+1 yılSanal ortamda birini gerçekten sevebilirsiniz. İnsanlar artık dijital platformlarda, sosyal medya ve çevrimiçi tanışma uygulamalarında başlayan ilişkiler geliştirebiliyorlar. Bu tür ilişkiler, insanların duygusal bağlarını oluşturmaları için bir platform sunar. Ancak, bu tür ilişkilerin gerçek dünyadaki ilişkilerden farklı dinamiklere sahip olduğunu anlamak önemlidir.
Sanal bir ilişki, kişisel yakınlık, güven, ve anlayışı geliştirmek için fırsatlar sunabilir. İnsanlar özellikle mesafelerin ve zamanın engel olduğu durumlarda sanal olarak bağlantı kurabilir, duygusal olarak birbirlerini destekleyebilir ve birlikte vakit geçirebilirler. Aynı zamanda, sanal ortamda iletişim, gerçek dünya ile kıyaslandığında farklı dinamiklere sahip olabilir. İletişimde duygusal tonların, beden dilinin ve kişisel etkileşimlerin eksikliği, bazı zorlukları beraberinde getirebilir.
Önemli olan, sanal ilişkilerin gerçek dünya etkileşimlerine dayalı güçlü temeller geliştirmesine olanak tanımaktır. Gerçek bir bağlantı kurmak için, karşılıklı anlayış, saygı, dürüstlük ve açıklık gereklidir. Ayrıca, sanal bir ilişkinin gerçek dünya etkileşimlerine dönüşebilmesi için karşılıklı istek, zaman ve çaba da gereklidir.
Ancak, sanal ortamda birine duygusal bir bağ kurarken ihtiyatlı olmak da önemlidir. Karşılıklı güven inşa etmek, birbirine açık olmak ve gerçeklikten uzaklaşmamak önemlidir. Ayrıca, sanal ilişkilerin gerçek dünya etkileşimleri gerektirdiği unutulmamalıdır. Fiziksel buluşmalar, gerçek dünya etkileşimleri ve birlikte zaman geçirme, ilişkinin derinleşmesi ve güçlenmesi için önemlidir. o
Birini gerçekten sevebilir ilgi duyarım. Ancak, bu tür ilişkilerin gerçek dünya etkileşimlerine dayalı sağlam temellere dayanması gerekliliği unutulmamalıdır. Duygusal bağlantı kurma, karşılıklı anlayış ve iletişim, her türlü ilişkinin temelini oluşturur ve sanal ilişkilerde de geçerlidir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır kimse sevemez yanlızca anlık hoşuna gider... Hatta yaşam alanının dışında kalan birisini sevemezsiniz.
Çevrenize 2 mt çapında daire çizin o sizin bireysel alanınız... Yaşam alanınız ise 10-20 mt çapın dadır genelde... Bu çap içinde kalmayan ya da sık sık kalmayan kimseyi sevemezsiniz çünkü bu demektir ki varlığıyla yokluğu bir şey değiştirmiyor ya da yokluğu varlığından daha çok iş görüyor demektir alt beyniniz açısından ve o kişiyi arayıp sormazsınız çoğunlukla aklınıza gelmez bile 😉😏😆... İşte buna übermensch bakış açısı denir...
00 Yorumla
+1 yıleline telefon almış bir zombi ile sohbet etmiyorum herhalde ya da robotla bu reel sanal davası artık son bulması lazım. her sanal aslında reeldir, ve her reel biraz da sanal... dönem artık harmanlanmış durumda ikisini birbirinden ayıran tek fark iletişimin başlangıç aşamasıdır. hatta ve hatta görmeden biri hakkında fikir sahibi olmak ve birine karşı bir şeyler hissetmek fiziksel yanılgıya bir nebze olsun ortadan kaldıran bir faktör olduğunu düşünüyorum.
kesinlikle insan insandır ve doğru insanın nerden geldiği önemsizdir...
00 Yorumla
+1 yılGüvenebilmek ve uyumluluk sağlanırsa ilk defa sanalda tanışmak bir engel değildir. Yeter ki kadın ve erkek birbirlerine dürüstçe davransınlar, güvensinler, gerçek hayatta tanışma da karşılıklı gerçeklik içersin. Sevebilmek kadar sevilmek de önemli tabiki, duyguların karşılıklı olması..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
147Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılBirisini sevmek için fiziksel olarak yakınında olmasına gerek yoktur lakin bunu sürdürebilmek için gerek vardır..
130 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 261,1b cevap paylaştı.
u +1 yılSevebilirim ama güvenmem lazım oda zor zaten
20 Yorumla
+1 yılduygular gerçektir..
yani bu duyguyu beslediğiniz kişiyi internette tanımanız sizden uzakta olması da bu gerçeği değiştirmiyor kanımca..200 Yorumla
+1 yılSevebilirsin dostum, fikirlerini seversin, ilgisini seversin, Annenin babanın arayıp sormadığı, ama onun sıcacık bir merhabasını seversin. Sanal diye yaşanılmayacak değil eninde sonunda buluşuruz. Ama sevgi, sadakat, güven sanalda da oluşturulur. Eyvallah 🖐️
24 Yorumla
Soran+1 yılHarbi öyle. Çok iyi dedin kardeşim
- +1 yıl
@Tugceeeeeeeyy kim?
- +1 yıl
Pardon.
Soran+1 yılBana dedi sıkıntı yok şu an
+1 yılBiz karşımızdakini sevmeyiz onun bize hissettirdiği duyguları severiz.
Eğer belli bir duygunun yoksunluğunu hissediyorsak sanal ortamda tanıştığımız kişi o duyguya olan ihtiyacımızı gideriyorsa onun sağladığı o durumu severiz. Bir süre sonra o duyguya olan ihtiyacımız giderildiği için o kişiden daha fazlasını bekleriz, fiziksel yakınlık seks vs. Fiziksel karşılaşmada beklentimiz karşılanırsa tatmin hissedersek orada kalmaya devam ederiz ve o kişiye seni seviyorum deriz. Gene sevdiğimiz şey, kafamızın içindeki sevgili tanımı ve beklentilerimizin karşılanmasından doğan hoşa giden duygulardır.11 Yorumla- +1 yıl
katiliyorum, kosulsuz sevgi sadece kan bagiyla mumkundur, insanlarin hosa giden duygular uyandirmasi kosul, birinin de bundan hosnut olmasi sonuctur, simdilerde buna ask diyorlar
+1 yılSevebilirim, sevdim de zamanında.
Ama bir yerden sonra fiziksel bir görüşme olması lazım yoksa o duygular bir anda gidiyor.
Ailemden iki kişi sanaldan tanışıp evlendi. Çevremdeki birkaç arkadaş da sevgili yaptı, biri nişanlandı. Hepsi sanaldandı.
Sanal gerçeğe dönüşürse o iş oluyor ya, artık günümüzün gerçeği bu.
11 Yorumla
+1 yılSeverim,,,,, Sanaldan birini ya da telefon aramasından yanlışlıkta tanışma olursa neden olmasınki bu nasip işler, ve bu şekilde çok evlenen veya uzun süreçli sevgili olanlar çok var, sonuçta aynı insanlarız, yalnız doğrusunu, saygılısını düzgününü kalitelisini kültürlüsünü denk getirmek bulmak önemli olan,,, bu kadın ve erkek için de geçerli, yoksa sanalda bir sürüüüü ayakkabı altında pislik olan kalitesiz şahsiyetsizler çok var.
30 Yorumla
+1 yılMerhabalar
Normalde sanaldan ilişkiye inanmazdım ama artık inanıyorum çünkü bir yakınım yazın evlendi ve internetten tanışıp ettiler47 Yorumla
Soran+1 yılVay be cidden mümkün demek..
- +1 yıl
Gerçekten mümkün şaka yapmıyorum
Soran+1 yılKendimi sorguluyordum gerçek mi diye sanırım anladım artık
- +1 yıl
Nasıl yani
Soran+1 yılSevgilim var o kaza geçirdi hafızası gitti ve öyle acı çekiyorum ki.. cidden görmediğim biri için bu kadar acı çekmek mümkün mü diye kendime inanamıyorum :)
- +1 yıl
Kaza yaptığını nasıl öğrendin
Soran+1 yılKuzeni ve arkadaşlarından ve öyle korkutucu ki öldü de bana mı söylemiyorlar diye endişe ediyorum
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSanaldaki insanlar da gerçek, uzayda yaşamıyorlar. Bunun en güzel örneği biziz diye düşünüyorum ❤️ 1 senedir çok güzel yürüttüğümüz bi ilişkimiz var, burada tanıştık. Birbirimize hissettiğimiz her duygu gerçek, faxlasıyla gerçek... @S1F1R-B1R ❤️
21 Yorumla Bu yıl tam 8 yıl oldu, hiç buluşmadık ve hala aynı samimiyetteyiz. Beraber büyüdük diyebilirim. Yani sevilebiliyor arakadaşlar.
11 Yorumla
Soran+1 yılMaşallah maşallah
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Hayır gerçekten sevemem. Biriyle tanışınca, aslında birebir görmediğimiz ve çok fazla soru işareti olduğu halde geri kalan herşeyi hayalimizde tamamladığımız için onu mukemmellestiriyoruz. Hayalimizdeki kişi yapiyoruz. Halbuki alakasi yok adamın. Hatta ve hatta adam ne kadar şeffaf olsa da (istediğimiz kriterde olmasa bile) yine de hayalimizde o insanla kendi istediğimiz gibi yaşarız. Kendimizi kandirmaya gerek yok. Ben o adama aşık değilim, hayallerime aşığım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSanaldaki insanlar gerçekte de varlar :D Sadece buraya ait değiller. Nasıl tanıştığının bir onemi yok. Neden sevemeyesin?
32 Yorumla
Soran+1 yılEvet gerçekten
- +1 yıl
Napıosun yoksun bayadır
+1 yılKaliteliyse sevgilide olunur, arkadaşta olunur, evlenilirde. Ama ucuz biriyse muhatabı keserim. Nefret dahi etmem 😊
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılElbetteki olabilir.
Fakat sanalda ilişki devam etmez.
Sanalda tanışıp reelde vakit geçirmem gerek.
Gozlerine bakıp içini görmem lazım.
Elini tutmam lazım.20 Yorumla Bence gercek benimde sanal iliskim var yaklasik 1 yil oluyo sürekli kalbimde tasiyorm onu surekli konusmak istiyorum kalbimde tarif edilemez bir sevgi doğdu artik
32 Yorumla
Soran+1 yılUmarım hiç kaybetmezsin bu mutluluğu
- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılGerçeğe dökebilme ihtimalim varsa belki , fakat diğer türlüsü zaman kaybı. Görüşemediğim buluşamadığım biriyle boş boş aylarca yıllarca yazışamam. Var öyle manyaklar ben onlardan biri değilim. d
20 Yorumla
+1 yıl34 bedenli küçük memeli küçücük fındık kalçali sıfır basenli incecik bacaklı bebeksi okşamalık yüzlü kalem etekli stilettolu Yasemin Özilhan tadında bir garı bulduk da biz mi aşık olmadık 😜
27 Yorumla
Soran+1 yılSen Brad Pitt'misin acep. Git fabrikaya liste gönder robot yapsınlar sana
- +1 yıl
Hakkı Bulut kıvamında yağız bir Anadolu yiğidiyim ben yavrum. Daha ne istiyorsun sümüklü garı 😜
Soran+1 yılHadi lan ordan olsa olsa klavye delikanlısı olur senden
- +1 yıl
Puhaha Gisganc garı
Soran+1 yılTüm ülkeye psikolog paketi alcam vallah
- +1 yıl
Birlikte gidelim bebişim, psikoloğa 😀😜
- +1 yıl
İyiymiş :D :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılSosyal medyada yeni biti olarak bence hayır. Belki tanışabilir fikirlerini sever aynı bir şarkıcının şarkısına bir yazarın kitabına aşık olabilirsin ama bence kendisi başka bir olay.
tanıyorsan görüdüysen sonra sanaldan daha net tanıdıysan olabilir.
Sanala rağmen sevmek mümkün bence kısaca
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla ben bu konuda olumsuz biriydim hep. Hep te öylesine konuşurdum sanaldakilerle. Ta ki biriyle tanışıp onu sevene kadar. Biz tanıştık ben çok hoşlandım bir süre sonra o da öyleydi hatta sevgili bile değilken tartışmalarımız da oldu sürekli, görüşmeye gelecekti ama olamadı biz en son tartıştığımızda ben yaptığından dolayı konuşmayı bitirdim ama üzülerek yaptım bunu. Hala da aklımda sanırsın adamla yıllar geçirmişim öyle bir hissi var içimde. Dışarıda da var benden beklentisi olan yokluk falan değil bu ama benim aklım onda yani. Sanal falan dinlemiyor bu sevgi işi onu anladım. Sonuçta konuşuyorsunuz, birbirinizi tanıyorsunuz, uyuştuğunuz şeyler falan oluyor bunlar çekiyor insanı birbirine bu da kader bence. Ha bir araya gelince de devam ederse bunlar aşka dönüşür daha da güzelleşir. Ben karşı değilim artık bu sanaldan gerekten sevme olayına.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Sanaldan reele dönme ihtimali yoksa hayır. İllaki reel olarak görebilme, elini tutabilme, başını omzuma koyabilme, saçlarının kokusunu alabilme şansım olmasi lâzim. Sarılıp alnından opemeyeceksem nasıl sevgili olacağız ki?
