Bugün aslında beni çok mutlu eden bir konudan bahsetmek istiyorum Şimdi ben kuran kursuna gidiyorum Orasıda abdülkadir geylaniye bağlı Orada kuranı tecvidli öğreniyorum Ve namazda okunacak sureleri öğreniyorum Hoca bize bir sayfa veriyor Bizde o sayfayı çalışıp Tecvidli vermeye gayret gösteriyoruz Geçtiğimiz perşembe günü bir abla gelmemişti Ve ben onun sayfasını okumuştum Tabi ondan sonraki sayfada bana aitti Ve onuda okumuştum Tabi ben her okuduğumda hocaya sorarım Hocam sizce nasıl okudum Hatalarım var mı diye O anda da hocaya aynı soruyu sordum Ve hoca bana gerçekten çok güzel okudun Hiç bir hatanda yok Böyle giderse senden iyi sohbet hocası olur dedi Ve ben o anda çok mutlu oldum Hayla da hocanın dediği cümleler aklımda Ve hatırladıkça daha da mutlu oluyorum Birde surelerden ayetel kürsideydim Ve onuda sağ sağlim ezberledim Pazartesi günü allahın izniyle o sureyide vereceğim Normalde o sureyi hep atlardım Yani vermemek için kaçardım Çünkü bana göre çok uzun bir sureydi Ve ezberlenmeside zordu Tabi bana göre öyleydi Ama sonra dedim Ya ne zamana kadar kaçacaksın böyle Hem o sureyi vermediğin zamanda bir ilerleme kathedemiyorsun Ondan kendime motive vererek Hepsini ezberledim Gerçekten onu ezberlemek de çok güzel bir şey Çünkü o surenin faziletini araştırdığımda bayağı bir önemi vardı Ve canım sıkıldıkça ezbere söylüyorum
Güncellemeler
+1 yıl
Ya kusura bakmayın Biraz uzun oldu Ama bu sevincimi sizlerle paylaşmak istedim Ondan sizde anlayışla karşılarsanız sevinirim
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Beni mutlu eden anım yok
Benzer bir cemaatin Erkek yurdunda bizi döverek tecvit ezberleten hocaları hatırlattın bana
Galiba kadın hocalar biraz daha şefkatli Ama sizi döven hocalarda Sizin iyiliğinizi istiyorlar Ondan onlara teşekkür etmeniz lazım Tabi bana göre öyle Sizin ders alışınızı bilemem
Dinin neresinde var zorla iyilik yapmak? Tecvit ne? Allah'ın kitabını anlayarak okumaktansa neden onu şiir gibi okuyoruz? Neden sureleri ezberliyoruz ama anlamlarını bilmiyoruz?
Tüm cemaatler iyi niyetli ama kötülük yapanların, kötü niyetlilerin altında hizmet ettiği yerler. Allah ile aranıza aracı koyup sizi şirke sokan, sizi Allah ile aldatanların olduğu yerler.
Bunu 7 yıl cemaat yurdunda kalmış birisi olarak söylüyorum
Oho sen bayağı bir süre gitmişsin Benim daha 3 ay oluyor Ama bir video görmüştüm Ve orada bir erkek hoca öğrencilerle ders veren yerde futbol oynuyordu Ve o videonun altında ise Bir bayan hoca öğrencileri piknik yapmaya çıkartmıştı Bazen hep ders olmaz Öğrencilerin de istediği şeyler yapılmalı Mesela bizim hoca arada sırada kendi hayatından yaşamışlıklarını anlatıyor Ve o anda yaptığı davranış Bizim derslere karşı sıkılmamız için Ama tabi benim düşünceme göre öyle Ama sen daha iyi bilirsin Sonuçta yaşanmışlıkların çok
Mesele iyi ya da kötü hoca denk gelmesi değil. Mesele çok daha derin. Tarikat Belgeseli var. 3 bölümden oluşuyor izle bence
https://youtu.be/BOn4P0a-IPU
Tamam izleyeceğim
Herkezi mutlu eden bir anısı vardır tabiki ama hangisini canlandirsinlar bilemezler
Doğru diyorsun Yani o zaman senin de mutlu bir anın var O zaman senin adına sevindim Çünkü bazılarının acıdan ve hüsrandan başka anıları yok Ondan dedim
Yani herkesin acısı ya da hüsranı var tabiki benimde var ama sen mutlu olduğu bir anısı var mı demişsin bende onun için dedim acılarımı husranlarimi bilsen sen bile yaşamak istemezsin
Evet bazılarının acı ve hüsran anıları insana bir çökertme veriyor Ne diyeyim Sonuçta onlar geçmişte kalmış olaylar Biz her zaman ki gibi hiç bir şey olmamış gibi davranmamız lazım Ee hayat anca öyle hızlı geçer Yoksa sen bir kötü anına takılı kalırsan Hiçbir ilerleme kathedemezsin
Aynen öyle zaten hayatta yaşam sürecini uzatmak için kafaya bir şeye takmamak lazım hersey gelip geçici
Azrail i döven Abdulkadir mi
He o abdülkadir Nasılda bildin valla
Uzak dur tarikatlardan
Neden ki uzak durayım Bence zararları yerine faydaları çok daha üstün
Birine kulluk köpeklik yapmanın nesi iyi
Ama öyle bir şey yok ki Onlar sadece bizlere doğru yolu öğretiyorlar Ve bizim bir şeyler başardığımızı görmek istiyorlar Bu kadar
Aynen çocuklara istismari kim yapıyor. Şeyhe karılarını sunanlar mi dersin
Tabi senin dediğin gibi kötü yola itikleyen hocalar da var Ona bir şey diyemem Yani onlardan illaki uzak durulması lazım Ama iyi hocalarda var Aynı dünyada iyi ve kötü insanlar olduğu gibi
Hergünüm cennet 😍😍
Senin adına sevindim o zaman
Sağolllll ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Maşallah