Türkiye de kadınlar erkeklerden daha üstün tutulmuyor mu?

Evet arkadaşlar normalde böyle başlıklar podcast gibi yapılır ama ben düşüncelerimi yazıya dökmek istiyorum ve sizinde fikirlerinizi görmek istiyorum Türkiyede 16 17 yaşından sonra kadınlar erkeklerden üstün tutulmaya başlanıyor bunun en büyük sebebi de abaza erkeklerin çok güzelsin, prenses, vs gibi güzellemeler yapıp kadını sürekli psikolojikmen tatmin etmesi

Bir çok (Genellikle) sosyal medyada kadınlar işte kocam hanımcı olsun dediğimi yapsın ayağındılar ve hep bizi bir kefeye sokmak istiyorlar onlar nasıl isterse öyle giyeceğiz bizim hayatlarımıza kadınlar çok iyi karışırken kendi hayatlarına karışılmasını istemiyorlar istediği zaman tatil yapıp arkadaşları ile gezmek istiyorlar (Birçoğu)

-Bir buluşmaya gittiğimiz de hesabı erkek ödüyor (Birde bu ödemeyi erkeğin yapması zorunluymuş gibi belirtiyorlar daha sonrasında ise sosyal medya da erkek kadın eşittir diyorlar senin yediğini içtiğini bile ben ödüyorum nasıl eşit olabiliriz? )

-Türkiye de bir çok kadın erkekten ilgi istiyor ve sanki biz onlara ilgi vermeye mecburmuşuz gibi tavır koyuyorlar (İlgi istiyorsan anaokuluna git)

-Nişanlanırken Bir çok masrafı erkek yapıyor Bohça istendiğinde yok babasına, annesine, kız kardeşine vs bir sürü saçma sapan harcama yapıyoruz

-Evlenirken yine bir çok şeyi erkek ödüyor elbisesi, saçı, düğün salonu, düğün yemekli ise yemek masrafları, kimsede çıkıp kız tarafından demiyor "erkeğe bu kadar şey yüklüyoruz ama bizimde kızımız bir insanla evleniyor bir işin ucundan tutalım kimse bu lafları söylemiyor"

-Evlendikten sonra kadın çalışmama hakkına sahip oluyor ve evin tüm geçimini erkek üstleniyor

-Boşanma aşamasında ise kadın bir nafaka alıyor ve bu hayat boyu ödenen bir şey oluyor oysa ki çocuk yoksa ödenmemeli kesinlikle ödense bile 5 yılı geçmemeli çocuk varsa 18 yaşına kadar ödenmeli

Ben Türkiye de ki erkeklere gerçekten çok yüklenildiğini hissediyorum ve adaletsizlik olduğuna inanıyorum ve kendilerine maddi manevi köle aradıklarına inanıyorum bence artık erkeklerin bu konularda daha uyanık olması gerektiğini savunuyorum

Güncellemeler
+1 yıl
Ayrıca şimdi de soyadlarımızı almak istemiyorlar (Bir kısım) Almak istemeyenler babasının evinde kalmaya devam edebilir
Güncellemeler
+1 yıl
Soruyu baya güncelliyorum lakin sevgiliyken bile mesleğimize bakıyorlar maddi durumumuza bakıyorlar gerçek aşkı aradıklarını zannetmiyorum yaşadıkları varoşluk hayatından kurtulmak için zengin erkekleri tercih ediyorlar
Türkiye de kadınlar erkeklerden daha üstün tutulmuyor mu?