Evlilikte pişmanlık duygularıyla başa çıkmak için neler yapılabilir?
13 Şubat , 2024 Salı 22.02

Evlilikte pişmanlık duygularıyla başa çıkmak için neler yapılabilir?
13 Şubat , 2024 Salı 22.02
Hiçbir şey yapılamaz. Evlilikte pişman olmuş kişi, kendisini seven kendisine arzu duyan insanla değil sırf maddi ihtiyaç ve güven ilişkisi kurduğu kişiyle evlenmiştir ya da seçenekleri olmadığı için onu tercih etmiştir.
Hiçbir şey yapılamaz o evliliği bitirmekten başka. Çünkü sevgi ve arzu, para ya da statü gibi bir şey değildir. Çabalayarak elde edilmez. Yolun başında ya vardır ya yoktur. Arzunun pazarlığı olmaz.
Ancak ne yazık ki günümüz ilişkilerinde öyle evlilik kolay bitmiyor ne yazık ki şu anki yasalar hep kadınlardan yana boşandıktan sonra bile süresiz nafaka olayı var başka şeyler var o yüzden insan en başında evlendiği insanı iyi seçmesi gerekiyor
Anlaşmalı boşanmalarda öyle değil. Kadının yüz kızartıcı suç işlediği durumlarda da nafaka alabilme hakkı yok.
O yasalar eninde sonunda değişecek. Şunu unutma. Tabiat, her zaman kendi dengesini bulur. Aptalca feminen düzen ve onun getirdiği toplumsal/hukuki teamüller ve sosyal paradigmalar, bir gün kendi kendini imha edecek.
Çünkü gün gelecek erkek popülasyonunun yüzde 90'ı insel olacak. Geriye kalan yüzde 10'luk dilimdeki erkeğe çok eşlilik hakkı vermek zorunda kalacaklar. Yani Mecelle Hukuku geri gelecek.
Dünya kadınlarının, erkeklere karşı savaş açmak için dahil oldukları feminizm çatısı, kaliteli erkekleri elde edebilmek için kendi aralarındaki bir güç ve karakter savaşımına dönüştüğü için yıkılacaktır.
Bir de tuttular neymiş efendim kadın kocasına soyadını almak zorunda değilmiş Bir de bu saçmalık çıktı başımıza
İlerde soy karmaşasının acı sonuçlarını gördüklerinde anlayacaklar. Zaten bu millet günü gelmeden görmez hiçbir şeyi.
En feminen yasalar, en muhafazakar iktidar zamanında. Bu, tarihin en büyük çelişkisidir.
Ben sesini doğruyu söyleyeyim benim soyadımı almayacak birisiyle evlenmek istemezdim
En doğrusu. Senin kurallarına uymayacak, senin meşru otoriteni tanımayacak hiçbir kadınla evlenme.
Hatta evlilik döneminde alınan bütün mal mülk ortak olacak boşanma esnasında miras sayılacak ondan sonra evlenmeye gelince benim soyadımı almak istemeyecek çocuk desem benim soyadımı alacak
İlk önce pişmanlığın sebebi ne onu irdelemek gerekir... dış görünüş mü fiziksel bir şey mi karakteistik özellik mi aile yapısı mı gelenek görenek kültürel farklılık... vs seylerden kaynaklı mı... eğer ki karşınızdaki kişiye doğru üslupla anlatıp çözüm ararsanız bir ihtimal orta yolu bulabilirsiniz.. ama pişmanlığınız sizin kati suretle kabul edemeyeceğiniz kırmızı çizginiz olan bir sebepten kaynaklıysa bunun geri dönüşü olmaz olmamalı... evlilik nasıl normalse ayrılıkta öyledir... ömür boyu eziyet çekmenin cektirmenin manası yok...
Kesinlikle Ama işte insanlar genelde duygularıyla hareket etmesinden kaynaklı olarak en büyük hatayı bu noktada yapıyor
Aileden yeteri kadar sevgi görmeyen çocuk büyüdüğü zaman ne sevmeyi ne sevilmeyi biliyor.. ufacık duygu kırıntısı için hayatını mahvedebiliyor
Sadece onunla ilgili değil ailesinin sözünü dinlediğiniz insanlarla çok var
Aslında öyle insanlarda aileden sevgi görmeyen baskıyla büyümüş sürekli kendini kabul ettirme çabasında olan ezik tipler..
Yani bilemiyorum aşk sevgi güzel bir şey ama bazen insanların o mantıklı hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum
Ne kadar mantıklı hareket edersen et karşındaki insan sana gerçek yüzünü göstermek istemediği sürece goremiyorsun.. kendimden örnek vereyim eski eşimin nasıl bir canavar olduğunu üç yıl sonra gördüm halbuki mantıklı bir karardı evliliğim...
Tabii ki insanlar hiçbir zaman gerçek yüzünü karşı tarafa göstermesin evlilik biraz da şans işi Sevgi şansı için ama burada önemli olan herkes aynı kefeye koymamak
Hayat hesap işi değil nasip işi... ama hayattan bir kere ağır darbe alan biri de herkesi aynı kefeye koyar...
Hayattan hepimiz Ağrı darbeler alabiliriz yani yaşadığımız şeyler kötü olabilir ama bu her insanın aynı olacağı anlamına gelmiyor bir de ben olayları hiçbir zaman tek taraflı değerlendirmem yani senin anlatmana göre işini kötülemek ya da eşinin anlatmasına göre seni kötülemek doğru olmaz bir olay da muhakkak bir tarafım fazla suçu vardır ama diğer taraf hiç suçsuz demek değildir
Her insan bir olmayabilir ama yasanilarak edinilen yoğun tecrübeler maalesef ki kalın duvarlar ördürüyor insana...%90 suçlu bir insanla %10 suçlu insanı karşılaştırıp ama sende de hata varmış demek mazlumu ezip zalimi desteklemek olur
Dediğim gibi ben hiçbir olayı tek taraflı bakmam ben sana haksızsındır demiyorum ama eşini de dinlesem O da kendine göre bir şey anlatır Bu yüzden olması gereken bu diyorum
Fikirlerine saygı duyuyorum... inşallah karşına seni gerçekten anlayan insanlar çıkar ki haklı olma ya da olmamanın zerre önem arz etmediği durumlar yaşamayasın..
Belki şu anda seni anlamadığımı düşünüyorsun anlıyorum sana haksızsın demiyorum ama dediğim gibi sonuçta insanların geçmişte iyi ya da kötü ilişkileri olmuştur ilişkilerin hep kötü taraflarını duymak ya da hep kötü taraflarını konuşmayı doğru bulmuyorum
Yok ablacım beni anlamanı beklemiyorum... çünkü beni ya da karşı tarafı tanımıyorsun yaşanılan hicbirseye şahit değildin... bir konuda çok haklısın ilişki ne kadar kötü berbat olsa da içinde mutlaka çok güzel bir şey oluyor...
Hakkımızda hayırlısı 😌
Hayırlısı... iyi geceler 😌😌
İyi geceler
Teşekkürler 😇
Rica ediyorum
Karşımızdaki kişiyi evlendikten sonra pişman olmamak için öncesinde iyi tanımamız lazım. ufak tefek beğenilmeyen huyları ikaz ederek düzelmesini sağlayabilir veya görmezden gelerek kabul edebiliriz kimse sonuçta dört dörtlük olamaz... ancak büyük hataları evlenmeden önce görmezden gelirsek o evlilikten hayır gelmez.. örnek bir adam alkolikse alkoliktir bir kadın müsrif ve tutumsuz ise tutumsuzdur evlendikten sonra düzelir demek bile bile ladestir
Kesinlikle katılıyorum bu yüzden evlenmeden önce maddiyat önemli olduğu kadar bence kişi namaz kılıyor mu bunlara kimse bakmıyor
Olay sadece namaz değil... namaz kılıp kadını yok sayıp dövenlerde var... ince düşünmek kibar olmak hastalığında sağlığında zor anında her zaman yanında olduğunu hissettirmek iki tarafıda mutlu eder... ancak günümüz kadınlarının tercihleri çok başka o ayrı mesele
Haklısın
Cevap
8Cevap
En başta iyi düşünmek lazım sonradan pişman olmak bir işe yaramıyor
Haklısın
Her ne olursa olsun sabırlı olmak gereklidir.
Ama tabii sabırlı bir yere kadar dostum
Sevgisiz yapılan evliliklerin hepsi pişmanlıktır.
Kesinlikle katılıyorum
Doğru kişi ile evlenmek gerekir.
Doğru kişi olduğunu hiçbir zaman bilemezsin ki
Karakter yapısı çare yok
Nedrn pişman ise o sorunu çözmek getek
Katılıyorum
Pişmanlık duyguları varsa o evlilikte hayır yoktur
Yanlış yazsam ben bazı insanların da gerçekten pişman olduğunu düşünmüyorum
Evlenmemek 😂
Sevmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?