Ona yazmak istiyorum, konuşmak istiyorum. Sizce ne yapabilirim?

arkadaşlar eski sevgilimle aynı okuldayız cocuktan 7 ay once ayrildim. baştan başlıyorum sevgilimden ayrıldıktan 4-5 ay sonra arkadaşımın arkadaşı ile tanıştım çocukla çok iyiydik öğrendim ki eski sevgilimle aynı kluptenmiş çocuğa o kişinin eski sevgilim oldugunu söyledim sorun etmedi. sonrasında konuşmaya devam ettik buluştuk beni optu vb. ve bana açıldı reddetmek durumunda kaldım onu sevsem bile çünkü eski sevgilimin arkadaşıydı sonrasında konuşmaya devam ettik bi süre sonra aramıza soğukluk girdi konuşmayı kestik. Sonrasından öğreniyorum ki idmandayken eski sevgilimin telefonunu görmüş arka planı benim fotoğrafım şifresi ise doğum tarhimmiş. Arkadaşıma söylemiş arkadasım aradı beni ben korktum cunku takinti halini almisti. Sonrasında eski sevgilimle konuştum falan hallettim sonrasında cocuga yazdım tesekkur ettim bana bunu söylediği için falan rica ederim dedi arkadaşıma da şunu söylemiş “ben onu seviyorum ama arada arkadaşım var yapamam” ona yazmak istiyorum konuşmak istiyorum sizce ne yapabilirim yardım edermisiniz.
Ona yazmak istiyorum, konuşmak istiyorum. Sizce ne yapabilirim?