Sonradan pisman oldum, bu cinayetemi giriyor? Evlilik disi oldugu icin, ve karsi taraf evli oldugu icin korkudan cocugu aldirdim. Bu cikti ortaya, karsi taraf bosandi, ama tabi benim ailem birsey bilmiyor, onun ailesi biliyor on senedir birsey demediler, nezaman derler ya da demezler onuda bilmiyorum, ama ben neden bukadar yanlisa battim? Sorguluyorum bilmiyorum, ve ben bu yaptigimi unutamiyorum, bundan sonra cocukta istemiyorum, hak etmedigimi dusunuyorum, evlilige dusunmuyorum, yaptiklarimdan sonra, zaten adamin eski esini gordukcede utaniyorum, yani yaptiklarimi biliyor, ama susuyor, ailem duyarsa bana yapcaklarini biliyor, merhametli oldugundan birsey demiyor, intikamda almadi, kendimi daha kötu hissediyorum, özur diliyememde, ama yolda utancimdan yerin dibine giriyorum her karsilasmamizda gözundeki nefreti goruyorum, tek ikimizin bildigi ve benim asiri utanç duydugum ve psikolojikmen etkilendigim bi durum, tasinamadigimdan herseyi normalestirmeye calisiyorum, ama olmuyor kadinla her karsilastigimizda uzakta dursam, nefretini hissediyorum, yaptigim seyi zaten iyi gosterememde sonucta onun hayati benim yuzumden degisti, benim hayatimda degisti, fakat ben bu pismanligimi atamiyorum?
Aşk İlişkileri konusunda 846 cevap paylaştı. Kendine fırsat vermelisin yaptıklarının hata olduğunu biliyorsan pişman olduğunu biliyorsan ders çıkardıysan bu sana yeterlidir... Artık önüne bakmalısın birşeyler yaşandı ve bitti bunları ömür boyu düşünerek yaşayamazsın sürekli pişman gibi yaşayamazsın şunu demelisin kendine "Evet hata yaptım ! Buda bana ders oldu ! Artık yoluma bakıyorum ! Herkes kendi hayatını yaşıyor !" Hayat böyle çünkü kendi içine sinmemelisin yaptıklarının arkasında durmalısın hatalarını kabul edip yoluna bakmalısın...
06 Yorumla
Soran+1 yılIste o dedikefin hepsini dusundum, ama herkes kendi hayatini yasiyor dusuncesini dusunmemistim aslinda dogru o kendi hayatini yasiyor, zslinda belki onuda dusunmus olabilirim, ya da orada kaldim, magdur olmadigini bildigim halde hatta bizden iyi yasadigini bildigim halde, ne derecede etkiledim ve ben bu insanlari niye etkiledim dusuncesi pesimi birakmiyor ve kendi yasadiklarim
- +1 yıl
Kendine fırsat var zaman geçiyor kendine bunu yapma artık temiz bir sayfa aç ve dik dur... Hata yaptıysan hatalarını kabullen insansın sen hata yapabilirsin ama hatalarında tek suçlu sende değilsin bunu unutma bu hikayede kimse suçsuz değilki :-) Yaşanıldı ve bitti ders çıkarıldı tecrübe oldu.. Bir daha yaparmısın? HAYIR bitti kendine gel derin nefes al ve hayatında yeni başlangıclar yap :-)
Soran+1 yılPeki nasil baslicam c kendimi motive ettim ama her seferinde bi yerden itibaren birakiyorum , haklisin hepimziin hatasi var dogru, sifirdan baslamam lazim
Soran+1 yılSifirdan baslamam lazim
En İyi Cevaplar
+1 yılÇocuğa yazık etmişsin.
Hem aile hayatını
Hem çocuğun hayatını
Hem kendi hayatını perişan etmişsin.
Yapacak tek şey
Samimi tövbe edip bundan sonraki hayatını dizayn etmek. Diğer kadına da samimi dua et, onun da hayatı düzene girsin, elinden geliyorsa her türlü desteği ver.
