Çoğu insan evlenince özgürlüğünü kaybettiğini düşünür, bu yüzden çoğu insan evliliğe sıcak bakmıyor. Sizce evlilik demek kısıtlı bir hayat demek midir?

Çoğu insan evlenince özgürlüğünü kaybettiğini düşünür, bu yüzden çoğu insan evliliğe sıcak bakmıyor. Sizce evlilik demek kısıtlı bir hayat demek midir?
Aslına bakarsan evlilik kendine "eş" gördüğün biriyle dertleri, sevinçleri, bedenini ve umutlarını paylaşmaktır. Bir evlilik cehennem iken bir evlilik cennet olabilir. Bu da evliliği bir kalıba indirmek için oldukça saçma bir hareket. Evlilik çok boyutlu bir matematiğin sonucudur. Seks, ailelerinin ve çevrenin kültürü, ailenin kadınları, ailenin o kadınlara nasıl baktığı ya da evlendiğin kişinin psikolojik olarak ne kadar sağlıklı olduğu hepsi çok önemlidir... Eğer modern, sağlıklı, kadına değer veren ve güvenen bir aileden geliyorsa yüksek olasılıkla o adam yine kadına annesi gibi değer verip, onun hayatına karışmayacaktır... Evrensel dünyaya ayak uyduran, kendi işini gören yani yetişkin olmuş sağlıklı bir erkek asla evliliği zindana çevirmez kolay kolay.
Bu yüzden kültür ve algılar seksten bile daha önemlidir.
Ama bazı insanlar kendini o kadar saklıyor ki, aynı evi paylaşınca anlıyorsun.
Evlilik, kısıtlanmak değildir. Zira toplumun çoğu her gün başka bir karşı cinsiyle sevişip, her gece farklı barda pavyonda feneri söndürmüyor.
Evliliğin kısıtlama ayrıntısı şu, sırf toplumsal normlar öyle dayatıyor diye tanımadığın insanla apar topar evlenir, evlendikten sonra tanımaya çalışır ve karakterinin sana uygun olmadığını fark ettiğinde, yine toplumsal normlar gereği boşanamama/ayrılamama baskısıdır kısıtlanmak.
İcabında Türk toplumunda 2 sene birlikte yaşayıp sonrasında evlenilmiyor. 2 ay pastane köşelerinde kasıntı sohbetle tanıyıp, apar topar evleniyorsun. Haliyle birbirini tanıma şansın yok. Hal böyleyken bu ülkede evlilik, kısıtlanmaktır.
Çok güzel açıklama, üstüne söylenecek söz yok.
Cevap
11Cevap
Evlilik kısıtlanmaktır evet çünkü bireye çokça sorumluluk yükler canının istediğini değil eşinin istediğini yaparsın
O zamam bir olmamış oluyoruz, evlilik birlik demektir.
Bir de olsan kısıtlama olacaktır
Hayır tabi ki de seven insan hiç bir şekilde kısıtlamaz.. güvenir eşine.. zaten iki taraf da birbirini bildiği sınırı bildiği sürece sorun olmaz
Günümüze bakacak olursak, evlilik kısıtlamadır. Geçmişte her şeye sabreden sevgi saygıyla yürüyen ilişkiler günümüzde göstermelik duruma geldi, çevremde görüyorum el alem neder diye lüks şekilde evleniyorlar 1 sene sonra boşanma arifesine giriş.
El alem veriyor sanki rızkımızı, önce zihniyetlerimizi değiştirmemiz gerekiyor.
``Zihinler değişmeli`` Bu dediğin Türk Devletinde gerçekleşse tekrardan neleri ele geçirir güzelleştiriz de yerel seçimlerin takım tutar gibi parti tutma havasına dönmüş ülkede bu mümkün mü? Herkes yaşama şeklinde hürdür ancak maymun gibi soyunanlar inek gibi yaşayanlar vs oldukça işimiz zor. Sorarım sonra 1 saat kitap okumayı boş görüp 3 saat dizi izleyenler :)))))
Kelimesi kelimesine doğru, o yüzden bir şey diyemiyorum. 😀
Karşı cins konusunda ve ya eve gelme saatleri dışında çokta kısıtlama sayılmıyor. Bu kişiye de bağlı bir şey ama. Benim bakış açım öyle diye herkes öyle olacak diye bir şey yok. İşte duyuyorum bazen sevdiği etkinlikleri yapmasına izin vermeyen eşler var. Bunlar yanlış şeyler
Evet, o yüzden evlilikten korkma sebeplerimden biri. Özgürlüğüme düşkün biriyim ve kısıtlanmaya gelemiyorum. Anlayışlı bir insana denk gelmek çok zor.
Özellikle şiddet uygulayan, kadının giyimine karışan ve kısıtlamaları eve kapatmakla artan erkek kişileri varken haklı bir korku
Allah herkesin kalbine göre versin.
Amin.
Hayata nasıl baktığın ile alakalı. Bence evlilik yaşamın bir parçası. Nasıl yaşamak istiyorsun? O nasıl bir hayat istiyor. Birbirine destek olan iki insan. Eğlenceli olabilir, karnaval tadında, tabii karnavalda aslan besleyen işci yeri geldimi geri adım atıp ileride yapması gereken şeyleri düzgün yapmak için adım atacak. Buna kısıtlama da diyen olur, seçim de, doğru olan da...
Evet ve eğer kişi bunu istemiyorsa evlenmesin.
Bu monotheist bir dine mensup birinin acaba arada Odine tapsamda olur mu demesi gibi bir şey.
O dediklerin hakkında bilgim olmadığı için anlamadım. :))
Evet, aynen öyle. Ömür boyu aynı kişiyle sevişmeye mecbur olmak berbat bir düşünce 😕
Harem kurun siz o zaman.
Babam yaşında adamlar ilgimi çekmiyor.
Hayır tam aksine bence özgürlüğe atılan adımlardan biridir.
Örnek?
Çevremde evli olup mutlu olan tanıdıgım yok yeni evlenenler dahil
Doğru kişiyi bulursan hayır, ama sorumluluklar vardır o kısıtlamaya girmez.
Hayır doğru insanla tam tersi doyasıya özgür hissetmek ve mutluluk demektir…
tabi özgürlükten kastın ne o önemli
Her zaman değil
Sorumluluktur
Kiminle evlendigine bağlı
Evet ekonomi çöküyor
Ekonomi ile ilgisi nedir tam olarak?
Evlendiğin kişiye bağlı bu da bence.
Çoğu insan lüks hayat istiyor çünkü, elindekiyle yetinmeyi bilmiyor.
Haha 😄
kocan iyi olduktan sonra hayır
Hem kısıtlamaktır
Neden kısıtlamak?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?