Gizli Üye(30-35)+1 yılMevcut yönetim yüzünden baskı yapılıyor neden mi çünkü sürekli Suriyelileri o yardımi yaptık bu yardım yaptık diyorlar halbuki devletin bütçesinden yapılan bir yardım yok insanlar da Suriyeli ye yapılıyor kendi halkına yapmıyor diyor aslında tam tersi Avrupa'dan gelen parayı cebe indiriyorlar Bir miktarını Suriyelilere veriyorlar benim birçok arkadaşım var Suriyeli benim de Arapça iyidir çok da seviyorum yani problem yok bir kişi yüzünden herkese yakmaya gerek yok her toplumda sıkıntılı insanlar vardır
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHa burada da bunları açıklama yapıp durma gerek yok bence çünkü istediğin kadar anlat kendi bildiklerini okuyacaklar sana yazık olur sizi tam tanımadan sizinle gezmeden yemeden içmeden sizin dilinizi konuşmadan kimse sizi anlamaz
Cevap sahibi+1 yılSuriye'nin neresindensin
Cevap sahibi+1 yılÇok merak ettim herkese cevabın var bana neden yok 🤣 kötü eleştirmem mi gerekiyordu
Soran+1 yılYaa ben bu yorumu gormedim ondann 🤣
Cevap sahibi+1 yılCiddimi bende diyorum bu bizim Türklerden olumlu yorum yaptım diye takmadı ama ciddi anlamda geliştirmissin kendini tebrikler
Cevap sahibi+1 yılGerçekten açıklama yapma anlamazlar
Soran+1 yılTeşekkürler yok ya ben irkcilik sevmiyorum kim olursam olayım degil mi? :)))
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle öyle insan olsun yeter yaş kaç senin
Soran+1 yıl25
Cevap sahibi+1 yılAnladm eminim kendini iyi eğitmissin sen kimin ne düşündüğünü kafana takma dedğim gibi sizi tanımayan arkdasılk etmeyen boş keseden sallar
En İyi Cevaplar
Şerefsizler de onlar ukraynalıya gelince ülkemize gelsin Suriyeliye gelince ülkemizden gitsin
canım sanki kendi ülkesi
Sırf bunlar yüzünden acaba Suriyeli biriyle evlensem mi diye düşündüm 😅
Sıkan varsa göndersin veya git desin diye210 Yorumla- +1 yıl
Devlet gönderiyorum dedi ne yapacaksın mesela
Soran+1 yılHwhhdhdhsjjsjsj
- +1 yıl
Eşini demiyorum digerlerini
- +1 yıl
Devlet işleri vicadan ile yonetilmiyor maalesef
- +1 yıl
Rasyonel kararlar ile yönetilir bütün dünyada
Soran+1 yıl@Sedaaydner mantıkla da yonetmemisler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılİşyerinde Suriyeli çalıştırıyorum izinleri alıp sigortalı yapmak şartıyla ama içeride hep örgütlenme peşindeler huzursuzluk yaratıyorlar o yüzden çıkardım bir iki tanesini
04 Yorumla
Soran+1 yılBu durumda cikarmak hakkin bir sey diyemem
Cevap sahibi+1 yılAma çok sevdiklerim de var yok değil ayrımcılık yapmam
Soran+1 yılEvet bence dee:))
Cevap sahibi+1 yıl😀
Aşk İlişkileri konusunda 10,8b cevap paylaştı. Çünkü bu ülke kanla alındı siz araplar tüyü bitmemiş yetimlerin geleceğini yiyorsunuz hükümetle beraber ondan gidin ülkenize.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTr kizlari kurban olsun size onlardan iyisinizdir
01 Yorumla
Soran+1 yılOyle deme looo🤣🤣🤣
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaban sizden çok komşunun çocuklarına maddi manevi daha çok değer verse sen ne düşünürsün
014 Yorumla
Soran+1 yılBizim maas veya paralar tc devletin butcesinden gitmiyor biz avrupa birliginin sığınmacılari korumak için turkiyeye verdigi butceden yararlanıyoruz hatta aldigimiz oara daha az verilenden... Veee neden Türkiye bizi almayi kabul etti her sey cikar meselesi bu suriyeli vatandaşları suclu kilmaz hepsi kadin cocuk yaşlı savastan kaçmış kisiler
Cevap sahibi+1 yılBayramlaşmaya gidersiniz ama
Cevap sahibi+1 yılHep it kopuk görüyoruz biz nedense
Cevap sahibi+1 yılHepinize kinimiz yok kendi vatanına bile hayrı olmayan kişiler de sizinle birlikte geliyor onlara bu öfkemiz
Soran+1 yılEvet var it kopuk ama suriyeli insanlara sirf gucsuz ve vatansiz diye yapilan eziyet gorulmeyecek mi? Tecavuz eden suriyeli erkekler hep gundemde ama tecavuz edilen suriyeliler neden gundem olmuyor? Haksizliga ugradik ucuza çalıştırıldık sadece yaşamak için...
Cevap sahibi+1 yılBiz kendi içimizdeki it kopukları halledemedik siz it kopukla geldiniz daha çok arttı hem zamanında sizin durumlar iyiken bir ülkeyi kendi topluluğunuza almadınız burada duygu gösterişi yapmayın
Cevap sahibi+1 yılUcuza çalıştınız işsizlik çoğaldı para göz patronlar yüzünden mesleği olan Suriyelileri mesleklerine devam ettirdiler
Cevap sahibi+1 yılVe beğenmiyorsanız o size para veren avrupa birliğine gidin bakalım naziler döneminde yahudilere yaptıklarını yapsınlar sonra görün ne kadar pamuk gibi baktığımızı size
Soran+1 yılErdoğan'ın yaptiklarindan sen sorumlulu oluyor musun?
Cevap sahibi+1 yılOlmuyorsun ama neden tepki göstermediniz onlarda savaştaydılar madem duygusal girdin
Cevap sahibi+1 yılBeğenmiyorsanız tercih sizin İstanbul'da sizin caddeniz bile var kendinize mahale kurmuşunuz kendi topraklarımızda Türk vatandaşı bile o caddedeki esnaftan bir şey alsa ya da orada çalışmak istese Türk almıyoruz diyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılKusura bakma aranızda iyi vardır ama kötü çoksa kaideyi bozmaz
Soran+1 yılNereden bileyim kanka her şey etki tepki meselesi
Cevap sahibi+1 yılBilemezsiiin yiğenim bilemezsiin
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyrımcılık yapılıyor tabi... Sana sağlanan imkanlar, haklar bu ülkenin vatandaşı olan bana sağlanmıyo.. pozitf ayrımcılık yapılıyor size... Hala konuşabiliyonuz ya...
020 Yorumla
Soran+1 yılBizim maas veya paralar tc devletin butcesinden gitmiyor biz avrupa birliginin sığınmacılari korumak için turkiyeye verdigi butceden yararlanıyoruz hatta aldigimiz oara daha az verilenden... Veee neden Türkiye bizi almayi kabul etti her sey cikar meselesi bu suriyeli vatandaşları suclu kilmaz hepsi kadin cocuk yaşlı savastan kaçmış kisiler
Cevap sahibi+1 yılYa yürü git. Avrupanın verdiği para türkiyenin size harcadığı paranın yanında çerez kalır...
Soran+1 yılKanka turkiye bizi neden aldiiii bunu bir sor kendinee
Cevap sahibi+1 yılPara için mi sanıyon sen? Ben senin kankan değilim... vatanını bırakıp kaçanlarla heleki
Soran+1 yılValla bir savaş olsa sen ne yaparsin aşırı merak ediyorum
Cevap sahibi+1 yılBiz siz gibi vatanımızu bırakıp kaçmayız... Biz bu vatanı kanlarımızla kazandık. Siz gibi kaçıp gitmedik, gitmeyiz...
Soran+1 yılJahsudjdjd vallahi de ilk kacan sen olacaksinn olmazsan namerdimm🤣🤣🤣
Soran+1 yılHep böyle kuru sıkanlar terk eder önce
Cevap sahibi+1 yılKendi korkak hain soyunuzla bir tutma bizi...
Soran+1 yılBedelli parani toplamaya git burada Zaman harcama kanka
Cevap sahibi+1 yılBu ülkede bedeli olan bi siz varsınız... Hadi ikile vatansız
Soran+1 yılAjshsjsdhdhd gulsem mi aglassam mı bilemedim
Cevap sahibi+1 yılHain...
Soran+1 yılKahshsj bu ulkede birine haksizlik yapmak için iki seçeneğiniz var ya hain dersiniz ya terörist o zaman yapacaklariniz asla kötülük olmazz
Cevap sahibi+1 yılBu ülke bizim siz karışamazsınız. İstediğimizide yaparız. Yallah ülkene
Soran+1 yılIrkçılık yapma...
Cevap sahibi+1 yılSen hala cevap mı veriyosun...
Soran+1 yılYallah Türkistana
Cevap sahibi+1 yılAkıllı ol vatansız. Haşn
Soran+1 yılDefol
+1 yılSiz Türklere önce saygı duyun biz bı düşünürüz
03 Yorumla
Soran+1 yılNiye turkler kutsanmis kisiler mi hala Osmanlı egosuna sahipsiniz padişahlık devri nitti kanka
- +1 yıl
Bu yüzden sevmiyoz sizi bak kendi ayağına sıçtın
Soran+1 yılSevmeeer
+1 yılİstenmiyorsunuz. Mevzu bu.
03 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum ama nereye gidip ne yapalim donmek olmek demek uluslararası sığınmacılara yönelik bir sey yapilsa keşke
- +1 yıl
Dönmek niye ölmek demek oluyor? Genel af çıktı.
Soran+1 yılBizi bir ara olduren kisiler
+1 yılHadi yallah ente suri sen
019 Yorumla- +1 yıl
Sende hataylısın kesin mfkgkgkgkt
- +1 yıl
Adanaliyim
- +1 yıl
Ahahah oda olur 😂
- +1 yıl
Arapça biliyorsun değil mi
Soran+1 yılMeymunn
- +1 yıl
* meymünn kfjgnkg
- +1 yıl
* yazdım uygulama sildi mfkvkgmg
- +1 yıl
Ulan yine sildi mfkvkgk
- +1 yıl
Ben türküm arapça bilmiyorum almanyada doğdum büyüdüm
- +1 yıl
Kürtçe bilirim az çok annem kürt
- +1 yıl
Umarım halen ordasındır
- +1 yıl
Sendede yok yok
Soran+1 yılMeymuna kun sorr🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
Türkçe konuş
- +1 yıl
Ne diyor bu?
- +1 yıl
Kendi dilinde birşeyler söylüyor anlamadim
- +1 yıl
Hahahha. Sal gitsin
Soran+1 yılKürtçe de biliyorum kurtce dedim kirmizi popolu meymun demek anlamı ☺️☺️☺️☺️
- +1 yıl
Anladım ama geç oldu 😂
Ülkeye yük olduğın için olabilir mi
03 Yorumla
Soran+1 yılBunda bizim sucumuz yokk biz savastan kactik geldik bir sorun varsa bu yonetimle alakali
Soran+1 yılEvet maalesef 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
+1 yılNe gibi bir ayrımcılıktan bahsediyorsunuz?
010 Yorumla
Soran+1 yılHer gun sokakta sosyal medyada herkes sanki biz sucluyuz gibi davranıyor
- +1 yıl
Gerçek suriyelimisin bilmiyorum ya da birileri genel olarak trollüyor olabilir ama kendi şahsi fikrimi söyleyecem.
Bu ülkede genel anlamda suriyelilerden insanlarımız çok zarar gördü. Taciz, cinayet, tecavüz vs. Belki sen iyisindir bilemem ama genel manada suriyeliler çok zarar verdi. Arkadaşımın komşusu suriyeli bir kızla evlenmiş kadın düğün gecesinde tüm altınları alıp kaybolmuş. Bunun gibi bir çok dolandırıcılık örnekleri de var.
Bir tanıdığım bana da dedi çok temiz bir kız var evlenmek istiyor senle onu tanıştırayımmı dedi. Bu kız neyin nesi deyince suriyeli dediler ve kızı görmeden anında reddettim. Sen iyisindir bilemem ama senin milletindekiler burada insanların huzurunu bozdular.
Soran+1 yılEvet mesele ne biliyor musun? Mesela dusun eve misafir geldi ve ev dar bu yüzden hep kavga cikar her sey sanki o misafirin kotu olmasindan kaynakliymiş gibi görülür bu yüzden aslında iyi bir politika bunu cozebilirdi
- +1 yıl
Bak iyi bir noktaya parmak bastın. Sizler hakkında bir olumsuz görüş te şu;
Ramazan bayramı ve Kurban bayramlarında binlerce suriyeli ülkesine akrabalarının yanına gidiyor ve bayram bitince geri Türkiye'ye geliyor. Bizim insanlarımız da ister istemez bu durumdan rahatsızlık duyuyor.
Madem ki akrabalarınız orada güvende artık sizler de ülkenizde güvende olabilirsiniz.
Soran+1 yılİşte keşke güvenli bir ortam saglanip gonderilse
- +1 yıl
Yazımı tam okumadın sanırım. Bayramlarda güvenlide, bayramdan sonra mı güvensiz oralar?
Soran+1 yılBilmiyorum ki
- +1 yıl
Bak ben ırkçı değilim, her milletten insanlarla konuşur arkadaş olurum, soframdan kesinlikle dışlamam ama suriyeli ve afganlardan insanlarımız artık bu durumlardan dolayı rahatsız. Sivas'ta yaşıyorum ben buradaki Üniversitede suriyeliler de okuyor ve eminim hepsi Türkçe de biliyor ama yüksek sesle arapça konuşuyorlar aralarında. Arapça konuşmalarına sözüm yok sadece insanların huzurunu bozmasınlar yeter. Erasmustan dolayı Sivas'ta bir çok milletten öğrenci de var. 2 ay öncede Sivas'ta İsrailli öğrenciler ve Filistinli öğrenciler kavga çıkardı. Burası huzursuzluk çıkarılacak yer değil artık. Uzak doğulu kızları görüyorum kendi aralarında sessiz sedasız kendi dillerinde konuşuyorlar.
Soran+1 yılYaaa dil mesele degil önemli olan baskasini rahatsız etmemek baskasinin canina malina vs vs zarar vermemek
- +1 yıl
Aynen çok doğru söyledin.
- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılKim yapıyor sana ülkene dön
03 Yorumla
Soran+1 yılDonmek kolay dehil ki ev yok bir sey yokk
- +1 yıl
Verirler verirler
Soran+1 yılAjjshdhd hani kandirirlar ya sen gitt verirler diyee🤣🤣🤣🤣
Ne zaman geldiniz?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÜlkenize gitmesini istiyor insanlar
06 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum ama bu o kadar kolay değil ki ev yok
Cevap sahibi+1 yılTamam da şu an irada olanlar nasıl yaşıyor ayrıca Türkiye nin suçu yok evinizin olmamasinda
Soran+1 yılEvet ama hep merak ediyorum Türkiye neden bizi aldi cikari neydi
Cevap sahibi+1 yılÇıkar mı daha cokvzarar oldu ülkeye maddi sosylojik açıdan
Soran+1 yılSosyolojik acidan evet ama maddi acidan turkiyenin cikari var canim
Cevap sahibi+1 yılHe var zarar. ortada
+1 yılHangi ilde yaşıyorsun?
06 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul
- +1 yıl
İstanbul'da çok yoğun Suriyeli var ama başlıca sebebi erkek Suriyeli olanlar kadınlar değil. E doğal olarakda haklı insanlar yanlış anlama.
- +1 yıl
Merkezi yerlerinde misin İstanbul'un yoksa dış taraflarında mısın? Hangi semttesin?
Soran+1 yılEvet bazıları kötü
- +1 yıl
Cidden bak
Soran+1 yılNe soracksin
+1 yılSuriyeli değilsin
04 Yorumla
Soran+1 yılSuriyeliyimm canim
- +1 yıl
Neresinden
- +1 yıl
burada trol sormaktan başka işiniz gücünüz yok
- +1 yıl
Suriyeli falan değilsin
Irkçıyız biz
01 Yorumla
Soran+1 yılBen turk olsam irkci olmazdim🤣🤣🤣🤣😈😉
- Aşk İlişkileri konusunda 27,9b cevap paylaştı.
+1 yılEne Suri
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen sizleri çok seviyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSuriyeli kankam olur musunn
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılIrkçıyız
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞaka yapıyorum bu arada LSNDJD
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?