Sabahtan beri içim şişti bu evlilik konusundan. Ben kendimi hazır hissetmiyorken çevreden "seni everelim" cümlesini duyunca hep irite oluyorum.
Siz kendinizi evliliğe hazır hissediyor musunuz?

Sabahtan beri içim şişti bu evlilik konusundan. Ben kendimi hazır hissetmiyorken çevreden "seni everelim" cümlesini duyunca hep irite oluyorum.
Siz kendinizi evliliğe hazır hissediyor musunuz?
her çeşit kadını gördükten sonra evlenmek mi
uzak olsunlar elektrik süpürgesiyle evlenirim daha iyi
1 dır dır yok
2 aldatılma yok
3 anlayış bekleme yok
4 G. T ü başı açık gezme sorunu yok
5 namus derdi yok
6 para bekleyen yok
7 çocuk derdi yok
8 kaynana kayın peder derdi yok
9 mutlu etmek için G. Tünü yırtma derdi yok
10 acaba beni ne zaman boynuzlayacak düşüncesi yok
11 çocuk derdi yok
12 birgün boşanacak mıyız korkusu yok
13 14 15 16 diye gider ve elektrik süpürgesi sadece işini yapar evi temiz tutar bitti :D
kadınlar uzak durun lan :D
Bazı düşünceleriniz çok yanlış.
Bence her kadın evlenmeyi, sevdiği adamın kalbinde bir ömür boyu onun helali olarak olmayı ve ayrıca anne olmayı ister aynı şekilde erkekler de evlenmeyi, sevdiği kadınla bir ömür boyu acı da tatlı da olsa birbirinin hayatında izler bırakacak vay be biz neleri beraber atlatmışız daha da çok şey atlatacağız birlikte diyip birbirinin hayatında güzel anılar bırakmayı ister ve tabiki ayrıca baba olmayı da ister bence yani bu benim düşüncem (saygı duyarsınız ya da duymazsınız bilmem arkadaşlar) :) Açıkçası ben kendi açımdan mental olarak hazır hissediyorum kendimi evliliğe (ama evliliğin şu gerçeği de var evin işlerini dışarıda ayriyeten işte çalışsa da çalışmasa da kadın yapar tabi kadınına yardım eden erkekler de vardır belki istisna olarak ama ben şu an o kısma hazır hissetmiyorum galiba kendimi) ayrıca maddi açından da evliliğe hazır hissetmiyorum kendimi çünkü ben şu an çalışmıyorum ve günümüzde evliliğin masrafları çok onları aileme yığıp onlara yük olmak istemiyorum o yüzden benim şuanki düşüncem bir işe başlayıp kendi ayaklarım üzerinde durabilecek hale gelince evlenmek :)
Şu an ben de aynılarını düşünüyorum. Aslında herkes evlenmek ister ama ben şu an çalışıyorum, hem ev hem iş bunların ikisini aynı anda yapacak güçte olduğumu düşünmüyorum.
31 olcam bu sene. Bu yıla kadar da kendimi kendi evimde kendi düzenimde görmekte epey zorlandım. Hele yabancı biri ile bir evi paylaşacak olmak yarın öbür gün bir problem çıktığında belki annem babam kadar anlayışlı biri olmayacak karşımda bunlar hep beni korkuturdur ancak son dönemlerde özellikle de kendimden küçük kardeşim evlenince biraz daha ılımlı bakmaya başladım. Eğer karşımdaki insan ile yaşam felsefemiz standartlarımız hobilerimiz uyuşuyor anlayışlı olabiliyorsak evlilik güzel de olabiliyor. Eğer kafama uyan biri çıkarsa neden olmasın diyorum artık
Kafana uygun biri çıkıyor ama sonra başka sorun çıkıyor, benim de kaderim bu n
Artık erkekler kadın kadınlar erkek konumuna geldi neredeyse her şey ters işliyor bazen bende kızıyorum. Ama illa bi yerde çark bize de döner diye umuyorum.
