Gizli Üye(18-24)+1 yılİslam öy diyor demişsiniz İslam zinaya bulaşma diyor kadınada erkeğede evlilik niyeti ile birbirini helal yolla tanımak günah değil
Hiç sevgilim olmadı çünkü ben evlenmeden evli gibi yaşayamam helal yolla tanımak amacıyla evlilik niyeti ile biri ile görüşürüm öyle biri henüz gelmedi
Yani bunu sorarken önce siz nasılsınız buna bakın
058 Yorumla
Soran+1 yılŞu an sence helal yollarla tanımaya çalışan kaldı mı
Cevap sahibi+1 yılOnlardan olma sanane onlardan
Cevap sahibi+1 yılHer sevgili olan zinaya bulaşmaz helal yolla tanımak için sevgililik normalde ama onlar kirletiyor onlara bakma
Soran+1 yılKendimi tuhaf hissediyorum benim gibi düşünen yok herkes birbiriyle temas etme derdinde
Cevap sahibi+1 yılKusura bakma ama sende çok masum değilsin yorumları okudum kimse kimseden değil kendinden sorumlu
Soran+1 yılAğzım bozuk olabilir ama zina yapmam
Cevap sahibi+1 yılSevgili yapmadığımız için kaybediyoruz ne demek yorumlarda yazılmış şimdikiler gibi değilim diye kaybediyorum manasında yazmışsınız
Soran+1 yılÇünkü kendim gibisi denk gelmiyor ben bile erkekken bu kadar muhafazakarım kızlar niye değil?
Cevap sahibi+1 yılBence sen önce kendini gözden geçir Elhamdülillah senin gibi düşünmüyorum
Soran+1 yılİyi mal gibi bekle o zaman kendin gibi birini ben artık ortalıkda namussuz kız görmeye dayanamıyorum psikolojim bozuldu
Cevap sahibi+1 yılManyak mısın Mal gibi beklenmiş mi oluyor kendinle çelişiyorsun önce Namuslu erkek nasıl olunur onu öğren
Soran+1 yılSana göre sevgili olmak sevapmış sen kendine bak önce helal yolla tanışmak isteyen kız dolu vardı da biz tanımak istemedik sanki
Cevap sahibi+1 yılMal mısın şimdikilerin sevgili anlayışı evlenmeden her halı yemek İslamda Nişanlı olunca helal yolla tanıma oluyordu bu zamanda Nişanlı insanın adını çıkarıyorlar bu zamanda Sevgili dediğim evlenmeden her haltı yemeden sadece yanında biri daha olacak şekilde evlilik için tanımak her önüne gelenle değil Elhamdülillah ben helal yolla tanımak isterim
Soran+1 yılMal mısın şimdikilerin sevgili anlayışı evlenmeden her halı yemek
Eee ben ne diyorum helal yolla tanımak isteyen yok diyorum itiraz etme daha fazla senin hemcinslerin namussuzun önde gideni Türk kızı böyle
Cevap sahibi+1 yılSaçmalama öyle erkek öyle kızda var sen onlardan olma ayrıca haddini bil kimsin bütün kızları bir tutuyorsun ve Temiz kadınlar Temiz erkeklerle Temiz erkekler temiz kadınlarla olur ayrıca sende bu şeytani düşünceye kayıyorsun haberin olsun
Soran+1 yılDemek ki ne kadar temiz olursan ol allah sadece denk getirmek istediğine denk getiriyor çok pislik olup temizine denk geleni de var
Cevap sahibi+1 yılKim olmak iatediğine karar ver çünkü bazı şeylerin nasip olduğunu herkesin aınavı olduğunu bilecek kadar akıllı olduğuna inanasım geldi
Soran+1 yılNasip var ama bana yok belli ki herkese vermiş bir bana vermemiş o nasibi
Cevap sahibi+1 yılTövbe tövbe sen bu lafınla diğerleri gibi oluyorsun bence sen kendini gözden geçir