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yılAdam olan her türlü sevilir uzak yakın ne fark eder
20 Yorumla Sevebilirsin ama sürdürmesi o güvenin olması çok zor
20 Yorumla
+1 yılneden sevilmesin ki ya? sonrasında yüz yüze buluşulur ilerler bence ilişki
31 Yorumla
Soran+1 yılDoğrudur valla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet, eğer enerjimiz tuttuysa iyi anlaştıysak neden olmasın, ben biriyle bir hafta kadar konuştum onu unutamıyorum
30 Yorumla
+1 yılErkeklerin görmeden dokunmadan sevebileceklerine inanmıyorum cevremdeki uzak mesafe iliskilerini hep erkek tarafı bitirdi acikcasi güvenmek zor
10 Yorumla
+1 yılBensevdim hernekadar çok uzakta olsada sevdim ve seveceğim
10 Yorumlamerhaba bu bir olasilik biraz zaman dilimi uzun olsada evet boyle bir ihtimal var diye dusunuyorum guzel gunler
13 Yorumla
Soran+1 yılBencede öyle insan ne kadar görmese de ona bir şey oldu mu acısını çekiyor 🥲
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılHmm sanalda başlayıp reel de devam eden çok ilişki var neden olmasın ki ✍🏻
10 Yorumla
+1 yılYüzünü görmediğin birine aşık olmak saçma bence belki klavye delikanlısı gerçekteki karakteriyle bambaşka birde bu zamanda kimseye güven olmadığı için sanaldaki birine aşık olunmaz bence
13 Yorumla- +1 yıl
Siz aşktan ne anlarsınız ki zaten
- +1 yıl
Sen çokmu anlıyorsun aşkın ne olduğunu
- +1 yıl
Kendimce bildiğim bir şeyler var.
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılSanal dediğimiz sanal değil ki artık birbirini canlı olarak görüntülü arıyorsun zaten sesli mimikli her şeyi konuşuyor yapıyorsun. Geriye sadece buluşma kalıyor. Güven olunca buluşmada olur sonuçta.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı. Yani sohbet muhabbet fazla ise görüntülü durumu iyise olabilir
10 Yorumla
+1 yıl7 aylık sevgilim sanaldan çok seviyorum onu her şeyim
21 Yorumla
Soran+1 yılMaşallah nazar değmesin
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yıl
Bir daha o hataya düsmemek isterim
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı. Bir insan ya vardır ya yoktur. Sanal olan da gerçek insan. Burada işinde gücünde çok insan var, bunlar bir şekilde arkadaşlık için burdalar. Önemli olan doğru insanla karşılaşmak.
00 Yorumla
+1 yılsevemezsin demıyorum ama ilişki bekleme sevıyorsanda bı ekrandan sende de bence bir sıkıntı var canı sıkılınca tak engel yersın biter o aşk başına yıkılır beklentiye girmeyin hayatta önem verdiğin herşeyin kölesi umursamadığın hereyin efendisi olursun
00 Yorumla
+1 yılSeverim. Bazen her gün gördüğüm insanlardan beni daha çok anlıyor, daha iyi hissettiriyor sanaldan tanıştığım kişi, yüz yüze gördüğüm insandan daha bile fazla severim hatta.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıl"Sanal veya reel farketmez, insanın her yerde insan olması gerekiyor. Sanalda birini sevmek bence mümkün. Dürüstlük var ise, konuştuklarına inanıyorsanız, neden olmasın?"
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet sevilebilir. İnsanların tek sevdiği bedenler değildir
30 Yorumla
+1 yılSeverim ama daha yakın mesafe deyse ya da hemen yanıma gelirse gerçi uzun süre ilişki yaşamayı düşünmüyorum şimdilik
14 Yorumla- +1 yıl
Hayır ciddi olursa karşımdaki ciddi olurum zaten takılmalık ilişki istemiyorum
- +1 yıl
Uzun süre ilişki yaşamak istemiyorum hayatıma bir insan almak istemiyorum
+1 yılSanal ya da gercek sonucta her iki karsilasmada da karsindaki insan... ne onemi war ki yeter ki duryst olsun
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılBırak sanalı, ilişkilerden payıma düşeni fazlasıyla aldığım için reelde bile birini sevebileceğimi sanmıyorum.
10 Yorumla
+1 yıl4 senedir sanaldan bir ilişkim var kısmetse 25 ocakta yanına gideceğim evlenmeyi düşünüyoruz. Yani evet sanaldanda sevebilirsin birini
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeverim hatta sevdim ama sanal çoğunlukla yanıltıcı olabiliyormuş onu da öğrendim... Sanalda farklı konuşup gerçekte buluşunca farklı konuşup davranabiliyorlar. Dikkatli olmak lazım.
20 YorumlaSanmazdım hiç seveceğimi ama sevdim yani birini görmeden o duyguları hissettim içimde
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılSeverim ama öncelikli olarak güven gerekiyor
20 Yorumla
+1 yılGüven önemli ben aldatmam aldatmamda o yüzden rahatım ama karşı tarafında bana bunu hissettirmesi lazım
00 Yorumla
+1 yılyani zor değil seversin ama boynuzlanmaya hazırla kendini
02 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah 😂
- +1 yıl
ne demek 😂
+1 yılEvet sevebilirim. Hatta sevmek istiyorum önce onu görmeden tanımak. Görüpte sevdik ne oldu sanki. Benim gibi düşünen varsa…
00 Yorumla
+1 yılyeni evlenen kime sorsalar nasıl tanıştınız diye sosyal medya diyorlar, 13 yıldır sosyal medya kullanırım tek bir kişi ile tanışmadım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılKimse kimseye sanaldan aşık olamaz. Bu inkansız. Herkes adına konuşuyorum sadece kendi adıma da değil.
00 Yorumla
+1 yılSeversin fakat gönül sevdiğini görmek ister ve sanalda herkes herkese yüzde yüz doğru konuşmuyor o yüzden önerim gerçekte görmeden bağlanma sakın!
00 YorumlaSevilebilir fakat gerçekten dürüst ise. %99.9 u dürüst olmuyor. Artık sana denk gelirse bilemiyorum
00 Yorumla
+1 yılScarlett johansson ile aramızdaki ilişki bu zaten. Sanaldan seviyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim imkansız manit desenen
Evet ama o buna değiyor mu? Kendi kendine ben o defteri kapattım diyip sizi bitiriyor mu? Çekip gidiyor mu? Bunlara dikkat edin.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞu sorunun saçmaliği başka soruda var mi bilemem bi de vitrine düşmuş yav kardeşim siz ne zannediyosunuz sanal diyince karsidaki kisinin birer robot oldugunu mu? Tabiki gercek awsu
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVe sevilir seviliyo yani hemde çok fena
Soran+1 yılEyvallah da, saçma demene gerek yok insanlarla istişare ediyoruz burada ve herkes seninle aynı fikirde de değil yani o yüzden kendi düşüncelerimizi genelleme yapmaya gerek yok
Cevap sahibi+1 yılOnlar bence yaşamadiği için tabi herkesin kendi fikri
Soran+1 yılGüven problemi var çoğu kişide
+1 yılYakın oturmamıza rağmen şu anda yürüttüğümüz ilişki sanal :/ iş yoğunluğundan sebep bir gün denk gelip buluşuruz umarım
00 Yorumlaİnşan ve akıdaşlık oyayak ivet ama aşk oyayak ayırr
06 Yorumla
Soran+1 yılBacım bırak sanaldan sevgiliyi yürü git psikoloğa
Soran+1 yıl😂 vay be haklısın üzgünüm. Ama şimdi olmaz ki böyle biri kendi bebek diğeri at sanıp kişnemeye ya da araba sanıp vınlamaya başlarsa ne edecük
Soran+1 yılValla be gülüm
- +1 yıl
Haha manyak ponçikler 😀😀
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Eski mahalle ortamı ya da akraba ağı kalmadı zaten. Evlenenlerin yarısı internetten tanışıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlar bağlanır duygu hisseder ama erkekler reele dönmeyene kadar duygu hissetmez bağlanamaz bence
30 Yorumla
+1 yılBence bana göre sadece his oluşur ama bağlılık duygusu oluşmaz. Bu da gerçek sevginin tanımı olmaz.
10 Yorumla- Devamını Gör (231)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat