Her şeyin fazlası zararsa, sevginin fazlası ilişkiyi bitirir mı?

Her şeyin fazlası zararsa, sevginin fazlası ilişkiyi bitirir mı?

Aşırısı bitiriyor bende, azı da bitiriyor.. Orantıyı kurabilmek şart yerine göre olmalı düşüncesindeyim. Çok sevsen bile çok belli etmek karşı tarafı ciddi anlamda soğutuyor düşüncesindeyim ben..
“Aşık seven kişi değildir; aslında o sevdiği kişinin mutlak sahibi olmayı amaçlar. Bütün isteği tüm dünyayı o değerli malından soyutlamaktır. Altınları başında nöbet tutan ejderha kadar alçak ruhludur...”
Demişti Irvin D. Yalom "Nietzsche Ağladığında" kitabında. Eğer bu kadar yoğun ve tutkulu duygular varsa ilişkiye zarar verebilir.
Bence bitirmez.. ama her şeyin fazlası da bir yerden sonra insanı sıkar rahatsız eder mesela seviyorum diye gidip kısıtlarsa ya da çok bunaltırsa kişisel sınırlara saygı duymazsa elbette bu ilişkiye zarar verir.
O sevgi tek taraflı değilse bitirmez. Hatta aksine pek çok problemin üstesinden bile gelir. Tabii sevgi tek başına problem çözmek için yeterli değildir ama lazım olan en önemli şeylerden biridir.
Cevap
14Cevap
Sevginin fazlası ilişkiyi bitirmez. Eşit değilse bitebilir. Bir tarafın sevgisiyle o ilişki yürümez.
Her şeyin fazlası zarar, sevginin bile...
Hayır asla. Fazlasının Zarar olmadığını düşündüğüm tek şey sevgi olabilir. Ama denk olduğu sürece.. bir ilişkide denklik yoksa o ilişki biter
Bence bitirir bi denge kurulmazsa faydadan çok zarar olur ipler karşı tarafa geçmiş olur siz de daha çok seveyim derken sizden o derece soğur ve uzaklaşır ne aşırı olsun kendimizden ödün verecek aşırı yıpratıcı ne de 0 ilgi göstermek
Birini seveceksen ona açık olacaksin, özgürce seveceksin onu. Sevgi kısıtlayıcı değildir, tam tersine ozgurlestirir. Ama takıntı haline getirmişsen tabi bu sevgiden çıkar başka bir şeye dönüşür.
Bence böyle yorumlayıp insanları güzellikten uzak tutmak, mahrum bırakmak hoş değil. Bence sevginin fazlası çok güzel bir şey. Bir sevgiden daha güzel ne olabilir ki
Sevginin fazlası zararlı değil, yerine göre sevmek gerekir.
Sevgi olmazsa o ilişki direkt son bulur zaten, ama fazlası zarar olmaz gibime geliyor
Evet dolaylı veya doğrudan zarar verir ve o ilişki biter
Bitirmez o kişi bitirmek istediği için sıkıldığı için bahane bulamadığı için bitirir
Nasıl sevdiğine bağlı vıcık vıcık yılışıksa kaçırtır direkt
Hayır karşılıklı giderse sorun olmaz diye düşünüyorum
Herşeyin fazlası zarardır ama sevgiyi iyi yönetebilirsen gayet güzel bir ilişki olur
Bitirir neyi çok istersen o senin olmaz asla
Çok sevmek marifet değil, güzel sevmek marifet tir. Anlayış +sadakat 🤞
Korkmayın sevmekten, bizi sevgi kurtaracak.
Herşeyin fazlası zarar galiba artık inanmaya başlıyorum... Çok sevdim ve kaybettim :(
Bence bitirir seni seviyorum her zaman demek bayatlatir herşeyi kararında yapcan ilgi alaka ile aşk yürümez
Karşındaki kişiye göre değişir bence, karşıdaki seni bir nevi küçük görebilir ve kibirlenebilir ama dediğim üzere karşıdakini tanıman lazım
Her şeyin olduğu gibi sevginin de fazlası zarar. Çok fazla seviyorsan da karşındakine tamamını yansıtmamak gerekiyor
İki taraf da ilk halleriyle kalıp değişmezse bitirmez bence.
Evet bir süre sonra çok fazla sevgiden birbirinizden bikarsiniz
Bitiriyor evet insan nankör olmasin
Niye bitirsin ki bende bitirmes
Koşturduğun kadar seviliyorsun
Görmeden bir şey diyemiyorum.
Doğrusu sevginin azalması ilişkiyi bitirir asıl
Herşeyin fazlası zarar
her şey dozunda güzel
bitirir mi bilmem ama büyük zarar verir.
Evet denge önemli
Bitirirmiş.
Evet herşeyin fazlası zarar
Bunaltır
hayir
Bitirmez
Evet, baska soru?
Hayır bitirmez.
Aynen bogar
Bitirir
kim dedi onu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?