İnşallah. ☹️
Evlilik ciddi bir konu, insanlar hata yapılmasına resmen baskıyla kendi elleriyle inşa ediyorlar, insanları kendi haline bırakmaları gerekiyor, kalmış ki siz daha 23 yaşındasınız gençsiniz, zannediyorum ki bulunduğunuz çevreniz çok vasat insanlardan oluşuyor, benzer söylemlere bende çok mağruz kalıyorum, bu yüzden bu tür ortamlardan uzak durmaya çalışmanızı ya da uzaklaşamıyorsanız blendır moduna geçip, insanların akıllarını karıştırıp konunun değiştirilmesini sağlayabilirsiniz.
Evet çevremde medeniyetli insan sayısı bir elin parmağını geçmez.
Cevap
73Cevap
Hayır, evlilik bana çok uzak bir kavram.
Bunları okumak çok üzücü geliyor bana ama gerçekler acıdır. 😕
Evlenmeye hevesli bir topluluk da var tabii.
Ben hiç görmedim.
Maddi açıdan hayır. ama psikolojik açıdan evet
En önemlisi psikolojik zaten.
Haaayır! Evlilik düşündüğüm bir dönemde değilim. Hayatımda bir yük istemiyorum. Kimsenin de hayatına yük olmak istemiyorum. Kimseye güvenmiyorum. Hele bu ekonomide dört bir yana para saçıp sonra 3 5 sene boyunca o borçları ödeyeceğim bir ilişki de istemiyorum. Böyle iyi.
Aslında hayatımızda insanı yük olarak görmememiz gerekir. Evin sorumluluğu var daha çok, bunlar yük olur.
Kimseye güvenmemek konusunda ben de aynı düşünüyorum.
Evliliğin sorumluluğunu almaya yıllardır hazırım ki zaten ciddi ilişkş insanıyım.
Ama doğru kişiyle tanışma şansım olmadı.
Çevrenin ne zaman evleniyorsun sorularından bende nefret ediyorum bu arada. Tamam 27 yaşına geldikte ne zaman istersem o zaman evlenirim sizene be arkadaş🤦🏻
Yıllardır hazır olmak da marifet.
Sorsan keşke evlenmeseydim derler ama başkalarına ne zaman evleniyorsun diye sorarlar.
Herkes korkuyor ya hani, sen yıllardır hazırmışsın.
Onu da anlayamıyoruz işte.
Tamam bunlar da marifet işte. Sorumluluk almak kolay değil.
Bulunca da başka sorunlar çıkıyor, hep bir sorun yani.
Uzak.
Evet. 😕
Benim için de öyle ama o öyle düşünmüyor o yüzden konuşmuyorum kendisiyle. İlermeden bitirdim yani.
O mantıksal baktı. Kendi açısından haklı. Buluşmak istesek çok uzağız. Her ay buluşmaya kalksan zaten uçak biletleri almış başını gidiyor. Üzülmemek için uzak olan birine bağlı olmak istemediğini söyledi. Benim de hayat şartlarım gitmeye el vermiyor. O yüzden bir şey diyemedim. He yine de olsa olabilirdi yine de bunlar bahane değil. Ama insan sevgilisine sarılmak ister, öpmek ister. Bir karşılıklı bunları istiyorduk ama uzağız yani.
Bence bunlar bir engel değil. Birbirinizi iyi tanıyıp aşık olsanız evlenebilirdiniz böylece herzaman birlikte olurdunuz. Olsa olsa 1 yıl felan sürerdi bu süreçtede illaki buluşmalar olurdu.
Mesafeyi bahane etmiş olmak bu sadece. Mesafenin aşka engel olacağını düşünmüyorum insan her türlü mesafeye rağmen sevebilir
Haklısın aslında. Konuşmayı ben bitirdim ama biraz pişman oldum gibi. Özledim onu, yazsam mı yazmasam mı çok kararsızım.
Mesafe benim için sorun değil ama o sorun etti benim gibi düşünmüyor diyorsun. Sonrada konuşmayı ben bitirdim diyorsun😅E bu durumda mesafeyi sorun eden sen olmuyor musun 😅
İlişkinizi bilemiyorum. Ciddi ilişki isteyen kişiler misiniz yoksa öylesine sevgili olanlardan mısınız onuda bilemem.
Ama öyle evliliğe gidecek ciddi ilişki düşünen insanlarsınız mesafeleri sorun etmemelisiniz bence. Başka şeyler aşkta sorun olabilir ama mesafe bir sorun olmamalı bence
Evlenmek istediğimi söylesem evdekiler şok geçirir😂😂 Görücüleri görmeden reddediyodum evlenmek istemediğim için ama artık olabilir. Yani illa evleneyim kafasında değilim düğün hayali bile kurmadım hayatım boyunca ama kalan hayatımı sevdiğim biriyle geçirmek istiyorum şimdi seversem evlenirim modundayım
Bence herkes birini ister hayatında ama olmayınca olmuyor. 😕
Birde dışardan birilerini getirmeye çalıştıklarında insan o şekilde olunca bi yok diyesi geliyor :D
Bizi bile darlıyolar, size muhtemelen 2 katı oluyordur :D Ben bide akrabaların bildiği dahil olduğu bi şekilde olsunda istemiyorum sanırım :D
Bi standartları yok ki bekarsa tamam diyerek öneriyolar :D
Bende çok terslediğim için çekiniyolar :D evlilik istemiyor değilim ama öyle basit değil evlenmek bana göre
Biz evlenemeyiz :D
Öyle yok ben evde kalıyosam, sende kal :D :D
Ahahaha 5dk önce evleniyodu vazgeçti hemen :D Hayattaki kararlılığım :D
Bu şey gibi oldu evlenilecek adam, eğlenilecek adam :D
Ahahaha şakasına dedim :D senin yaş 30 a gelmemiş henüz rahatsın :D
Senin çıta böyle böyle arşa çıkmıştır ama :D
Şakasına diyorum, tabi belli olmaz bu işler, nerden ne çıkacağı
Mesaj atabilir misin?
Böyle bir şeye inanmıyorum ergenliğe girmeye hazır mıyız… hayır doğal Akıştaliğe giriyor insan…
evliliğe hazır olmak bence hazır hissetmek daha doğrusu yok bence…
sen evlenir hazır hissetmez sade evlenir…
ha şu olur … maddi manevi olarak eğitim para konuları karakter eğitimi gibi konuları belli bşr seviyede olması olur…
o konularda herşeyim musait… ama bunlar temel şeyler
Ben tam anlayamadım
Evliliğe hazır hissetmek diye bir durum yok evliliğe hazırlanmazsın evlilik olur…
Hayatın doğal akışında gelişen bir durum evlilik…
Hazır hissediyorum hissetmiyorum çok sağlıklı bir bakış açısı değil …
Bence var öyle bir şey neden olmasın?
Ya şöyle asır hissetme ihtimalin yok
Hayır böyle bir şey değil
Sen hazır olmayı beklersen gene hazır olmayacaksın anlıyor musun…
Bu sevgili olduğum kişiye bağlı olur, bence öyle bir şey var.
Evet öyle bir durum var. Beni değer veriyorsun ne anlıyorsun ki bu gerçek gerçek sevgi... Ömür boyu sonsuza kadar istediğin insan doğru insan o kişi dediğin an hayatını birleştirmek istiyorsun
Neyse konu uzadıkça benim moralim bozuluyor.
Bozulmasın
Fazlasıyla ama şu an da bir gelirim yok yani beni alan zengin olması gerek 😂 zengin olmasa bile yine de evlenirim hayatla mücadele etmeye bir şekilde çalışırız didiniriz çabalarız ama işte benim bu düşüncem de kadın olan çok az var ne yazık ki
Para artık en önemli konulardan biri zaten. Ama yine iyi tarafından bak ben çok korkuyorum evlilikten. 😑
Sorumluluk korkusu, eşimin benden soğuma korkusu, ayak uyduramam korkusu vs vs
Ben çok korkuyorum ilgisizlikten işte.
Kısır döngü olunca öyle oluyor işte.
Daha 23 yaşındayım. Ne evliliği de onlara. 25 den önce evlenme mümkünse. Ben evliliğe hazırım ama, henüz yeni açıldı gözlerim, daha dünyayı göreceğim ben.
25'ten sonra da evlenmeyi düşünmüyorum.
Asla bu çok zor bir karar bir kere yanlış evlilik ömür bitirir ben çevremde evli ve mutlu kimse görmüyorum üstelik 19uk daha ne evliliği ahahahahahahhahaha
Evet yaşın genç ama başkalarının hayatına göre hareket etmemelisin bence.
Ama ben birini tanımadan sevmeden evlenemem ve şuana kadar bir ilişkim bile oldu diyemem basit konuşmalar flortler ama daha ilerisi olmadı yani istesemde evlenemem çünkü öyle biri de yok ve bilmiyorum herkes çok mutsuz evlilik mutluluğu huzuru getirmeli sen de başkalarını takma ağzı olan konuşuyor herkes bir evlendirme merakinda
Ben de sevmeden evlenemem, mantık evliliği yapamam.
Benim de ilişkim olmadı, biriyle görüştüm ama sevgilim diyemem bir şey yaşamadık çünkü.
Milleti çok takmıyorum da bazen böyle çok boş konuşuyorlar cidden sinir oluyorum.
Türk toplumunda var o boş konuşma boş ver gec
Bu saatten sonra istemem artık hazır hissetsemde, dünyanın en güzel kadınıyla hatta istediğin kadar kadınla evlenmek serbest deseler yine de istemem
İnsanların bu hâle gelmesine üzülüyorum.
Getirenler utansın
Aynen.
Bisey derdim simdi de cok ayip olcak ama soyle diyim. Bizim halkimiz icin yetiskin olmak demek sekslemek ve evlenip cocuk yapmakla es tutuluyo o yuzden cok takilma. Icinden onlari asagila gec.
Zaten düşünmüyorum diyorum geçiyorum. Sanki onlara vazife. 🙄
Bana kalsa hiçbir zaman hazır hissetmem. Başımdan olaylı bir evlilik de geçtiğinden karşı tarafın hazır hissettirmesi gerekiyor. Davranışları sözleri sözünde ne kadar durduğu filan..
Ben de hissetmiyorum ve kimseye güvenmiyorum.
Güvenme güvenilecek insan zaten o güvene layık olduğunu hissettirir kuzum bi şekilde. Guvenemiyorsak demek ki cidden guvenilmemesi gerekiyordur
Evet bence de, diyecek bir şey yok başka. 😕
Kesinlikle🤷♀️
Haha daha 13 yaşından itibaren başlıyorlar şuna variyon mu buna variyon mu everelimmi, evet şimdi evlendik noldu onunla mı evlendik 😂
Tabii canım ısmarlamayla oluyordu zaten. 😬
Tabii ki haklısın, iyi ki o zamanların insanı değiliz. 😶
Hayır hazır değilim.
Aynen banada diyorlar ne zaman evleneceksin, seni evlendirelim vs vs diyince rahatsız oluyorum.😒
Size mi kaldı diyeceğim en sonunda. 😒
Hayır açıkçası, ama bu işler nasip kısmet hazırlık bakmaz Rabbim yazdı ise olur. Bazı zamanlar da hazır olsakta olmaz
Haklısınız.
🙂🙂
Ruhsal olarak soruyorsan. Evet hissediyorum. Sorumluluk altına girebilirim. Maddi olarak bakarsak şu an maddi olarak hazır değilim
Ruhsal olarak hazır olup olmamak daha önemli. O açıdan sormuştum.
20’ den 37’ yaşıma kadar evlilik konusu hiç kafamdan geçmezdi. 40’tan sonra hazır olduğumu hissettim.
Bence biraz geç olmuş ama herkes farklıdır tabii ki.
Evlenmenin yaşı yok. Çok takılma yaşa.
@Beneenen 40 önce evlenin 33 yaşından sonra.
Hayır, hazır hissetmiyorum. Şu an böyle bir sorumluluğu alabilecek kafa da değilim. Zamana ihtiyaçım var.
Ben dee.
Hayır, hayatımın en güzel dönemleirni yaşıyorum sanırım. Özgür ve güvende hissediyorum kendimi şu an evlenemem😅
Bence de gençliğini yaşa. 😬
Görseldeki soytarılar gibi olacaksa olmasın... Ama evet tabiki herkes ister bir düzen..
Neden soytarı olsunlar?
Erkek öyle giyinmezde ondan dolayı
Giyiminde bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
👍
Ufak korkular hariç %80 hazırım sanırım ama bil bakalım ne eksik...
Müstakbel eş. 😬
Damat bey olmadıktan sonra istediğim kadar hazir hissedeyim😂
O da doğru. ☹️
Ben hala süslü kalemler görünce heyecanlanıyorum sanırım hazır değilim😂
Benim de hoşuma gidiyor onlar. 🤭
Ama çok tatlılar🥹
Benim kimseye sunacak sıradışı birşeyim yok sunacaklarla sunulanlara mutluluklar...
Sıradışı olman gerekmiyor.
O zaman sıkıcı diyorlar da...
Herkes kendine baksın.
Teşekkürler
Güvenirsem bir ara hazır da olurum Ha bir de erkekler ve kadınlar ayarını bilirse hazır oluruz
Güvenme boşuna bence.
Doğru insanla doğru zamanda tanışabilsem ve korkularımı soru işaretlerimi giderse neden olmasın…
Keşke birini sevdiğimiz zaman karşılıklı olarak, hep öyle kalsa. O soru işaretleri gitmiyor işte...
Kendimi daha çok ölüme hazır hissediyorum. Gerisine hazır değilim.
En önemlisi o bence.
Evet hissediyorum ama damat yok 🤣😂😂😂😂😂
@sozsuzzaman
Nasip kısmet. 😀
Yapma lan 😂
Sus be 😂
Şimdilik planlarımın arasında evlilik yok. Belki ilerleyen zamanlarda.
Nasip diyelim.
Evlilik düşünmüyorum, günümüz şartlarında evliliğin saçmalıktan ibaret olduğunu düşünüyorum.
Saçma değil aslında bence, insanlar şaka gibi artık.
Hiç bu kadar hazır hissetmemiştim artık hazırım lakin şimdi de müstakbel eşciğim yok ortada 😂
Dua et çabuk gelsin. 😄
😂😂
Evlilikten nefret ediyorum. hissetmiyorum. yaşım küçük daha zhfnb
Tabii ki küçük boş ver. Dhdhhdhd
Hazır da aday adayı yok birde maddiyat düşündürüyor
Psikolojik olarak hazır hissetmek her şeyden daha önemli.
Ben de erkeklere güvenmiyorum bir sürü yazdığı kişi vardır diye. 😀
Bence saçma bir düşünce. :)
Tamam da zaten sen bir sürü kişiyle konuşarak güvensiz bir insan oluyorsun başkasından güven beklememen lâzım. 😀
Nereden biliyorsun belki konuşmuyor?
Yok teşekkür ederim.
7/24 ilgi beklemiyoruz. Sevdiğimiz insandan ilgi gelmeyince boşluğa düşeriz. Bu 10 erkekle konuştuğumuz anlamına gelmez.
Ben kendimle gurur duyuyorum o zaman.
şu an hazir degilim o sorumlulugu taşiyabilirmiyim emin degilim
Evlilik için evett ama çocuk ve kaynana elti görümce için hazır hissetmiyorum 😅
Hayır, evlenmiycem gerek yok. Daha önemli işlerim hayallerim var...🙃
Hazırım sevgilim de hazır ama ailem hazır değil. Hatta bu yüzden kalbim sıkışıyor onu çok seviyorum kaçasımız dda var gibi hani. Annesi de ilk zamanlar iyiydi fakat şimdilerde istediğini yaptırmaya çalışıyor ben de yapasım gelmiyor. Geriliyorum..
Kaçma yine de. Aileler neden sorun çıkarıyor anlamış değilim.
Söz nişan nikah düğün altın berber kuaför kapı tutma makas parası kiralık düğün arabası altın parası , ev eşyaları , mutfak malzemeleri , sabah 8 akşama 6 iş , çocuk , düğün borçları=( sap kalmak 💗🙂)
Düğünü geçtim yaşayacağın evi kuramıyorsun. Bu zamana kadar hayatını yaşayan yaşadı. Olan bize oldu. 😕
Coğrafya kaderdir 🫤
Hayır daha gencim hem evlilik bana uzak geliyor.
Hazır hissetmek ne ki? Hayatta hangi şey sizin planınıza hazırlığınıza göre gerçekleşiyor? Bu erteleme bahanesi gibi daha çok. Görürsün seversen anlaşabilirsen ne ala, olmazsa demek ki zamanı değilmiş
Bizim planımıza göre gerçekleşmiyor ama bunun psikolojisi var hazır hissedip hissetmediğini buradan anlayabilirsin.
Birikimimden 100 bin TL eksik, henüz birini bulamadım.
Hissediyor gibiydim artık değilim. Fazlasıyla uzak.
evlilik işi ciddi mesele, ben kendimi hazır hissetsem de hissetmesem de seninle takılırım. Evlilik biraz karmakarışık bir konu, ben daha çok düşünmem lazım, ama seni everelim demeyecek kadar da değilim
Takılmak, hmmmm. Bunu icat edenin...
Hayır evlendikte ne oldu mutsuz bir evlilik ve huzur bir hayat
paran varsa ve severek evlenmişsen evlilk güzeldir, ama paran yoksa uzak dur derim.
Param olup anlaşamıyorsam parayı ne yapayım?
Mantık evliliği oluyor bence kardeşim önceliği paraya veriyoruz ya.
Yine de benim önceliğim sevgi. Çünkü sevgi eksikliğim var, maneviyat eksikliğim. Para da önemli tabii ki böyle bir zamanda.
Maalesef. 😒
Bende 23 yaşındayım 8 aylık evliyim erken emin ol erken ayni evde farklı oluyor.. eltisi görümcesi kaynanası amann yorucu işler boş ver bence
Ben de sevilmek ve sevmek istiyorum ama hayırlısı olmuyor yani, zorla güzellik olmaz zaten.
Evlenmeyi sevmiyorum.. 😄
Bence de sevmeyin. 😬
Daha genciz Ne evlenmesi evlenmek sorumluluk güven saygı ister tc halkına zor gelir bunlar
Geliyor zaten haklısın.
Off ne dert ettin ya 23 yaşındasın gel 2 sene sonra iste beni olsun bitsin 😀
23 bitti sayılır hem de seni niye isteyeyim gider sevdiğimi isterim. 😀
Ahahah xd
Artık hazır hissesiyorum hayatın bana sunduğu ağır sorumluluklardan dolayı cinsel isteklerden dolayı yaş 27
Aslında biz hep hazırız bu muhabbete lakin %70’imiz babası gibi bir baba olma korkusundan hep uzağız
Bence o kadar yüksek oranda hazır hisseden yoktur.
Erkekler ve evlilik?
Tamam bakacağım.
Öyleyim maalesef.
Yalnız değilsin
🫶🏼
💐🤍
Evliyim 28 yaşındayım tek anlaşamadığımız konu cinsellik
Herkesin istekleri farklı olduğu için
Hazır hissetmiyorum
Evlilik aceleye gelmez
Evet doğru.
Evlenmek dünyanın en saçma şeyi bence
Saçma değil insanlar saçma.
İnsanlar zaten saçmada evlilik bana göre gereksiz bir ton masraf sonra aşk evliliği yaparsın ileride anlaşamaz birde boşanmak için uğraşırsın mantık evliliği istersin e öyle biri var mı meçhul yani bekar kal hayatını yaşa
Mantık evliliğinde de anlaşamazsın.
Hissetmiyorum bi 10 sene hissetmem gibi
Çok geç oluyor ama hayırlısı.
Kime göre neye göre geç?
En vazgeçtiğim zamanda ewlenmiştim :)
Demek ki umut etmemek gerekiyor.
Kader biraz böyle bişey
Aynı hatayı tekrarlamak istemiyorum
Daha iyisi denk gelir belki?
Hiç umudum yok
Benim de yok.
Maddi yönden hazır değilim