03 Yorumla
Soran+1 yılEllimden geleni yapiyorim ama biktim artik herseyden yaptigimi kaldiraliyorum dusundukce deliye donuyorum ve hicbirsey yapasim gelmiyor, hayatimi degistiresim bile gelmiyor evden cikmiyorum, sinirlerim harap oldu, ve hayatimi degistirsem korkuyorum bunun hayati bukadzr iyi ama bizimkini mahfetti demelerinden korkuyorum buyuzdende illerliyemitorum, simdi onlar hayatinda her kotu giden birseyi bana yikacaklar, yani ben bu durumdan nasil cikarim naparim bilmiyorum,
- +1 yıl
Kendi düzenini kurmaya çalışabilirsin. Bir noktadan sonra başkasının ne der anlayışı ile yaşanmaz. Büyük yanlışlar yapmışsın, bundan sonra hiç değilse doğru adımlar atarak yaşayabilirsiniz
Soran+1 yılDogru diyorsun yanlislari tek dogrularla duzeltebilirim
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBunlar zaten her zaman olan şeyler pişman olabilirsin ama bu değişmez. Her gün böyle yaşayamazsın da o yüzden önüne bak hatalarınla kabullen durumu. Oldu bir kere de zamana bırak bu kadar sorgulamanın anlamı yok artık sen kendini sev gerisini düşünme
11 Yorumla
Soran+1 yılDurumun ortaya cikma ihtimali beni korkurutor ailemin tepkisi ne olacak bilmiyorum, ve yaptigimi hazmedemiyorum zamana biraktim kendimi unuttum ama yaptigimi jnutamadim, baskalarina kizarken boyle birseyi kendime nasil yaptim bilmiyorum insanim ama bile bile lades, oluyormus ama kizginligim gecmiyor öfekliyim kendime etrafima herseye yaptigim seyi degistiremedigim icin acilara sebeb oldugum icinn kendimi naparsap yapim okadar iyilikte yapsam affedemiyorum, tovbe ettim, pismanim ama icimdeki his gecmiyo on senede olsa gemcmiyor ofkem hatta cogaliyor sanki,
- Aşk İlişkileri konusunda 725 cevap paylaştı.
+1 yılOlan biten olmuş ancak söylediğin gibi taşınamıyor oluşun, bu yaşananları sana bir biçimde öyle veya böyle hep hatırlatacak, senin adına çok üzüldüm gerçekten.
012 Yorumla
Soran+1 yılOyle zaten, banada onada her turlu hatirlatigor ve bu beni icten ice bitiriyor
Soran+1 yılTsk ederim
- +1 yıl
Zor bir süreç senin için ya, umarım şartlar değişir ve senin bunları hatırlamadığın yeni hayatın kapılarını aralarsın. Hiçbirimiz hatalardan münezzeh değiliz, o yüzden kendini suçlamaktan vazgeçmeni öneririm :)
Soran+1 yılUmarim seneler sonra unuturm,, haklisin hatalardan munezzeh degiliz, herseyi unutmaya basladim sirf bunu unutmak icin, unutkanlik bile basladi herseyi unuttum bunu unutamadim
Zaman belki bi on sene daha gecmesi lazim dimi- +1 yıl
Bu kadar uzun sürmemesini umuyorum, sanmıyorum bu denli uzun erimli olacağını. Sen de olgun aklı başında bir kadınsın, bazı şeylerin muhakemesini yaparak kendini daha fazla hırpalayacak sonuçlar çıkarmamalısın ve bu yükü bir biçimde üzerinden indirmelisin. Hayat akıp duruyor, bir yanlışta tüm hayatını da o yaşadıklarının gölgesinde karanlıkta kalarak geçirmemelisin. Kötü bir insan da olduğunu düşünmüyorum. Hayat bazen hiç beklemediğimiz yerde bizi sınayabiliyor, o yüzden lütfen kendini suçlama daha fazla.
Soran+1 yılHaklisin heleki son dediklerinle enzzindan eger olurda cikarsa ne demem gerektigini biliyorum, ve kendim hakkimdaki dusuncelerde biraz olsun degisti, herzaman ayni yerde takili kalip orada yasamamamiz lazim, ama onlara peki bundan sonraki gidecek olan olumsuzluklzrin benim sucum olmadigini nasil anlataczgim? Bende hayatim mahfolduktan sonra hep babami sucladim, ama Şu an bi hatta oldugunj anladim yani kendimi toparlayip kendi hayayimi degistirmemnlazimdi onlara bunu nasil anlataczgim?
