Bugün aklıma geldi de.. Gerçekten böyle durumlar çok yaşanıyor. Bir insanı kanlı canlı görmeden, yüzüne bakmadan vs. nasıl oluyor anlamıyorum. Yani benlik bir olay değil ama yapanlar da var.
Nedir bunun sebebi? Nasıl sevgili oluyorlar sizce?

Bugün aklıma geldi de.. Gerçekten böyle durumlar çok yaşanıyor. Bir insanı kanlı canlı görmeden, yüzüne bakmadan vs. nasıl oluyor anlamıyorum. Yani benlik bir olay değil ama yapanlar da var.
Nedir bunun sebebi? Nasıl sevgili oluyorlar sizce?
Çünkü sevmiyorlar ki amaçları sevgili olmak sadece.. aşık olmuyorlar çünkü bir insan bir insanı tanımadan aşık olamaz.. yeterli zaman geçirmeden özellikle de.. bakıyorum daha tanıyalı 1 ay olmamış aşık olmuşlar.. her yerde sevgi dolu sözler birbirlerine iltifatlar.. 2 ay sonra da düşman olmuşlar
Sanal ortamda tanışan insanların daha buluşmadan nasıl sevgili olabileceklerine dair birkaç ana neden bulunmaktadır. İlk olarak, internet üzerinden tanışan insanlar, fiziksel görünüm ve dış etmenlerden bağımsız olarak karşılıklı ilgi ve benzerlikleri keşfedebilirler. Bu durum, insanların daha derin bağlantılar kurmalarına ve duygusal olarak yakınlaşmalarına olanak tanır. Ayrıca, sanal iletişim genellikle insanlara daha rahat hissettirir ve kendilerini daha açık bir şekilde ifade etmelerine imkan sağlar, bu da duygusal bağlantıların daha hızlı kurulmasına neden olabilir.
İkinci olarak, sanal iletişim insanlara daha fazla özgürlük ve gizlilik sunabilir. Bu da insanların duygularını ve düşüncelerini daha cesurca ifade etmelerine olanak tanır. Geleneksel yüz yüze iletişimde insanlar bazen çekingenlik yaşayabilir ve duygularını ifade etmekte zorlanabilirlerken, sanal iletişimde bu durum daha azdır. Bu durum, insanların birbirleriyle daha derin ve samimi bağlantılar kurmalarına yardımcı olabilir.
Üçüncü olarak, bazı insanlar için coğrafi mesafe bir engel olabilir ve bu nedenle sanal ilişkiler daha cazip hale gelebilir. Sanal iletişim sayesinde, coğrafi mesafenin etkisi azalabilir ve insanlar duygusal bağlantılarını geliştirebilirler.
Ancak, sanal ilişkilerin de kendi zorlukları ve riskleri vardır. Gerçek hayatta karşılaşmadan önce duygusal bağlantılar kurmak, bazen insanların gerçek dünyada birbirleriyle uyumlu olup olmadıklarını tam olarak anlamalarını zorlaştırabilir. Gerçek hayatın zorlukları ve çelişkileri, sanal ortamda kurulan ilişkilerde bazen farklı bir şekilde karşımıza çıkabilir. Bu nedenle, sanal ilişkileri ciddiye almak, gerçek hayatta bir araya gelmeden önce açık ve dürüst iletişim kurmak büyük önem taşır, sanal ortamda tanışan insanların duygusal bağlantılar kurmalarının çeşitli nedenleri vardır. Ancak, bu tür ilişkilerin gerçek dünyada da sürdürülebilir ve sağlıklı olabilmesi için karşılıklı anlayış, saygı ve açık iletişim önemlidir.
Şimdi şöyle ise bu durum normaldir. Bayadır sohbet vardır ek olarak tabii ki birbirlerini görmüşlerdir ve sesli görüntülü konuşmalar da oluyorsa sevgili olunmaması için bi sebep yok bence görüşünce de devam ettirilir. Ama hiçbir şeyini dış görünüşünü, sesini vesaire bilmeden sevgili olunması çok mantıksız.
İşte sadece görüntülü ve sesli konuşma ile sevgili olunabiliyor mu? :D Onu anlamıyorum.
Yani bunun normalde oluş sırası şu dur : Tanışırsın > Hoşlanır flört edersin > Sesli konuşma > Görüntülü konuşma > Buluşma.
Bilmiyorum. :D Başıma hiç gelmedi böyle sanaldan tanışıp da buluşmadığım biri.
Bence olabilir sonuçta buluşacaksın er ya da geç. Buluşulmasa uzun uzun zaman geçtiği halde o zaman sevgili denmez zaten ona bence.
Başına gelmediğinden garip geliyor olabilir ben yaşamıştım. :D
Teşekkür ederim
Rica ederim
Sevgililikten herkesin ne anladığına göre değişir bu durum. Daha buluşmadan duyguların coştuysa geriye sadece buluşmak kalır.
aaa yarım bırakıp gönderdim :D devamı şöyleydi: sevgililiğin gerektirdiği her şeyi yaşıyorsundur. Sadece dokunmak ve kanlı canlı görmek kalır geriye, eğer gerçekten seviyorsan bu sana buluşana kadar olan sürede koymaz. Zaten farkı büyütenleri anlamıyorum ben, siz gözünüzle ve ellerinizle mi seviyorsunuz?
Teşekkürlerimi fırlatıyorum 😅
Yavaş fırlat da saçımız başımız dağılmasın 😅
Amannn dağılsın :D
Cevap
4Cevap
Sanaldan hemen güvenmek, sevmek nasıl oluyor ben de onu çözemedim. Karakter, hayata bakış bunların uyumunun anlaşılması, kafa ve ruh uyumu için mutlaka gerçek hayatta görüşmek ve belli bir zaman geçmesi gerekir. İnsan yüzyüze geldiği insanlarla bile anlaşamayabiliyor. Biraz zaman geçmesi en doğru sonuca ulaştırır.
Buluşmadan sevgili olmak bana da pek mantıklı gelmiyor.
Hani bazen güneş açar ya ayazda.
Yaz geldi zanneder çıkarırsın hırkanı, sonrası salya sümük. Tamda öyle.
Öyle denk gelebiliyor. Uzak mesafe varsa problem ama yakınsa olabilir çok normal bence
Saçmalık. Öyle şey mi olur
Sözde ilişki onlar bs
Hisler, gözden önce görür.
Kendilerini kandırıyorlar sadece :D
Asosyallik diyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?