kısa bir özet geçeyim köylüm.15 yıllık evliyim 3 oğlum 3 kızım var en büyüğüm beyşehir imamatip lisesinde okuyor şu an en küçük de bir yaşında. ortadakilerde ikişer yaş arayla :)))))) kısa ve öz
- +1 yıl
Yok artık :O 15 yıllık evli ve liseye giden çocuk var :O
Yaş kaç senin? 40 var o zaman ;-) ama profil resminttaş catlasin olmazda olsun 30 diyor :( :) - +1 yıl
Yok be ne 40 kı ben 33 çe yeni girdim yılbaşı gecesi:)) evet onbeş yıllık evliyim 18 de anne oldum oğlum 15 yaşında hesapla çıkar yaş ortaya :))
+1 yılya düğün başkalarını eglendirmek için onun yerine balayına giderim dügün parsını orda yerim kendim eglenirim:D
04 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle ;) aklın yolu bir neredesin sen ay yüzlüm ;) :D :D
- +1 yıl
:)) ya öyle ama davetiye felan yok altın takcaklar felan basit şeyler ben eşimle yuva kuruyorum baskasının destegine ihtiyacım yok hepsi onlaın olsun ben esimle mutlu olayım da
- +1 yıl
Nerdesin diyorum sanaaaa :@ :(
- +1 yıl
g. antep
İkisi de olacak. Bir kere evleniyorum parasını mı düşüncem
07 Yorumla- +1 yıl
Iyi de o zaman sen zengin koca bul :S :)
- +1 yıl
Orta yollu olsun. . . DIYOSUN? ;):) peki o zaman kabul ettim ;)
- +1 yıl
Allah gönlünce birini hayirlisiyla nasip etsin o zaman ;):) ♥
- +1 yıl
Bende teşekkür ederim ;) sizi ve beni karşılıklı 2 teşekkür ile ugurluyoruz :) ahahaha :D
- Devamını Gör (34)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat