Eski sevgili ile devam etmek mi yoksa sil baştan yeni biri ile başlamak mı?

merhaba arkadaslar 1 haftadır kafamı tırmalayan bir konu hakkında sizin de görüşlerinizi almak istiyorum öncelikle 20 yaşındayım ve 10. Sınıfta yani 5 sene öncesinde aynı zamanda aynı okulda olduğum bir kiz ile tanıştım ve sevgili olduk ilişkinin ilk 2 senesi rüya gibiydi cok eğleniyorduk sevdiğimi sevildiğimi hissettiğim tek ilişkiydi her yönden birbirimizi tamamlıyorduk aynı şeylerden hoşlanıyorduk 2 3 gün göremesek özlüyorduk birbirimizi lise bittikten sonra ben ticaret hayatına atıldım dükkan vs açtım kız da mezuna kaldı ve üniversite sınavına hazırlanmaya başladı dershaneye falan yazılmıştı sevgili olduğumuz dönemde hiç karşı cins arkadaşı olmamıştı dershane ortamına alıştıktan sonra erkek arkadaşları olmaya başladı ve ben de böyle bir duruma alışık olmadığım için biraz da olsa tepki gösteriyordum onlarla konusma samimi olma sadece merhaba merhaba ol gibisinden 1 2 ay geçtikten sonra 2023 yılının Ocak ayı gibi kız beni cok sıkıp darlıyorsun diye ayrıldı ve 5 6 ay neredeyse hiç görüşmedik sadece o süre içerisinde yurt dışına falan çıkmıştım o zamanlar başkalarından duyup aramıştı napiyorsun neden gidiyorsun cinsinden ayrıldıktan 7 ay sonra da ilk defa buluşalım vs dedi buluştuk konuştuk biz ayrıldıktan 1 1.5 ay sonra bir çocukla konuştuğunu ve beni unutamadığından dolayı çocukla olmayacağını anlayıp konuşmayı kestiğini söyledi biz 2 3 ay buluştuk ettik eskisi gibi ama artık aynı şekilde hissetmediğimi anlamıştım tekrardan konuşmayı kestik konuşmayı kestiğimizde ben oyun üzerinden bi kızla tanıştım ben Ankara’da yaşıyorum kız İzmir’de yaşıyor biz sabah aksam görüntülü konuşmaya başladık bu kızla hatta konuşmaya başladıktan 2 hafta sonra İzmir'e yanına gittim dışarda gezdik tozduk Ankara’ya döndüm o kıza da bahsetmiştim eski ilişkimden ama hala kafamdan atamadigimi ve bu süre boyunca sevgili olmak istemediğimi söylemiştim o da benden cok hoşlandığını ve beni bekleyeceğini söyledi ben Ankara’ya döndükten sonra ex tekrar aradı buluşup konuşmamız gerekiyor acil gibisinden buluştuk eski bizi cok özlediğini tekrar denemek istediğini söyledi ben de zor zamanlar geçirdiğimi ve biraz düşünmem için zaman vermesini istedim o süre içinde tekrardan İzmir'e gittim kızla bi kafeye oturduk ben sigara almaya çıkmıştım büfeye o sıra ex beni aramış ve İzmir’deki kız bunu görmüş karşımda saatlerce ağladı siz hala konuşuyor musunuz konuşuyorsan bana neden ümit veriyorsun gibisinden ben o an kızın kalkıp gideceğini düşünüyordum ama kız söz ver bir daha konuşmayacağına sil baştan tekrar başlayacağım dedi ikisinin söyledikleri de bana içten geliyor ama kendimi kötü hissettiğimden dolayı artık bir karar vermem gerekiyor akıl verirseniz sevinirim

Eski sevgili ile devam etmek mi yoksa sil baştan yeni biri ile başlamak mı?