- +1 yıl
Hayatına yine devam etmelisin, lütfen böyle düşünme. Kıyaslamak açısından söylemiyorum yanlış anlama ama insanlar savaşta kolunu bacağını, çoluğunu çocuğunu kaybediyor yine hayata tutunuyor. Yaşamak çok güçlü bir eylem ve duygu gerektiriyor, o yüzden takılıp kalma, sen yaşadıkta bu hayatın bir anlamı olacak çünkü. Dediğim gibi kimsenin seni daha fazla suçlamasına müsaade etme, bu suçlama yaftası toplumsal bir lince dönüşüyor bir süre sonra.
Soran+1 yılOyle zaten bu suclamalar yuzunden baya bi sorun yasiyo insan olan suclanilan insana oluyor
- +1 yıl
Toplum sürekli suçlayacak birini arar zaten, dönüp kendilerine bakmazlar. O yargıların dışına çıkarak biraz bak rica ediyorum. Nietzsche'nin sözüydü sanırım: "Ahlak satanlar, en büyük ahlaksızlardır" gibi bir şey der. O yüzden kulak asmamaya çalış artık ve kendi hayatını kurmaya, imkan yaratmaya çalış :)
Soran+1 yılNietsche guzel ve mantikli konusmus dogru demis, hemde cok dogru, insanlari dusunmeden yasicam umarim ailemde olurda cikarsa bu durum bilmiyorum umarim onunda ustesinden gelirim
- +1 yıl
Bugüne kadar çıkmadıysa bundan sonra mümkün değil haberleri olmaz. Hayatına bak, yoluna koymaya çalış lütfen. Senin için tüm kalbimle bunu istiyorum :)
Soran+1 yılTsk ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen kadının nefretini bakışlarını boş ver. ondan değil Alalhtan kork ve ona dön vaktin varken tövbe et ibadet et. her şeyin en iyisini Allah bilir. artık olan olmuş bari sonrasını yanlış yapma. bu dediklerim işine gelmeyecek belki ama tek gerçek bu
14 Yorumla
Soran+1 yılGaliba orada sikinti yasiyorum, kendimi toparlamak istiyorum, ama ditorumki onlarin hayatini bukadar mahfetmisken kendimi hayatimi duzene sokup iyi yasasam kendimi kotu hissedecegim, yani haksizlik gibi geliyor c ama benimde hayatim kayip gidiyor Şu an , yani korkuyorum bide beni herseyden sorumlu tutacaklar gibi her kotu olasilikta beni suclucaklar gibi yani ben hayatimi duzene sokmuskrn onlarin benim hayatimi mahfetmelerinden yani biz burada bu haldeyken o hayatini yasiyo diyip visey yapmalarindan korkuyorum, sence kadinla oturup mantikli bi sekilde konusmak istesem ofz olmaz nefreti engel oluyor, dogru diyosun ama dinime bile buyuzden odaklanamiyorum kafam karisiyor
Cevap sahibi+1 yılşu an sakın gidip konuşma çünkü haklı değilsin ve neyle karşılacaşacağını bilmiyorsun. belki ileride onun öfkesi sönerse eğer. bişey demiyordur ama ne kadar beddua alabileceğini unutma. karşılaşmamaya bak kendine dön Allaha dön. geçmişe taklıp kalırsan geleceğini kuramazsın daha yaşın genç bir hayat belirlemen kurman gerekiyor farkındayım konuşarak atmaya çalışıyorsun bence kimseyle günahını paylaşmaman daha iyi. paran varsa uzman psikologa git anlat. ha olacak varsa da olacaktır. dediğim gibi Allaha yakışan kul ol artık
Soran+1 yılZaten beddua aldim, yani öfkesi on sene sonra diner sandim ama eskisinden daha kinli, karsilasmasamda evde yemek bitiyo gidip aldigimda dukkanlarin onunde karsilasiyoruz ve ben kenardan yuruyorum oysa ustume dogru yuruyup yolumu kesiyor, konusunca gecer saniyordum ama bilmiyorum, haklisin degismem lazim ama insanlar acaba ne der yaptiklarindan sonea dine yonelmis gibisi seyler derlermi? Gosteris icin yaptigimi dusunurlermi? Cunku niyetim gercekten temiz bi sayfa acmak
Soran+1 yılKadinda zaten sen Allaha inansan korksan boyle birseyi yapmazdin dedi, simdi o lafin ustune dusunuyorum aklim karisiyor
