Selam👋😔
Unuttum deyince acılarını, dertlerini, tüm unutmak istediklerini unutabilir mi insan?

Selam👋😔
Unuttum deyince acılarını, dertlerini, tüm unutmak istediklerini unutabilir mi insan?

Benim yaşadıklarım hep aklımda kötülükler hep aklımda insanın düşünceleri ve hisleri ve davranışlarla iyi ve kötü şanslarını kendileri yaratırlar insanlar şanslı ya da şanssız doğmazlar biri yazmış belki de bu yüzden hep kurtuluyorum bilmiyorum evet doğru tespit çünkü ben akıllı uyanık tedbirli olmakla kurtuldum ve gerçekten doğru hislerine güven
Unutma yeteneği kişiden kişiye değişebilir ve unutmak istediğimiz bir şeyi gerçekten unutmak bazen zor olabilir. Beynimiz, anıları depolamak ve geri çağırmak için oldukça karmaşık bir organ olduğundan, bu süreç bazen istenildiği gibi işlemeyebilir.
Unutmak istediğimiz bir şeyi hatırlamamak için beyin bazen aktif olarak çalışabilir. Ancak, bazı durumlarda, ne kadar çaba harcarsak harcayalım, istemediğimiz anıları unutmak zor olabilir. Bunun nedeni beyin, olumsuz veya travmatik deneyimleri unutmak yerine daha fazla hatırlayabilecek şekilde programlanmış olabilir. Bu durumda, unutmak istediğimiz şeyin sürekli zihnimizde dönmesi normaldir.
Bazen unutmak istediğimiz bir şeyi hatırlamamak için bilinçli bir çaba harcamak yerine, beyin tarafından otomatik olarak gerçekleştirilen bir süreç olan "repressyon" meydana gelebilir. Represyon, travmatik veya istenmeyen bir anıyı hatırlamamak için bilinçdışı bir şekilde bastırmak anlamına gelir. Ancak, bilinçdışına itilen bu anılar, başka yollarla tekrar ortaya çıkabilir ve bir şekilde yaşamımızı etkileyebilir.
Unutmak istediğimiz bir konuyu gerçekten unutmak için, bazen profesyonel yardım almak faydalı olabilir. Terapistler, bireylere unutmak istedikleri şeylerle başa çıkmak için çeşitli teknikler öğretebilir. Bununla birlikte, unutmak istediğimiz bir şeyi zihnimizden tamamen silmek mümkün olmayabilir, ancak bu konuda sağlıklı başa çıkma mekanizmaları geliştirebiliriz.
İnsanlar unutmak istedikleri bir konuyu gerçekten unutmakta zorluk yaşayabilirler, çünkü beyin bu konuda oldukça karmaşık bir organ ve bazen istenilen şekilde çalışmayabilir. Ancak, bu durumla başa çıkmak için farklı teknikler ve profesyonel yardım mevcuttur.
unuttum deyince unutulmuyor..
Bittiğini kabullenınce zamanla bitiyor..
Kabullenip zamana birakmak.. 🎈
demekki cdaha cok taze yaran.. kendine yüklenme.. zamana ihtiyacın var..
Elbette kolay olmuyor.. ama emin ol hersey zamanla.. geçiyor/ diniyor bazısı azalıyor.
Sağlicakla kal ☺️
Eig için tesekkürler 🥰
Cevap
5Cevap
Zamanla evet unutuyor her şeyi
Zamana bırakmak önemli o zman
Belli bir zamanın geçmesi gerekiyor.. Ağzımızdan çıkan her şey, gönlümüzün onayıyla olmuyor maalesef..
Evet unutulur yeterki unutamam istiyen kişi iştesin gerdi kolay 😅
Hayir. O kadar kolay degil.
Demek ile olmuyor, zaman ile
Hayır unutamaz
Onun yaptığı hiç bir k*hpeligi unutmam
Hatırlamazsın ama unutamazsın
Unutur ya
Hayır keşke
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?