Soran+1 yılDiğerleri musmutlu yaşıyor ama neyin haram günah olduğuna bakmadan. Çoğu erkek zaten karşısına düzgün kız çıkmadığı için bozuluyor
Cevap sahibi+1 yılSeninle tarışmayacağım çünkü saçmalama aşaman bitmedi Hz Yusuf'u örnek almak yerine insanları alıyorsun Peygamber Efendimiz'i örnek almak yerine insanları alıyorsun bak kardeşim onlar olamayız ama deneyebiliriz hiç sevgilim olmadı çünkü helal yolla tanımak isterim ama övünmek için demiyorum çok haran kalan oldu diğerleri gibi değilim diye fakat hayran kalanlar diğerleri gibi değil miydi orasını geçiyorum ama pişman değilim çünkü helal yolla tanımak istiyorum ama biri olsun düzgün olsun sonsuz olsun en önemlisi ALLAH Katında Uygun olsun istiyorum hadi EyvALLAH
Soran+1 yılİranlı kız sen misin yine
Cevap sahibi+1 yılHayır Türküm
Soran+1 yılİran göçmeni değil miydin sen
Cevap sahibi+1 yılKardeşim Türk kızıyım Türküm
Soran+1 yılHarbi mi Türk kızının namuslusu mu kalmış vay be ben şok o beğenmediğiniz mülteci Arap kızlarıyla Kürt kızları bile sizden namuslu len
Cevap sahibi+1 yılElhamdülillah RABBİM Beni biliyor ama sen kendine bak olmayan Namusla Şeref aranmaz ayrıca Arap kızlarını çok seviyorum süslüler Kürt kızlarınıda çok seviyorum en yakın arkadaşım Kürt ve sana üzüldüm kardeşim ama yapacak bişey yok
Soran+1 yılÜzülme bana sen ister 24 saat namaz kıl allah sadece istediğine mal mülk para verir hayırlı eş verir bunu unutma
Soran+1 yılBunun farkına vardığım için dinden soğudum zaten evet allah var dinde var ama allah gerçekten sadece istediğine veriyor senin nasıl biri olduğunla alakan yok
Soran+1 yılAlakası yok
Soran+1 yılHayatı camide geçip muhafazakâr olan ama fakiri başından belası eksik olmayanı da var hiç dinle imanla alakası olmayan hatta müslüman bile olmayan ama her işi rast giden de var ben bunu tespit ettikden sonra ibadet etmeyi falan bıraktım ben ne yaparsam yapayım karar verici olan allah zaten başa gelen çekilir
Cevap sahibi+1 yılAma bişeyi unuttunuz herkesin sınavı var herkesin hayatı var Peygamberler bile Sınav olmuş biz kimiz o zaman Dileyen geçer dinleyen kalır Ezan okurken bir kez daha Dua Ediyorum RABBİM Öyle Sınamasın ve sana benzetmesin beni en kötü insan imanını kaybeden insandır..
Soran+1 yılİmanımı kaybetmedim ibadet etmeyi bırakma kararı aldım dinden çıkmam merak etme
Cevap sahibi+1 yılİbadet etmeme kararı mı sen kimsin Karar alıyorsun ALLAH Emretmiş diyebilirsin bunu yapamıyorum tamam diğer ibadete yönel derim sen sevgilisi olanlara laf atarken kendini kaybetmişsin yazık..
Soran+1 yılİbadet etmek zorunda değilim günahımı kazanır işime bakarım sanane
Soran+1 yılSevgili olanlar her saniye başı günah işliyor
Cevap sahibi+1 yılNasıl bi insansın onlar evlenmeden evli gibi ise evet günah ama sen kendi Günahından kork önce tövbe tövbe senin gibiler yüzünden dini yanlış biliyorlar
Cevap sahibi+1 yılNamus Kadına özel olsa Hz Yusuf'un sakındığı neydi?
Namusu öğren tavsiyem
Soran+1 yılBenim gibiler yüzünden derken?
Soran+1 yılHz yusuf peygamberdi peygamberler zaten günahsız olurmuş ama hz Yusuf'un yaşadığı olay peygamber olmadan önce miydi bilmiyorum
Soran+1 yılAllah bana namuslu bir eş vermeyecekse benim namuslu olmamın anlamı yok benden hangi kız hoşlansa hep aşüfte çıkıyor benim hoşlandıklarım da aşüfte çıkıyor
Cevap sahibi+1 yılSen nasıl birisin ne yaşıyorsun bilmiyorum kafan yerinde olunca bu yazdıklarını oku çok utanacaksın
Soran+1 yılBen uzun zamandır böyle düşünüyorum yeni bir şey değil 1 yıldır falan dinden soğudum umutsuzum
Cevap sahibi+1 yılKardeşim sen bence kendini düzelt Namus kadına değil erkeğede özel İbadet yapmama kararı alamazsın ayrıca Nasibi ALLAH Bilir kaderi Dua değiştirir birazda cahil birisin haberin olsun
Soran+1 yılHayır kader duayla değişmez evleneceğin kişi değişmez hatta belki öyle biri yoktur bile bazı insanlar bekar olarak ölüyor ben zaten bu konu hakkında fal baktım baktırdım çok net yorumlar alamadım belki de evlenemeden öleceğim bazen öyle hissediyorum
Cevap sahibi+1 yılManyak mısın Müslüman Fala inanmaz Kaderi Dua Değiştir Berar gecesi mesala İnsanın Kaderi yeniden yazılır ALLAH Ne Dilerse o olur ama Dua Erteler ya da değiştirir siz İnsanlara Dimi kötülemeye çalışan pisliklerden misiniz RABBİM Bizleri Sizden korusun daha Dimi bilmiyorsun bile burdan Atıp tutmak yerine Din öğren
Soran+1 yılKader değişmez ölüm vaktin ve eşin değişmez
Soran+1 yılFal baktırdım içinde s harfi geçen biri eşin olacak dedi taa 2022 de baktırdım bir halt çıkmadı
Cevap sahibi+1 yılALLAH İki seçenek Sunmuş Seçimi biz yapıyoruz ama bişey için çok Dua edersen değişir
Cevap sahibi+1 yılFal için yorum yapmayacağım Yunus Suresi 33. Ayeti oku
Soran+1 yılLan daha da baktırmam zaten boş işler
Cevap sahibi+1 yılKaderi Dua değiştir dediğim ALLAH Zaten Duayı bilir bildiği için değiştirmeside Kaderdir boş olan sensin Dimi kötülemeye çalışan pisliklerden birisiniz RABBİM Sizin gibilerden Korusun Bizi
Soran+1 yılYav eşinin kim olduğu değişmez
Cevap sahibi+1 yılBen sana ne diyorum araştırsana ALLAH Dua edeceğini bilir Dua ile değişen zaten kaderdir
Soran+1 yılKardeşim yaz bak internetten eşinin kim olacağı değişmez vala billa
Cevap sahibi+1 yılBak tane tane yazıyorum Kader zaten var ALLAH O Duayı edeceğini bildiği için Duaya göre Kader yazılır yani Değişmeside Kaderdir Araştırdım o yüzden yazıyorum iki saniye araştırsan öğreneceksin ama işte..
Soran+1 yıl“Benimle birlikte, melekler de dua etse, yine kaderinde yazılı evleneceğin kişiyi değiştiremeyiz” buyuruyor) bakın bunu dini bir siteden aldım hz Muhammed sav hadisine göre peygamberimiz öleceğin vakit ve evleneceğin kişi değişmez demiş hala neyin itirazı bu?
Cevap sahibi+1 yılSana dediğim bu Peygam Efendimiz'e sormuşlar; -Ya Rasûlallah kader değişir mi? -Değişir, demiş. Ama değişmeside Kaderdir! -
Yani değişecekse bu zaten yazılmış anladın mı
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılErkek arkadaşı olması namussuzluk demek mi? O zaman sen de kız arkadas yapamazsın. Çünkü kızın namusu var. Sen yaparsan kızlar da yapar. İki erkek çıkıp birbirinizi z. kmeyeceğinizi düşünürsek. Senin kadar yobaz aşağılık tipler ne kadar iğrenç
215 Yorumla
Soran+1 yılBen yapmıyorum ama yapmayarak yanlış yapıyorum galiba
- +1 yıl
burada kastetdiği ilişkiye girmeleri, neden eş sayısının fazlalığıyla övündükleri. bu sadece soru sordu, bu dediklerimi yapanlar asıl iğrençler olmuyor mu?
Cevap sahibi+1 yılKızı tanımadan Evlilik nasil olacak? Belki kız sana uyumayacak sen kıza uymayacaksin kıza yazık değil mi lan kazma
Soran+1 yılTanımak başka park'da bahçede sarmaş dolaş gezip öpüşmek başka
Cevap sahibi+1 yılO da önemli bir olay ilişkiyi güçlendirir
Soran+1 yılOnu yapan namussuz oluyor işte
Cevap sahibi+1 yılOlmaz
- +1 yıl
"Tanımak başka park'da bahçede sarmaş dolaş gezip öpüşmek başka" sen bunları boş ver, böyleleriylede muhattap olmazsın olur biter.
Cevap sahibi+1 yılYobaz bu eleman ya
Soran+1 yıl@asdasdas285 erkekler kızlarla o şeyleri yapmaya dünden razı zaten de kızların da çoğu razı oluyor artık eskiden en azından kızlar dikkatli olurdu
- +1 yıl
kendilerine saygılarının olmadığını düşünüyorsan, asıl senin bu insanlarla muhattap olmaman gerek, kendine saygısı olmayanın sana saygısı olur mu?
Cevap sahibi+1 yılSiz bir sussaniza olm
Soran+1 yıl@asdasdas285 muhattap olma diyon da çoğu böyle olunca mecbur muhattap olmak zorunda kalıyon
Cevap sahibi+1 yılYeter susun lan
Soran+1 yılKes zırlama sg
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Erkek arkadaşı olan namussuz mu oluyor yani
19 Yorumla
Soran+1 yılİslam öyle diyor kardeşim yapacak bir şey yok
Soran+1 yılboş ver
Soran+1 yılGit kimle sevişiyorsan seviş
Soran+1 yılİslama inanma bundan sonra
Soran+1 yılİlgilendirir bende senin dinindensem
+1 yılilgi arsızlığı, şu ilgi için herşeyi yaparlar.
03 Yorumla
Soran+1 yılValla öyle
- +1 yıl
buraya geç, o sı-ğır rahatsız oldu dediklerimden :D , sen elinde olmayan şeyleri umursama, insanlar hava durumu gibidir, kontrol edemeyiz, yapacak bir şey yok. muhtaç olma kimseye.
Soran+1 yılMuhtaç olmak değil de bunlarla muhattap olmak zorunda kalıyoruz
+1 yılHaklı olabilirsiniz ama erkeklerin de ne kadar namuslu olduğunu sorgulamak gerekiyor bence
04 Yorumla
Soran+1 yılAma kızlar zaten namuslu erkek aramıyor
- +1 yıl
Bak kendin itiraf ediyorsun diyorsun ki erkekelrde namussuz yani tencere kapak misali
Soran+1 yılAma arada ki fark biz namuslu kız ararız onlar namuslu erkek aramaz
- +1 yıl
onlar namuslu değil paralı arıyor istisnalar varsa tenzih ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılKürt kızları var namusluyuz diye geçiniyorlar ama sonradan anladikki arkadan yapmış
09 Yorumla
Soran+1 yılKürt kızları ne alaka şimdi? Bu arada bana denk gelen Kürt kızlarının geneli evlenmeden olmaz diyenlerdendi burdan çok Kürt kızıyla tanıştım
Soran+1 yılValla Kürt kızının namussuzu varsa da az var ama ben sana Türk kızının namussuzunu dolu bulurum
Cevap sahibi+1 yılEvet namusluyuz falan diyorlarda bilmiyorum artik
Soran+1 yılTamam da niye konusunu açtın şimdi kürtlerin
Soran+1 yılSoruda veya görüşte Kürtlerle ilgili bir şey mi var
Cevap sahibi+1 yılGerizkali misin kardesim namuslu kızlar Kürtlerde varmış iste
Soran+1 yılSen görüş yazmaya direk Kürt diye girdin bunun sebebini sordum
Cevap sahibi+1 yılYav. kerim hepsi ör. spu ruhlu değişmez eve bakma para verme nasıl aldatıyor hepsi aynı b. k
Soran+1 yılBiliyorum da sorunun Kürtlerle alakası yokken Kürtlerden bahsetmek şüphe uyandırdı bende
+1 yılNamuslu erkek kalmadığı için
021 Yorumla
Soran+1 yılHe yani kendinin namussuz olduğunu kabul ediyon
Soran+1 yılYalnız namus kadına yakışan bişey sizin bedeniniz bizden çekici çünkü
- +1 yıl
Ben hayatımda hiç ilişki yaşamadım. Erkekler daha namussuz ayrica
Soran+1 yılYaşamadın mı cidden güzel kızsın aslında
Soran+1 yılBana güzel kızların hep çapkını kötüsü denk geldi o yüzden güzel kız görünce kesin erkek arkadaşı olmuştur zina yapmıştır diye düşünüyorum
- +1 yıl
Yanlış düşünüyorsun. Güzel bulduğun için teşekkür ederim. Erkek nedir bilmem babamdan başka kimseye sarilmam. Cinsel ilişkide rahat olan herkes oc benim gozumde
Soran+1 yılGüzelsin tabi ki elin yüzün düzgün sarışın mavi gözlüsün Slav tipin var
- +1 yıl
babannem rus:)
Soran+1 yılEğer dediğin gibiysen mükemmel bir kızsın hem güzel hem namuslu arayıp da zor bulunacak tipden
Soran+1 yılÇünkü namuslu kızlar genelde tipsiz oluyor
Soran+1 yılHahahaa belli belli gen konusunda şanslısın babannenin Rus olması etkili olmuş
- +1 yıl
Öyle deme görürlerse üzülebilirler , kimseye kıyamam ben...
- +1 yıl
Sen de aradığını bulursun umarım
Soran+1 yılYa ben öyle ortaya konuştum kimseye kolay kolay beni kızdırmadığı sürece tipsiz demem
Soran+1 yılAradığım tam sen gibisi hem güzel hem namuslu arıyorum
- +1 yıl
Bulursun bi ara çok takma
Soran+1 yılÇok yok ki ya çok olsalar dert etmezdim olanlar da dediğim gibi maalesef dış görünüş olarak etkileyici değil
- +1 yıl
Sen etkileyici misin
Soran+1 yılEvet genelde çoğu kişi iyisin diyor ortalama veya ortalamanın bi tık üstü diyelim
Soran+1 yılBazen kızlar diyor ki benim çok çekici güzel ve namuslu arkadaşlarım var güzel kızlara namussuz demeyin diyorlar ee o zaman tanıştır diyorum olmaz diyorlar demek ki palavra yani öyle arkadaşları varsa niye tanıştırmıyorlar ki
Soran+1 yılVe ben dış görünüş olarak kötü çekici olmayan bir insanın namusluyum demesini samimi bulmam belki fırsat bulamadı değil mi ama tipi iyi olup namuslu kalabileni zaten kendi isteğiyle kalmıştır
+1 yılErkekler namuslu kalmadığı için
025 Yorumla- +1 yıl
Tamam yallah Arabistana
Soran+1 yılNamuslu kalması gereken kızlardır ama
- +1 yıl
Göz zinası yapan erkeklere ahkam kes gücünüz kadınlara yetiyor acizsiniz
Soran+1 yılArabistan'a kurban olun kafirler
- +1 yıl
Kafir mümin kardeşine kâfir diyendir bu arada biraz inandığın dini araştır.
- +1 yıl
Kurban ediliyordu yeni doğan kızlar bu kadar kurban kâfi
Soran+1 yılKafirden farkın yok senin aq
- +1 yıl
Bana diyendir o
Soran+1 yılVermeye devam et
- +1 yıl
Annen veriyor arabistanda
Soran+1 yılAnneni de seni de si kafir orzbu çocuğu seni
Soran+1 yılAtaputçu solcu köpek
- +1 yıl
Kürt o evladı kes
Soran+1 yılKürt değilim türküm ama atanız sizin atanız benim atam değil o ben müslümanım o müslüman olanın atası olamaz
- +1 yıl
Onun kurduğu ülkede yaşamayacaksın o zaman gafil
Soran+1 yılYaşıyorum sanane onu sevmeyen sevenden daha çok var kudurun
Soran+1 yılAtatürkçü kızlar orada burada orzbuluk yapıyor tıpkı sen ve anan gibi
- +1 yıl
Senin cami hocanda 12 yaşında ki kızları camide sıkıştırıyor
- +1 yıl
Ananı da sıkıştırmış senin gibi oc çıkmış işte
Soran+1 yılAnanı babandan önce kaç kişi silkti
Soran+1 yılHer türlü arsızlık karısını kızını paylaşma sizden çıkıyor imansız kafir solcular camiye kurban ol sen senin gibisini cami bile kabul etmez
- +1 yıl
Etmez çünkü biz cami hocaların ne olduğunu iyi biliyoruz gitmeyiz de.
Soran+1 yılGitmeyin zaten sizi aşar oralar siz bara gece klübüne gidin ulan içinizden 1 tane adam çıkmıyor dindar çıkmıyor AKP'ye de Erdoğan'a da İslam'a da kurban olun acı çekmeniz hoşuma gidiyor muhalif kesmin
- +1 yıl
Iyyyy sg şimdi belli oldu IQ seviyen dahada yazmam hatta engelliyorum mahluka bak sen
- +1 yıl
Siz kurban olun biz işemeye geliriz mezarınıza
+1 yılNamuslu erkeklerin sayısı azaldığı için
03 Yorumla
Soran+1 yılNamuslu erkek namusunu namussuz kızla bozuyor
- +1 yıl
E kızlarda aynı şekilde 😂 Aman ya bana ne kim ne yaparsa yapsın herkes kendi ateşine odun taşır
Soran+1 yılKeşke bende banane diyebilsem ama yapamıyorum
+1 yılkeyfimiz öyle istiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılVermeye devamke o zaman
Neden artık namuslu erkek kalmadı
011 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir erkeği arayan kız yok çünkü nehir hanım
Soran+1 yılArasaydınız böyle olmazdı bazı şeyler
Soran+1 yılBakir erkek aramazsan ortalıkda bakır erkek kalmaz
Soran+1 yılHala bakire kız kaldıysa bunun sebebi emin ol islam değil baskı var kızlara bakire kızların çoğu dinden dolayı bakire değil zaten
Soran+1 yılBaskı olmasa 1 tane bakire kız kalmazdı trde
Soran+1 yılGeri kafalılık olarak görüyorsan yapsan ne yapmasan ne zaten
Gizli Üye(18-24)+1 yılerkek arkadaşımiz olunca namussuz mu oluyoruz
26 Yorumla
Soran+1 yılİslam'a göre evet
- +1 yıl
Ne demek evet bir konuda bilginiz varsa eğer tebliğ yapın aksine susun çünkü kaş yaparken göz cikartirsiniz.
Namussuz demek yerine farklı bir kelime farklı bir üslup lullanmaniz gerekirdi
Soran+1 yıl@faydali_bilgin_16_08 mümin kadınlara söyle iffetini korusunlar zinaya yaklaşmayın ayetleri var ve nikahsız olarak birbirine dokunmak haram günah
Soran+1 yılAyet ve hadislerde yazıyor diyorum hala itiraz edenler var ne diyim ki ben artık tamam size göre sevap olsun siz öyle düşünün iyi günler
- +1 yıl
Ben sevap demedim söyleme üslubu itici
Soran+1 yıl@faydali_bilgin_16_08 bu tarz sorular genelde günahkar olan insanları rahatsız ediyor düzgün insanların zoruna gitmiyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe alaka ne alaka boş yapıyorsun
03 Yorumla
Soran+1 yılAteist misin
Cevap sahibi+1 yılSanane benim dini görüşlerimden de dinimden de. Haddin mi bu senin! Haddini bil! Terbiyesiz! Herkes seninle aynı görüşe sahip olacak diye bir şey yok!!!
Cevap sahibi+1 yılBeyniniz ancak oraya çalışıyor. Hadsiz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılYoo benim hic olmadi
04 Yorumla
Soran+1 yılPeki
- +1 yıl
Allah muvaffak etsin ne diyelim. Umduklarina nail korkularından uzak eylesin
Cevap sahibi+1 yıl@faydali_bilgin_16_08 sagolun.
inancı olan kişi asla kaybolmaz- +1 yıl
Eyvallah
Ya yürü git
21 Yorumla
Soran+1 yılKes
Erkek arkadaşı olması namussuzluk demek mi
25 Yorumla
Soran+1 yılNikahsız bir birliktelik sonuçta
Soran+1 yılBacınla sevgili olmama izin ver o zaman
Soran+1 yılAnanla da bacınla da olurum ikisini de idare ederim at tel nolarını
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!