+1 yılBazı insanların çocuğu olmuyor size bedavadan geliyor gibi resmen çöpe atıyorsunuz ben sırf bu sebeple inanıyorum ki Allah yok olsaydı izin vermezdi buna üzüntümü anlatmama kelimeler yetmez yazık coook yazık
17 Yorumla
Soran+1 yılEger, ben o cocuga sahip ciksaydim, evlilik disi oldugu icin hepimizi oldururlerdi, maksadim hamile kalmak degildi, hata yaptigim icin oldu, ve boyle bi sonucu istemedim Şu an oyuzden onun acisi ve pismanligi yasanitor karincayi dahil acitamazkenn kendi canimdannkanimdan olan birseyi yok ettim sahip cikamadim, o olmayan insanlari
Anliyorum ama ben daha kendimden olan birseye bile sahip cikamamisken, ve Allahi neden karistirdin? O herkese özgur irade verdi, vermedeydi zaten insan degil robot ya da köle olurduk, herkes gunahta sevapta olsa her istedigini yapiyor zalimlik bile olsa, o sana o ozgurlugu verdigi icin, ala iste onun acisida cikcak iki taraftada merak etme iste buda o karma dedikleri oluyor, ve ben zaten daha artik istesemde cocugum olamicak, hasar kaldi sonrasinda, yani belami buldum, ve ben buna tesadufte diyebilirdim ilahi adalette diyebilirim bakis acina kalmis, ama yasanan olaylarla herzaman allahi sucluyamazsin veya allah su olursa ya da boyle olursa var yok diyemezsin, ben inaniyorum Allaha, ama yaptiklarim allahsiz olan bi insan bile yapmaz yani brnim dinle alakam bile yok, olsaydi eger bunu yapmazdim allahtan korkardim- +1 yıl
Bu kadar adaletsizlik olmazdı maksadıyla dedim ve sana diyorum ki iyi olmuş sana şu an ne düşünürsen düşün umrumda değil o çocukla olseydin gözümde büyük insam olurdun anladin mı nefret ediyorum sizin gibi insanlardan onun ne büyük lütuf olduğunu bilmeden çöpe atan sizler yok olun gidin bana başka bir şey yazma daha fazla nefret kusmak istemem burada kapansın konu
Soran+1 yılHaklisin, sana ne diyebilirimki, sen boyle deyince dusundum aslinda cok dogru dedin c sirf rezil olmamak icin cocugu harcadim, dogru diyorsun, ve biliyorum nefret ettigini seninle ayni dusuncefeyim bende yaptigimdan nefret ediyorum, fakat evlilik disi oldugu icin ve ortaya cikarsa bi yuva dagilczgi icin diyemedim, fakat ellinde sonunda ortaya cikti ve bosandilar yani haklisin
- +1 yıl
Bak tamam seni de üzmek istemem ve umarım mutlu olursun ama bu bebek konusu beni çok üzüyor kendime hakim olamadım ne yaşadığını bilemem üzgünüm
Soran+1 yılSende kendi yasanmisligin yuzunden bu tepkiui verdin seni anliyorum, ben olsam bende ayni sekilde cevap verirdim, sonucta herkes ne yasiyosa ona gore yansititor, ama haklisin dusuncesizlik ettim, sen soyleyincrde farkina vardim, ama imkanim
Olsa daha farkli olmasini isterdim- +1 yıl
Beni anladığına sevindim elinde olsa bambaşka bir hale cevirirdin eminim kendine iyi bak
- 1 ay
Istemedigi halde dogurup mutsuz mu olsun? Cocuk icinde saglikli degil bu karar. Anne mutsuz ve hazir degil sonucta. Isteksiz dogurmus olcak. Herkes siz givi dusunmek zorunda degil. Sorumluluktur cocuk. Cocuk demek insanin kendini bir kenara koyup sadece cocuga hayatini vermesi demektir. Artık kendi diye bir şey kalmıyor insanın Ozgurluk her sey biter. Sonucta daha hisleri bile yok onun. İnsanlar çok abartıyor. Cenin o daha. Karnında var olmadı daha. Herkes ahlak bekçisi olmuş. Sanki doğurmak bakmak kolay da akıl veriyorlar. Bir kadin hazir olmayabilir. Dogurmak zorunda degil. Doğan bir çocuğu öldürmek değil sonuçta bu. Üstelik kadin çekiyor zorluğu erkek değil.
