Konuştuğum veya karşımda olan kişinin gözlerine bakmam lazım..

İletişimin en güçlü halidir bana göre.
Karşı cinsin bu durumdan kaçınmasını, zayıflık olarak kabul ediyorum şahsen🙄
Gözlerime bak benim! diyesim geliyor.
Konuştuğum veya karşımda olan kişinin gözlerine bakmam lazım..

İletişimin en güçlü halidir bana göre.
Karşı cinsin bu durumdan kaçınmasını, zayıflık olarak kabul ediyorum şahsen🙄
Gözlerime bak benim! diyesim geliyor.
Kesinlikle gözler. Göz teması kurmamak karşısında ki insanı, anlamamak, dışlamak, incitmektir bence. Karşımda ki insanın gözleri gözlerimde olsun isterim. Tüm içimi ona tüm aydınlığı ile gözlerimle ancak açabilirim. O yüzden gözlerime bakması değerlidir benim için. Göz teması çok narindir, çok içseldir ve çok birleştiricidir. Gözler ruhun aynası gibidir. Sevgiyi insan gözleriyle ilk gösterir. Temasın en güzeli gözlerledir. İnsanın duyguları, hisleri hep gözlerindedir. Ve bu gözlere bakmak bence çok güzeldir.
Kız ya da erkek sürekli gözlerine bakarak konuşmak insanlar için rahatsız edici bir durum. Ben öyle düşünmüyorum ancak cinsiyet farktmeksizin birinden gözlerimi ayırmadan konuştuğum zaman "Bana neden öyle bakıyorsun" diyor veya vücut dilinden rahatsız olduğunu anlayabiliyorum. Arada sağa sola bakıp düşünürcesine konuşmak ve tekrar gözlerine kenetlenmek gerekiyor ki karşıdaki kişi kendisini rahat hissetsin.
Bunun dışında göz temasından sürekli olarak kaçınan, biriyle 3 saniyeden fazla göz teması kuramayan kişilerin özgüven problemi olduğunu düşünüyorum. Özgüven eksikliği de zayıflıktır. Özgüveni olmayan insanlar kendi duygu ve düşüncelerini ifade etmekte güçlük çekerler. Bu da iletişimi olumsuz etkiler.
Ilkokula giderken öğretmenim hiç bir velinin erkek olsun kadın olsun yüzüne bakmazdı. Bir gün sebepsiz yere kadın eşine şikayette bulunmuş odam gözlerime baktı sapık diye kocası gelip okulda serseri arkadaşları ile darp etmiş. Tekrarı olur diye adam bakmıyordu kimseye. Hem saçı sakalı beyazlamış hemde torunu dahi olan bir adamdı. Halk bozuk ülkede. Ben bile bu sebeplerle kadın varsa asansörün kapısını kapatıp binmiyorum.
Bu durum artık zihniyet bozukluğu.
Maalesef ki halk sorunlu ve 2 kere eşim yanımdayken başıma gelen olayı anlatayım. Liseli ergen kızlar geldi avm ortasında ne fotoğrafımı çekiyorsun sapık mısın diye bağırdı. Amaç beni halka linçletip bunu keyifle izlemek. Halktan da nokta tepki gelmeyince çekip gitmişlerdi. Yani halk feci bozuldu.
Akılsızlık, haddini bilmezlik, yüzsüzlük.. Bu şekilde yaparak, birçok şeyi suistimal ediyorlar.
Gerçeğine bile şüpheyle bakmak zorunda kalıyorsun.
Maalesef ki
Cevap
13Cevap
Bence utangaçlık ya da öz güven olabilir.. zayıflık değildir
Kesinlikle zayıflıktır, düşünce ve fikirlerinin arkasında duran birey bunu korkusuzca ifade etmeli, göz temasını sonuna kadar kurmalıdır.
sen konuşup, karşındaki dinlerken gözlerine, karşındaki konuşurken dudaklarına bakıcan sanırım. kural o.
Niye belki göz temasına hoşlanmıyor bir insan olabilirsin neden olmasın
Göz teması kurmayı sevmiyorum ben nedense hiç de kurmam
Ben sürekli bakarım. Karşımdaki kadında bakma öyle yaa der. Neden diye sorarım eriyorum diyor.:D
göz teması önemli karşındakine olan ilgini veya düşünceni belli eder
Bence değildir
Zayıflık diyemem ama özgüven problemi vardır
Ben hiç beceremem şu mevzuyu 😃
Hayır utanmayı biliyorum demenin başka bir yolu
Heyecan da olabilir
Hoşlanmıyorsa bakmaz düşüncesi doğru değil mi?
Evet doğru bence de
Olabiliy
Bakmam
Evet
Değildir utangaçtır
Utangacliktir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?