Sevgiliyi kıskanmak sevgiden mi olur güvensizlikten mi?

Sevgi
Güvensizlik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sevgiliyi kıskanmak sevgiden mi olur güvensizlikten mi?

Sevgiliyi kıskanmak, genellikle güvensizlikten kaynaklanır. Bir ilişkide kıskançlık, kişinin kendi değerinin veya ilişkinin sağlamlığının farkında olmaması veya endişeleriyle başa çıkamamasıyla ilişkilendirilebilir. Kıskançlık bazen sevgiyle de ilişkilendirilebilir çünkü kişi sevdiği insanı kaybetmekten korkar. Ancak bu korku, aslında güven eksikliğinden kaynaklanır. Kıskançlık, ilişkideki karşılıklı güven eksikliğinden kaynaklanan bir durum olabilir. Bu nedenle, kişinin kendi güvensizlikleriyle yüzleşmesi ve sevgilisine güven duyması ilişkinin sağlıklı bir biçimde ilerlemesine yardımcı olabilir.
Sevgiliyi kıskanmak, genellikle bir kombinasyon halinde sevgi ve güvensizlikten kaynaklanabilir. Ancak, bu durum her iki partnerin kişilik özelliklerine, geçmiş deneyimlerine ve ilişki dinamiklerine de bağlıdır.
1. **Sevgi:Kıskançlık, bazen sevgi ve özlem duygularından kaynaklanabilir. Sevdiğiniz bir kişiye olan bağlılık ve onunla geçirilen zamanın özel olması, kıskançlık duygularını tetikleyebilir. Ancak, bu duyguların sağlıklı sınırlar içinde ifade edilmesi önemlidir.
2. **Güvensizlik: Kıskançlık genellikle temelde güvensizlikten kaynaklanır. Bir kişi, kendisine veya ilişkisine olan güvensizlik duygularıyla başa çıkamadığında, kıskançlık ortaya çıkabilir. Geçmiş ilişki deneyimleri, güven sorunları veya bireyin özsaygısı gibi faktörler, bu güvensizlik duygularını etkileyebilir.
İlişkide sağlıklı bir denge kurabilmek için iletişim önemlidir. Açık iletişim yoluyla duyguların paylaşılması, ortak bir anlayışın oluşturulmasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda, güveni artırmak için birbirinize destek olmak ve saygı göstermek de ilişkinin sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olabilir.
Seviyorsan kıskanırsın denklem basit. O ilişkide kıskanmayan bir taraf varsa birşeyleri sorgulamak lazım. Gerçekten seviyor mu? Kullanıyor mu?
Güvensizlik olsa ilişki olmaz sevgiden kıskanırım ben sevmedim zaman neden kıskanayım
Cevap
37Cevap
Sevgiden. Ama abartısı güven eksikliğindendir.
Güvensizlikten gelir. ama sahiplenme mutlaka olmalı
Doz önemli. Dengeyi bulmak gerek. Sevdiğin yanından geçene bağırıp çağırıyorsan bu güvensizliktir. Sevdiğine, karşı tarafa ya da kendine. Kime karşı güvensiz olduğu değişir ama gerçek sevgide kıskançlık olur zaten. Sadece abartılı olmaz. Karşıdan gelene köpürmezsin neden bu yoldan geldi diye ama onunla iletişime geçti diye kıskanıp herkesten sakınmak istersin onu. Tabii bunu dile getirip her anlamda kısıtlamadan yaparsın gibi gibi
Seven insan sevdiğini kıskanır fakat gereğinden fazla kıskançlık güvensizlik belirtisidir.
Valla kim ne derse desin ama ben kıskanmayı asla taktir etmem ve beğenmem. Güven gerek bazen. Yani sevdiğini öyle zırt pırt seviyorum diyip kıskanmak Yok öyle dünya
Sevmesen zaten yanında olmazsın "maddiyat için olanlar hariç" ama ne kadar seviyor olsanda karşı taraf ya da o an duygusal değişim olur diye bir güvensizlik gelir
Ben sevdiğimi paylaşamam kimse kusura bakmasın. Güvenmesem zaten hayatımda tutmam kıskanıyorsam sevdiğimdendir domuz değiliz çok şükür 😃
İki niyetle de olur. Ama güvensizlikten olan kıskançlık yorar sonu gelmez. Sevgiden olan dozunda bırakılan kıskançlık iki tarafı da özel hissettirir
Ben sevdiğimi kıskanırım, güvenmediğim ile işim olmaz güvenmiyorsam mutlaka bir nedeni vardır..😌
Güven ilişkide önemli bir rol oynar. Eğer güven sarsılırsa ilişki yıpranmaya başlar
Korku; onu kaybetme korkusu, paylaşamama korkusu.
Şimdi bu nasil bir kıskanma olduğuna bağılı bir şey bu 🤗👍 ve günaydın
Ben sevgimden kıskanırım. Güvenmediğimi sevmem, sevmediğimi de kıskanmam.
Yüzde 90 güvensizlik , başkasına tercih edilme ve terk edilmek korkusu.
Bence daha çok güvensizlikten. O kişi hem sana hemde kendisine güven duymuyordur
Ama ama mesela sevgilinle bir kız konuşmaya çalışıp saçma saçma davranıyorsa kıskanmaz mısın?
Olmaz tabii ki ama karşıda ki üsteliyor işte yanii
Bak insana akıl neden verilmiş? İnsanın bir iradesi var demi. Eğer sevgilim iradesine sahip çıkamıyorsa zaten sevgisi gerçek ve güçlü değildir. Hayat zordur ama herkesin de iradesi var. Yanlış yapıp sorumluluğunu almamak yanlış olur. Herkes kendisinden sorumlu. Adam gibi birisi ile ol insanlara fazla güvenme. Sevgiye bu kadar aç olma mantıklı olmaya çalış konuya objektif yaklaş sonra çok üzülürsün
Ne alaka şimdi...
Arada bana itafen şeyler dedin sandım.
Merak etme kalbimiz artık çalışmıyor 🫡
Bende ki sevgiden olur sahiplenmek ile ilgili çok bunaltmadan tadında kıskanırım.
Sevmesem yanında işim olmaz seviyorum ki kiskakaniyorum
Çocukluğumdan beri bu travmayla yaşadım.. Her kıskançlik sevgi göstergesi DEĞİLDİR...
Sevgiden kıskanırım
güvensizlikten olur.
Abartısı sonunu getirir
Onun ilgisinin başkasına yansıdığını görmek ğzer
Güvensizlikten gelir.
Kıskanmak sevgiden, kısıtlamaksa güvensizlikten.
Beni kıskandırmaya çalışan adamı biçerim
Bi düşünelim tabi
sevgiden ama güvensizliktende olur
Güvensizliktendir.
Seven kıskanır
Seviyorsa insan kıskanıyor.
Kesinlikle özgüven eksikliğinden
Güvensizlik bence
Derin duyguların yol açtığı Sevgi
Sevgi tabiiki kıskanmak ilişkinin tuzu biberidir
Sevgi kaybetme korkusu
Her şey dozunda güzeldir fazla olmayacak
İnce bir çizgi ayırır bunu
Ney
Diğerlerini bilmem ama benim çok sevmekten oluyor
Sevgiden tabiki.
Güvensizlik
Sevgiden kıskanır
Sevgiden tabi ki
Sevgi
sevgiden bence
Sevgiden
Güvensizlikten olur
Kişiden kişiye değişir
Sevgiden bence
Sevgiden
Güvensizlik bnce
Güvensizlik
Sevgiden
Sevgiden olur
Bence yani
Güvenmediğimi kıskanmam
Anlamadım...
Güvendiğini kıskanırsın. Yani güven var o halde sevgiden. Nasıl felsefe yaptım ama hahhayt 😀
💪 Zeki olmak böyle bir şey
🫡 eyvallah
Hepsi
İkisinden de olur
Guvensizlikten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?