+1 yılİki dakikalık zevkleriniz tüm hayatınızı etkilemesin, gençler iyi okuyun örnek alın bu ablanız gibi hataya düşmeyin.
11 Yorumla
Soran+1 yılCok dogru diyosun, ama iste ozaamnlar aynen 20 yaslarindaydim, bu hataya dusmeyin, sevgiyi ailenizde arayin baska yerlerde aramayin, yoksalarda uzak durun sonuc olarak boyle bitiyo , ve evlilerede guvenmeyin, evli diye goz koymaz diye birsey yok aklinzii basininzdan alir anlamazsiniz bile, uzak durun aynen, arkadas dahi kalmayin, gordugunzde kacin :) ve zevk icinmi, yoksa merakmi, yoksa heycanmi, yoksa gizli olmasimi, ya da bilmiyorum, ama niye voyle bi rezilik yaptim
Ve hatta resilik oldugunu bile anliayamadim, neden bu derece dustum bilmiyorum, bazen hala farkina varamitorum yaptiklarimin, kadin bile bazen ben degilde bi baskasi yapmis gibi konusuyor c ama ben yaptim olaylari kabulenemesektr, bide etrafim benden boyle birseyi asla beklemez, herkese yardim eden biriyim, iyi gecinen biriyim, nasil olduda boyle bi aileyi yikima ugrattim bende bilmiyorum ama acisini cekiyorum hatta kendimi bosverdim artik
+1 yılYalan yalani dogurur gibi bir sey bu. Hata yaptin mi ardi gelmez
11 Yorumla
Soran+1 yılDaha fazla yanlislar yaptim zatzn ve daha fazlasinida yapiyorum napacam bilmiyorum gittikce ellime yuzume bulastiriyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 12,2b cevap paylaştı.
+1 yılYaw kadinla niye denk geliyorsun
Sizin şehir 3 kisilik mi :)18 Yorumla
Soran+1 yılHahah sehir cok kucuk, ve kadin iki sokak otede yaklasiyor yani her disari ciktigimda goruyorum onu, nefes kadar yakinimda uzakta dursam bi bakiyom karsi karsiyayiz, bi sene evden cikmadim ciktigim gun ona yakalandim lafida yedim oturdum
- +1 yıl
Oooo söyleniyorda:)
Adama ne oldu peki
Soran+1 yılKim kadinmi tabiki söyleniyor bi agzima tukurmedigi jkaldi onuda yapsa kurtulacak. Ya yolun ortasinda herkesin icinde bana dediki ee kocamla yatak hayatin nasil dedi, okadzr cok utandimki insanlarda vardi, yani sesimi cikaramadim utancimdan yani yuzum kizardi hemen ordan yok oldum ama yani sonrasunda baya bi agladim baya rezil oldum
- +1 yıl
Ilginc bir intikam sekli olmus genede ailene söylememiş
Soran+1 yılYok ya aileme demedrn etrafa rezil ediyo dengem bozuldu resmen, ailemede dicekmi demicekmi bilmiyorum derse naparim onuda bilmiyorum
- +1 yıl
Adam nerde peki
Soran+1 yılAdam uzaga tasindi ama duyuyo olani biteni guluyo 😂
- +1 yıl
Görünüyorsunuz Yani:))))
Aşk İlişkileri konusunda 462 cevap paylaştı. Bir amerikan sözü derki; bir şey çalışıyorsa kurcalama. Olan olduğu için yapacak bir şey yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılDogru demis o bir amerikali
Gizli Üye(30-35)+1 yılMasum bir bebeğin canına kıymışsın. Madem o haltı yiyorsun neden korunmuyorsun?
