Sevgiye söz geçirebilir misiniz? gel git dur ya da bit artık gibi... biz mi onun elindeyiz o mu bizim elimizde?

Sevgiye söz geçirebilir misiniz? gel git dur ya da bit artık gibi... biz mi onun elindeyiz o mu bizim elimizde?
Sevgi elbette ki insanın elinde olan duygudur. Kimi ya da neyi sevip sevmeyeceğinize ancak yine siz karar verirsiniz. Herkes elma sevmez, herkes insan sevmez, herkes herhangi bir şeyi sevmez sebebi onu sevmeyi istememesidir. Aşk ise sevgiden bağımsız olarak asla kişinin tekelinde değildir.
Ama elmayı sevmek senin seçimin değildir içinden gelendir..
İçinden gelen ve beynin seçtiği şey aynı değildir beyin seçse elinde olurdu duygu seçer ve bağımsızdır..
Benim dediğime geliyor işte:))
Seninde müdahalen yoktur ama duygular senin ama senden bağımsız
Hayır ben haklıyım 😂🤭👻
Evet benim elimde, onu istediğim gibi kontrol ediyorum bu herkesin de elinde olabilir istedikten sonra, yapamıyorum diyenler işin kolayına kaçanlar, sevmeyeni sevmemek, kötülük edenden nefret etmek, hatta seveni bile sevemiyorsak umut vermemek ya da itiraz edip uzak durmak hepsi bizim elimizde. Herkes bizim izin verdiğimiz kadar var hayatımızda ve yanımızda
Sen kontrol duygusundan bahsediyorsun sevgiden değil Sevgi bağımsızdır..
Sevgi de bir duygu ve kontrol edilebilir
Evet bizim elimizde.. Öyle olmasaydı hiçbir sevgi bitmezdi.. Oysa bitiyor her şey gibi.. Bir hareket, bir söz... Her şeyi bitiriyor..
O yüzden önündeki güzellikleri görmemize engel olan ne varsa yakılmalı diye düşünüyorum..
Senin elinde olmadan başlayıp bitiyor aslında.. aaa şunu bir seveyim diyerek başlamıyor insan yola.. içinden geliyor sevgi..
Hayır maalesef.. yani sevilmek insanın elinde değil karşıda ki insan sevdiği zaman sevilmiş oluruz birisini sevmek de aynı şekilde bizim elimizde değil. çünkü herkesi sevemeyiz hayallerimiz de ki gibi birini sevebiliriz
Cevap
14Cevap
Evet, kimi sevip seçemeyeceğine karar verebilirsin. Aşık olduktan gerisine çare yok.
Benim elimde evet. Sevmek istiyorsam severim istemiyorsam anında vazgeçerim
Soz gecırmen gerekıyor ama. Karsındakını bır bılınmeze surukleyemezsın sırf arzu ve ısteklerın ıcın.. Kalbin kanaya kanaya uxaklasmak zorundasın. Ben vıcdanlı ınsanım boyle dusunuyorum. Bır ılıskı yı mantıgıma oturtamazsam onun ıcın caba gosteremem.. Savasmak ıcın neden bulamam cunku...
Kalbın hıssettıgını beyın tasdıklemesı lazım... Maceraya atılmak ıcın yaslıyım ben
Çok değil. Sevgi içten gelen bir duygu. Bunu kontrol etmek zor.
Geçiremezsin yaa. Seni ele geçirip normalde kabul etmeyeceğin şeyleri yapabilirsin o sevgi yüzünden. Biraz bağımsız çalışıyor sanki.
Hak verdim..
Evet sevgi insanın elinde olan bir şeydir Kimileri kötü olmayı uzak kalmayı tercih ederken Kimileri güzel anlaşmayı ve sevmeyi tercih eder Bu tamamen insanın kendi duyguları kendi iradesiyle oluşabilen şeylerdir.
İçimizde saklı bir yerde bulunan bir elmas gibidir. Elimizde olmayan ise etkileyen, hoşlandığınız kişinin onu çekip çıkarmasıdır. Bu çekilme bizi nehirde yüzen yaprak gibi alıp götürür. Engel olmak ne mümkün?
Sevgi ve aşk gibi güçlü duyguları kontrol etmek hayli zordur.
Ketum tavırlar sergileyip sevgi veya aşk öncesi gözlem yapmaya çalışıp karar almak çoğu zaman hiçbir işe yaramaz.
Bilmiyorum sanırım hayır. İlgilendiğimiz insanlar bizim kriterlerimize göre değişiyor. Ama sevgi.. şiddeti, sebebi ve kime karşı olduğu tamamen yetki alanımızın dışında
Sevgi elimizde degil kalbimizdedir , sevgi hic beklemedigimiz bir anda gelebilir , sevgiye sahip olunca hayatimdaki eksik sey bu duygumuydu diyede dusunebiliriz, ama tercihlerimiz sonucunda olmaz , secemeyiz
İnsanin elinde degil tartişarak tanismistim eski sevgilimle onu görunde boğasim geliyodu. d
Nasil olduysa bilmiyorum aşık olduk birbirimize
Hiçbir duygunun kontrol altında olduğunu düşünmüyorum ama onu yönlendirebileceğimize inanıyorum
Sanmam ya seversin ya sevmezsin birden olan bir şey
Sevgi hissiyati elimizde olmasa bile onu yonlendirmek elimizde.
Kontrol edilmesi güç duygular arasında bence
Duygularımızı yönetmemiz lazım aslında ama işte yapamıyorum bazen. Elimizde değil elimde değil..
Sevgi insanın yetişme görme ve görgüsüyle alakalı toplumsal ve duygusal bir ifadesidir.
Sevgi çabayla olacak bir şey. Aksi hevestir, alışkanlıktır bir şeyler bir şeylerdir ama sevgi değildir..
Değil, kaşını gözünü tipini değil sadece ve sadece seversin, anlamsız ve sebepsiz
Tam kontrol sağlayamasak da elimizdedir.
Elden bir şey gelmiyor bazen...
İsteğe bağlı ortaya çıkmıyor sevgi
Değildir, istemsizce seversin.
evet elinde olan bişey
Kaderdir
İnsanın elinde sevgi
Pek sayılmaz
Alakası yok Ankara
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?