Neyse olan olmuş, madem pişmansın Tövbe et, Allah'a yalvar yakar dua et.03 Yorumla
Soran+1 yılTovbe ediyorum, ama kayboldum, ve hemen hamile kalacagim aklima gelmedi, duz ediyorumda bilmiyorum yaptiklarim aklima geliyor
Cevap sahibi+1 yılPsikolojik destekte alabilirsin.
- 1 ay
Istemedigi halde dogurup mutsuz mu olsun? Cocuk icinde saglikli degil bu karar. Anne mutsuz ve hazir degil sonucta. Isteksiz dogurmus olcak. Herkes siz givi dusunmek zorunda degil. Sorumluluktur cocuk. Cocuk demek insanin kendini bir kenara koyup sadece cocuga hayatini vermesi demektir. Artık kendi diye bir şey kalmıyor insanın Ozgurluk her sey biter. Sonucta daha hisleri bile yok onun. İnsanlar çok abartıyor. Cenin o daha. Karnında var olmadı daha. Herkes ahlak bekçisi olmuş. Sanki doğurmak bakmak kolay da akıl veriyorlar. Bir kadin hazir olmayabilir. Dogurmak zorunda degil. Doğan bir çocuğu öldürmek değil sonuçta bu. Üstelik kadin çekiyor zorluğu erkek değil.
Gizli Üye(25-29)+1 yıllütfen kendini bu kadar paralama hata olduğunu düşünüyor olabilirsin ama bir bakıma da kendine hak ver bu kadar bunaltma kendini
06 Yorumla
Soran+1 yılDeniyorum, gercekten diyorumki bende insanim hataa yapabilirim demeki ogrenecek seylerim varmis, havaalniyordun hic hatta yapmadin diye bak hatanin en buyugunu yaptin egon artik havalarda degil, insan oldugunu anladim diyorum ama olmuyor, yaptigimin bide pismanligi var, ben kimsenin canini yakmadim buzamana kadar, yani baska birsey olsa uzulmezdim belki ya da uzulurdum, ama yani isin icine birinin caninin benim yuzumden yandigimi dusunduugmde kendimi unutacak kadar hayata kusuyorum, tabi magdur etmemek icin ellimden geleni yaptim alanolmuyor icimdeki birsey benim aci cekmemi sagliyot
Cevap sahibi+1 yılseninle istersen bu konuda uzunca konuşabilirim konuşmak istersen her insan dediğin gibi hata yapabilir fakat bunun karşılığındaki ödediğin bedeller olmuş ve daha da kendini hırpalamak hiç bir şeyi düzeltmeyecek
Soran+1 yılSence bu bedel peki yeterlimi? Karsi taraf bana coknagir seyler diyor daha fazlasini hak ettin diyor ama yani onu magdur etmemek icin herseyi yaptik hatta kendimiz magdur olduk daha fazla nekadzr bedel odenmesi lazimki?
Cevap sahibi+1 yılsenin yapman gereken artık bedel ödemek değil kendi yolunu çizmek geriye baktıkça ileriyi göremezsin
Soran+1 yılHaklisin cunku hicbirsey yapmaz hale geldim
Cevap sahibi+1 yılişte bunun olmaması için birazcık önüne bak yeni hedefler yeni ortamlar yeni yerler gör hayatına yenilik kat
Büyük günah sen yuva yıkmışşın senin hayatın iyi Gitse de fazla sürmez hemen batar kimle olursan ol ama gene mutlu olamican ve cocukı var mı belki onlarda kaderine mahul olabilir tek kurtulman helal edecek hakkını 3 kere yüzüne
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 574 cevap paylaştı.
+1 yılCekicektin cezasını tabiki yanına mi kalicakti
41 Yorumla
Soran+1 yılHepimizin hayati karardi, aldatan tarafin, benim, ve aldatilan tarafin
+1 yılSen bir ka til sin hem de evlat kat ili
01 Yorumla
Soran+1 yıl:(
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşka bir şehirde yaşamak ister misin Konuşalım istersen biraz
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar